X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wydaje mi się, że za bardzo nam wszystkim zależy żeby przestać analizaować i się w to wszystko nie zagłębiać. Siłą rzeczy będziemy bo taka nasza natura. Szczególnie w dzisiejszych czasach z dostępem do internetów :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek hej i powodzenia :)

My tu gadu gadu a ja musze znowu meza usidlic dzisiaj haha 12 dc a tu pac! owu :D

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat o kurczaki taka szybka owu ?? :D faaaaaajnie :D też już ją chce :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Ja po wizycie i jest zarodek i serduszko. Ciąża młodsza. Mam 2 ogniska odklejajacej się kosmowki więc ciaza zagrożona. Dostałam znów leki na podtrzymanie i mam zakaz dzwigania , seksu i najlepiej leżeć ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa o kurczę :( :( wiadomo dlaczego tak sie dzieje ? To juz chyba tacie musisz powiedzieć...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego. Dobrze,że Nie krwawie. Chyba pójdę jeszcze gdzieś prywatnie,bo ten sprzęt na NFZ nie najlepszy. Nawet nie mogła zmierzyć,a próbowała z 4 razy. Chyba,że tak malutki jest. Na razie nie chce nic mówić za dużo . Wie mama i mam nadzieję że tak zostanie .

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Sorki za mona nieobecność ale jesteśmy tydz na wakacjach wiec może anuz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie zagladalam tutaj ;) u mnie @ brak a tez zadnych objajow nie mam na nia. Bylam wczoraj na becie zobaczymy co wyjdzie jutro maja byc rano wyniki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie. Jestem załamana. Lekarz mi wypisalam skierowanie na operację bo mam zle zrosnieta bliznę po cc i na usg dosłownie widać ubytek i cala macica jest nie taka jak być powinna. Jest mi przykro bo jeśli się zdecyduje to po operacji pół roku trzeba czekac z kolejnymi próbami. Nie wiem co jeśli bym zaszla w ciążę czy by nie było to zagrożenie ze mi macica poprostu peknie. Jetem rozbita i bardzo smutna. :( pęcherzyk 25 mm wiec wszystko jak w zegarku. Czeka mnie poważna decyzja czy iść pod nóż.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ojej współczuję :( ciężka decyzja,ale chyba lepiej jak z macica będzie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 18:38

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hugolina ojej współczuję :( ciężka decyzja,ale chyba lepiej jak z macica będzie wszystko dobrze.
    Tak lepiej napewno. Także w październiku pójdę na ta operacje tak przypuszczam. Cały czas pod górkę. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi mówił o tej operacji jyz po laparo. Ale żebyśmy probowali i jeśli nie wyjdzie to w tedy się umowic na poprawę tej blizny i usunięcie zrostu. Mój partner mówi żebym szła odrazu bo później nie wiadomo jak będzie z czasem. Także tydzień w szpitalu mnie czeka :(

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć jangwa, fajnie że ty tutaj ;)
    współczuje bo wiem co to znaczy miec zagrożoną ciążę. pewno lekarz przypisał ci tabletki i masz leżeć, ale jak tu się oszczędzać przy małym dziecku.Dużo siły życzę.
    Hugolina wydaje mi się, że też lepiej szybciej, co bedziesz mieć z głowy. stres i tak masz, wiec po co sobie to jeszcze przedłużać..

Hugolina87 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta :)
    Hugolina Tule mocno:* Pomysl ze muisz stworzyc wygodne gniazdko dla swojego przyszłego okruszka. Szybko zleci choc perspektywa szpitala nie rozwesela trzymam kciuki za szybki powrót do staranek :)

A ja wczoraj bylam na becie i wynik 19,45 :) dzis wizyta u gina i jak na razie ok za wczesnie oczywiscie by cos ujrzec konkretnego. Jutro powtórka bety :) oby ładnie przyrosło :D dobrej nocki wszystkim :)

Hugolina87, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. oby pomogło na przyszłość. Narazie starania pójdą na tor boczny i będę żyć normalnie hahah głowa mi odpocznie. Pół roku to dużo czasu wiec się wszystko może pozmieniać. Powodzenia dla reszty :* trzmam kciuki nieustannie

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja tutaj :) .No ciężko przy małej. Więc łatwo nie będzie. Oby jednak było wszystko dobrze.

Hugolina domyślam się że ciężko,bo pół roku przerwy w staraniach to długo,ale chociaż będziesz miała pewność że jak już lokator się zadomowi to nic ani jemu ani tobie nie zagrozi. A może jak będzie się wszystko ładnie goic to i lekarz szybciej da zielone światło ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratuluję bety i życzę dużego przyrostu ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asioczek86 :) u mnie też z pierwszym Maluszkiem łatwo nie było, dlatego zobaczysz z drugim pójdzie nam jak po maśle! Znajomy opowiadał że jak wkońcu udało im się po kilku latach to potem się dzieciaczki sypały jeden po drugim :)
    Jangwa współczuję bardzo i zdrówka dla dzidziusia i mama niech trzyma się zaleceń lekarza a będzie dobrze, przyjaciółka praktycznie całe 9 miesięcy przeleżała a pół ciąży krawiła - i to momentami mocno, miała krwiaka ale się wchłonął wkońcu. Teraz chłopiec ma 2 latka.
    Hugolina87 może rzeczywiście psychika odpocznie a organizm się zregeneruje, nic nie jest bez powodu, dobrze że lekarz wykrył nieprawidłowość i jestem pewna że dzisiejsza medycyna pomoże.

asioczek86 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tulam i trzymam kciuki, bedzie ok. Pol roku zleci szybciutko, choc wiem ze sie trudno tak czeka. Ale fajnie, ze mozesz ta operacje zrobic od razu a nie czekac miesiacami.

jangwa ale moze za kilka tygodni sie mlodziez lepiej zagniezdzi tam i zagrozenie minie? Czy tak musisz cala ciaze plackiem? :*

Scarlett super, daj znac jak druga beta :)

Adele haha no szybko wlasnie. Dzisiaj 13 dc a mnie boli lewy jajnik, ten taki wiesz, ambitny :P Dzialamy :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat 83 to u Ciebie jak u mnie lewy głównie działa a prawy śpi ;) ja dziś mam 12dc i tez owu dziś lub max jutro. Wczoraj mnie jajnik juz bolal fest. Ale ja w ciążę i tak nie zajde bo jednak organizm chyba wie co mu wolno a czego nie. Wątpię żeby się udało i nie wiem.jak by to było z ta cienka niezrosnieta blizna :( ech :/

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ