X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat gratulacje :P to już prawie jakbyś zaszła :D

masz rację, za bardzo się doktoryzujemy ! nasze babki wcale do ginekologów nie chodziły, badań nie robiły, a w ciażę zachodziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LekaRz mówił ze trzy miesiące po tego typu zabiegach są bardziej owocne i żeby próbować. Po samym zabiegu było lekkie krwawienie i antybiotyk brałam wiec na cud jednak nie liczyłam. I nie wiem czy w ogoke owu była bo miałam inna @ niż zazwyczaj. Cycki mi urosły w ubiegłym cyklu wiec progestero był chyba wysoki. Dziś mam 10dc owu za jakieś 3 dni obstawam. Zobaczę co gin jutro powie. Mamy spraedzic na usg w której pozycji macica się odchyla żeby ta drogę dla plemników odblokować wiec będzie wesoło ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    . Mamy spraedzic na usg w której pozycji macica się odchyla żeby ta drogę dla plemników odblokować wiec będzie wesoło ;p
    haha, przystojny choć ginekolog? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie bardzo :p dlatego nie czuje żadnych oporów. Gorzej by było gdyby był i przystojny i wolny ;) To ten sam vo robił mi zabieg wiec juz wszystko wie i widział z bliska. Przed wypisem z nim rozmawiałam to mówił o seksie na brzuchu wiec dziś praktyka idzie w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:50

Paula_shells lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Kat gratulacje :P to już prawie jakbyś zaszła :D

masz rację, za bardzo się doktoryzujemy ! nasze babki wcale do ginekologów nie chodziły, badań nie robiły, a w ciażę zachodziły.
    Nawet już nie babcie, moja mama np. najmłodszą siostrą to poszła dopiero chyba w 7miesiącu :) miała nas 7 i oczywiście tylko jak narazie ja z 4dziewczyn miałam jakieś problemy :/ zobaczymy jeszcze jak będzie u najmłodszej bo jeszcze nawet nie myśli o dzieciach a już miała jedną laparo bo były 2 torbiele. Jedna koleżanka z pracy, która mogłaby być moją mamą też mówiła że ona bez najmniejszych problemów zachodzila w ciążę, a jej 3córki musiały się leczyć bo miały problemy, więc to chyba po prostu takie czasy....

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kiedy najlepiej po owulacji wykonać progesteron w którym dpo???

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-8 dpo

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele dziecku przestało bić serduszko. Okazało się że wina było zapalenie, ja wtedy cały czas chorowałam i lekarka sugeruje że to te infekcje wpłynęły ma dziecko. Ponoć tak jest coraz częściej.
    My tu kombinujemy pozycje leki wszystko a inne raz ciach i już jest. A tym bardziej że już mamy dzieci jak to jest. Moja mama ma 4 i tylko drugie planowane

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia moja mama nie planowała żadnego a tez ma czworo ;) tata wracał z rejsu i ciąża :) my to już więcej wiemy niż lekarze i chyba w tym tkwi problem. Za dużo analizy ;p jakoś trzrba wyluzować i się cieszyć z każdej chwili. Adele świetnie to podsumowała: cieszyć się ze jest się w trójkę a jeśli się trafi drugie to będzie jeszcze lepiej :)

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hugolina
    ponoć podawanie kontrastu przy sprawdzaniu drożności ma też działanie lecznicze- bo jajowody zostają przepłukane np. z resztek starego śluzu, zostaje jakby oczyszczona droga dla plemników.
    Tak to prawda, mi lekarz po hsg powiedział że kolejne 6 miesięcy to okres na większą szansę zajścia w ciąże. Tylko mi prawego jajowodu płyn nie przepchał.
    Nie lubię robić testów ciążowych, mimo iż mało razy je wykonywałam... Dziś rano musiałam i w nocy miałam trzy koszmary, chociaż jeden nie był taki straszny i test pokazał 2 kreski. Ale ten realny tylko jedną. Zresztą jeszcze 3 dni do terminu @ a czekoladę już mogłabym jeść tabliczkami:) oprócz bólu w podbrzuszu to i czekolada zwiastuje mi @

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Właśnie nie bardzo :p dlatego nie czuje żadnych oporów. Gorzej by było gdyby był i przystojny i wolny ;) To ten sam vo robił mi zabieg wiec juz wszystko wie i widział z bliska. Przed wypisem z nim rozmawiałam to mówił o seksie na brzuchu wiec dziś praktyka idzie w ruch.
    Czego się nie robi dla upragnionego dzieciaczka ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze dzisiaj mamy wieksze problemy z zajsciem w ciaze, bo mamy diety do dupy...
    Nasze babcie i mamy mialy ogrodki warzywne, swojskie mleko i jajka, kielbaske z wieprzka od sasiada i grzyby z lasu. A my mamy frytki, czipsy, pryskane jablka z tesco i gmo. Chemia wszedzie, hormony w mleku, cukier we wszystkim, lipa.
    Takie czasy.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat tez tak uważam kiedys kobiety zachodzily szybko i często w ciąże ale właśnie nie bylo calej tej chemii...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego stresy, kariery, malo ruchu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to przykre ze tyle par ma problemy. To co naturalne jest tak trudne do osiągnięcia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina o ktorej masz wizyte ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero o 17.30. Prywatnie chodzę do niego bo na nfz trafiłam na konowala dosłownie..kazał mi jescze pół roku próbować mimo tego że już rok minął. Nie zlecił żadnych badań, dosłownie nic. A prywatnie u innego odrazu dał skierowanie na ta laparoskopie do siebie i widać ze chce pomóc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w koncu odebralam swoj wiesiokek wiec lece z koksem haha ciezko bylo go w ogole dostac ale moja apteka jest normalnie niezawodna i mi sciagnela :D a w innych mi mówili ze tylko w zielarskim moge kupic pff

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) szykuję się do dołączenia tu do was na forum, tylko nie wiem czy znajdę odpowiednią ilość czasu na pisanie :)
    od stycznia mamy zacząć starania o drugą dzidzię, ale prawda jest taka, że z tym zachodzeniem w ciążę to nie mieliśmy tak łatwo, dlatego przygotowania musimy zacząć odpowiednio szybciej.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek witaj :)

magdis przylazła @ ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ