X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko was nadrobić dziewczęta :-)
    Hej Karolciu tule mocno :-*

A ja mam radosną nowinę :-) jednak nie dostanę pierwszej miesiaczki po ciąży :-D test wyszedł pozytywny :-D normalnie jka sie nie oczekuję niczego wtedy wszystko przychodzi... :-D

magdis, Welina, jangwa_maua, Paula_shells, Iza84, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , od paru dni obserwuje stronę jestem nowa ;)

Mam już córkę 3 latke od stycznia staramy się o rodzeństwo póki co nic z tego nie wychodzi...

Podobno zdrowotnie jest wszystko Ok mam bolesne owulacje właśnie jestem w trakcie testowania

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate cudowna wiadomość. ! :D oby takich więcej. Najlepiej jedno po drugim ;) super wieści
    Anitaa witaj i powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratulacje!

Adele przytulam :*
    Alunia powodzenia w nowym cyklu :*

u mnie też @ na dniach, pms pełną parą :(

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Dziewczyny sory za takie pytanie ale mam straszne skrzepy podczas tej @.. Nigdy tak nie miałam wiecie moze od czego to zalezy ?

Kochana powiedziałam lekarzowi, że od jakiegoś czasu mam ładny @ ( o ile @ może być ładny ;) ) bez skrzepów, oznajmiał mi że bardzo dobrze!! Dlaczego? Ponieważ jak @ jest ze skrzepami to oznaka że źle się oczyszcza... tyle się dowiedziałam!

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Ciężko was nadrobić dziewczęta :-)
    Hej Karolciu tule mocno :-*

A ja mam radosną nowinę :-) jednak nie dostanę pierwszej miesiaczki po ciąży :-D test wyszedł pozytywny :-D normalnie jka sie nie oczekuję niczego wtedy wszystko przychodzi... :-D

Yuhuu Ale pięknie <3 Gratulacje :*

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitaa wrote:

Mam już córkę 3 latke od stycznia staramy się o rodzeństwo póki co nic z tego nie wychodzi...

Podobno zdrowotnie jest wszystko Ok mam bolesne owulacje właśnie jestem w trakcie testowania

Powodzenia życzę!! Spokojnie Uda się ;)
    U mnie tez było zdrowotnie ok.. do czasu! Porób ponownie podstawowe badania po 12 miesiącach starań, może hormony szaleją jak u mnie ;) Głowa do góry :*

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

karolcia trzymam kciuki za nowy cykl :* idziemy tak samo też w nd dostałam @

jangwa co u Ciebie?kiedy kolejna wizyta u gin?

Iza no to walczymy dalej :) a na co bierzesz wiesiołek? na śluz czy coś jeszcze?

Paula_shells wiataj :) czekamy na II w takim razie :)

ScarlettKate garatulacje !!! <3

Anitaa wiataj :) wiesz... u mnie niby też ok ale jakby się uprzeć to masę badań mogłabym jeszcze porobić... kiedy testujesz?

Luci do Ciebie wredota nie ma prawa przyjść !! musi w końcu któraś z nas dać przykład i zajść cholera w tą ciążę !! :P

Lenoo też uważam,że okres ze skrzepami nie jest normalny...Powód na pewno jakiś był.. trzymam za Ciebie kciuki <3

Ja miałam wczoraj straszny dzień..zużyłam prawie cała paczkę podpasek.. no ale dziś 3dc i już tylko plamienie.. Myślę czy coś zbadać w tym miesiącu.. może w końcu pójdę proga zrobić

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis haloooo już chyba po terminie @ jesteś coooo ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratuluję :)

Ja wizytę mam w czwartek. A dziś czuje się fatalnie. W nocy dopadly mnie wymioty i co godzinę się przytulalam do kibla :( . Od rana mdłości i nie wiwm jak dziś będę funkcjonować.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa oj bidula :* uroki ciąży <3 <3

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki nie brałam luteiny było ok. Nie wiem czy czasem nie za dużo już progesteronu w organizmie.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu musisz brać luteinę? jakieś plamienia masz?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

karolcia trzymam kciuki za nowy cykl :* idziemy tak samo też w nd dostałam @

jangwa co u Ciebie?kiedy kolejna wizyta u gin?

Iza no to walczymy dalej :) a na co bierzesz wiesiołek? na śluz czy coś jeszcze?

Paula_shells wiataj :) czekamy na II w takim razie :)

ScarlettKate garatulacje !!! <3

Anitaa wiataj :) wiesz... u mnie niby też ok ale jakby się uprzeć to masę badań mogłabym jeszcze porobić... kiedy testujesz?

Luci do Ciebie wredota nie ma prawa przyjść !! musi w końcu któraś z nas dać przykład i zajść cholera w tą ciążę !! :P

Lenoo też uważam,że okres ze skrzepami nie jest normalny...Powód na pewno jakiś był.. trzymam za Ciebie kciuki <3

Ja miałam wczoraj straszny dzień..zużyłam prawie cała paczkę podpasek.. no ale dziś 3dc i już tylko plamienie.. Myślę czy coś zbadać w tym miesiącu.. może w końcu pójdę proga zrobić

Kochana bierz sobie wiesiołka i pij kwiat jasnoty białej!!! Jasnota Oczyszcza kobiece narządy!!!!! Mi pomógł zajść w ciąże :) Jak zaczęłam pic kwiat jasnoty białej ( wieczorem jedna szklaneczka) to w tym samym cyklu + wiesiołek zaszłam w ciążę!! Kolega zielarz mi polecił... oczyszcza wszystko :) Spróbuj :) Poczytaj o jasnocie ;)

• Lenoo Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Scarlett gratuluję :)

Ja wizytę mam w czwartek. A dziś czuje się fatalnie. W nocy dopadly mnie wymioty i co godzinę się przytulalam do kibla :( . Od rana mdłości i nie wiwm jak dziś będę funkcjonować.

Wiem co to znaczy Kochana! (od 2 miesiąca ciąży) 8 miesięcy wymiotowania + na porodówce przez 11 godzin :( 2 razy w szpitalu byłam w 3 mc bo sie odwadniałam przez wymioty!!Dopiero przeszło jak Hanka wyskoczyła ze mnie ;)
    Współczuje!!!!!! Pomaga imbir i lody wodne :/

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele moja szwagierka całe życie ma @ ze skrzepami i lekarz powiedział jej że taka jej uroda. Ale co to oznacza u osoby, u której się takie sytuacje nie zdarzały do tej pory to nie wiem.
    ScarlletKate ale się cieszę!!
    Może będę jakimś wyjątkiem od reguły, ale przy moich drugich staraniach jak się dowiaduję o ciążach bliskich mi osób to cieszę się ogromnie ich szczęściem, może dlatego że to dopiera początek w staraniach. Chociaż przed pierwszym Maluszkiem w środku bolało że tak długo się nie udaje, ale trwało to tylko chwilę w momencie jak się dowiadywałam o ciążach.
    Jangwa i Lenoo współczuję mdłości i wymiotów ja miałam tylko lekkie nudności, żadnych ciążowych dolegliwości oprócz mega bólu kręgosłupa ale to w 3 trymestrze.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • youstyna Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitaa wrote:

Witaj! Powodzenia w staraniach :)

• youstyna Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Cześć wszystkim :) dopisuję się do Waszego wątku. Wracam do starań. Spodziewam się, że nie będzie łatwo, ale nadzieję mam że uda się szybko zajść w drugą ciążę. Przy pierwszym dziecku podczas 3,5 letnich starań tylko 3 razy robiłam test ciążowy w tym jeden szczęśliwy, po prostu bałam się rozczarowania. Wolałam czekać na @. Tym razem muszę zrobić test w środę bo czeka mnie wizyta u dentysty ze znieczuleniem, nie liczę na pozytyw bo to dopiero 2 cs, ale stresik jest:)

hej hej :) witaj! życzę powodzenia. A znieczuleniem u dentysty się nie martw. Można w ciąży ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to lekarz stwierdziła, aby trochę dopomóc. Wydaje mi sie że miałam wystarczająco wysoki prog.

No noc i dziś na razie tragedia. Zjadłam trochę jogurtu na razie i pije gorzką herbatę z imbirem. Z rana już też zaliczony kibel. Do tego biegunka. Po prostu bajka. Jeszcze dziś mój tata wraca. Jak będę w takim stanie to od razu się zapyta czy w ciąży nie jestem.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj sluz plodny a podbrzusze pobolewa juz z 4 dzień. Chyba po laparo prawy jajnik ruszył do działania bo na przemian oba bolą wiec może znowu będą dwa pęcherzyki ;p dziewczyny czy ♡ od kiedy pojawia się sluz czy bliżej owu ? Mi gin kiedyś mówił żeby zacząć od 11dc i najlepiej przed tym z 4 dni abstynencji. Jak u was ? Lekarze dawali jakieś rady ?

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ