X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wydaje mi się, że za bardzo nam wszystkim zależy żeby przestać analizaować i się w to wszystko nie zagłębiać. Siłą rzeczy będziemy bo taka nasza natura. Szczególnie w dzisiejszych czasach z dostępem do internetów :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek hej i powodzenia :)

My tu gadu gadu a ja musze znowu meza usidlic dzisiaj haha 12 dc a tu pac! owu :D

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat o kurczaki taka szybka owu ?? :D faaaaaajnie :D też już ją chce :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Ja po wizycie i jest zarodek i serduszko. Ciąża młodsza. Mam 2 ogniska odklejajacej się kosmowki więc ciaza zagrożona. Dostałam znów leki na podtrzymanie i mam zakaz dzwigania , seksu i najlepiej leżeć ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa o kurczę :( :( wiadomo dlaczego tak sie dzieje ? To juz chyba tacie musisz powiedzieć...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego. Dobrze,że Nie krwawie. Chyba pójdę jeszcze gdzieś prywatnie,bo ten sprzęt na NFZ nie najlepszy. Nawet nie mogła zmierzyć,a próbowała z 4 razy. Chyba,że tak malutki jest. Na razie nie chce nic mówić za dużo . Wie mama i mam nadzieję że tak zostanie .

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Sorki za mona nieobecność ale jesteśmy tydz na wakacjach wiec może anuz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie zagladalam tutaj ;) u mnie @ brak a tez zadnych objajow nie mam na nia. Bylam wczoraj na becie zobaczymy co wyjdzie jutro maja byc rano wyniki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie. Jestem załamana. Lekarz mi wypisalam skierowanie na operację bo mam zle zrosnieta bliznę po cc i na usg dosłownie widać ubytek i cala macica jest nie taka jak być powinna. Jest mi przykro bo jeśli się zdecyduje to po operacji pół roku trzeba czekac z kolejnymi próbami. Nie wiem co jeśli bym zaszla w ciążę czy by nie było to zagrożenie ze mi macica poprostu peknie. Jetem rozbita i bardzo smutna. :( pęcherzyk 25 mm wiec wszystko jak w zegarku. Czeka mnie poważna decyzja czy iść pod nóż.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ojej współczuję :( ciężka decyzja,ale chyba lepiej jak z macica będzie wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 18:38

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Hugolina ojej współczuję :( ciężka decyzja,ale chyba lepiej jak z macica będzie wszystko dobrze.
    Tak lepiej napewno. Także w październiku pójdę na ta operacje tak przypuszczam. Cały czas pod górkę. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi mówił o tej operacji jyz po laparo. Ale żebyśmy probowali i jeśli nie wyjdzie to w tedy się umowic na poprawę tej blizny i usunięcie zrostu. Mój partner mówi żebym szła odrazu bo później nie wiadomo jak będzie z czasem. Także tydzień w szpitalu mnie czeka :(

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć jangwa, fajnie że ty tutaj ;)
    współczuje bo wiem co to znaczy miec zagrożoną ciążę. pewno lekarz przypisał ci tabletki i masz leżeć, ale jak tu się oszczędzać przy małym dziecku.Dużo siły życzę.
    Hugolina wydaje mi się, że też lepiej szybciej, co bedziesz mieć z głowy. stres i tak masz, wiec po co sobie to jeszcze przedłużać..

Hugolina87 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczeta :)
    Hugolina Tule mocno:* Pomysl ze muisz stworzyc wygodne gniazdko dla swojego przyszłego okruszka. Szybko zleci choc perspektywa szpitala nie rozwesela trzymam kciuki za szybki powrót do staranek :)

A ja wczoraj bylam na becie i wynik 19,45 :) dzis wizyta u gina i jak na razie ok za wczesnie oczywiscie by cos ujrzec konkretnego. Jutro powtórka bety :) oby ładnie przyrosło :D dobrej nocki wszystkim :)

Hugolina87, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. oby pomogło na przyszłość. Narazie starania pójdą na tor boczny i będę żyć normalnie hahah głowa mi odpocznie. Pół roku to dużo czasu wiec się wszystko może pozmieniać. Powodzenia dla reszty :* trzmam kciuki nieustannie

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja tutaj :) .No ciężko przy małej. Więc łatwo nie będzie. Oby jednak było wszystko dobrze.

Hugolina domyślam się że ciężko,bo pół roku przerwy w staraniach to długo,ale chociaż będziesz miała pewność że jak już lokator się zadomowi to nic ani jemu ani tobie nie zagrozi. A może jak będzie się wszystko ładnie goic to i lekarz szybciej da zielone światło ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett gratuluję bety i życzę dużego przyrostu ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asioczek86 :) u mnie też z pierwszym Maluszkiem łatwo nie było, dlatego zobaczysz z drugim pójdzie nam jak po maśle! Znajomy opowiadał że jak wkońcu udało im się po kilku latach to potem się dzieciaczki sypały jeden po drugim :)
    Jangwa współczuję bardzo i zdrówka dla dzidziusia i mama niech trzyma się zaleceń lekarza a będzie dobrze, przyjaciółka praktycznie całe 9 miesięcy przeleżała a pół ciąży krawiła - i to momentami mocno, miała krwiaka ale się wchłonął wkońcu. Teraz chłopiec ma 2 latka.
    Hugolina87 może rzeczywiście psychika odpocznie a organizm się zregeneruje, nic nie jest bez powodu, dobrze że lekarz wykrył nieprawidłowość i jestem pewna że dzisiejsza medycyna pomoże.

asioczek86 lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tulam i trzymam kciuki, bedzie ok. Pol roku zleci szybciutko, choc wiem ze sie trudno tak czeka. Ale fajnie, ze mozesz ta operacje zrobic od razu a nie czekac miesiacami.

jangwa ale moze za kilka tygodni sie mlodziez lepiej zagniezdzi tam i zagrozenie minie? Czy tak musisz cala ciaze plackiem? :*

Scarlett super, daj znac jak druga beta :)

Adele haha no szybko wlasnie. Dzisiaj 13 dc a mnie boli lewy jajnik, ten taki wiesz, ambitny :P Dzialamy :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat 83 to u Ciebie jak u mnie lewy głównie działa a prawy śpi ;) ja dziś mam 12dc i tez owu dziś lub max jutro. Wczoraj mnie jajnik juz bolal fest. Ale ja w ciążę i tak nie zajde bo jednak organizm chyba wie co mu wolno a czego nie. Wątpię żeby się udało i nie wiem.jak by to było z ta cienka niezrosnieta blizna :( ech :/

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ