X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A vo do terminu na taki zabieg to mój lekarz prywatnie mi dał. Skierowanie ale do siebie di kliniki znowu i mówił ze takie problemy i zabiegi robią w szybkim terminie. Musze być po @ jedynie wiec juz tak sobie obliczylam ze będzie to za trzy tygodnie. Trochę się boje bo to będzie tak samo jak cc a pamiętam ten ból niestety jakby mi brzuch miał peknac przy każdym podnoszeniu :/

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że minie. Leki mam na razie krwawien nie mam więc sytuacja nie jest tragiczna. Tylko ciężko będzie mi się oszczędzać. Partner tak średnio chyba to rozumie, ale cóż. Mam wrażenie,że ostatnio jest skupiony na sobie i na tym co on robi( zmiana pracy itd.) . Chociaż wczoraj uwaga!! Sam był na spacerze z małą i to godzinę. Wow...

Kat83 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze. Martwic się na zapas nie ma co :)) tylko do zaleceń lekarza się trzeba stosować.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gwarancji trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko.
    Hugolina o kurde i dopiero teraz to wyszło? Też bym się bała ale skoro kierują na operację to chyba poważna sprawa... Ciężko podjąć decyzję co robić.
    Ja wczoraj byłam u endo tsh mam 2,74 a chce zbić do 2 więc mam większą dawkę leku. W ogóle polecał mu różne badania na glukozy insulinę potas sód wapno... Przynajmniej coś robi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia ten lekarz przed laparoskopia chciał właśnie zajrzeć tam ze względu na ta bliznę,ale się nie udało przez to tylozgiecie nieszczęsne. Teraz zrobił dokładne usg bo juz troche wie o co chodzi i widac było jak jest źle zrosniete. Mówił ze mial juz 30 takich poprawek z czego trzy się nie udały i było jak przed. TAK czy innaczej jeśli bym była w ciąży to nie wiadomo czy by ta stara blizna nie pękła a w tedy jest niestety czarny scenariusz ze płód nie przeżyje, bo też miał i taki przypadek :( a on chce żebym była w ciazy stąd taka a nie inna propozycja. Mam też zrost po tej cesarce i to tez odrazu by naprawił bo macica jest zrosnieta z otrzewna. Szczerze to nikomu nie życzę cesarki i się dziwię ze dziewczyny teraz tak chętnie się na nią same umawiają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę jeszcze o wizycie u innego lekarza na konsultacje. Ale sama nie wiem. Ten lekarz chce też ta moja macicę podnieść żeby się zrosla w pozycji "normalnej"czyli przodozgieciu. Bo teraz "wisi"na tym zroscie. :/ jak nic do poprawki. Dobrze ze teraz to rozciecie będzie o polowe mniejsze niż przy cc, może nie będzie takie bolesne i szybciej się zagoi. Oby. Liczę ze po 4 miesiącach będziemy mieć zielone światło :)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina wiesz, 70-90% pacjentek po operacji jakiejkolwiek ma zrosty. Tez panikowalam, bo jestem po laparo kilka tygodni dopiero. Bedzie ok, zobaczysz. Jak trzeba ciac, to sie utnie i naprawi. A bol po operacji minie zanim sie obejrzysz. Fajnie ze tak szybko, ja czekalam prawie 9 miesiecy na laparo i musialam w Polsce zrobic na urlopie :/

Hugolina87 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • magdis Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie w środę przyszła @, ale jakaś taka dziwna, jak na mnie to jakoś słabo krwawię, ale za to boli wyjątkowo bardzo.nie wiem o co kaman. Czytałam że ostatnio rozkminiałyście wygląd krwi, skrzepy nieskrzepy itp. Też się nad tym ostatnio zastanawiałam bo ja kiedyś miałam właśnie takie @ skrzepowe (i wtedy bez problemu zaszłam w ciążę więc było ok), a teraz w ogóle nie mam tych skrzepów, za to krew ciągnie mi się na pół kilometra, wygląda to tak jakby była wymieszana pół na pół ze śluzem płodnym. Nie mam pojęcia z czego to wynika..

Hugolina, ja też na Twoim miejscu zdecydowałabym się na operację. Pół roku przerwy od staranek to sporo, ale z drugiej str jeśli utrudnia to poczęcie to możesz się starać latami i też nic nie będzie. A nawet jakby się udało to z taką wiedzą na pewno drżałabys ze strachu o dzidziusia, a tak to będziesz miała spokojną głowę że jest ok :)

Luci, przyszła @ czy nie?
    Adele, u Ciebie chyba zaraz dni płodne?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis ja raz miałam inna @ niz zazwyczaj. I z tego vo znalazłam u wujka Google to mogł to być cykl bezowulacyjny bo leciała ze mnie żywo czerwona krew i to przez 6 dni i tylko taka krew cały czas taka sama. Aż słaba byłam i żelazo sobie kupiłam :/ jeśli masz gina dobrego to z nim najlepiej wszystko omawiać. Od tego są. No ja się umowie w pon na ta operacje. W weekend się z tym przespie i pobecze trochę haha żeby oczyścić głowę ;)

• magdis Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się w zeszłym roku przytrafił cykl bezowulacyjny to wtedy nawet normalnej @ nie dostałam tylko 3 dni plamienia. Teraz owu raczej była bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały, ale jak będę teraz u gin to zagadam o ten temat. Chociaż szczerze mówiąc to już mi się tak nie chce chodzić po tych lekarzach, łażę w kółko, nogi rozkładam, grzebią ciągle i grzebią i powtarzają że jest ok, i nic z tego nie ma pożytku..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze do innego ginekologa żeby obejrzał bliznę. Ja po cc byłam u 3 chyba i każdy że piękne cięcie, ładna blizna, żadnych zrostów itd a teraz jak byłam w szpitalu na badaniu po tej biochemicznej to lekarka coś wymyślała że: 'o tu taki nieładny zrost'. Z tego co wiem nagle raczej się pojawić nie mogło nic czego wcześniej nie było no ale co ja tam wiem w sumie.
    A co do bólu po cc, za drugim razem jest lepiej ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no ogólnie tak logicznie najpierw Ci mówi żebyś spróbowała kilka cykli a jak się nie uda to zrobić operację? a jakby się udało to co nie ma niebezpieczeństwa że Ci zielone światło daje? nie robił przed laparo usg żeby zobaczyć stan macicy?
    jezuu ile pytań, przepraszam ale taki mętlik w głowie mam..

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis szkoda,ze wredota przyszla :/ u mnie 6dc wiec gdzies za 10dni owu :) a co do krwawień to ja tez mam tak,ze mi się krew ciągnie jakby byla ze śluzem plodnym wymieszana... Ale chyba to nic złego.. Nie wiem

Ja lecę teraz na super zestawie niepokalanek+wiesiolek+magnezB6+kwas foliowy mowie wam bede w ciąży ! Hehehe

Hugolina kurczę przykro mi.. Ja sie na cc nie znam bo rodzilam naturalnie ale tu juz dziewczyny duzo napisaly :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz płacić za tą operacje? Nie wiem kurde moim zdaniem nikt nie wyślę bezsensu na operację bo zawsze jest ryzyko. Ale pewnie przespij się. Gdybyś znała jakiegoś dobrego lekarza to też warto się umówić na wizytę i sprawdzić co inny powie.
    Ja miałam dodatni gbs i moja lekarka tak mnie nastraszylazl że musi być cc ja tak płakałam bo to zagrożenie itd i poszłam do innego to mnie uspokoił że nasze matki rodziły bez tego badania. Głupi przykład ale warto się upewnić.
    A ja nic w tym miesiącu tylko kwas. Nawet testów owu nie robię. Śluz widzę zaczyna się płodny robić dziś 10 dc

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    nie no ogólnie tak logicznie najpierw Ci mówi żebyś spróbowała kilka cykli a jak się nie uda to zrobić operację? a jakby się udało to co nie ma niebezpieczeństwa że Ci zielone światło daje? nie robił przed laparo usg żeby zobaczyć stan macicy?
    jezuu ile pytań, przepraszam ale taki mętlik w głowie mam..
    Wg niego jeśli zajde w ciążę to może być ryzyko ze ta blizna nie wytrzyma. W sumie nie wiadomo bo nie może tego przewidzieć ale sugerował mi zabieg bo wg niego to najlepsza opcja tym bardziej ze mam dopiera 30 lat więc nie mam noża na karku żeby zajść w druga ciążę. Jeśli byłabym w ciąży to napewno będę mieć szybciej cesarke i będę leżeć pod koniec bo skurcze mogłyby doprowadzić do tego ze peknie.

On przed laparo sprawdzał(takie też miałaś skierowanie żeby spędzić bliznę i tylozgiecie) i tyle fo bylo widać na usg to chciał zobaczyć od środka ta macicę i blizne ale nie dało rady zrobić hysteroskopii przez to mega duże tyłozgięcie, ja nie wiem co o tym.myśleć wiec pewnie pójdę na konsultacje. Wiem ze on z tego ma kasę bo by sam robił ten zabieg. Tyle że podczas tego by może się udało podnieść ta macicę trochę a tak jest zgieta w pol i jak wprowadzał kontrast to on wyplynal,dopiero jak ja podniesli to poszło ładnie. Także nir wiem też na 100% gdzie tkwi problem czy z ta blizna czy z całą budowa ze nam nie wychodzi. Musze lekarza znaleźć co ma lepszy sprzęt ale ten co mi dał skierowanie ti ma mega sprzęt juz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Musisz płacić za tą operacje? Nie wiem kurde moim zdaniem nikt nie wyślę bezsensu na operację bo zawsze jest ryzyko. Ale pewnie przespij się. Gdybyś znała jakiegoś dobrego lekarza to też warto się umówić na wizytę i sprawdzić co inny

Nie będę płacić. W szpitalu normalnie by mi zrobili. Termin byłby szubki najprawdopodobniej zaraz po @.lekarzy nie znam właśnie bo nigdy nie chodziłam po lekarzach. A tu powinno być super usg. Tez nie wiem co myslec i czy się decydować odrazu. Kurcze tyle ze na tym usg to widać tyle o ile. On mi zrobił foty i narysowal w czym tkwi problem. Faktycznie jest nir tak. Tak jakby cześć ścianki się poprostu nie zrosla i jest cienka skóra jak papier

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2017, 13:00

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja też dzisiaj 6 dc i wnioskuje, że też masz 30 dniowe? jeżeli tak to pewnie będziemy razem przeżywały ten cykl :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przysrost piekny :) 19,45 pierwsza druga beta 78,46 :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    przysrost piekny :) 19,45 pierwsza druga beta 78,46 :)

gratulacje, trzymam kciuki :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate gratulacje. Rosnijcie zdrowo :)

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ