X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    To teraz ja w tym cyklu sie opierdzielam. Ale czy jest sens dzialac jak jestem chora?

Jak masz siły to działaj :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to fajnie hehe
    Iza działaj działaj

Ja mam dziś 14 dc coś mało śluzu mam i albo mi się przesunie owu albo pewnie cykl bez owulacyjny...

A my dziś przywitalismy nowego członka rodziny :D nie mogę się doczekać jak poprzytulam takie maleństwo

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sily i ochoty to ja mam ze ho ho... np.wczoraj bylam tak zdechla ze w ubraniu i pod 2 koldrami i zimno mi bylo a jak zlapal mnie kaszel to myslalam ze oskrzela wypluje, a jaki mam ponetny glos. Dzisiaj lepiej ale nos odpada i glowa boli, ale chodze, musze chalupke ogarnac, tyle ze mąż dziecko zawiozl do przedszkola ale odebrac to juz musze ja.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolona z tymi bliznami to nigdy nic nie wiadomo, kuzynka niby miala piekna blizne, zaszla w ciaze i 1.5 miesiaca przed terminem nagle lekarz mowi ze jednak nie jest tak kolorowo i ma lezec no i nie ma szans na porod sn. Takze glowa do gory bo nawet gdyby byla za cienka to oszczedzac sie na tyle na ile mozna i zle nie bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka mi mówił właśnie ten lekarz co dał skierowanie ze będę musiała leżeć pod kobiecuje ciazy ze wzgledu na ta bliznę. Ale tak naprawdę każda jedna niesie za sobą ryzyko ze nie da rady i może peknac. Fakt faktem że nie dam się kroic. Każda kolejna mogła by być gorsza. Wiec nie ma co ryzykować :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz co 3 lekarz powie, mi sie wydaje ze kazde kolejne ciecie moze tylko oslabic wszystko a nie poprawic

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo często stare jest lepsze niż nowe :) ja bym chciała ujrzec te II kreski w pt 13 go będę jak coś testować. Oby przyniósł szczęście :D każdej tego również życzę w tym cyklu

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak dziewczyny łapać chłopów i działać :) ja dziś 2 dzień @ i z zumby rezygnuję.
    aLunia a temperatury nie mierzysz?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja też tak uważam jak ty z tym cięciem. Oby zaskoczyło i problem z głowy.
    My się staramy ale co z tego jak co miesiąc nie odpuszczamy :P
    Paula nie nie mierze jakoś mi się nie chce. Teraz to już w ogóle nic nie robię nawet testów owu. Już mam dosyć tego analizowania itd

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciężko odpuścić myślenie w drugiej fazie czy wyszło czy nie. W pierwszej jeszcze jest luz. Teraz sobie standard wkręcam i szukam "objawow" ciążowych ;p czekanie się dluzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja postanowilam ze ten cykl jest ostatni ze wspomagaczami typu ovarin i wiesiolek dla mnie oraz patenton i witaminy dka męża. Mamy disc, to i tak nic nie daje. Zostane jeszcze przy mierzeniu temperatury i tyle.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

U mnie drugi dzień @. Kolejny miesiąc staraniowy rozpoczęty. Powodzenia wszystkim!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już mam 54 dzień cyklu @ brak. Wczoraj byłam u ginekologa który nie wyklucza ciąży tygodniowej lub 2tyg, której jeszcze nie widać czy któraś z Was tak miała? Że ciąży nie wykryto a była?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bete robilas? Jak mialas pozno owulacje i jest tak mloda ciaza to moze jej jeszcze nie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    A bete robilas? Jak mialas pozno owulacje i jest tak mloda ciaza to moze jej jeszcze nie widac.
    Ogólnie po pierwszej ciąży cykle mam co 40dni.. bety nie robiłam, zrobiłam test tydzień po spodziewanej @ był negatywny, wczoraj dostałam dufastum na wyowalnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, lekarzem nie jestem i nie rozumiem-lekarz podejrzewa ciaze i daje lek na wywolanue @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lek jest nie szkodliwy dla dziecka wrazie ciąży gdyż jest on też na podtrzymanie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, teraz rozumiem. Zrob bete.

• Lagertha Debiutantka

Wysłany: 4 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witajcie staraczki o drugiego dzidziusia. Ja zaczelam w tym cyklu i za 4 dni bedzie sens dopiero robic test. Chyba jednak nic z tego nie wyjdzie, bo jestem na maksa przeziebiona z potwornym kaszlem. I jakiegos wybitnego natchnienia do staran nie mialam. Ale zobaczymy :(

201408111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Aha, teraz rozumiem. Zrob bete.

Zrobię choć boje się że ciąży nie ma.. staramy się już jakiś czas i bardzo już bym chciała być.. od kilku dni nie mam apetytu i mnie mdli wiem że nie musi być to oznaka chociaż bardzo bym chciała.. przy pierwszej ciąży żadnych jakichś objawów...

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ