X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię. Nawet gdyby to i tak zadziało się coś co rozregulowało, bo zawsze mam owu 13-14 DC a cykle 27-28 dni.
    Co mnie jeszcze martwi i muszę to poruszyć u gina to to, że od kilku cykli obserwuję ból prawego jajnika w okolicach owu, tak jakbym tylko z tego jednego owulowała. Nie pamiętam czy i kiedy miałam objawy z lewego.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mocno w dół tempka więc @ za rogiem.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba sama sobie namieszałam. Czytam wątki o ziołach czy komuś zamiast pomóc zaszkodziły i wiem, gdzie popełniłam błąd. Wcześniej piłam zioła na II fazę, ich zaparza się łyżkę. Nie wiem jak to zrobiłam, ale czytając przepis na zioła o. Sroki też przeczytałam łyżkę, skupiłam się badziej na informacji, że te należy pić wieczorem no i tak piłam. A dziś czytam, że to miała być łyżeczka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 08:43

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Wiecie co, chyba sama sobie namieszałam. Czytam wątki o ziołach czy komuś zamiast pomóc zaszkodziły i wiem, gdzie popełniłam błąd. Wcześniej piłam zioła na II fazę, ich zaparza się łyżkę. Nie wiem jak to zrobiłam, ale czytając przepis na zioła o. Sroki też przeczytałam łyżkę, skupiłam się badziej na informacji, że te należy pić wieczorem no i tak piłam. A dziś czytam, że to miała być łyżeczka...
    No to faktycznie mogłaś namieszać, chociaż ja się na tych Waszych ziołach w ogóle nie wyznaję i dowiedziałam się o nich dopiero na tym forum :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki :)

Ja dzisiaj ie czuję masakrycznie :( po upojnej nocy z meżem :P czuje sie strasznie od jakieś godz 5 rano głowa mnie boli nawet przez sen czułam :( mdli mnie okopnie nawet nie mam ochoty na kawę. Piersi od 3 dni mam ciężkie nabrzmiałe i wrażliwe jak przed @. Nic mi się nie chce mam nadzieję że ten ból głowy mi minie bo dzisiaj do gina na monitoring jadę na 17.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zrobiłam test ovu popołudniu - pozytyw jak nic, potem wieczorem późno i negatyw. I niby fajnie, ale to już był trzeci pozytywny (z przerwą jednodniową) i w sumie na szczyt objawów przypadał pierwszy pozytywny. Do tego temp. zamiast rosnąć to spada, więc pomieszanie z poplątaniem...

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:

Ja dzisiaj ie czuję masakrycznie :( po upojnej nocy z meżem :P czuje sie strasznie od jakieś godz 5 rano głowa mnie boli nawet przez sen czułam :( mdli mnie okopnie nawet nie mam ochoty na kawę. Piersi od 3 dni mam ciężkie nabrzmiałe i wrażliwe jak przed @. Nic mi się nie chce mam nadzieję że ten ból głowy mi minie bo dzisiaj do gina na monitoring jadę na 17.
    A ja myślałam, że ból głowy dopada kobietę raczej przed taką nocą i służy jako wymówka ;)
    Ale może to dlatego tego że właśnie zaczęła się intensywna produkcja Waszego fasolka i organizm wariuje ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • mamamarysi Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:

Powodzenia! A jak to jest z tym monitoringiem? Rozumiem, że NFZ nie przewiduje takich atrakcji i wszystko odbywa się prywatnie? Co ile trzeba się zgłaszać? Jak to wygląda?

Marysia 21.12.2016

c2ce02cf6fc4973cee1f848956fdcf72.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    A ja myślałam, że ból głowy dopada kobietę raczej przed taką nocą i służy jako wymówka ;)
    Ale może to dlatego tego że właśnie zaczęła się intensywna produkcja Waszego fasolka i organizm wariuje ;)

O to bym było super :) niech wariuje i wytrzymałabym Ten ból :P nie wiem bo i od rana mnie kłuje w macicy mam nadzieję że chociaż ten pęcherzyk pękł i jajeczko "leci"

25.png
    Mili <3

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamarysi wrote:
    Powodzenia! A jak to jest z tym monitoringiem? Rozumiem, że NFZ nie przewiduje takich atrakcji i wszystko odbywa się prywatnie? Co ile trzeba się zgłaszać? Jak to wygląda?

Ja właśnie chodzę na Nfz sam gin powiedział że mi będzie robił monitoring żeby wgl sprawdzić czy mam owulację :) błam już 2 razy w tamtym tyg i raz u Endo czyli nie jest to tak że ne robią ale wiadomo co przychodnia to inna bajka wiadomo że jak chcą zarobić to stówka od monitoringu sobie krzyczą. Ja powiedziałam sobie po pierwszej ciąży że jeśli nie będzie potrzeby i problemów to nie będę chodzić pryw. chodziłam pryw kasy władowałam wizyta 100 zł i usg 100 zł :( bo pierwsza ciąża żeby się mną lepiej lekarz zajął a on kasę zwiał w tyłek wypiął dlatego teraz chodzę do lekarza co koleżce ciążę prowadził i jest dobrym ginem.

25.png
    Mili <3
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja właśnie chodzę na Nfz sam gin powiedział że mi będzie robił monitoring żeby wgl sprawdzić czy mam owulację :) błam już 2 razy w tamtym tyg i raz u Endo czyli nie jest to tak że ne robią ale wiadomo co przychodnia to inna bajka wiadomo że jak chcą zarobić to stówka od monitoringu sobie krzyczą. Ja powiedziałam sobie po pierwszej ciąży że jeśli nie będzie potrzeby i problemów to nie będę chodzić pryw. chodziłam pryw kasy władowałam wizyta 100 zł i usg 100 zł :( bo pierwsza ciąża żeby się mną lepiej lekarz zajął a on kasę zwiał w tyłek wypiął dlatego teraz chodzę do lekarza co koleżce ciążę prowadził i jest dobrym ginem.
    Ja za to nie mogę chodzić na NFZ bo nie mam jak, bo nie dość że Pani doktor przyjmuje przed południem to tylko określoną ilość kobiet i trzeba iść rano i pilnować kolejki, a ja absolutnie nie mam możliwości siedzieć sobie w przychodni pół dnia a potem trafić pod przestarzałe usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 10:08

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja za to nie mogę chodzić na NFZ bo nie mam jak, bo nie dość że Pani doktor przyjmuje przed południem to tylko określoną ilość kobiet i trzeba iść rano i pilnować kolejki, a ja absolutnie nie mam możliwości siedzieć sobie w przychodni pół dnia a potem trafić pod przestarzałe usg.

Powiem Ci tak Kasiu ja do tego co chodziłam pryw to miał takie przestarzałe usg że dziwiłam sie że tyle sobie woła 100 zł za zrobione usg i chodziłam też po prywatniej kliniki na usg żeby kontrolować czy tamten wszystko dobrze sprawdził wiec nie ma reguły że jak pryw to będzie lepszy sprzęt.Tu gdzie obecne chodzę to mam umówiona na godz i wchodzę to jest prywatna przych ale ma podpisana umowę z nfz i sprzęt jest nowy nawet przebieralnia a nie jak w nie których że tyłkiem świecisz za pseudo parawanem.

25.png
    Mili <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was, czy którakolwiek z Was miała kiedyś plamienia przed @? Dla mnie to nowość. Zawsze przychodziła @ i już od razu krwawienie. A teraz (jestem 11 dpo) i w poprzednim cyklu po poronieniu również mam plamienia. Okres powinnam dostać za mniej więcej 3 dni. Tak się zastanawiam co to może oznaczać. Czy organizm jeszcze się jakoś "regeneruje" po zabiegu i czy gdyby udało mi się zajść w ciążę to czy takie plamienia nie będą stanowiły przeszkody w zagnieżdzeniu/utrzymaniu się zarodka?

Zapomniałam zapytać swojej ginekolog o to, tym bardziej, że myślałam, ze w tym cyklu plamień już nie będzie

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Powiem Ci tak Kasiu ja do tego co chodziłam pryw to miał takie przestarzałe usg że dziwiłam sie że tyle sobie woła 100 zł za zrobione usg i chodziłam też po prywatniej kliniki na usg żeby kontrolować czy tamten wszystko dobrze sprawdził wiec nie ma reguły że jak pryw to będzie lepszy sprzęt.Tu gdzie obecne chodzę to mam umówiona na godz i wchodzę to jest prywatna przych ale ma podpisana umowę z nfz i sprzęt jest nowy nawet przebieralnia a nie jak w nie których że tyłkiem świecisz za pseudo parawanem.
    :) ja akurat chodzę prywatnie do ordynatora oddziału w naszym szpitalu, gabinet ma nowiutki w dosyć nowej przychodni otwartej ok. 5lat temu, sprzęt też ma na czasie i faktycznie bierze 100, ale od stałych pacjentek już trochę mniej 80zł. , gabinet ma też swoją łazienkę więc z przygotowaniem się do badania też spoko, doktor jest w naszej okolicy najlepszy i też umawiasz się na godzinę. A na NFZ to u nas słabo.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Mam pytanie do Was, czy którakolwiek z Was miała kiedyś plamienia przed @? Dla mnie to nowość. Zawsze przychodziła @ i już od razu krwawienie. A teraz (jestem 11 dpo) i w poprzednim cyklu po poronieniu również mam plamienia. Okres powinnam dostać za mniej więcej 3 dni. Tak się zastanawiam co to może oznaczać. Czy organizm jeszcze się jakoś "regeneruje" po zabiegu i czy gdyby udało mi się zajść w ciążę to czy takie plamienia nie będą stanowiły przeszkody w zagnieżdzeniu/utrzymaniu się zarodka?

Zapomniałam zapytać swojej ginekolog o to, tym bardziej, że myślałam, ze w tym cyklu plamień już nie będzie
    Ja miałam takie plamienie w pierwszej ciąży i właśnie po tym zczailam się że chyba się udało :) nie pamiętam ile dni przed @, ale też chyba ze 3-4 i w moim przypadku oznaczało to właśnie zagniezdzanie się zarodka :)
    Ale nie wiem jak u Ciebie było ze staraniami w tym cyklu, ale Adele pisała, że zawsze ma najpierw plamienie tak na 3dni przed

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 12:11

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ja mam co miesiąc plamienia przed @

zdarzało się nawet tydzień przed @, wiec dostałam duphaston, ale i tak po odstawieniu dupka plamię ze 2 dni zanim dostanę @...
    gin twierdzi, że to nie przeszkadza w zajściu

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my się nie staraliśmy w tym cyklu więc to na pewno nie ciąża :p

Ciekawe co z tymi plamieniami... Luci a te plamienia miałaś od zawsze? Czy nagle kiedyś się pojawiły?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka ja tak plamie co miesiąc 2-3dni przed @. Nie mam pojecia jaka jest tego przyczyna. Mysle,ze to nie przeszkadza w zajściu w ciaze. Moze po prostu progesteron zaczyna spadać i stad to plamienie. Nie wiem..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka zdarzały mi się jeszcze przed 1 ciążą- ale nie tak intensywne i nie w każdym cyklu
    nasiliły się niestety z czasem (z wiekiem :P )

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zaczely jakos po roku staran wczesniej nie mialam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ