Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?!
Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie
to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła
-
Truskaweczka a miałaś kiedyś monitoring czy pęcherzyk pekl? Czemu zakaldasz,ze nie pękają ? Ja tez sie dlugo staram a pęcherzyki pękają... Masz gorszy dzien jutro bedzie lepszy :* ja juz tez nie mam sil na to wszystko.. Rozkminiam w tym cyklu czy nie powinnam dostać jakies luteiny czy co na te plemienia.. Bede musiała gina zapytać chyba tez o to bo same jak nie wypytamy to tak jest...
-
Truskaweczka250 wrote:Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?!
to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(
Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.
-
Kasia 1805 wrote:Truskaweczka250 wrote:Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?!
to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(
Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.
5OOzł?? no to też bym tyle nie zapłaciła
-
Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest
-
A ja powiem wam,że lekarz też czowiek i myli się. Pamiętam inessa (jest tu na ovu duże problemy ze zdrowiem) była na monitoringu cykl bezowulacyjny potwierdzony przez lekarza,a właśnie z tego cyklu ma synka! Truskaweczko,nie poddawaj się. Wykorzystaj męża tak na odstresowanie.Nie myśli o żadnym pecherzyku tylko ciesz się chwilą ze swoim facetem. A nóż z takiego zakreconego cyklu będzie niespodzianka. Nie martw się kochana :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:27
magdis lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:31
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
Truskaweczka250 wrote:Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest
Adele ma rację-jutro będzie lepszy dzień.
-
Kingulla wrote:Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...i u mnie akurat też był pozytywny
-
Adele27 wrote:Mi lekarz wypisal Pregnyl na pęknięcie i zaplacilam ok 10zl... Wiec co to za 500zl ???
-
Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?
Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze. -
aLunia wrote:Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?
Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze.
-
truskaweczka, bedzie dobrtoze, bo kto da rade jak nie my? babki musimy sie nameczyc nastresowac, zeby miec pelnie szczescia. ja w tym miesiacu nie licze na pozytyw, moze w przyszlym sie uda, ale musze mojego przekonac do częstszego przytulania, bo mysli ze bedzie tak jak z synem, raz i po sprawie... a tu niestety nie zawsze jest tak pros
-
Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję
Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta. -
aLunia wrote:Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję
Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta.