X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    youstyna wrote:
    hej hej :) witaj! życzę powodzenia. A znieczuleniem u dentysty się nie martw. Można w ciąży ;)
    Można, ale dopiero po 14 tygodniu. Ja właśnie dlatego musiałam przesunąć swoją wizytę O miesiąc.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells a jaki był problem,że o 1 tak długo się staraliście?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie od wczoraj sluz plodny a podbrzusze pobolewa juz z 4 dzień. Chyba po laparo prawy jajnik ruszył do działania bo na przemian oba bolą wiec może znowu będą dwa pęcherzyki ;p dziewczyny czy ♡ od kiedy pojawia się sluz czy bliżej owu ? Mi gin kiedyś mówił żeby zacząć od 11dc i najlepiej przed tym z 4 dni abstynencji. Jak u was ? Lekarze dawali jakieś rady ?

Mi gin powiedział,że w dni płodne najlepiej codziennie hehe a moje dni płodne trwają dłuuuugo i nie dałabym nawet rady tyle dni pod rząd :P uważam,że nie ma zasady jak jest ochota to <3 i tyle :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Jak to lekarz stwierdziła, aby trochę dopomóc. Wydaje mi sie że miałam wystarczająco wysoki prog.

No noc i dziś na razie tragedia. Zjadłam trochę jogurtu na razie i pije gorzką herbatę z imbirem. Z rana już też zaliczony kibel. Do tego biegunka. Po prostu bajka. Jeszcze dziś mój tata wraca. Jak będę w takim stanie to od razu się zapyta czy w ciąży nie jestem.
    Współczuję, ja jak do tej pory jeszcze nie wymiotowalam, ale kilka razy mało brakowało, chociaż już od półtorej miesiąca dzień w dzień po południu i wieczorem mam tak okropne mdłości, że czasami mam wszystkiego dość, wolałabym już zwymiotowac niż tak leżeć i zdychac. W dzień jest ok. , mam nadzieję, że jeszcze ze dwa tygodnie i wszystko minie bo czytałam że to do ok. końca 15tygodnia, wiem że każdy inny, ale narazie trzymam się tej reguły :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    magdis haloooo już chyba po terminie @ jesteś coooo ??
    dzisiaj pewnie przylezie :/ zmierzyłam sobie rano kontrolnie temp no i nisko jest

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie od wczoraj sluz plodny a podbrzusze pobolewa juz z 4 dzień. Chyba po laparo prawy jajnik ruszył do działania bo na przemian oba bolą wiec może znowu będą dwa pęcherzyki ;p dziewczyny czy ♡ od kiedy pojawia się sluz czy bliżej owu ? Mi gin kiedyś mówił żeby zacząć od 11dc i najlepiej przed tym z 4 dni abstynencji. Jak u was ? Lekarze dawali jakieś rady ?
    Mi w zasadzie lekarz nic nie mówił, ale sama postanowiłam trzymać się tego i ❤ od 11dc dokładnie co drugą noc, a wcześniej było różnie, no i wyszło, ale tutaj nie ma zasady i tak jak pisze Adele, kiedy jest ochota i możliwość to trzeba działać ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet gratuluje. A tak sobie ze 2 tyg. Temu pomyslalam ze jakbys zaciazyla to bylabys niezla szczesciara i uciekinierka przed @, tyle czasu bez @. I masz... Udalo ci sie.

Adele wiesiolek na śluz ale mam na 9 dni i mysle czy dokupic czy zmienic na siemie lniane, co lepsze? Bo jak zmienic to chyba teraz a nie blisko dni plodnych?

Czuje ze klotnia w domu wisi w powietrzu...

Paula_shells lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze wizytę u gina w 11 dc kontrolna po zabiegu.wiec zobaczy co w trawie piszczy przy okazji. Przeziebiona jestem i skolowana, mojego tez coś bierze :/ no nic nowy cykl nowe nadzieje.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja nie brałam nigdy nic na poprawę śluzu ale jak chcesz zmienić to nie wiem czy ma znaczenie jakieś jak kilka dni weźmiesz wiesiołek a później siemie hmm w ogóle czytałam,że wiesiołek to tylko do owulki się bierze. Może sobie go kupie na ten cykl

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Paula_shells a jaki był problem,że o 1 tak długo się staraliście?
    Otóż po roku starań sama zaczęłam się badać - w moim mieście nie ma specjalistów, moja ginka sama powiedziała że rozkłada ręce i kazała na Warszawę ruszać. Ja super zdrowa tylko po hsg prawy jajowód zatkany i nie odetkał się podczas hsg. Ale mój M wyniki morfologii plemników bliskie zeru. Chociaż w Wawie różnie mówili, że się uda bo takie wyniki męża to teraz norma w tych czasach a inni że inseminacji można spróbować ale lepiej od razu invitro. Podjęliśmy decyzję o inseminacji, same badania długo trwały i jak już czekaliśmy na ostatnie wyniki to @ zaczęła mi się spóźniać a nigdy mi się to nie zdarzało no i złapało.
    I muszę przyznać Wam rację jak tu niektóre pisały, żeby czasem nie myśleć :) mimo iż mamy czarno na białym wyniki od lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 16:49

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja mam jeszcze wizytę u gina w 11 dc kontrolna po zabiegu.wiec zobaczy co w trawie piszczy przy okazji. Przeziebiona jestem i skolowana, mojego tez coś bierze :/ no nic nowy cykl nowe nadzieje.
    Mi po hsg polecali zrobić laparo ale bałam się bo różne opinie słyszałam, ale czytam tu na wątku dobre historie i mojej znajomej po laparo przepchali jajowód i zaszła. A tyłozgięcie jak się wykrywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 16:50

Hugolina87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 26 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Można, ale dopiero po 14 tygodniu. Ja właśnie dlatego musiałam przesunąć swoją wizytę O miesiąc.
    A już miałam odpuścić testowanie :)))

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Mi po hsg polecali zrobić laparo ale bałam się bo różne opinie słyszałam, ale czytam tu na wątku dobre historie i mojej znajomej po laparo przepchali jajnik i zaszła. A tyłozgięcie jak się wykrywa?
    Tylozgiecie macicy to taka uroda ;) niby nie powinna utrudniać ale czasami może. Ja mam dość spore. Reszta po zabiegu okej. Jajowody drożne jajniki tez w porządku. Hormony sobie badam tez są w normach. Mąż badany tez okej a rok już nie wychodzi. Blokada w głowie ;) i pewnie klimat który nie sprzyja bo mamy cały czas jakieś problemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza ja nie brałam nigdy nic na poprawę śluzu ale jak chcesz zmienić to nie wiem czy ma znaczenie jakieś jak kilka dni weźmiesz wiesiołek a później siemie hmm w ogóle czytałam,że wiesiołek to tylko do owulki się bierze. Może sobie go kupie na ten cykl

Jedni pisza ze do owulki bo pozniej moze powodowac mikro skurcze i utrudnic zagniezdzenie a inni ze mozna przez caly cykl. Ja biore do owulacji.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam do owulki w szczęśliwym cyklu z córcia.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namowilyscie mnie ide po wiesiolka hehe :P czytałam,ze najlepszy jest firmy GAL

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele wiesiołek zwiększa ilość płodnego śluzu, wiec Tobie akurat jest zbędny :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz obawia sie czy w tym miesiacu da rade ze wzgledu na nawal pracy (rwiemy jablka), nawet stwierdzil ze mam sama go wykorzystywac a on bedzie sobie spal albo mam przychodzic do chlodni i tam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w chłodni może nie stanąć :D na wysokości zadania :D

karolcia87 lubi tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Adele wiesiołek zwiększa ilość płodnego śluzu, wiec Tobie akurat jest zbędny :P

Taaa :P ale czytałam też,że działa przeciwzapalnie,łagodzi pms no i poprawia jakoś śluzu zobaczę na pewno nie zaszkodzi. Jakieś witaminy muszę też kupić bo nie biorę już dłua żadnych prócz kwasu

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ