Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja postanowiłam że będę brała już tylko kwas ciągle coś biorę i jakoś nic nie wychodzi az szkoda wątroby.
Z tą głową to ja już nie wiem przy pierwszej i drugiej ciąży chyba bardziej przeżywałam a udało się za drugim i czwartym razem... -
nick nieaktualnyTez tak uważam ze jeśli hormony grają i jest wszystko co ma być to nie ma sensu brać specyfikow. Przez moment przeszukiwalam co by można było kupić. Ale przy pierwszej ciazy zanim zaszłam piłam imprezeowalam do tego tona kawy i żarcie nie zawsze raczej zdrowe a ciąża sama wyszła ;p bo się o tym nie myślało w ogóle raczej. Że może kiedyś się trafi
-
nick nieaktualnyLuccecita wrote:w chłodni może nie stanąć
na wysokości zadania
Moj mąż wszedzie da rade, gorzej ze mna bo nie znosze zimna. Ale przyznan ze jednego roku jak jeszcze wogole sie nie staralismy, chyba zaraz po slubie moj biedak na jesieni nie dawal rady, miesiąc abstynencji bo tak byl zmeczony praca. -
Ja tez juz dlugo nic nie brałam. Kwasu tez nie zawsze bo zapominalam ale się nie udalo
w 1 ciąże tez zaszlam kiedy sie niezdrowo odzywialam,w kazdy weekend sie troche pilo itp ALE teraz jestem 7 lat starsza i mój orgaznim juz nie jest taki sam.. Wiec mysle,ze może trzeba o niego bardziej zadbać niestety
Kat83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Taaa
ale czytałam też,że działa przeciwzapalnie,łagodzi pms no i poprawia jakoś śluzu zobaczę na pewno nie zaszkodzi. Jakieś witaminy muszę też kupić bo nie biorę już dłua żadnych prócz kwasu
ale w sumie wiesiołek tez dobrze działa na włosy,skórę i paznokcie
to moze i ja kupię?
u mnie dziś 28 dc, brak plamien, testa strzeliłam, ale biel vizira...
no, ale najważniejsze, że nie mam już plamień przed @
jednak zabieg był potrzebny...
aLunia
po łyzeczkowaniu ponoc ok 3 cykle się śluzówka regeneruje -
Luci szkoda,że biel
a może owu później była? super,że nie ma plamień w końcu
w ogóle lekarz was jakoś dalej prowadzi? coś jeszcze będziesz badała czy już po prostu się staracie i tyle?
aLunia po łyżeczkowaniu pewnie może też coś być nie tak jak po wszystkim... gdyby tak się we wszystko zagłębiać to można oszaleća badałaś coś po poronieniu ? wiadomo dlaczego ciąża się nie utrzymala?
ja właśnie ciągle się zastanawiam czy szukać,głębić temat,robić dalsze badania czy wywalić się na to i co będzie to będzie... ale tak już któryś miesiąc podchodzę i nic nie ma hehnawet bym się z ciąży biochemicznej ucieszyła bo to znak,że coś zaskakuję a tak to nic nie wiem więc dziewczyny uważajcie bo jeszcze zacznę was tu molestować co miesiąc betami w 10dpo haha przynajmniej będą chwile napięcia na wątku !!
-
nick nieaktualny
-
Luci szczerze to ja też jakoś utknęłam i nie wiem co zrobić..też miałam przyjść po 3 miesiącu na Aromku i nie poszłam... ehhh mój plan był taki żeby do końca roku na luzie i w nowym roku się do niego zgłosić ale znów zaczynam sama szukać przyczyn,badań itp...
-
nick nieaktualnyja miałam specjalisty od niepłodności szukać (u mnie w mieście nie ma), ale jak sobie pomysle o dojazdach, wizytach, zwalnianiu sie z pracy, badaniach , kosztach... to mi niedobrze.
dlatego zostaję jednak u tego gina
ostatnio mi powiedział, że jeśli faktycznie okaze się, że plamienia mialam od nadżerki (a nie od progesteronu jak twierdzil poprzedni gin) , to znaczy że miałam na szyjce przewlekły stan zapalny, ktory mogl utrudniać zajście , wiec po tym zabiegu tak jakbysmy zaczynali starania od nowa...
mam w domu jeszcze Aromka, duphaston, ale nie wiem czy jest sens to brać
po @ pewnie trzeba bedzie jednak iśc na wizytę.ech. -
nick nieaktualnyAdele ja dlatego poszłam na ta laparoskopie bez zastanowienia bo też szukalam co jest nie tak. Teraz sobie zrobiłam lh i fsh i okej wiadomo. Wiec nie mam już pomysłu na badania. W końcu zaskoczy u każdej. A co chciałabyś zbadać? Hormony czy zabieg ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzy mojej anatomii to te plemniki mają drogę jak na Mount Everest
lekarz który mi robił zabieg mówił ze musiał zanurkowac między moje nogi żeby w ogole kontrast wprowadzić bo wyplywal kiedy chciał zbadać droznosc, ale.się udało wiec jest szansa ze plemniczki tez doleca.
-
nick nieaktualny
-
Luci może i jest jakiś sens brać Aromka bo w sumie tylko 1 cykl go brałaś. Ale to się wiąże znów z wizytami u gina i wydawaniem kasy...
może odczekaj z 2 miechy po tym zabiegu a nóż zaskoczy
Hugolina no mogłabym zrobić hsg jak mi sugerował lekarz. A sama myślałam o badaniu prolaktyny z obciążeniem bo badałam tylko zwykła. Może coś w tym być bo strasznie mnie zawsze cycki szybko bolą są ciężkie,nabrzmiałe a teraz jak zaczęłam brać duże dawki niepokalanka,który obniża prolaktynę to bolały o wiele później. Druga sprawa nad którą się zastanawiam to nierównowaga między progesteronem a estrogenem co powoduję pms no i też może utrudniać ale nie wiem jak to zbadać.. chociaż niepokalanek też ma za zadanie wyrównać hormony. No i reszta to badania na mutacje,immunologia... taaaa.. -
nick nieaktualnyHugolina
ponoć podawanie kontrastu przy sprawdzaniu drożności ma też działanie lecznicze- bo jajowody zostają przepłukane np. z resztek starego śluzu, zostaje jakby oczyszczona droga dla plemników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:27
Paula_shells lubi tę wiadomość
-
Ale dupa
Ze tez tak musimy kombinowac jak kon pod gorke hihi
Dziewczyny my tu zaraz doktoraty z ginekologii porobimy ^^
A u mnie szal cial, udalo mi sie dorwac malzonka BUHAHAHA hrr hrr
Smutny korniszonek dumnie czupryna szasta na prawo i lewoNo ale na serio to chyba kregarz pomaga, bo sie chlopak w koncu moze ruszac normalnie. Dwie wizyty w tygodniu poki co... A owu za max 3 dni!!
Kciukam kochane :* i milego dnia!Iza84 lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning