X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam od lekrza u którego byłam na nfz i stwierdziłam ze jest nie taki, ale mniejsza o to,być może się myliłam, jest z tych starszych lekarzy i jakoś dziś miałam do niego zaufanie w tym vo powiedział. Że w żadnym wypadku mam się nie dać kroić. Że ta blizna w niczym nie przeszkadza i nie ma wpływu na starania. I często dobre jest lepsze niż super. A przy kolejnej operacji byłyby np nowe zrosty i ta macica nir koniecznie by się zrosla na grubsza bliznę. Mam olać to skierowanie i się starac dalej. Gin czeka na efekty. Centralnie wysmial tych lekarzy i to poprawianie blizn. Ucieszyłam się. Ale szczerze w czwarte po tej diagnozie miałam mega dola. Teraz znowu jestem pozytywnie nastawiona. Trzrba tylko czasu bo to nie macdonald,tak mi gin dziś powiedział ;) trzyma kciuki za Was

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina o kurcze, tylko który ma rację...?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hugolina o kurcze, tylko który ma rację...?
    Pójdę do trzeciego jeszcze. :D poedukowalam się po tym skierowaniu. Nasza macica sklada się z mięśni gładkich i one się nie zrastaja. I że norma jest ze ma milimetrwa grubość na bliznie. Ale jest to odcinek na samym dole wiec tylko podczas skurczy porodowych mogłaby blizna nie dać rady.tamten mnie Nastraszyl, bo wie ze mi zależy. Rzadko się zdarza aby macica nie dała rady ,w skrajnych przypadkach się zdarza. Wole być dobrej myśli.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobre wieści. Jeszcze zobaczysz co trzeci Ci powie i już będzie jasność.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to ze jakiś czas temu mówiła sobie ze nie będę letac po lekrzach a tu proszę haha ;) owu była bo zrobił mi usg. Endo tylko trochę marne. 15dc a 6,1 mm.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwone winko na endo ;) i chyba pestki dyni :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Hugolina to chyba dobre wieści :) tym Mcdonaldem mnie rozwalił hehe
    Iza współczuję, jak teraz byłam lekko przeziebiona to chodziłam jak zombie. I podziwiam że nie odpuszczasz i drążysz temat, sporo się musisz nalatać.
    W sobotę miała przyjść @ dziś test dopiero kupiłam rano ale jedna kreska, może z pierwszego moczu jutro coś pokaże...

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina dobre wieści. Oby ten trzeci to potwierdził, trzymam kciuki.

Tez lubie poprzytulc cudze maluchy ;) pewnie ze trzeba się spotykać, przecież nie można się odciąć od świata. Bo ciąż w koło się nie uniknie. Tak tylko pisze, że gdzieś tam czasem boli.

Mnie też chorobsko złapało.
    Adele może jednak się czad znajdzie ;)
    Ja jakoś też w tym miesiącu wulkanem namiętności nie jestem :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Paula to oby się pojawily II kreseczki. Ja czekam do 13 go z testowaniem.,chyba że @ przyjdzie szybciej. :) ja syrop z cebuli terax podaje małemu i sama też będę pić na to przeziębienie i kaszel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syrop z cytryny, miodu i imbiru, biorę imupret n a do plukania gardla mam najwieksza wstretote na swiecie-szalwia, ocet jablkowy, sól i propolis. No i probuje ssac olej. Najbardziej dokucza mi kaszel i czuje ze temperatura mnie bierze a musze byc na chodzie bo tyle mam obowiązków, nie ma komu tego zrobic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina oby ten drugi lekarz mial racje. Powodzenia zycze u trzeciego, zeby tylko postawil taka diagnize jak ten drugi.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przywitała mnie @. Nakręciłam się trochę, bo nigdy mi się nie spóźniała, no ale widocznie raz musiała przyjść później wredota...

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przykro mi. Oby w tym cyklu sie udało. Ja tez robiłam test w ubiegłym bo się cykl wydłużyl do 27 dni a od roku mam 25/26 max ale też kicha. Trzymam kciuki za kolejny

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tule :* pewnie owu miałaś pozniej wiec i @ byla pozniej..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zbalamucilam męża :P

jangwa_maua, Hugolina87 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zobaczyłam plamienia to nogi się pode mną ugięły, ale teraz już planuję kolejny cykl :)
    Dzięki Hugolina :)
    Dziewczyny Wy mierzycie temp.? Ja przed 1 ciążą mierzyłam przez pół roku, ale nie było sensu dłużej bo to tylko potwierdziło że mam regularne cykle i w 14 dc zawsze owulację, ale chyba od tego cyklu znów zacznę mierzyć.
    Hugolina kiedy wizyta u trzeciego lekarza?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jeszcze się nue umowilam. I tak myślę że poczekam i pójdę do takiej kliniki u nas niepłodności do gina z polecenia. Tyle że to za około miesiąc będzie dopiero. A do tego czasu będziemy się poprostu starać

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teraz główka odpoczywa... nie myślenie się włącza i chwiła relaksu do kolejnej wizyty :)
    Adele być może się przesunęła. Jej ja juz bym chciała męża dorwać, chociażby dlatego że mam ogromną ochotę :) ale synek lula mi na rękach a Mój M. w garażu przy aucie mi majstruje, mógłby mi zmajstrować co innego... ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Paula ja mierzyłam przez rok czasu temp!! teraz tak myślę jak tego dokonałam heh nie chciałoby mi się już mierzyć :P

W ogóle 6 dnień biorę wiesiołek ale na szczęście nie zauważyłam większej ilości śluzu jak na razie. Jest tak jak zawsze czyli dużo ale kto wie może bardziej wartościowy hehe :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja wlasnie zbalamucilam męża :P

To teraz ja w tym cyklu sie opierdzielam. Ale czy jest sens dzialac jak jestem chora?

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ