X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat gratulacje :P to już prawie jakbyś zaszła :D

masz rację, za bardzo się doktoryzujemy ! nasze babki wcale do ginekologów nie chodziły, badań nie robiły, a w ciażę zachodziły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LekaRz mówił ze trzy miesiące po tego typu zabiegach są bardziej owocne i żeby próbować. Po samym zabiegu było lekkie krwawienie i antybiotyk brałam wiec na cud jednak nie liczyłam. I nie wiem czy w ogoke owu była bo miałam inna @ niż zazwyczaj. Cycki mi urosły w ubiegłym cyklu wiec progestero był chyba wysoki. Dziś mam 10dc owu za jakieś 3 dni obstawam. Zobaczę co gin jutro powie. Mamy spraedzic na usg w której pozycji macica się odchyla żeby ta drogę dla plemników odblokować wiec będzie wesoło ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    . Mamy spraedzic na usg w której pozycji macica się odchyla żeby ta drogę dla plemników odblokować wiec będzie wesoło ;p
    haha, przystojny choć ginekolog? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie bardzo :p dlatego nie czuje żadnych oporów. Gorzej by było gdyby był i przystojny i wolny ;) To ten sam vo robił mi zabieg wiec juz wszystko wie i widział z bliska. Przed wypisem z nim rozmawiałam to mówił o seksie na brzuchu wiec dziś praktyka idzie w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:50

Paula_shells lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Kat gratulacje :P to już prawie jakbyś zaszła :D

masz rację, za bardzo się doktoryzujemy ! nasze babki wcale do ginekologów nie chodziły, badań nie robiły, a w ciażę zachodziły.
    Nawet już nie babcie, moja mama np. najmłodszą siostrą to poszła dopiero chyba w 7miesiącu :) miała nas 7 i oczywiście tylko jak narazie ja z 4dziewczyn miałam jakieś problemy :/ zobaczymy jeszcze jak będzie u najmłodszej bo jeszcze nawet nie myśli o dzieciach a już miała jedną laparo bo były 2 torbiele. Jedna koleżanka z pracy, która mogłaby być moją mamą też mówiła że ona bez najmniejszych problemów zachodzila w ciążę, a jej 3córki musiały się leczyć bo miały problemy, więc to chyba po prostu takie czasy....

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 27 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kiedy najlepiej po owulacji wykonać progesteron w którym dpo???

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-8 dpo

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele dziecku przestało bić serduszko. Okazało się że wina było zapalenie, ja wtedy cały czas chorowałam i lekarka sugeruje że to te infekcje wpłynęły ma dziecko. Ponoć tak jest coraz częściej.
    My tu kombinujemy pozycje leki wszystko a inne raz ciach i już jest. A tym bardziej że już mamy dzieci jak to jest. Moja mama ma 4 i tylko drugie planowane

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia moja mama nie planowała żadnego a tez ma czworo ;) tata wracał z rejsu i ciąża :) my to już więcej wiemy niż lekarze i chyba w tym tkwi problem. Za dużo analizy ;p jakoś trzrba wyluzować i się cieszyć z każdej chwili. Adele świetnie to podsumowała: cieszyć się ze jest się w trójkę a jeśli się trafi drugie to będzie jeszcze lepiej :)

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hugolina
    ponoć podawanie kontrastu przy sprawdzaniu drożności ma też działanie lecznicze- bo jajowody zostają przepłukane np. z resztek starego śluzu, zostaje jakby oczyszczona droga dla plemników.
    Tak to prawda, mi lekarz po hsg powiedział że kolejne 6 miesięcy to okres na większą szansę zajścia w ciąże. Tylko mi prawego jajowodu płyn nie przepchał.
    Nie lubię robić testów ciążowych, mimo iż mało razy je wykonywałam... Dziś rano musiałam i w nocy miałam trzy koszmary, chociaż jeden nie był taki straszny i test pokazał 2 kreski. Ale ten realny tylko jedną. Zresztą jeszcze 3 dni do terminu @ a czekoladę już mogłabym jeść tabliczkami:) oprócz bólu w podbrzuszu to i czekolada zwiastuje mi @

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Właśnie nie bardzo :p dlatego nie czuje żadnych oporów. Gorzej by było gdyby był i przystojny i wolny ;) To ten sam vo robił mi zabieg wiec juz wszystko wie i widział z bliska. Przed wypisem z nim rozmawiałam to mówił o seksie na brzuchu wiec dziś praktyka idzie w ruch.
    Czego się nie robi dla upragnionego dzieciaczka ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze dzisiaj mamy wieksze problemy z zajsciem w ciaze, bo mamy diety do dupy...
    Nasze babcie i mamy mialy ogrodki warzywne, swojskie mleko i jajka, kielbaske z wieprzka od sasiada i grzyby z lasu. A my mamy frytki, czipsy, pryskane jablka z tesco i gmo. Chemia wszedzie, hormony w mleku, cukier we wszystkim, lipa.
    Takie czasy.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat tez tak uważam kiedys kobiety zachodzily szybko i często w ciąże ale właśnie nie bylo calej tej chemii...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tego stresy, kariery, malo ruchu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to przykre ze tyle par ma problemy. To co naturalne jest tak trudne do osiągnięcia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina o ktorej masz wizyte ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero o 17.30. Prywatnie chodzę do niego bo na nfz trafiłam na konowala dosłownie..kazał mi jescze pół roku próbować mimo tego że już rok minął. Nie zlecił żadnych badań, dosłownie nic. A prywatnie u innego odrazu dał skierowanie na ta laparoskopie do siebie i widać ze chce pomóc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w koncu odebralam swoj wiesiokek wiec lece z koksem haha ciezko bylo go w ogole dostac ale moja apteka jest normalnie niezawodna i mi sciagnela :D a w innych mi mówili ze tylko w zielarskim moge kupic pff

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) szykuję się do dołączenia tu do was na forum, tylko nie wiem czy znajdę odpowiednią ilość czasu na pisanie :)
    od stycznia mamy zacząć starania o drugą dzidzię, ale prawda jest taka, że z tym zachodzeniem w ciążę to nie mieliśmy tak łatwo, dlatego przygotowania musimy zacząć odpowiednio szybciej.

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek witaj :)

magdis przylazła @ ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ