X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina trzymam kciuki za zabieg.

Adele nie nastawiaj się pesymistycznie. Chociaż zdaję sobie sprawę, że po 1,5 roku starań trudno o optymizm.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka dzieki :* a jak u Ciebie ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki jak tam nastroje?

Adele Ja trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka u mnie ok to juz 18 tydzien.Ciaza narazie przebiega dobrze.
    tydzien temu nie byl pewny doktor ale raczej wyglada mu to na chlopaka:)

A tak wogole to u mnie beznadziejnie w zwiazku, mąż mi nic nie pomaga przy malym.
    Obiecal ze jak zajde w ciaze to mi bedzie pomagal chociaz kapac.
    Prosilam go zeby mi posciagal firanki to obiecal potem ze nie ma czasu...

Tak szczerze to mam tego dosc i zbiera mi sie do placzu...Hormony...
    Co tu poradzic?

Agulineczka jak przerwa czy ponowne starania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 12:15

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy cykl "staraniowy" po przerwie. Wczoraj pozytywny test owu (2 dni wcześniej niż zwykle), więc działamy z mężem :)

Gdyby wszystko było dobrze byłabym już teraz w 22 tyg ciaży. Wczoraj przeczytałam, że jedna dziewczyna z wątku styczniówek, do którego byłam kiedyś dopisana urodziła przedwcześnie (w 20tyg). Synuś nie żył niestety. Niby się wydaje, że dalsze etapy ciąży są już bezpieczne, ale jak widać tak nie jest. Bardzo smutna historia...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek kończy dzisiaj 1,5 roku. Moje najszczęśliwsze 1,5 roku w życiu, poza oczywiście tym smutnym wydarzeniem w maju. Nie wiem kiedy to zleciało...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Oliwa Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek wczesnym popoludzniem zrobilam test ciazowy wyszedl wyrazny wczoraj slabsza druga kreska dzis zrobilam i jest taka sama czym to moze byc spowodowane? jak to mam rozumiec ?niewiem co myslec

Oliwa
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka to pociechy z synka i zdrowia dla niego zycze!!!:)

No tak naprawde kazdy tydzien jest wazny w ciazy i chwila porodu i urodzenie zdrowego dziecka daje ulge.

agulineczka lubi tę wiadomość

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin na 14.07 i jak pomyślę że już bym miała mała dzidzie... A ja cały czas się staram i nie mogę zajsc. Niesprawiedliwe to wszystko i bardzo smutne :(
    Agulineczka żeby wam się od razu udało!

Przy pierwszej ciąży też tak miałam że pierwsza kreska mi wyszła za dwa dni była już słabo widoczna a za kolejne 4 już bardzo mocna. Wszystko było ok. Gratuluję

Adele bardzo mocno trzymam kciuki żeby ten cykl był szczęśliwy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Alunia! u nas z synkiem udało się prawie po roku, za drugim razem w 5cs, więc szansa, że teraz się uda od razu nie jest wielka, ale staram się być dobrej myśli. A Ty robiłaś jakieś badania hormonalne? Widzę, że poroniłaś praktycznie przed samymi świętami... smutne to. Ja bardzo przeżyłam stratę, ale też wiedziałam, że chcę szybko wrócić do starań. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku uda mi się zajść w ciążę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny XS a co u Ciebie? Robili Ci coś z nadżerką?

A wiadomo kto siedzi w brzuszku u Majamia, bo coś się przestała odzywać. Mam nadzieję, że wszystko u niej ok.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa wrote:
    W poniedzialek wczesnym popoludzniem zrobilam test ciazowy wyszedl wyrazny wczoraj slabsza druga kreska dzis zrobilam i jest taka sama czym to moze byc spowodowane? jak to mam rozumiec ?niewiem co myslec
    A testy były takie same? Bo różne testy mają różną czułość. I czy mniej więcej o tej samej porze robione i czy z tego samego moczu? To też może mieć znaczenie.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak robiłam i wszystko jest ok. Ja w tamtym czasie bardzo chorowałam, praktycznie nie mogłam wyjść z przeziębienia. No i wyniki histopatplogoczne wykazały, że powodem była infekcja. Pielęgniarka, która mi dawała wyniki mówiła że niestety bardzo często zwykle przeziębienie tak wpływa na dziecko. Też to przeżyłam i w sumie często to wraca. Tym bardziej że pojechałam na usg genetyczne a tu nagle informacja że serduszko nie bije. Miałam zabieg. Tyle w tym dobrego że święta spędziłam już w domu z córką, ale było ciężko.
    Z czasem coraz lepiej, w miarę się pogodziłam. Teraz mnie bardzo smuci, że nam się nie udaje. Z córką zaszlam za drugim razem a przy drugiej ciąży za 4 alw praktycznie dwa miesiące nam wypadły bo mąż wyjeżdżał a owu mi się przesunela. Myślałam że po poronieniu szybko zajde bo są takie opinie ale chyba za dużo głową pracuje.
    My też od razu się staraliśmy. Czeka nas trudne wyzwanie nawet jak się nam uda. Ale trzeba być dobrej myśli.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia powodzenia :*

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki :* i za Was również trzymam kciuki :*

Zamowilam sobie na kolejny cykl niepokalanka na ten moj pms.. :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Aga__37_ Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Aga jak w tym cyklu się nie uda to mam zamiar kupić ten Castagnus. Tylko czy mi piersi nie zmaleja? Bo ostatnio tak mi urosły (chociaż jedyny plus tego wszystkiego) ze nie mam co założyć na wesele, do tego przytulam w brzuchu i ogromny problem bo myślałam że trochę zaoszczędź na sukience.

Castagnus łagodzi objawy PMS, w tym właśnie bolesność piersi. Nie ma danych i badań aby w jakikolwiek sposób wpływał na wagę, więc chyba nie masz się czego obawia :-)

Iza84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż namówił mnie na test i niestety 1 kreska. Teraz tylko czekać na @.mnie to stres niszczy. Zaczęłam nawet chodzić do psychologa bo złe wspomnienia nie dają mi spokoju i jak się dowiedziałam: nie da się żyć teraźniejszości jak się żyje przeszłością.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to na pewno dobrze wpływa jak sie cos odkresla gruba krechą i zaczyna z czysta karta na nowo...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno tu zacząć z czysta karta ale może choć trochę zapomne a to wszystko związane jest z pierwszą ciążą, porodem i dalszymi okresem opieki nad dzieckiem i niestety z teściowa. Żeby było dobrze to musielibyśmy się wyprowadzić a nie mamy takiej możliwości.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza mieszkacie u rodziców ? Ja właśnie z wynajmu wróciłam do swoich rodziców z moim i juz mnie przeraża wspólne mieszkanie. Szczególnie z czepialskim ojcem. Już czuje,jak życie będzie musiało się toczyć pod jego dyktando. Już mojej mamie powiedział,ze mamy zapomnieć i drugim dziecku póki mieszkamy pod jego dachem :( . Nawet człowiek nie może i sobie zadecydować. ... :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ