X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona ja uważam,ze taki test z allegro to strata kasy niestety... Lepiej zrobic w labo gdzie wszystko zbadają i bedzie jasność. A tak wyadasz na test z allegro który nie wiadomo na ile prawdę pokarze i bedziesz jeszcze rozkminiac :P my za badanie nasienia placilismy 180zl i mamy pewność co jest grane

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rowniez badene było w lab w klinice niepłodności. Cena 150 zł. Zmiany nasienia się zdarzają, ale raczej rzadko, u nas była operacja na kręgosłup i mogliśmy podejrzewać ze coś uszkodzili. Laborantka mi mówiła żeby najpierw zrobić testosteron u faceta i będzie wiadomo. Ponoć przy niskim nasienie gorsze.
    To samo z niedroznoscia jajowodow. Jeśli są zatkane to hormony źle działają. Tak pryzynajmniej mi mówiła ta znajoma. U mnie się sprawdziło akurat.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. 15,6 mm człowiek . Serduszko ladni bije. Wychodzi 8tc. Oczywiście kosmowka się odkleja więc mam się oszczędzać.

Hugolina87, Lagertha, Kocia lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Myślałam że już po wszystkim a tu na następny dzień dwie prawie identyczne:/ 3 dni po rzekomej ovu zaczął boleć mnie krzyż i brzuch.. 4 dnia zaczęło się kłócie jajnika... Problem polega na tym że mam fale bardzo niskich temperatur (35.5) przy czym nie mierze regularnie tempki tylko tak poprostu zmierzylam bo wiem że w ciazy powinna być pow 36.6 .. i co...:/
    a może miałaś podwójną owulację i wtedy testy pokazują takie wyniki a człowiek głupieje..

jangwa_maua wielkie gratulacje i oszczędzaj się w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:19

YellowAnn lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia87 a to takie rzeczy są możliwe? A to pełnowartościowa owulacja? Jest szansa na ciążę? A le kurcze tak szybko kuł by mnie jajnik? Nie chce się znów nakrecac:(

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn a jak ze śluzem ? Rozpoznajesz u siebie plodny ? Nie pomoże Ci to w określeniu kiedy byla owu ? Moze organizm przygotowywal sie do owulki i wyszedl test pozytywny ale owu nie bylo i znow zaczął sie przygotowywać i może dlatego kolejny test pozytywny. No nie wiem. Najlepiej to sobie kilka objawów brać pod uwagę a nie tylko testy

YellowAnn lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz miałam na usg dwa pęcherzyki z obu jajników i były wielkością bardzo podobne. Gin mówił ze w tedy byłaby szansa na ciążę blizniacza albo i nawet większą ;) pamiętam bo bardzo mnie bolaly jajniki na zmianę. Nie wiem czy pękły oba bo nie miałam monitoringu. Ale się zdarzają podqojne owu jak najbardziej

• Lagertha Debiutantka

Wysłany: 6 października 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja po wizycie. 15,6 mm człowiek . Serduszko ladni bije. Wychodzi 8tc. Oczywiście kosmowka się odkleja więc mam się oszczędzać.

Cudo :) Pamietam ten moment. Malzon i lekarz pokazywali mi na ekranie jak serce sie rusza a ja ni chusteczki nie moglam tego dojrzec... az w koncu zobaczylam :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

201408111762.png
  • Lagertha Debiutantka

Wysłany: 6 października 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ja w tym cyklu łykam wiesiołek firmy Gal kupiłam w aptece. W Rossmanie masz dostępny Oeparol :)

Dzieki serdeczne! Nabede, bo mi sie te salatki znudzily :)

201408111762.png
  • Lagertha Debiutantka

Wysłany: 6 października 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Lagertha wiem co masz na mysli piszac ze prywatnosc to wyzwanie. O ile na spanie z dzieckiem nie moge narzekać, od urodzenua są to pojedyncze noce tak na sloniowe ucho, dluga szyje i "trafianie" w nieodpowiedni moment moich tesciow to juz tak.

Bralam wiesiolek firmy Apteq 500mg.

Oj znam to sloniowe ucho i dluga szyje. Czlowiek nie moze sie w pelni odprezyc bo kazdy szmer to zastanawianie sie: zlecial z lozka? zrzucil poduszke? wchodzi na gore? Mamy jeszcze w domu dwa koty i wyobrazcie sobie ze zawsze jak przygotowujemy sobie romantyczne zblizenie to oba siedza i sie gapia :)

201408111762.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 rozpoznaje i był płodny ale co dziwne teraz też mam lejacy się przezroczysty i na tyle go dużo że mam dyskomfort mokrej bielizny a jestem 5 dni po rzekomej owu. Ciagle sprawdzam czy jakiegos plamienia nie dostalam. Martwi mnie to ze niby boli mnie krzyz i jajniki, szczegolnie lewy ale za wcześnie na takie objawy więc się obawiam, że znów się coś w moim organizmie poknocilo:( nie wytrzymam tygodnia do testowania:/ niecierpliwiec ze mnie.

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn może wtedy nie doszło do owu, ja tak miałam kiedyś że organizm się przygotowywał ale mocno się stresowalam bo mąż wtedy wyjeżdżał i ostatecznie miałam tydzień później, z okresem to się potwierdziło. Mówię o samym sluzie. Natomiast testy owu nie do końca są sprawdzone. Ja kiedyś kilka dni przed okresem miałam pozytywny i się ucieszyłam że może ciąża a tu nic, a w płodne też ki wyszło.
    Tez uważam że lepiej sprawdzić w laboratorium.

Jangwa gratulacje z całego serca!

Hugolina a z tymi hormonami to coś wiesz więcej? Bo ja mam dobre wyniki tylko to tsh ale już też myślę co może być przyczyną że może niedroznosc...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia podjadę po weekendzie do laborantki i się dopytam. We wtorek będzie. Nie chce namieszać. Ale fajna z niej babeczka i doradzała mi vo badac i na lewo tez sprawdzała u mnie czy okej. Dam znać.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) . Ja czekam na Was i wam kibicuję. Zarażam jak się da ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz krzyczę od wczoraj wiec chyba pms się szybko włącza..:/ ech te hormony

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisze się do mojego gina tylko, że tam na wizytę czeka się 3 miesiące! A to prywatnie:/ porazka;(

Hugolina hormony to straszna sprawa;) ja od czerwca miałam takie wahania, że przy wyborze chleba w piekarni prawie plakalam :p teraz już lepiej bo biorę tabsy ale wiem jaką mogą mieć moc. ;)

ALunia tak też czytałam, że jak jest cykl bez owu to boli krzyż także lipa:(zobaczymy ..to tylko gdybanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 09:13

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Hugolina, będę bardzo wdzięczna.

YellowAnn kurde mnie w tym cyklu też bolał... :/

A śniło mi się dzisiaj że w ciąży byłam i już miałam taki duży brzuszek.

Ja mam teraz ciężko okres, urodził się mój bratanek i zewsząd jeden temat. Bardzo się cieszę sama ale już tak się nakręcam z tą cisza, że chciałabym już teraz.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia rozumiem. Moje znajome zachodzą w ciążę w 1/2 cyklu starań a u mnie już z 15 będzie :/ dalsze znajome rowniez juz z dwojka maaluchow, a ja dalej nic. Trzeba się cieszyć ze jest nowy członek rodziny i oby się szybko Tobie udzielilo.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej trochę mnie nie było :) ale powracam do Was znowu.

jangwa, widzę, że się udało! moje gratulacje! :) super! jak rodzina już wie?

my dalej się staramy, wczoraj według tego jak zawsze powinnam dostać okres, ale na razie nie mam. Ale wolę się nie nakręcać i nadziei sobie nie robić... 3 dni przed okresem robiłam test ale wyszła 1 kreska a jakby była ciąża to raczej chyba by coś wyszło?...myślę, że pewnie @ przyjdzie.
    Póki co rwą mnie jajniki, jest mi niedobrze ( ale przed okresem też tak mam) i jakiś czas temu bolało mnie lekko podbrzusze, ale kiedyś już też tak miałam myślałam, że może coś a tu nic.

W ogóle to gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:18

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak tylko wie mama i partner, ciocia która ogarnia mi lekarza ( wtyki na nfz) i jedna koleżanka. Tak to jeszcze nikomu nie mówię. Najbardziej boje się powiedzie tacie. A i reszta rodziny będzie gadać.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ