X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Aendzi bardzo mi przykro :( ja też przezywalam niedawno stratę, więc wiem jak to boli... :( Po zabiegu łyzeczkowania lekarz kazal sie wstrzymac ze współzyciem do pierwszej @. Ja ją dostałam równe 6 tyg po zabiegu (zazwyczaj @ przychodzi od 4 do 6 tyg po zabiegu), wiec długo musialam czekac (po zabiegu mialam 2 tyg plamienia). Jesli chodzi o starania, to ilu lekarzy tyle opinii. Najczesciej spotkałam sie z odczekaniem 3 cykli - tak tez poinformowali mnie w szpitalu. Na wizycie kontrolnej po pierwszej @ moja ginekolog mowila poczatkowo nawet o 6 m-cach ( tyle zazwyczaj dawnej kazali odczekac - 3 cykle dla zdrowia fiz i 3 dla psychiki). No ale na usg wyszło u mnie wszystko w porzadku, nawet ponoć piękną owulację miałam w drugim cyklu, wiec zapytalam raz jeszcze czy naprawde trezba tyle czekac, to uslyszalam, ze mozemy korzystac z najblizszego urlopu ;) na watku o poronieniach i ponownych staraniach sa dziewczyny ktore zaszly juz w pierwszym cyklu w szczesliwa ciaze. Takze wszystko zalezy od organizmu. Na pewno poczekalabym na pierwsza @ i wizyte kontrolna z usg. A pozniej zobaczysz. My zaczynamy starania pod sam koniec sierpnia (beda moje dni plodne). Mina wtedy 3 m-ce od zabiegu. Nikt niestety nie da nam gwarancji, ze historia sie nie powtorzy, ale trzeba byc dobrej myslic i wierzyc, ze sie uda zajsc w zdrową ciążę.
    Trzymaj sie Kochana!
    Dziękuję za całą wypowiedź!!

3i49tv73chf2jd1l.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To melduję się po wizycie! z Kropkiem wszystko ok :-) wielkość odpowiada 6 tyg. i 3 dni czyli tak jak mi wyliczyło owu :-) termin porodu na 01.04.2018 r. :-) i najważniejsze że widziałam to maleńkie pulsujące serduszko :-) piękny widok!!!
    500 zł za zastrzyk?! to jakaś masakra, słyszałam że Ovitrelle jest drogi ale w granicach 180 zł, a za Pregnyl to zapłaciłam niecałe 15 zł i to sam lekarz zaproponował żeby zrobić dla pewności!!!

0202oliwcia, agulineczka lubią tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom i dlatego zrezygnowałam z tej kuracji, a wczoraj powiedziałam mężowi, że tu dziewczyny piszą o darmowych lub w cenie 10-15zł. To też się zastanawiał dlaczego tamten powiedział aż tyle, a wtedy to nawet przy mnie sprawdzał cenę w komputerze bo nie był pewien.
    Simon fajnie, że wszystko dobrze i że widziałaś serduszko :) ja dopiero jutro mam na 16:30 i ciekawe czy też będę mogła zobaczyć, u mnie to będzie 6 i 1 dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 08:28

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za pocieszanie:) ale ja czuje że nic nie wyjdzie bo wczoraj tez zrobiłam test owu i negatywny staram sie o tym nie myśleć ale łatwo powiedzieć :( dzisiaj też temp spadła.. nie wierzę żeby coś z tego wyszło.
    Fakt nie wiem czy wcześniejsze pęcherzyki pękały ale temp szła powoli do góry i w tamtym cyklu miałam owu w 14dc.
    Mi gin powiedział że można brać dupka od 16dc pomimo że jeszcze nie było owu bo on nie blokuje owulacji tylko wzrost pęcherzyka a w moim przypadku jak chodzę na monitoring to wiem jaka maił wielkość ale jak troś nie chodzi to dlatego każą brać o owu bo nie wiadomo jakiej wielkości jest pęcherzyk.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wyznaczyłam sama ovu, po szczycie objawów i teście ovu, ile można czekać... jestem pewna, że i tak nic z tego, ale chociaż już jakaś statystyka się robi ;-)

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie owu na dniach bo cycki już bolą

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od dwóch dni jakoś temperatura lekko podskoczyła. Wczoraj myślałam, ze to z powodu wypitego dzień wcześniej wina, ale dzisiaj też 36,4. Zwykle w fazie przed owulacją mam 36,00-36,2. Co prawda miałam ostatnio dużo nerwów, mam nadzieję, że to nie wpłynie na moja owulację. Jest jeszcze trochę czasu wiec czekam dalej .. :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka - trzymam kciuki, żeby jednak owu była!

simon - gratulacje, super wieści :)

kasia1805 - ja byłam w 6+1 i serduszko biło, trzymam kciuki.

Ja już po prenatalnych, wszystko w normie, czekam jeszcze na wyniki PAPPA choć gdyby nie skierowanie to bym nie robiła. Pani doktor zasugerowała dziewczynkę, ale na razie kazała się do tego nie przyzwyczajać ;)

Kasia 1805, agulineczka, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Truskaweczka - trzymam kciuki, żeby jednak owu była!

simon - gratulacje, super wieści :)

kasia1805 - ja byłam w 6+1 i serduszko biło, trzymam kciuki.

Ja już po prenatalnych, wszystko w normie, czekam jeszcze na wyniki PAPPA choć gdyby nie skierowanie to bym nie robiła. Pani doktor zasugerowała dziewczynkę, ale na razie kazała się do tego nie przyzwyczajać ;)
    Super że wszystko dobrze :)
    Ja teraz odrobinę zaczynam się stresować bo moja koleżanka już dwa razy poronila w 9 tygodniu, a ja dopiero w 7...

Wredotka lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon super, ze wszystko ok :)

Wredotka cieszę się, ze u Ciebie tez w porządku. A z jakiego powodu masz skierowanie na PAPPA?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po moim poronieniu wszyscy lekarze mówili aby odczekać 3 cykle. A jak poszłam na kontrolę po dwóch tygodniach to gin powiedziała, że jeśli chcemy szybciej to żebym brała podwójną dawkę kwasu foliowego. Trochę się bałam i czekaliśmy te trzy cykle.
    Nikogo nie namawiam bo jednak lekarze wiedzą co mówią, ale z perspektywy czasu żałuję, może szybciej udałoby się zajść w ciąże... Chociaż faktycznie psychicznie nie było ze mną dobrze w tamtym czasie.

Ja wczoraj robiłam test owu i wyszedł pozytywny, a dziś już żadnej kreski. Mam nadzieję, że ten cykl będzie owocny, Ale staramy się dalej. Zawstanawia mnie tylko jak to jest z tym monitoringiem czy gin jest w stanie określić kiedy dojdzie faktycznie do owu, bo niby moja mówiła o 17 dniu cyklu a wczoraj był 15.

Truskaaweczka jak ja rozumiem Twoje emocje i to załamanie... A mogę wiedzieć, który to cykl starań?

A tym, którym się udało zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Was i Waszych maleństw ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 16:28

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon,Wredotka bardzo fajnie,ze wszystko ok :D

Oj duzo nas tu z owulacja za rogiem :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Simon super, ze wszystko ok :)

Wredotka cieszę się, ze u Ciebie tez w porządku. A z jakiego powodu masz skierowanie na PAPPA?

Dostałam w ogóle skierowanie na prenatalne - usg oraz PAPPA. Chodzę prywatnie więc się zdziwiłam - nie mam 35 lat, na USG wszystko ok, ale fajnie że dała - kilka stówek w kieszeni :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Annalicja81 Nowa

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jestem tu kompletnie nowa.

Jestem mamą 11 miesięcznego brzdąca, staraliśmy się o niego 5 cykli (bardzo regularne @, wzorowe wykresy temperaturkowe, ale za każdym razem negatywne testy owu...) Wreszcie w 5-tym cyklu test +, i tego dnia przylulaliśmy się aż 3 razy :) No i rezultat pojawił się dokładnie po 40 tygodniach.

Teraz bardzo chciałabym zaciążyć szybko...(dowiedziałam się, że szefowa zwolniła koleżankę, kt. urodziła kilka miesięcy wcześniej i wiem, że mnie też to czeka...)
    Niestety skończyłam karmić piersią dopiero 2-3 tyg temu. Kilka nocy temu czułam, że są one znów pełne i troszkę ściągnęłam.

Byłam wczoraj u gin i mówił, że widać, że na pewno przez najbliższe 3 tyg miesiączki nie dostanę i że muszę czekać na @ i dopiero wtedy się starać. Totalnie się załamałam, bo czas nagli.

Kupiłam Castagnus, i nie wiem czy brać, czy on mi pomoże szybciej dostać @ lub jeszcze wczesniej owulację (co byłoby idealne). Co mam zrobić by szybko dostać miesiączkę?? Wiem, że czasem można czekać miesiącami, ale ja nie mam tyle czasu.... jak mam wywołać owulację??

Bez

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj annalicja :) ja miałam wywolywana @ luteina po porodzie. Castagnus nie wiem czy na to pomoże

Kat daj znac jak po laparo !! :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi bo dopiero 2 cykl badam szyjke, ogolnie w tym wydaje mi sie ze jest ciagle w jednej pozycji... jestem teraz 5dpo a wedlug apki 6dpo i badajac ja codziennie po kapieli jest miekka i mam duzo kremowego sluzu. jak to u Was wyglada w tej fazie cyklu?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniska ja sobie dalam spokoj z badaniem szyjki :P po owu przeważnie miałam średnio a przed @ sie obnizala czasem dzien przed czasem w dzien @ a czasem pare dni przed @ bezsens.. a co do miękkości to ciężko mi bylo odróżnić :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annalicja witaj i ze swojej strony mogę poradzić Ci pić zioła o.sroki na owulację, możesz zamówić sobie nawet na allegro :-)
    Adele co u Ciebie Kochana? dlaczego ostatni cykl z Aromkiem? nie można brać go dłużej?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś @, po 4 dniach plamienia. Tym samym pierwszy cykl starań po przerwie rozpoczęty ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Truskaaweczka jak ja rozumiem Twoje emocje i to załamanie... A mogę wiedzieć, który to cykl starań?

Dziękuje że mnie rozumiesz..teraz się czuje taka odrzucona nawet na sierpniowym poście już nikt nie odpisuje na moje komentarze...;( wiem może mnie biorą za jakąś "chorą" ale ja naprawdę sie martwię bo zrobiłam stos badań jeździłam na te monitoringi i lekarz nawet nie przypisał nic na pękniecie dalej owu nie było i jestem pewna na 200%% że torbiel mi sie zrobił inna znajoma też wczoraj była u swojego gina i też nie dostała zastrzyku i torbiel sie jej zrobiła i ja jutro też idą po tą wiadomość :( jestem zła na niego że staramy sie od 4mc ale oficjalnie już z planowaniem to 3 cykl wiem...to jest krótko w porównaniu z innymi co sie starają latami ale naprawdę sądziłam że sie uda za pierwszym razem jak w córką nie sądziłam że będą jakieś problemy dlatego to tak przeżywam :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ