X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon trzymam kciuki! Daj znac koniecznie jak tam po wizycie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a miałaś kiedyś monitoring czy pęcherzyk pekl? Czemu zakaldasz,ze nie pękają ? Ja tez sie dlugo staram a pęcherzyki pękają... Masz gorszy dzien jutro bedzie lepszy :* ja juz tez nie mam sil na to wszystko.. Rozkminiam w tym cyklu czy nie powinnam dostać jakies luteiny czy co na te plemienia.. Bede musiała gina zapytać chyba tez o to bo same jak nie wypytamy to tak jest...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(

Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczyny ja to wiem że powinien ale co mam mu powiedzieć?! :( Daj mi coś żeby pękł pytałam go co będzie jesli nie pęknie :( to odpowiedział żeby o tym nie myśleć tylko wyluzować ;( Nie mam siły już ma to wiem że nie peknie bo gdyby pękały to juz dawno bym zaszła bo staram sie cały czas w płodne. Mam już tego wszystkiego dosyć od 2 tyg chodzę na badania do lekarza do lekarza tyle kasy wydałam na te badania i głupiego zastrzyku nie dostać... Odpuszczam...mam mega doła:(

Ja kiedyś spotkałam się z taką sytuacją- pecherzyk duży ale jeszcze nie pękł, a lekarz do mnie że jest taki lek na pekanie pęcherzyków, ale że trochę drogi bo 500zł. kosztuje. To oczy mi prawie z orbit wyszły i powiedziałam, że nie stać mnie na to i trudno zobaczymy co będzie dalej. Więc trochę zdziwiło mnie że dziewczyny piszą tu że ot tak dostały zastrzyki.

5OOzł? :O ? no to też bym tyle nie zapłaciła :(

25.png
    Mili <3
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najlepsze to nie gwarantuje, że się uda i za miesiąc znowu...

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest :(

25.png
    Mili <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem wam,że lekarz też czowiek i myli się. Pamiętam inessa (jest tu na ovu duże problemy ze zdrowiem) była na monitoringu cykl bezowulacyjny potwierdzony przez lekarza,a właśnie z tego cyklu ma synka! Truskaweczko,nie poddawaj się. Wykorzystaj męża tak na odstresowanie.Nie myśli o żadnym pecherzyku tylko ciesz się chwilą ze swoim facetem. A nóż z takiego zakreconego cyklu będzie niespodzianka. Nie martw się kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:27

magdis lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
    Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 13:31

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Aj....tam jeszcze jutro zmierzę temp i przestaję dzisiaj nawet dupka nie wzięłam bo temp mi spadła nawet jeszcze mi owu nie wyznaczyło a dzisiaj jest 16dc a w 10 i 11 dpo miałam pozytywne testy owu wiec wszystko to dla mnie jakieś dziwne jest :(
    Właśnie poczekaj do jutra, skoro pecherzyk jeszcze nie pękł to może dopiero jutro będzie owu, bo może pęknie dzisiaj lub jutro, a jak masz testy to zrób dzisiaj wieczorem i jutro.
    Adele ma rację-jutro będzie lepszy dzień.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Truskaweczka zerknęłam na Twój wykres, śluz płodny więc może pójdzie dziś lub jutro. W te testy owulacyjne to ja tak średnio wierzę. Jak zaszłam w ciążę to zrobiłam z ciekawości test owu i też mi wyszedł pozytywny, a chyba nie powinien. Co do tych lekarzy, to doświadczenie uczy, że trzeba iść z gotową diagnozą i najlepiej wiedzieć, co powinien Ci przepisać bo sam się nie domyśli.
    Ja jeszcze trochę do owulacji, a czas tak wolno leci...
    No właśnie powinien być pozytywny w ciąży :) i u mnie akurat też był pozytywny :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz wypisal Pregnyl na pęknięcie i zaplacilam ok 10zl... Wiec co to za 500zl ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mi lekarz wypisal Pregnyl na pęknięcie i zaplacilam ok 10zl... Wiec co to za 500zl ???
    Nie mam pojęcia, ale sam powiedział że to drogi lek i że stosuje się go też w leczeniu In vitro, dlatego w tamtym momencie trochę mi się smutno zrobiło bo pomyślałam-Boże to już jest ze mną aż tak źle? No ale już ten zły czas minął i teraz jestem mega szczęśliwa :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam wypowiedź lekarza że duphaston wzięty zbyt wcześnie może zablokować owulacje.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?

Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hej dziewczyny. Ja dziś byłam u gin i mam dwa pęcherzyki z czego jeden dominujący. Nie dostałam takich szczegołowych informacji jak Wy co do mm... W ogóle mam dziś 15 dzień cyklu, z moich obserwacji wynika ze 17 dnia mam owulacje i gin potwierdziła, że tak może być. Przepisała mi duphestan i mam zacząć brać od jutra czyli 16 dzień przez 10 dni. Pytałam się nawet czy to nie zablokuje owulacji ale powiedziała, że nie. Też jestem w kropce bo mam koleżankę, która się leczy i zawsze po owu bierze. Wyczytałam w internecie, że dopiero duże dawki mogą zablokować powyżej 30 mg. A mój lek ma 10 i mam brać jedną tabletkę dziennie. Miała któraś może podobnie:?

Dziewczyny te emocje są takie straszne przy staraniach, raz na górze raz na dole. Trzymam kciuki żeby było dobrze.
    Ja zawsze, a byłam u dwóch lekarzy, miałam tak samo jak Ty-od 16dc przez 10dni po 1tabletce dziennie.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczka, bedzie dobrtoze, bo kto da rade jak nie my? babki musimy sie nameczyc nastresowac, zeby miec pelnie szczescia. ja w tym miesiacu nie licze na pozytyw, moze w przyszlym sie uda, ale musze mojego przekonac do częstszego przytulania, bo mysli ze bedzie tak jak z synem, raz i po sprawie... a tu niestety nie zawsze jest tak pros

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję :)

Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kasia_1805 dziękuje bardzo za odpowiedź uspokoiłaś mnie bardzo, tym bardziej widzę, że dzidziuś w drodze. Gratuluję :)

Dobrze, że jest takie forum. Można się wspólnie wpierać, bo kto inny może nas lepiej zrozumieć jak druga starająca się kobieta.
    :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia to powiem Ci że trafiłaś na najfajniejsze forum :) i na pewno dostaniesz tu dużo wsparcia i pomocy bo tu same serdeczne i fajne kobietki ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ