X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha :)
    Jeśli śluz jak białko to według mnie jesteś właśnie w trakcie owulacji, ja zawsze miałam ten lecący się i myślałam, że jest taki jak trzeba, ale okazało się jednak że chyba nie był bo się nie udawało, a w tym cyklu w którym w końcu się udało śluz był właśnie inny niż zawsze czyli jak kurze białko, nie lecący jak woda tylko rozciągliwy i jakiś taki bardziej błyszczący, szklisty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:51

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja mam teraz ciężko okres, urodził się mój bratanek i zewsząd jeden temat. Bardzo się cieszę sama ale już tak się nakręcam z tą cisza, że chciałabym już teraz.

Rozumem cie.. u mnie też teraz dziewczyny Poza chodziły w druga ciaze a ja od 7 n i nic. A ostatnio znajomi przyszli i byli pewni że w ciazy jestem:p a mi się troszkę przytylo;)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o sluzie ostatnio czytałam trochę i się naczytalam ze powinien być jak białko ciągnący a w dniu owu bardzie lejacy bo jest w tedy latwiej przedrzeć się plemnikom. Sama miałam 3 dni ciągnący jak jakiś przezroczysty glut a na ostatni dzień bardziej lejacy i potem juz koniec. Jeśli jest jak białko to bardzo dobrze. Jest jak trzeba. :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczęło mi się 'lać', że tak bez ogrudek powiem więc to chyba dziś bo i nawet jajniki zaczynają lekko doskwierać. Chyba usłyszały jak się żale. Oj muszę męża dzisiaj pomęczyć :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczyny.
    Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropne :/ boje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
    Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
    Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.

Witam nową osobe na pokładzie :)

Nova87 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak rób test :) i to raz dwa. ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?
    Niestety moment pęknięcia pęcherzyka jest absolutnie niewyczuwalny więc to nie od tego bolą jajniki zwłaszcza że mogą boleć przez kilka dni, przed , w trakcie i po;)istnieje hipoteza że to od tego płynu który po peknieciu podrażnia jame otrzewna, ale nie jest ona potwierdzona i równolegle z nią istnieje mnóstwo innych hipotez. Owulacja trwa od 12-36 godzin gdyż nie znamy dokładnego momentu pęknięcia, a czas liczymy od "punktu kulminacyjnego" jeśli mogę to tak określić, wszystkich znaków że owu się zaczęła, np. pozytywny test owu, temperatura, śluz, szyjka macicy, bóle i kłucie jajników itp. Ale ja nigdy na to nie patrzyłam, po prostu tak jak i większość kobiet zaczynaliśmy ❤ mniej więcej ok. 11dc i co drugi dzień przez jakiś tydzień półtorej ;)
    Żeby też dobrze obliczyć moment owulacji musiała byś monitorować cykl, a najlepiej dwa,ale wtedy też i tak nie będziesz wiedziała o której godzinie to się stanie, więc nie myśl o tym tylko działaj ile się da bo plemniki mogą żyć kilka dni. Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 12:18

karolcia87, Paula_shells lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że trochę pomoglam i absolutnie nie chcę się też wymadrzac, po prostu duuuuzo o tym wszystkim czytałam, słyszałam itp. :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Heej dziewczyny.
    Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropne :/ boje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
    Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
    Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.

Witam nową osobe na pokładzie :)
    Zrób test, przynajmniej będziesz miała jasność, a 1 kreska rozczarowuje tak samo jak pierwsze krople @

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:

Ja właśnie taki śluz miałam piątek i sobota.....i to tyle że jak szłam do ubikicacji to że sie tak wyraże "wisiało" ze mnie ;/
    U mnie problem w tym że rzadko kiedy idzie zaobserwowac śluz płodny dlatego poszlismy wtedy z mężem na całego :)
    Jedynie wzrostu temperatury nie ma ale dopiero pierwszy cykl z termometrem więc jestem w tym temacie zielona :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia no u mnie też 16dc i chyba już po owu :P

dysiak sikaj i już !! :P

Z tym śluzem podczas owu to różnie jest. Ja miałam cykl,że owu potwierdzona monitoringiem w 14 dc a śluz mi się ciągnął jeszcze przez 2 kolejne dni... Teraz też myślę,że już jestem po owu a śluz ano jeszcze się ciągnął na 10cm heh:P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu miałam jakoś wyjątkowo mało śluzu, może nie tyle że mało ale krótko. W zeszłym roku właśnie w październiku zaszlam w ciążę. Byłoby pięknie gdyby się teraz udało. Jeszcze 9 dni do okresu.
    W tym miesiącu nawet nie mam testów ciążowych a zawsze 3 mam w zanadrzu i wszystkie wykorzystuje hehe. Aaa teraz chyba poczekam do@
    Trzymam kciuki za wszystkie :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak testuj!
    Kasia 1805 wiem wiem żeby nie liczyć godzin, to czysta ciekawość była dlatego zapytałam :)

ja jak teraz sobie przypominam to w cyklu, w którym zaszłam w ciąże 3 lata temu to też jakiś taki niewyraźny był ze nic nie czułam a się udało :)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak ja tu wypatruje dobrych wiadomości od Ciebi :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lagertha Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski :). Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic. :) Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*

dysiak, jangwa_maua, Iza84, karolcia87, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

201408111762.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię dziś test i zrobię, narazie do wieczora jestem w rozjazdach i nie mam jak. Ciekawość mnie zżera czy wyjdzie czy nie. To byłby 5 tydz, wtedy juz mogą być mdłości? W 1 ciąży miałam jakoś tak bliżej 7. I pamietam, że od mięsa mnie odrzucalo a teraz jem normalnie.
    I myślicie, że dlaczego test 3 dni.przed @ nie wyszedl? Nie powinno być 2 kreski chociaż bladej?

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 9 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagertha woooow!!! Gratulacje!!! :) super, że tak szybko Ci się udało :)
    Jesteś przed terminem czy po @? Bo tak jak ja pisalam test zrobialm.przed i nie wyszedł

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagertha wrote:
    Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski :). Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic. :) Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*

Gratulacje!!! :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ