X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba też poszukam...a nóż pomoże coś...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś gratulacje!

Ja ćwiczę jogę od 2 tygodni. Głównie skupiłam się na jodze hormonalnej, znalazłam na yt i chyba w tym cyklu owulacja będzie szybciej niż zwykle :) zazwyczaj 23-28 dc a teraz jest 18 i czuję, że to dziś :) a z dietami u mnie różnie, wiem że cukier to wróg płodności ale niestety mój przyjaciel :/ staram się jak mogę, z różnym skutkiem. Boję się tylko, że przegapiłam ovulkę, bo trochę fochaliśmy się z mężem i nie było <3. Dziś tp nadrobimy, może jeszcze się uda :)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    beta <1.05
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    IO, hiperprolaktynemia
    TSH- 1,4
    Kariotyp ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
    04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
    07.10 - beta 3,1 cb?
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, moniś gratulacje!

magdis - boli po usuwaniu czy ok? Ja miałam normalnie usuwane, ale mąż trochę cierpiał po chirurgicznym.

Witam nowe dziewczyny!

Ja po wizycie - wyniki PAPPA ok, ryzyko niskie, wg mojej pani dr na 80% dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:37

Kingulla, Lotopałanka, magdis lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka gratulacje !! :)

Kingulla tez ćwiczę jogę :) ale bardziej zdrowy kręgosłup :)

Wredotka lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Santoocha, moniś gratulacje!

magdis - boli po usuwaniu czy ok? Ja miałam normalnie usuwane, ale mąż trochę cierpiał po chirurgicznym.

Witam nowe dziewczyny!

Ja po wizycie - wyniki PAPPA ok, ryzyko niskie, wg mojej pani dr na 80% dziewczynka :)
    super wieści :) Ja dopiero dochodzę do siebie bo o ile sam zabieg spoko, zero bólu i żadnych nieprzyjemnych odczuć, tak na drugi dzień spuchłam, buzi nie mogłam otworzyć no i bez proszków przeciwbólowych ani rusz, do tego na antybiotyku jestem. Teraz jest już w miarę, w pt tylko jeszcze zdjęcie szwów

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zobaczymy czy jeszcze siusiak nie urośnie :D

magdis - no to faktycznie, nieciekawie. Oby szybko zeszło. Na NFZ robiłaś? Mój brat usuwał ósemkę na NFZ i nie dość, że mu tam wszystko zmaltretowali to naruszyła jakiś nerw i nie czuje połowy języka :/

O, joga! Też chciałam kiedyś zacząć, ale chyba za spokojne ćwiczenia jak dla mnie ;) Ja chodzę na BuggyGym, ćwiczenia dla mam z dziećmi na powietrzu, jest super i szczerze polecam.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska gratuluję!! Oby coraz wiecej takich informacji tutaj.

Wredotka cieszę się, ze wszystko w porzadku. Jak faktycznie będzie coreczka to mozesz zaszalec na zakupach :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki...u mnie dziś ponury i pochmurny dzień....

muszę wymyślić jakiś sposób na zbliżenia z mężem, bo owu się zbliża...;) niestety synuś skutecznie nam to uniemożliwia...ech....;p

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • magdis Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Dzięki dziewczyny! Zobaczymy czy jeszcze siusiak nie urośnie :D

magdis - no to faktycznie, nieciekawie. Oby szybko zeszło. Na NFZ robiłaś? Mój brat usuwał ósemkę na NFZ i nie dość, że mu tam wszystko zmaltretowali to naruszyła jakiś nerw i nie czuje połowy języka :/

O, joga! Też chciałam kiedyś zacząć, ale chyba za spokojne ćwiczenia jak dla mnie ;) Ja chodzę na BuggyGym, ćwiczenia dla mam z dziećmi na powietrzu, jest super i szczerze polecam.
    prywatnie usuwałam, znalazłam lekarza który miał dużo świetnych opinii na internecie i postanowiłam mu zaufać. No i słusznie zrobiłam, bo sam zabieg rewelacja, a o tej opuchliźnie i podobnych atrakcjach mnie uprzedził, więc nie byłam zaskoczona. Moja ósemka wyrosła częściowo i prostopadle do siódemki, trzeba ją było kroić na kawałki żeby wyjąć :D ale dziś już jest naprawdę spoko, jedynie szwy trochę wkurzają. Dawno miał Twój brat usuwaną? Brak czucia w języku już mu zostanie?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie dziewczyny i dużo zdrówka dla mamusiek i waszych maleństw :)
    22.08 mam mieć okres, tak bardzo bym chciała żeby go jednak nie było...
    Mam pytanie czy dziewczyny które brały dupaston zauważyły u siebie jakieś zmiany w szczególności w śluzie?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia kciuki żeby @ nie przylazła :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Jest może wśród Was która miała robiona laparoskopie? Byłam dziś u kolejnego ginekologa. Od roku się staramy o drugie dziecko. Partner ma bardzo dobre wyniki, u mnie też bez zarzutów. Pierwsza ciąża zakończyła się cesarka o to być może ma wpływ na nasze niepowodzenia. Progestero super cykle regulerne miesięc w miesiąc jak w zegarku stąd skierowanie na laparoskopie. Może jest wśród nas osoba której pomogło i po zabiegu zaszła w upragnioną ciaze ?

• Tanda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Wredotka gratulacje !! :)

Kingulla tez ćwiczę jogę :) ale bardziej zdrowy kręgosłup :)

Co ćwiczysz ciekawego?
    Mi by się przydało coś na kręgosłup, bo mi siada a nawet 30-tki nie mam...

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Która ma na dniach termin @ ? u mnie jeszcze tydzień czekania :P

Tanda znalazłam sobie na you tube joge dla początkujących i zdrowy kręgosłup. Fajne ćwiczenia rozciągające. Kiedyś jak się kładłam na podłogę to stękałam jak mnie plecy bolą takie były po napinane a teraz luzik

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie na termin miesiączki jest najgorszy :( Tak się ciągnie...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Witam dziewczyny! Jest może wśród Was która miała robiona laparoskopie? Byłam dziś u kolejnego ginekologa. Od roku się staramy o drugie dziecko. Partner ma bardzo dobre wyniki, u mnie też bez zarzutów. Pierwsza ciąża zakończyła się cesarka o to być może ma wpływ na nasze niepowodzenia. Progestero super cykle regulerne miesięc w miesiąc jak w zegarku stąd skierowanie na laparoskopie. Może jest wśród nas osoba której pomogło i po zabiegu zaszła w upragnioną ciaze ?
    Ja miałam dwie laparoskopie i to właśnie dzięki nim zaszlam dwa razy w ciążę :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja miałam dwie laparoskopie i to właśnie dzięki nim zaszlam dwa razy w ciążę :)
    A po jakim czasie od zabiegu można się znowu starać ? Ja czekam na wynik badania z wymazu i w pon się odrazu umowie bo zbliża się @ akurat,a wiem ze zabieg ma być po. No chyba ze.jej nie będzie w co wątpię niestety.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A po jakim czasie od zabiegu można się znowu starać ? Ja czekam na wynik badania z wymazu i w pon się odrazu umowie bo zbliża się @ akurat,a wiem ze zabieg ma być po. No chyba ze.jej nie będzie w co wątpię niestety.
    Za każdym razem musiałam odczekać 1 cykl, i po pierwszej zaszlam w pierwszym cyklu starań, a po drugiej w drugim :) ja jak usłyszałam że będę miała laparo to szczerze- ucieszyłam się bo wiedziałam że to daje mi ogromne szanse i chyba był to jedyny sposób abym mogła być mamą.
    Ja za każdym razem miałam usuwana torbiel, raz po lewej i drugi raz po prawej stronie, a Ty?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co najlepsze te dwie laparo miałam zawsze przed @ , tak jakoś wychodziło :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wpisał ze mam coś nie tak z blizna po cc i najprawdopodobniej niedrożne jajowody. Z wyników hormonalnych jest wszystko dobrxe jak w zegarku dosłownie co miesiac.Także tylko to mógł mi zlecić. Najbardziej zaniepokojony był blizna po cc bo jestcienka i w miejscu gdzie zgina mi się macica bo mam duże tyłozgięcie do tego i chce to obejrzeć i jeśli nie tak to poprawić. Mówił ze mam się zgłosić po @.

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ