Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
ona ja uważam,ze taki test z allegro to strata kasy niestety... Lepiej zrobic w labo gdzie wszystko zbadają i bedzie jasność. A tak wyadasz na test z allegro który nie wiadomo na ile prawdę pokarze i bedziesz jeszcze rozkminiac
my za badanie nasienia placilismy 180zl i mamy pewność co jest grane
-
nick nieaktualnyU nas rowniez badene było w lab w klinice niepłodności. Cena 150 zł. Zmiany nasienia się zdarzają, ale raczej rzadko, u nas była operacja na kręgosłup i mogliśmy podejrzewać ze coś uszkodzili. Laborantka mi mówiła żeby najpierw zrobić testosteron u faceta i będzie wiadomo. Ponoć przy niskim nasienie gorsze.
To samo z niedroznoscia jajowodow. Jeśli są zatkane to hormony źle działają. Tak pryzynajmniej mi mówiła ta znajoma. U mnie się sprawdziło akurat. -
YellowAnn wrote:Myślałam że już po wszystkim a tu na następny dzień dwie prawie identyczne:/ 3 dni po rzekomej ovu zaczął boleć mnie krzyż i brzuch.. 4 dnia zaczęło się kłócie jajnika... Problem polega na tym że mam fale bardzo niskich temperatur (35.5) przy czym nie mierze regularnie tempki tylko tak poprostu zmierzylam bo wiem że w ciazy powinna być pow 36.6 .. i co...
jangwa_maua wielkie gratulacje i oszczędzaj się w takim razie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2017, 14:19
YellowAnn lubi tę wiadomość
-
YellowAnn a jak ze śluzem ? Rozpoznajesz u siebie plodny ? Nie pomoże Ci to w określeniu kiedy byla owu ? Moze organizm przygotowywal sie do owulki i wyszedl test pozytywny ale owu nie bylo i znow zaczął sie przygotowywać i może dlatego kolejny test pozytywny. No nie wiem. Najlepiej to sobie kilka objawów brać pod uwagę a nie tylko testy
YellowAnn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa raz miałam na usg dwa pęcherzyki z obu jajników i były wielkością bardzo podobne. Gin mówił ze w tedy byłaby szansa na ciążę blizniacza albo i nawet większą
pamiętam bo bardzo mnie bolaly jajniki na zmianę. Nie wiem czy pękły oba bo nie miałam monitoringu. Ale się zdarzają podqojne owu jak najbardziej
-
jangwa_maua wrote:Ja po wizycie. 15,6 mm człowiek . Serduszko ladni bije. Wychodzi 8tc. Oczywiście kosmowka się odkleja więc mam się oszczędzać.
CudoPamietam ten moment. Malzon i lekarz pokazywali mi na ekranie jak serce sie rusza a ja ni chusteczki nie moglam tego dojrzec... az w koncu zobaczylam
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Iza84 wrote:Lagertha wiem co masz na mysli piszac ze prywatnosc to wyzwanie. O ile na spanie z dzieckiem nie moge narzekać, od urodzenua są to pojedyncze noce tak na sloniowe ucho, dluga szyje i "trafianie" w nieodpowiedni moment moich tesciow to juz tak.
Bralam wiesiolek firmy Apteq 500mg.
Oj znam to sloniowe ucho i dluga szyje. Czlowiek nie moze sie w pelni odprezyc bo kazdy szmer to zastanawianie sie: zlecial z lozka? zrzucil poduszke? wchodzi na gore? Mamy jeszcze w domu dwa koty i wyobrazcie sobie ze zawsze jak przygotowujemy sobie romantyczne zblizenie to oba siedza i sie gapia -
Adele27 rozpoznaje i był płodny ale co dziwne teraz też mam lejacy się przezroczysty i na tyle go dużo że mam dyskomfort mokrej bielizny a jestem 5 dni po rzekomej owu. Ciagle sprawdzam czy jakiegos plamienia nie dostalam. Martwi mnie to ze niby boli mnie krzyz i jajniki, szczegolnie lewy ale za wcześnie na takie objawy więc się obawiam, że znów się coś w moim organizmie poknocilo:( nie wytrzymam tygodnia do testowania:/ niecierpliwiec ze mnie.YellowAnn
-
YellowAnn może wtedy nie doszło do owu, ja tak miałam kiedyś że organizm się przygotowywał ale mocno się stresowalam bo mąż wtedy wyjeżdżał i ostatecznie miałam tydzień później, z okresem to się potwierdziło. Mówię o samym sluzie. Natomiast testy owu nie do końca są sprawdzone. Ja kiedyś kilka dni przed okresem miałam pozytywny i się ucieszyłam że może ciąża a tu nic, a w płodne też ki wyszło.
Tez uważam że lepiej sprawdzić w laboratorium.
Jangwa gratulacje z całego serca!
Hugolina a z tymi hormonami to coś wiesz więcej? Bo ja mam dobre wyniki tylko to tsh ale już też myślę co może być przyczyną że może niedroznosc... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zapisze się do mojego gina tylko, że tam na wizytę czeka się 3 miesiące! A to prywatnie:/ porazka;(
Hugolina hormony to straszna sprawa;) ja od czerwca miałam takie wahania, że przy wyborze chleba w piekarni prawie plakalam :p teraz już lepiej bo biorę tabsy ale wiem jaką mogą mieć moc.
ALunia tak też czytałam, że jak jest cykl bez owu to boli krzyż także lipa:(zobaczymy ..to tylko gdybanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 09:13
YellowAnn
-
Dzięki Hugolina, będę bardzo wdzięczna.
YellowAnn kurde mnie w tym cyklu też bolał...
A śniło mi się dzisiaj że w ciąży byłam i już miałam taki duży brzuszek.
Ja mam teraz ciężko okres, urodził się mój bratanek i zewsząd jeden temat. Bardzo się cieszę sama ale już tak się nakręcam z tą cisza, że chciałabym już teraz. -
nick nieaktualny
-
hej, hej trochę mnie nie było
ale powracam do Was znowu.
jangwa, widzę, że się udało! moje gratulacje!super! jak rodzina już wie?
my dalej się staramy, wczoraj według tego jak zawsze powinnam dostać okres, ale na razie nie mam. Ale wolę się nie nakręcać i nadziei sobie nie robić... 3 dni przed okresem robiłam test ale wyszła 1 kreska a jakby była ciąża to raczej chyba by coś wyszło?...myślę, że pewnie @ przyjdzie.
Póki co rwą mnie jajniki, jest mi niedobrze ( ale przed okresem też tak mam) i jakiś czas temu bolało mnie lekko podbrzusze, ale kiedyś już też tak miałam myślałam, że może coś a tu nic.
W ogóle to gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:18