Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi ginekołodzy nie kazali zbijac tarczycy a miałam wynik ponad 3. Sama zaczęłam to analizować i rodzinna mi mówiła ze powinno być niższe, a nawet pediatra mojego synka dala mi pierwsza receptę i skierowanie na kontrolę tsh po lekach. Ja odrazu się lepiej czuc zaczęłam, bo wcześniej spałam na stojąco. Do endo się umowilam ale termin dopiero na luty a narazie sama sobie kontroluje i dawkę koryguje. I wynik 1,6 ostatni. W ciąży miałam 3,6 nawet ale do 2,8 zostało to zbite i gin mówił ze ok. Moja znajoma w każdą ciążę zaszła z tsh ponad 4 I z hashimoto,w ciąży była 3 razy i to dość szybko bez większych problemow. Lekarz mówił ze zależy kto jaka ma naturę.
-
Hej ale naskrobałyście dziewuchy
santoocha hahahaha dobre!w takim razie wysikuję w tym miesiącu 2 kreski
U mnie 12dc nadal nie zauważyłam żebym po wiesiołku miała więcej śluzu. Mogłaby być zaraz owu a nie jak ost tak późno -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa myślę ze w tym cyklu owu była 11/12dc i @będzie za tydzień w pt. Nie nastawiam się ani tak ani tak. Mam nadzieje ze w końcu się miło zaskoczymy. Ale warto być optymistycznie nastawionym.
Z tymi jajnikami w czasie owu ja mam gorzrj niż podczas @ czasami.
Owocnych działań -
Na pewno lepiej miec pozytywne nastawienie
ja jakos ost mam mniejsze bole owu bo wczesniej to chodzić z bolu nie mogłam. Wczoraj dzialalismy i może w weekend się uda jeszcze
-
nick nieaktualny
-
Mnie w tym cyklu właśnie wcale nie bolą i tak tego śluzu mniej jest. Piersi za to bolą wyjątkowo mocno. A dzialalismy wczoraj i przedwczoraj i dziś też się zanosi
Owocnych działań również hehe :*Hugolina87 lubi tę wiadomość
-
Witajcie i doradźcie proszę. Już od roku staram się o drugiego maluszka jak narazie bezskutecznie. Zrobiłam wszystkie badania hormonalne wszystkie są ok. Wyszła jedynie niedoczynność ale już jest w normie. Lekarz zalecił zrobienie badania nasienia ale powiedział że raczej powinno być ok jak już mamy jedno dziecko. Jeśli to będzie ok to potem jeszcze drożność jajników. Co mam robić mam już dość.
ona32 -
nick nieaktualnyWitaj ona32. Ja również od roku się staram o drugie dziecko i ja narazie efektów brak. Również robiłam badania hormonalne,partnera również i nawet laparoskopie(przy okazji droznosc jajowodow)wszystko okej,a ciąży nie ma i tez nie wiem dlaczego. Ale już nie chce drazyc bo tylko się nakręcam. Mnie się ciexko wyluzować i odpuścić wiec może w tym tkwi problem,ze za dużo czasu poświęcam na myslenie o ciąży, i gdzieś z tyłu głowy często te myśli mi krążą. Każda z nas się boryka z tym samym problemem tutaj
trzymam kciuki za dalsze starania
-
Ja testuje jutro
Ale nie czuje totalnie nic. Przy pierwszej ciazy pamietam jaka szpile poczulam - jestem pewna, ze to byl bol implantacyjny. Ale coz...dopiero pierwszy cykl, wiec nie zalamuje sie jeszcze. Najgorsze tylko, ze w nastepnym cyklu moja mama do nas przyjezdza i z prywatnoscia bedzie wyzwanie. A wyzwaniem nr 2 jest to, ze nasz 3-latek spi z nami w lozku. Planujemy przeprowadzke od miesiecy ale nie chcielismy mu dokladac stresow - dopiero opanowal kupkanie na kibelek, co go zawsze przerazalo, no i zlobek i ostatnio jakies infekcje uszu...ach...jak to jest, ze czlowiek ledwie ma czas skorzystac z szansy na przedluzenie gatunku? Przeciez to sama przyjemnosc?
-
Lagertha wrote:a, przypomnialo mi sie, ze mialam sie Was zapytac o wiesiolek. Przyjmujecie go w kapsulkach czy jako olej? Ja mam olej i polewam nim salatki, ale nie robie tego codziennie. Moze jest jakis preparat, ktory moglybyscie mi polecic?
Ja w tym cyklu łykam wiesiołek firmy Gal kupiłam w aptece. W Rossmanie masz dostępny OeparolLagertha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLagertha wiem co masz na mysli piszac ze prywatnosc to wyzwanie. O ile na spanie z dzieckiem nie moge narzekać, od urodzenua są to pojedyncze noce tak na sloniowe ucho, dluga szyje i "trafianie" w nieodpowiedni moment moich tesciow to juz tak.
Bralam wiesiolek firmy Apteq 500mg.Lagertha lubi tę wiadomość
-
Czesc;) my staramy się 7 cykl. Po urodzeniu dziecka miałam problem do powrotu do regularnych cykli i straszne wahania nastroju. Teraz biorę ovarin 2 mies. i o dziwo czuje sie lepiej ale dalej sie staramy ...dziewczyny co o tym myślicie.. testy ovu wyszły jakos dziwnie.. ovu wg obliczeń miało być 1.10 test robiłam 3 dni przed i kreska wyszla mocna ale nie identyczna następnego dnia to samo więc pomyślałam, że się zbliża. Przytulalismy się 28.09, 30.09 i 1.09 . 30.09 na tescie ovu blada kreska..prawie brak
Myślałam że już po wszystkim a tu na następny dzień dwie prawie identyczne:/ 3 dni po rzekomej ovu zaczął boleć mnie krzyż i brzuch.. 4 dnia zaczęło się kłócie jajnika... Problem polega na tym że mam fale bardzo niskich temperatur (35.5) przy czym nie mierze regularnie tempki tylko tak poprostu zmierzylam bo wiem że w ciazy powinna być pow 36.6 .. i co...YellowAnn
-
Hugolina87 wrote:Witaj ona32. Ja również od roku się staram o drugie dziecko i ja narazie efektów brak. Również robiłam badania hormonalne,partnera również i nawet laparoskopie(przy okazji droznosc jajowodow)wszystko okej,a ciąży nie ma i tez nie wiem dlaczego. Ale już nie chce drazyc bo tylko się nakręcam. Mnie się ciexko wyluzować i odpuścić wiec może w tym tkwi problem,ze za dużo czasu poświęcam na myslenie o ciąży, i gdzieś z tyłu głowy często te myśli mi krążą. Każda z nas się boryka z tym samym problemem tutaj
trzymam kciuki za dalsze starania
ona32