X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon trzymam kciuki! Daj znac koniecznie jak tam po wizycie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a miałaś kiedyś monitoring czy pęcherzyk pekl? Czemu zakaldasz,ze nie pękają ? Ja tez sie dlugo staram a pęcherzyki pękają... Masz gorszy dzien jutro bedzie lepszy :* ja juz tez nie mam sil na to wszystko.. Rozkminiam w tym cyklu czy nie powinnam dostać jakies luteiny czy co na te plemienia.. Bede musiała gina zapytać chyba tez o to bo same jak nie wypytamy to tak jest...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(

Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(

Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.

5OOzł? :O ? no to też bym tyle nie zapłaciła :(

25.png
    Mili <3
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najlepsze to nie gwarantuje, że się uda i za miesiąc znowu...

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest :(

25.png
    Mili <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem wam,że lekarz też czowiek i myli się. Pamiętam inessa (jest tu na ovu duże problemy ze zdrowiem) była na monitoringu cykl bezowulacyjny potwierdzony przez lekarza,a właśnie z tego cyklu ma synka! Truskaweczko,nie poddawaj się. Wykorzystaj męża tak na odstresowanie.Nie myśli o żadnym pecherzyku tylko ciesz się chwilą ze swoim facetem. A nóż z takiego zakreconego cyklu będzie niespodzianka. Nie martw się kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:27

magdis lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
    Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:31

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest :(
    Właśnie poczekaj do jutra, skoro pecherzyk jeszcze nie pękł to może dopiero jutro będzie owu, bo może pęknie dzisiaj lub jutro, a jak masz testy to zrób dzisiaj wieczorem i jutro.
    Adele ma rację-jutro będzie lepszy dzień.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
    Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...
    No właśnie powinien być pozytywny w ciąży :) i u mnie akurat też był pozytywny :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz wypisal Pregnyl na pęknięcie i zaplacilam ok 10zl... Wiec co to za 500zl ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mi lekarz wypisal Pregnyl na pęknięcie i zaplacilam ok 10zl... Wiec co to za 500zl ???
    Nie mam pojęcia, ale sam powiedział że to drogi lek i że stosuje się go też w leczeniu In vitro, dlatego w tamtym momencie trochę mi się smutno zrobiło bo pomyślałam-Boże to już jest ze mną aż tak źle? No ale już ten zły czas minął i teraz jestem mega szczęśliwa :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam wypowiedź lekarza że duphaston wzięty zbyt wcześnie może zablokować owulacje.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?

Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?

Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze.
    Ja zawsze, a byłam u dwóch lekarzy, miałam tak samo jak Ty-od 16dc przez 10dni po 1tabletce dziennie.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczka, bedzie dobrtoze, bo kto da rade jak nie my? babki musimy sie nameczyc nastresowac, zeby miec pelnie szczescia. ja w tym miesiacu nie licze na pozytyw, moze w przyszlym sie uda, ale musze mojego przekonac do częstszego przytulania, bo mysli ze bedzie tak jak z synem, raz i po sprawie... a tu niestety nie zawsze jest tak pros

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję :)

Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję :)

Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta.
    :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia to powiem Ci że trafiłaś na najfajniejsze forum :) i na pewno dostaniesz tu dużo wsparcia i pomocy bo tu same serdeczne i fajne kobietki ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ