Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha
-
karolcia87 wrote:u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:51
-
aLunia wrote:Ja mam teraz ciężko okres, urodził się mój bratanek i zewsząd jeden temat. Bardzo się cieszę sama ale już tak się nakręcam z tą cisza, że chciałabym już teraz.
Rozumem cie.. u mnie też teraz dziewczyny Poza chodziły w druga ciaze a ja od 7 n i nic. A ostatnio znajomi przyszli i byli pewni że w ciazy jestem:p a mi się troszkę przytylo;)
YellowAnn
-
nick nieaktualnyJa o sluzie ostatnio czytałam trochę i się naczytalam ze powinien być jak białko ciągnący a w dniu owu bardzie lejacy bo jest w tedy latwiej przedrzeć się plemnikom. Sama miałam 3 dni ciągnący jak jakiś przezroczysty glut a na ostatni dzień bardziej lejacy i potem juz koniec. Jeśli jest jak białko to bardzo dobrze. Jest jak trzeba.
-
a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?
-
Heej dziewczyny.
Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropneboje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.
Witam nową osobe na pokładzie
Nova87 lubi tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:a tak a propos to powiedzcie mi bo ja już głupieje. Ten ból w jajniku bo jest ból owulacyjny ale to znaczy, że wtedy pęka jajeczko czy, że już jest ono 'dostępne'? i ile czasu trwa owulacja od pęknięcia jajeczka bo raz słyszałam że 24h a raz, że tylko przez 12h od pęknięcia może dojść do zapłodnienia i sama już nie wiem?
Żeby też dobrze obliczyć moment owulacji musiała byś monitorować cykl, a najlepiej dwa,ale wtedy też i tak nie będziesz wiedziała o której godzinie to się stanie, więc nie myśl o tym tylko działaj ile się da bo plemniki mogą żyć kilka dni. PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 12:18
karolcia87, Paula_shells lubią tę wiadomość
-
dysiak wrote:Heej dziewczyny.
Melduję, że okresu nie ma jak nie było. Czuję się naprawdę kiepsko, chce mi się spać i mam mdłości okropneboje sie zrobic test, że wyjdzie 1 kreska... ( 3 dni przed @ jak zrobiłam to była 1) a przed okresem u mnie mdłości są częste.
Jak kicham bolą mnie jajniki, nie wiem o co chodzi... czasem tez podbrzusze mi ćmi jak na okres. Śluz biały zniknął, także nie wiem o co chodzi.
Dzis u nas taka pogoda, ze nic mi się nie chce a jest tyle do zrobienia...nienawidze jesieni.
Witam nową osobe na pokładzie
-
karolcia87 wrote:u mnie dzisiaj 16 dc ale jakoś jeszcze nie czuje owu a zazwyczaj jajniki mnie raczą o niej informować. Może jeszcze będzie. Śluz w ogóle jakiś taki dziwny w tym cyklu nie tyle lejący jak zazwyczaj co bardziej jak biało jajka. Sama nie wiem czy się pojawi owulka w tym cyklu. Muszę dzisiaj jeszcze męża dopaść tak dla spokoju ducha
Ja właśnie taki śluz miałam piątek i sobota.....i to tyle że jak szłam do ubikicacji to że sie tak wyraże "wisiało" ze mnie ;/
U mnie problem w tym że rzadko kiedy idzie zaobserwowac śluz płodny dlatego poszlismy wtedy z mężem na całego
Jedynie wzrostu temperatury nie ma ale dopiero pierwszy cykl z termometrem więc jestem w tym temacie zielona -
karolcia no u mnie też 16dc i chyba już po owu
dysiak sikaj i już !!
Z tym śluzem podczas owu to różnie jest. Ja miałam cykl,że owu potwierdzona monitoringiem w 14 dc a śluz mi się ciągnął jeszcze przez 2 kolejne dni... Teraz też myślę,że już jestem po owu a śluz ano jeszcze się ciągnął na 10cm heh:P -
Ja w tym miesiącu miałam jakoś wyjątkowo mało śluzu, może nie tyle że mało ale krótko. W zeszłym roku właśnie w październiku zaszlam w ciążę. Byłoby pięknie gdyby się teraz udało. Jeszcze 9 dni do okresu.
W tym miesiącu nawet nie mam testów ciążowych a zawsze 3 mam w zanadrzu i wszystkie wykorzystuje hehe. Aaa teraz chyba poczekam do@
Trzymam kciuki za wszystkie :* -
dysiak testuj!
Kasia 1805 wiem wiem żeby nie liczyć godzin, to czysta ciekawość była dlatego zapytałam
ja jak teraz sobie przypominam to w cyklu, w którym zaszłam w ciąże 3 lata temu to też jakiś taki niewyraźny był ze nic nie czułam a się udało -
Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski
. Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic.
Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*
dysiak, jangwa_maua, Iza84, karolcia87, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość
-
Kupię dziś test i zrobię, narazie do wieczora jestem w rozjazdach i nie mam jak. Ciekawość mnie zżera czy wyjdzie czy nie. To byłby 5 tydz, wtedy juz mogą być mdłości? W 1 ciąży miałam jakoś tak bliżej 7. I pamietam, że od mięsa mnie odrzucalo a teraz jem normalnie.
I myślicie, że dlaczego test 3 dni.przed @ nie wyszedl? Nie powinno być 2 kreski chociaż bladej? -
Lagertha wrote:Hej dziewczyny.... szok... dwie kreski
. Za pierwszym razem.... zarazam Was wiec i pamietajcie, nie ma sie co sugerowac czy sie cos czuje czy nie. Ja nie czulam absolutnie nic.
Teraz natomiast najchetniej bym poszla spac. Pozdrawiam Was i zycze tych upragnionych kreseczek. Beda na pewno!!! Buziaki :*
Gratulacje!!!