Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha :)
    Jeśli śluz jak białko to według mnie jesteś właśnie w trakcie owulacji, ja zawsze miałam ten lecący się i myślałam, że jest taki jak trzeba, ale okazało się jednak że chyba nie był bo się nie udawało, a w tym cyklu w którym w końcu się udało śluz był właśnie inny niż zawsze czyli jak kurze białko, nie lecący jak woda tylko rozciągliwy i jakiś taki bardziej błyszczący, szklisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:51

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja mam teraz ciężko okres, urodził się mój bratanek i zewsząd jeden temat. Bardzo się cieszę sama ale już tak się nakręcam z tą cisza, że chciałabym już teraz.

Rozumem cie.. u mnie też teraz dziewczyny Poza chodziły w druga ciaze a ja od 7 n i nic. A ostatnio znajomi przyszli i byli pewni że w ciazy jestem:p a mi się troszkę przytylo;)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o sluzie ostatnio czytałam trochę i się naczytalam ze powinien być jak białko ciągnący a w dniu owu bardzie lejacy bo jest w tedy latwiej przedrzeć się plemnikom. Sama miałam 3 dni ciągnący jak jakiś przezroczysty glut a na ostatni dzień bardziej lejacy i potem juz koniec. Jeśli jest jak białko to bardzo dobrze. Jest jak trzeba. :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczęło mi się 'lać', że tak bez ogrudek powiem więc to chyba dziś bo i nawet jajniki zaczynają lekko doskwierać. Chyba usłyszały jak się żale. Oj muszę męża dzisiaj pomęczyć :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny.
    Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropne :/ boje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
    Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
    Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.

Witam nową osobe na pokładzie :)

Nova87 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak rób test :) i to raz dwa. ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?
    Niestety moment pęknięcia pęcherzyka jest absolutnie niewyczuwalny więc to nie od tego bolą jajniki zwłaszcza że mogą boleć przez kilka dni, przed , w trakcie i po;)istnieje hipoteza że to od tego płynu który po peknieciu podrażnia jame otrzewna, ale nie jest ona potwierdzona i równolegle z nią istnieje mnóstwo innych hipotez. Owulacja trwa od 12-36 godzin gdyż nie znamy dokładnego momentu pęknięcia, a czas liczymy od "punktu kulminacyjnego" jeśli mogę to tak określić, wszystkich znaków że owu się zaczęła, np. pozytywny test owu, temperatura, śluz, szyjka macicy, bóle i kłucie jajników itp. Ale ja nigdy na to nie patrzyłam, po prostu tak jak i większość kobiet zaczynaliśmy ❤ mniej więcej ok. 11dc i co drugi dzień przez jakiś tydzień półtorej ;)
    Żeby też dobrze obliczyć moment owulacji musiała byś monitorować cykl, a najlepiej dwa,ale wtedy też i tak nie będziesz wiedziała o której godzinie to się stanie, więc nie myśl o tym tylko działaj ile się da bo plemniki mogą żyć kilka dni. Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 12:18

karolcia87, Paula_shells lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że trochę pomoglam i absolutnie nie chcę się też wymadrzac, po prostu duuuuzo o tym wszystkim czytałam, słyszałam itp. :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Heej dziewczyny.
    Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropne :/ boje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
    Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
    Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.

Witam nową osobe na pokładzie :)
    Zrób test, przynajmniej będziesz miała jasność, a 1 kreska rozczarowuje tak samo jak pierwsze krople @

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:

Ja właśnie taki śluz miałam piątek i sobota.....i to tyle że jak szłam do ubikicacji to że sie tak wyraże "wisiało" ze mnie ;/
    U mnie problem w tym że rzadko kiedy idzie zaobserwowac śluz płodny dlatego poszlismy wtedy z mężem na całego :)
    Jedynie wzrostu temperatury nie ma ale dopiero pierwszy cykl z termometrem więc jestem w tym temacie zielona :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia no u mnie też 16dc i chyba już po owu :P

dysiak sikaj i już !! :P

Z tym śluzem podczas owu to różnie jest. Ja miałam cykl,że owu potwierdzona monitoringiem w 14 dc a śluz mi się ciągnął jeszcze przez 2 kolejne dni... Teraz też myślę,że już jestem po owu a śluz ano jeszcze się ciągnął na 10cm heh:P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu miałam jakoś wyjątkowo mało śluzu, może nie tyle że mało ale krótko. W zeszłym roku właśnie w październiku zaszlam w ciążę. Byłoby pięknie gdyby się teraz udało. Jeszcze 9 dni do okresu.
    W tym miesiącu nawet nie mam testów ciążowych a zawsze 3 mam w zanadrzu i wszystkie wykorzystuje hehe. Aaa teraz chyba poczekam do@
    Trzymam kciuki za wszystkie :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak testuj!
    Kasia 1805 wiem wiem żeby nie liczyć godzin, to czysta ciekawość była dlatego zapytałam :)

ja jak teraz sobie przypominam to w cyklu, w którym zaszłam w ciąże 3 lata temu to też jakiś taki niewyraźny był ze nic nie czułam a się udało :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak ja tu wypatruje dobrych wiadomości od Ciebi :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lagertha Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski :). Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic. :) Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*

dysiak, jangwa_maua, nick nieaktualny, karolcia87, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

201408111762.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię dziś test i zrobię, narazie do wieczora jestem w rozjazdach i nie mam jak. Ciekawość mnie zżera czy wyjdzie czy nie. To byłby 5 tydz, wtedy juz mogą być mdłości? W 1 ciąży miałam jakoś tak bliżej 7. I pamietam, że od mięsa mnie odrzucalo a teraz jem normalnie.
    I myślicie, że dlaczego test 3 dni.przed @ nie wyszedl? Nie powinno być 2 kreski chociaż bladej?

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagertha woooow!!! Gratulacje!!! :) super, że tak szybko Ci się udało :)
    Jesteś przed terminem czy po @? Bo tak jak ja pisalam test zrobialm.przed i nie wyszedł

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagertha wrote:
    Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski :). Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic. :) Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*

Gratulacje!!! :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ