Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA vo do terminu na taki zabieg to mój lekarz prywatnie mi dał. Skierowanie ale do siebie di kliniki znowu i mówił ze takie problemy i zabiegi robią w szybkim terminie. Musze być po @ jedynie wiec juz tak sobie obliczylam ze będzie to za trzy tygodnie. Trochę się boje bo to będzie tak samo jak cc a pamiętam ten ból niestety jakby mi brzuch miał peknac przy każdym podnoszeniu
-
Myślę,że minie. Leki mam na razie krwawien nie mam więc sytuacja nie jest tragiczna. Tylko ciężko będzie mi się oszczędzać. Partner tak średnio chyba to rozumie, ale cóż. Mam wrażenie,że ostatnio jest skupiony na sobie i na tym co on robi( zmiana pracy itd.) . Chociaż wczoraj uwaga!! Sam był na spacerze z małą i to godzinę. Wow...
Kat83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja gwarancji trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko.
Hugolina o kurde i dopiero teraz to wyszło? Też bym się bała ale skoro kierują na operację to chyba poważna sprawa... Ciężko podjąć decyzję co robić.
Ja wczoraj byłam u endo tsh mam 2,74 a chce zbić do 2 więc mam większą dawkę leku. W ogóle polecał mu różne badania na glukozy insulinę potas sód wapno... Przynajmniej coś robi. -
nick nieaktualnyALunia ten lekarz przed laparoskopia chciał właśnie zajrzeć tam ze względu na ta bliznę,ale się nie udało przez to tylozgiecie nieszczęsne. Teraz zrobił dokładne usg bo juz troche wie o co chodzi i widac było jak jest źle zrosniete. Mówił ze mial juz 30 takich poprawek z czego trzy się nie udały i było jak przed. TAK czy innaczej jeśli bym była w ciąży to nie wiadomo czy by ta stara blizna nie pękła a w tedy jest niestety czarny scenariusz ze płód nie przeżyje, bo też miał i taki przypadek
a on chce żebym była w ciazy stąd taka a nie inna propozycja. Mam też zrost po tej cesarce i to tez odrazu by naprawił bo macica jest zrosnieta z otrzewna. Szczerze to nikomu nie życzę cesarki i się dziwię ze dziewczyny teraz tak chętnie się na nią same umawiają.
-
nick nieaktualnyMyślę jeszcze o wizycie u innego lekarza na konsultacje. Ale sama nie wiem. Ten lekarz chce też ta moja macicę podnieść żeby się zrosla w pozycji "normalnej"czyli przodozgieciu. Bo teraz "wisi"na tym zroscie.
jak nic do poprawki. Dobrze ze teraz to rozciecie będzie o polowe mniejsze niż przy cc, może nie będzie takie bolesne i szybciej się zagoi. Oby. Liczę ze po 4 miesiącach będziemy mieć zielone światło
-
Hugolina wiesz, 70-90% pacjentek po operacji jakiejkolwiek ma zrosty. Tez panikowalam, bo jestem po laparo kilka tygodni dopiero. Bedzie ok, zobaczysz. Jak trzeba ciac, to sie utnie i naprawi. A bol po operacji minie zanim sie obejrzysz. Fajnie ze tak szybko, ja czekalam prawie 9 miesiecy na laparo i musialam w Polsce zrobic na urlopie
Hugolina87 lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
a do mnie w środę przyszła @, ale jakaś taka dziwna, jak na mnie to jakoś słabo krwawię, ale za to boli wyjątkowo bardzo.nie wiem o co kaman. Czytałam że ostatnio rozkminiałyście wygląd krwi, skrzepy nieskrzepy itp. Też się nad tym ostatnio zastanawiałam bo ja kiedyś miałam właśnie takie @ skrzepowe (i wtedy bez problemu zaszłam w ciążę więc było ok), a teraz w ogóle nie mam tych skrzepów, za to krew ciągnie mi się na pół kilometra, wygląda to tak jakby była wymieszana pół na pół ze śluzem płodnym. Nie mam pojęcia z czego to wynika..
Hugolina, ja też na Twoim miejscu zdecydowałabym się na operację. Pół roku przerwy od staranek to sporo, ale z drugiej str jeśli utrudnia to poczęcie to możesz się starać latami i też nic nie będzie. A nawet jakby się udało to z taką wiedzą na pewno drżałabys ze strachu o dzidziusia, a tak to będziesz miała spokojną głowę że jest ok
Luci, przyszła @ czy nie?
Adele, u Ciebie chyba zaraz dni płodne?
-
nick nieaktualnyMagdis ja raz miałam inna @ niz zazwyczaj. I z tego vo znalazłam u wujka Google to mogł to być cykl bezowulacyjny bo leciała ze mnie żywo czerwona krew i to przez 6 dni i tylko taka krew cały czas taka sama. Aż słaba byłam i żelazo sobie kupiłam
jeśli masz gina dobrego to z nim najlepiej wszystko omawiać. Od tego są. No ja się umowie w pon na ta operacje. W weekend się z tym przespie i pobecze trochę haha żeby oczyścić głowę
-
mi się w zeszłym roku przytrafił cykl bezowulacyjny to wtedy nawet normalnej @ nie dostałam tylko 3 dni plamienia. Teraz owu raczej była bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały, ale jak będę teraz u gin to zagadam o ten temat. Chociaż szczerze mówiąc to już mi się tak nie chce chodzić po tych lekarzach, łażę w kółko, nogi rozkładam, grzebią ciągle i grzebią i powtarzają że jest ok, i nic z tego nie ma pożytku..
-
Hugolina ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze do innego ginekologa żeby obejrzał bliznę. Ja po cc byłam u 3 chyba i każdy że piękne cięcie, ładna blizna, żadnych zrostów itd a teraz jak byłam w szpitalu na badaniu po tej biochemicznej to lekarka coś wymyślała że: 'o tu taki nieładny zrost'. Z tego co wiem nagle raczej się pojawić nie mogło nic czego wcześniej nie było no ale co ja tam wiem w sumie.
A co do bólu po cc, za drugim razem jest lepiej -
nie no ogólnie tak logicznie najpierw Ci mówi żebyś spróbowała kilka cykli a jak się nie uda to zrobić operację? a jakby się udało to co nie ma niebezpieczeństwa że Ci zielone światło daje? nie robił przed laparo usg żeby zobaczyć stan macicy?
jezuu ile pytań, przepraszam ale taki mętlik w głowie mam.. -
magdis szkoda,ze wredota przyszla
u mnie 6dc wiec gdzies za 10dni owu
a co do krwawień to ja tez mam tak,ze mi się krew ciągnie jakby byla ze śluzem plodnym wymieszana... Ale chyba to nic złego.. Nie wiem
Ja lecę teraz na super zestawie niepokalanek+wiesiolek+magnezB6+kwas foliowy mowie wam bede w ciąży ! Hehehe
Hugolina kurczę przykro mi.. Ja sie na cc nie znam bo rodzilam naturalnie ale tu juz dziewczyny duzo napisaly :* -
Musisz płacić za tą operacje? Nie wiem kurde moim zdaniem nikt nie wyślę bezsensu na operację bo zawsze jest ryzyko. Ale pewnie przespij się. Gdybyś znała jakiegoś dobrego lekarza to też warto się umówić na wizytę i sprawdzić co inny powie.
Ja miałam dodatni gbs i moja lekarka tak mnie nastraszylazl że musi być cc ja tak płakałam bo to zagrożenie itd i poszłam do innego to mnie uspokoił że nasze matki rodziły bez tego badania. Głupi przykład ale warto się upewnić.
A ja nic w tym miesiącu tylko kwas. Nawet testów owu nie robię. Śluz widzę zaczyna się płodny robić dziś 10 dc -
nick nieaktualnykarolcia87 wrote:nie no ogólnie tak logicznie najpierw Ci mówi żebyś spróbowała kilka cykli a jak się nie uda to zrobić operację? a jakby się udało to co nie ma niebezpieczeństwa że Ci zielone światło daje? nie robił przed laparo usg żeby zobaczyć stan macicy?
jezuu ile pytań, przepraszam ale taki mętlik w głowie mam..
On przed laparo sprawdzał(takie też miałaś skierowanie żeby spędzić bliznę i tylozgiecie) i tyle fo bylo widać na usg to chciał zobaczyć od środka ta macicę i blizne ale nie dało rady zrobić hysteroskopii przez to mega duże tyłozgięcie, ja nie wiem co o tym.myśleć wiec pewnie pójdę na konsultacje. Wiem ze on z tego ma kasę bo by sam robił ten zabieg. Tyle że podczas tego by może się udało podnieść ta macicę trochę a tak jest zgieta w pol i jak wprowadzał kontrast to on wyplynal,dopiero jak ja podniesli to poszło ładnie. Także nir wiem też na 100% gdzie tkwi problem czy z ta blizna czy z całą budowa ze nam nie wychodzi. Musze lekarza znaleźć co ma lepszy sprzęt ale ten co mi dał skierowanie ti ma mega sprzęt juz -
nick nieaktualnyaLunia wrote:Musisz płacić za tą operacje? Nie wiem kurde moim zdaniem nikt nie wyślę bezsensu na operację bo zawsze jest ryzyko. Ale pewnie przespij się. Gdybyś znała jakiegoś dobrego lekarza to też warto się umówić na wizytę i sprawdzić co inny
Nie będę płacić. W szpitalu normalnie by mi zrobili. Termin byłby szubki najprawdopodobniej zaraz po @.lekarzy nie znam właśnie bo nigdy nie chodziłam po lekarzach. A tu powinno być super usg. Tez nie wiem co myslec i czy się decydować odrazu. Kurcze tyle ze na tym usg to widać tyle o ile. On mi zrobił foty i narysowal w czym tkwi problem. Faktycznie jest nir tak. Tak jakby cześć ścianki się poprostu nie zrosla i jest cienka skóra jak papierWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 13:00
-
nick nieaktualny