X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa,a niech sobie gadają.U mnie rodzice zwłaszcza mama już wiedzą, że bedę mieć i tak drugie dziecko. Mama tam swoje pogadać musiała jak to mama - martwi się czy sobie poradzim, wiadomo o czym pisałam ale tata ku mojemu zaskoczeniu zareagował bardzo przychylnie. Najpierw mnie delikatnie podpytał bo wprost mu było głupio ale reakcja jak najbardziej pozytywna a myslałam że będzie na odwrót.

a jak Twoja mama zareagowała?

Zastanawiam się kiedy zrobić drugi test, jak np.@ nie przyjdzie do poniedziałku, to chyba jak zrobię test to już powinno być coś widać. Najchętniej zrobiłabym teraz ale boję się, że nic nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 12:49

Kimono lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dosyć spokojnie. Nie spodziewała się,że Tak "szybko",bo ledwo się wprowadziliśmy do moich rodziców. Powiedziała,że to nasze życie... Mama z tych wyrozumialych.

Jutro zrób test ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam sobie czas do poniedziałku. W poniedziałek zrobię. Ale nie wiem czy jest jakias szansa bo te najbardziej płodne przypadaly na 21-22 wrzesnia a przytulanko było 18 także nie wiem.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa co ma byc, to bedzie ;) W koncu i tak sie dowiedza. Jak ja zaszlam w ciaze w wieku 19 lat, to sie balam tez tacie powiedziec, bo rok wczesniej mi palnal mowe na temat ciaz w tym wieku, jak moja przyjaciolka wpadla :P A okazalo sie, ze niepotrzebnie sie stresowalam, bo tatek sie cieszyl, ze dziadkiem zostanie. No i co im wlasciwie do tego kiedy chcesz dzieci i ile. Moim zdaniem niech sobie kazdy swojego lozka pilnuje.

dysiak trzymam kciuki. Tez sobie wkrecalam przy kazdym kluciu jajnika czy podbrzusza a tu dupa. Maz mawia, ze to na pewno dzidzius pierdnal :P Juz sie nie ciesze na zapas, ale nadzieja jest :)

Nadzieja jest, choc slaba jakos ostatnio, powiem wam dziewczyny. Za tydzien @ i zaczynam 40 cykl... Powoli mnie deprecha dopada.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ciekawe gdzie jest u Ciebie problem.. A w ogole badalas wszystkie hormony ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak - ja obstawiam,że u mnie owulacja byla w 18 dc a ostatnie serduszko w 14 dc więc szanse są ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak trzymam kciuki :*

U mnie owu chyba jutro bo jeszcze dzis jajniki bola

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my niby sie staramy ale wogole nie wierze ze cos z tego bedzie, ja nadal sie kuruje, niby lecze sie naturalnie ale na bol zatok i głowy rady innej niz prochy nie bylo, do tego dziecko też juz przeziębione, mąż jak z krzyza zdjety taki zmeczony, niby umowilam sie dzis z nim na piwo ale kiedy wroci z roboty do domu to nie wiem, wszyscy domiwnicy na mnie łypia ze juz jestem chora i dziecko tez, przy kims to juz nie smarkam i nie kaszle. I ja tez jakas zmeczona, nie robie a ledwo siedze tak mi oczy sie zamykaja.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 7 października 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adele27 hehe dzięki :)

Kat83, wlaśnie widzisz, ludzie dorośli itd a rodzice niektórzy i tak muszą dodać swoje 3 grosze, tak jak np. moja mama też jak usłyszała, że myślę o 2, to cooo, tak szybko? Myślałam, że dopiero jak X pójdzie do szkoły...a ja jej na to tak może od razu na studia. No i oczywiście, że jak ja dam radę z 2 jak to jak tamto... jakieś kazanie jakbym miła 17 lat i jeszcze z nimi mieszkała. Ale powiedziałam jej swoje zdanie i przestała gadać. To naprawdę dołujące może być kiedy bliskie osoby zamiast wspierać, dodawać otuchy i widzieć plusy to jeszcze tylko dołują.

Brzuch mnie boli jak na okres, poszłam do toalety myślałam, że może coś, a tam taki biały lepki śluz ? Dodam, że przed @ zawsze mam sucho... ciekawe. Oczywiście ja juz się naczytałam o torbielach itd.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały śluz to też może być objaw ciąży ;) . To prawda że czasem rodzice wspierać nasze wybory to krytykują.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie takiego wtracania. Jak się chce dziecko to wiadomo że jest się na to gotowym.

Ja też nie wierzę w ciążę. Jeszcze ponad tydzień do testowania. Ale jakoś to comiesięczne niepowodzenia zaczynam odbierać jako standard

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa podbrzusze. Ale raczej to o niczym nie swiadczy jeszcze;). @pt lub sobota. Juz bym chciała zatestowac i mieć jasność bo to czekanie jest naprawdę męczące. Stąd beta jest co miesiąc kuszaca, ja z tych niecierpliwych bardzo. Prócz lekko napompowanych piersi nie widzę nic nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 10:23

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa bo właśnie tak o tym sluzie też czytałam ale ja sobie wykręcam, że torbiel albo coś, jestem panikara.
    Okresu dalej nie mam.

Alunia, dokładnie, dziecko to nie lalka, że a chce mi sie to będę mieć, także to logiczne, że skoro ktoś sie decyduje to nie dla widzimisie tylko ma warunki, i jest na to gotowym.
    A jeżeli ktos mowi a co z pracą to zawsze można odpowiedzieć, że jeszcze się w życiu napracuje :p taka prawda. Mnie np. Do pracy nie ciagnie, wręcz mniw odrzuca jak pomyśle co ja sie umordowałam i ile nerwów zjadłam przez ciągłe presje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meza bratowa tez ma 3 bo do roboty isc sie nie chcialo.

Moje dziecko poszlo dzis na górę do babci (nie wiem ci jej sie stalo ze poszla) a z gory wszystko slychac i slysze "jak bedziesz wieksza to przyjdziesz mieszkac do babci na górę a na dole zostanie twoj braciszek". Noz kuźwa tak sobie mysle co ta baba dziecku opowiada i co to dziecko sobie pomyslalo jak jeszcze nigdy u babci nie spala a tu ma u niej mieszkać, ze jak mama bedzie miala dzidziusia to jej juz kochac nie bedzie i niewiadomo co jeszcze. A co ja warunkow nie mam, malo-3 duze pokoje.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 kiepsko z tą teściową, nie powinna tak mówić, może nie miała nic zlego na mysli ale ja bym sobie tak samo pomyślała, że jak bedzie drugie dziecko, to ono bedzie z rodzicami, a ona z babcią. Trochę słabo... oj czasem babcie nie myślą co mówią. Może delikatnie zwróć jej uwagę, że tak nie powinna gadać, ja bym powiedziała.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie co ci rodzice i tesciowie czasem wygaduja... Ja sie tylko raz w zyciu poklocilam z tesciowa. Ogolnie jest cudowna, ale zostawilismy raz syna z nia jak mial okolo 4,5 roku na kilka dni i bez pytania sciela dzieciakowi wlosy. A dlugie mial do ramion po tatusiu :P Teraz ma 14 lat i kudly prawie po pas, chyba na zlosc babci hahaha

Hugolina to czekamy razem na @, tez mi wypada jakos tak.

jangwa to ja mam objawy co miesiac w takim razie :P Bialy sluz mi dokucza od owu do konca cyklu.

Adele tak robilam hormony wiele razy i niby wszystko super w normie. Ostatnio badalam 2 miesiace temu przed laparo i wsio idealnie. Ponoc produkowalam takie jajco, ze az sie doktor zachwycila i pytala gdzie mam meza :P
    No ale jajniki mialam kompletnie zawalone i trzeba bylo nakluwac, zeby sie france odetkaly. Drugi cykl po laparo a ja jakos dalej nie wierze, ze cos z tego bedzie. Nie wiem no... Za dlugo to trwa i juz sie przyzwyczailam do bieli na testach. Ale boli.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoja tesciowa nie wdaje sie juz w dyskusje, nie ma to sensu bo ona ciagle twierdzi ze wszystko co robi i mowi jest wlasciwe. To ona sie uparla te 8 lat temu ze zostaje na górze, my wtedy mieliśmy na dole 1 pokój, teraz mamy 3 a jej chyba teraz tych 5 za duzo albo kombinuje sie zamienic. Nigdy nie "oddam" jej mojego dziecka, a Zuzia zaczela jej tam protestowac i oczywiście krzyczec ze ona bedzie miała siostre a nie brata. Wszyscy poza mna i Zuzia czekaja na chlopaka (Zuzia tez miala byc tym upragnionym wnukiem, az tesc byl niezadowolony jak bylo wiadomo i jak urodzila sie dziewczynka) a Zuzia ich jatrzy ze ma byc siostra.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 8 października 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast siw cieszyć, że zdrowe to nie zadowoleni bo dziewczynka? Masakra. Nie rozumiem tak w ogole co to za znaczenie...jak chcą chlopaka to niech sobie zrobią swoje, może będą mieć. Strasznie mnie wkurza takie gadanie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być parka nie. A nikt nie wie ile my przechodzimy żeby mieć w ogóle dziecko i Bogu będziemy dziękować za zdrowe.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie juz chyba po owu. Nie wiem sama. Jutro zmierzę temp moze mi cos podpowie :P z mężem jeszcze bylo <3 przed meczem :P

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ