X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa,a niech sobie gadają.U mnie rodzice zwłaszcza mama już wiedzą, że bedę mieć i tak drugie dziecko. Mama tam swoje pogadać musiała jak to mama - martwi się czy sobie poradzim, wiadomo o czym pisałam ale tata ku mojemu zaskoczeniu zareagował bardzo przychylnie. Najpierw mnie delikatnie podpytał bo wprost mu było głupio ale reakcja jak najbardziej pozytywna a myslałam że będzie na odwrót.

a jak Twoja mama zareagowała?

Zastanawiam się kiedy zrobić drugi test, jak np.@ nie przyjdzie do poniedziałku, to chyba jak zrobię test to już powinno być coś widać. Najchętniej zrobiłabym teraz ale boję się, że nic nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:49

Kimono lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dosyć spokojnie. Nie spodziewała się,że Tak "szybko",bo ledwo się wprowadziliśmy do moich rodziców. Powiedziała,że to nasze życie... Mama z tych wyrozumialych.

Jutro zrób test ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam sobie czas do poniedziałku. W poniedziałek zrobię. Ale nie wiem czy jest jakias szansa bo te najbardziej płodne przypadaly na 21-22 wrzesnia a przytulanko było 18 także nie wiem.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa co ma byc, to bedzie ;) W koncu i tak sie dowiedza. Jak ja zaszlam w ciaze w wieku 19 lat, to sie balam tez tacie powiedziec, bo rok wczesniej mi palnal mowe na temat ciaz w tym wieku, jak moja przyjaciolka wpadla :P A okazalo sie, ze niepotrzebnie sie stresowalam, bo tatek sie cieszyl, ze dziadkiem zostanie. No i co im wlasciwie do tego kiedy chcesz dzieci i ile. Moim zdaniem niech sobie kazdy swojego lozka pilnuje.

dysiak trzymam kciuki. Tez sobie wkrecalam przy kazdym kluciu jajnika czy podbrzusza a tu dupa. Maz mawia, ze to na pewno dzidzius pierdnal :P Juz sie nie ciesze na zapas, ale nadzieja jest :)

Nadzieja jest, choc slaba jakos ostatnio, powiem wam dziewczyny. Za tydzien @ i zaczynam 40 cykl... Powoli mnie deprecha dopada.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ciekawe gdzie jest u Ciebie problem.. A w ogole badalas wszystkie hormony ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak - ja obstawiam,że u mnie owulacja byla w 18 dc a ostatnie serduszko w 14 dc więc szanse są ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak trzymam kciuki :*

U mnie owu chyba jutro bo jeszcze dzis jajniki bola

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my niby sie staramy ale wogole nie wierze ze cos z tego bedzie, ja nadal sie kuruje, niby lecze sie naturalnie ale na bol zatok i głowy rady innej niz prochy nie bylo, do tego dziecko też juz przeziębione, mąż jak z krzyza zdjety taki zmeczony, niby umowilam sie dzis z nim na piwo ale kiedy wroci z roboty do domu to nie wiem, wszyscy domiwnicy na mnie łypia ze juz jestem chora i dziecko tez, przy kims to juz nie smarkam i nie kaszle. I ja tez jakas zmeczona, nie robie a ledwo siedze tak mi oczy sie zamykaja.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adele27 hehe dzięki :)

Kat83, wlaśnie widzisz, ludzie dorośli itd a rodzice niektórzy i tak muszą dodać swoje 3 grosze, tak jak np. moja mama też jak usłyszała, że myślę o 2, to cooo, tak szybko? Myślałam, że dopiero jak X pójdzie do szkoły...a ja jej na to tak może od razu na studia. No i oczywiście, że jak ja dam radę z 2 jak to jak tamto... jakieś kazanie jakbym miła 17 lat i jeszcze z nimi mieszkała. Ale powiedziałam jej swoje zdanie i przestała gadać. To naprawdę dołujące może być kiedy bliskie osoby zamiast wspierać, dodawać otuchy i widzieć plusy to jeszcze tylko dołują.

Brzuch mnie boli jak na okres, poszłam do toalety myślałam, że może coś, a tam taki biały lepki śluz ? Dodam, że przed @ zawsze mam sucho... ciekawe. Oczywiście ja juz się naczytałam o torbielach itd.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały śluz to też może być objaw ciąży ;) . To prawda że czasem rodzice wspierać nasze wybory to krytykują.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie takiego wtracania. Jak się chce dziecko to wiadomo że jest się na to gotowym.

Ja też nie wierzę w ciążę. Jeszcze ponad tydzień do testowania. Ale jakoś to comiesięczne niepowodzenia zaczynam odbierać jako standard

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa podbrzusze. Ale raczej to o niczym nie swiadczy jeszcze;). @pt lub sobota. Juz bym chciała zatestowac i mieć jasność bo to czekanie jest naprawdę męczące. Stąd beta jest co miesiąc kuszaca, ja z tych niecierpliwych bardzo. Prócz lekko napompowanych piersi nie widzę nic nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:23

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa bo właśnie tak o tym sluzie też czytałam ale ja sobie wykręcam, że torbiel albo coś, jestem panikara.
    Okresu dalej nie mam.

Alunia, dokładnie, dziecko to nie lalka, że a chce mi sie to będę mieć, także to logiczne, że skoro ktoś sie decyduje to nie dla widzimisie tylko ma warunki, i jest na to gotowym.
    A jeżeli ktos mowi a co z pracą to zawsze można odpowiedzieć, że jeszcze się w życiu napracuje :p taka prawda. Mnie np. Do pracy nie ciagnie, wręcz mniw odrzuca jak pomyśle co ja sie umordowałam i ile nerwów zjadłam przez ciągłe presje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meza bratowa tez ma 3 bo do roboty isc sie nie chcialo.

Moje dziecko poszlo dzis na górę do babci (nie wiem ci jej sie stalo ze poszla) a z gory wszystko slychac i slysze "jak bedziesz wieksza to przyjdziesz mieszkac do babci na górę a na dole zostanie twoj braciszek". Noz kuźwa tak sobie mysle co ta baba dziecku opowiada i co to dziecko sobie pomyslalo jak jeszcze nigdy u babci nie spala a tu ma u niej mieszkać, ze jak mama bedzie miala dzidziusia to jej juz kochac nie bedzie i niewiadomo co jeszcze. A co ja warunkow nie mam, malo-3 duze pokoje.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 kiepsko z tą teściową, nie powinna tak mówić, może nie miała nic zlego na mysli ale ja bym sobie tak samo pomyślała, że jak bedzie drugie dziecko, to ono bedzie z rodzicami, a ona z babcią. Trochę słabo... oj czasem babcie nie myślą co mówią. Może delikatnie zwróć jej uwagę, że tak nie powinna gadać, ja bym powiedziała.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie co ci rodzice i tesciowie czasem wygaduja... Ja sie tylko raz w zyciu poklocilam z tesciowa. Ogolnie jest cudowna, ale zostawilismy raz syna z nia jak mial okolo 4,5 roku na kilka dni i bez pytania sciela dzieciakowi wlosy. A dlugie mial do ramion po tatusiu :P Teraz ma 14 lat i kudly prawie po pas, chyba na zlosc babci hahaha

Hugolina to czekamy razem na @, tez mi wypada jakos tak.

jangwa to ja mam objawy co miesiac w takim razie :P Bialy sluz mi dokucza od owu do konca cyklu.

Adele tak robilam hormony wiele razy i niby wszystko super w normie. Ostatnio badalam 2 miesiace temu przed laparo i wsio idealnie. Ponoc produkowalam takie jajco, ze az sie doktor zachwycila i pytala gdzie mam meza :P
    No ale jajniki mialam kompletnie zawalone i trzeba bylo nakluwac, zeby sie france odetkaly. Drugi cykl po laparo a ja jakos dalej nie wierze, ze cos z tego bedzie. Nie wiem no... Za dlugo to trwa i juz sie przyzwyczailam do bieli na testach. Ale boli.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoja tesciowa nie wdaje sie juz w dyskusje, nie ma to sensu bo ona ciagle twierdzi ze wszystko co robi i mowi jest wlasciwe. To ona sie uparla te 8 lat temu ze zostaje na górze, my wtedy mieliśmy na dole 1 pokój, teraz mamy 3 a jej chyba teraz tych 5 za duzo albo kombinuje sie zamienic. Nigdy nie "oddam" jej mojego dziecka, a Zuzia zaczela jej tam protestowac i oczywiście krzyczec ze ona bedzie miała siostre a nie brata. Wszyscy poza mna i Zuzia czekaja na chlopaka (Zuzia tez miala byc tym upragnionym wnukiem, az tesc byl niezadowolony jak bylo wiadomo i jak urodzila sie dziewczynka) a Zuzia ich jatrzy ze ma byc siostra.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast siw cieszyć, że zdrowe to nie zadowoleni bo dziewczynka? Masakra. Nie rozumiem tak w ogole co to za znaczenie...jak chcą chlopaka to niech sobie zrobią swoje, może będą mieć. Strasznie mnie wkurza takie gadanie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być parka nie. A nikt nie wie ile my przechodzimy żeby mieć w ogóle dziecko i Bogu będziemy dziękować za zdrowe.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie juz chyba po owu. Nie wiem sama. Jutro zmierzę temp moze mi cos podpowie :P z mężem jeszcze bylo <3 przed meczem :P

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ