Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Yellow Ann , trzymam kciuki oby dla Ciebie ten miesiąc okazał się szczęśliwy
Jry hejjesteś dopiero na początku drogi także nie ma co się martwić.
Ja postanowiłam, że kupie tabletki z wiesiołka, muszę poprawić sobie śluz, bo w tym mies w ogóle go nie widziałam w dni płodne. W pierwszej ciąży zaczęłam brać i tak naprawdę od razu zaszłam, nie wiem czy to jego zasługa czy nie ale spróbuje znowu.
YellowAnn lubi tę wiadomość
-
Monitoring najlepiej zrobić przed owulacją w zależności jak Ci wypada. Jak 14 dc to ja bym poszła dzień przed żeby zobaczyć czy rzeczywiście coś tam rośnie i jest już odpowiednich rozmiarów no i potem jak masz możliwość to po owulacji czy pękło.
-
nick nieaktualny
-
karolcia87 wrote:Monitoring najlepiej zrobić przed owulacją w zależności jak Ci wypada. Jak 14 dc to ja bym poszła dzień przed żeby zobaczyć czy rzeczywiście coś tam rośnie i jest już odpowiednich rozmiarów no i potem jak masz możliwość to po owulacji czy pękło.
Ja mam zazwyczaj cykle 32 dniowe. Wyjątkowo w t mies cos się przesunęło i miałam 5 dni opóźnienia. Także ja sama nawet nie wiem kiedy dokladnie mam owulacje, to bardziej takie domysły bo niekiedy mam objawy niekiedy nie mam. Albo po prostu olac te monitoringi i w te przypuszczalne dni starać sie codziennie. -
Kat kurde nie lubię
A ja czekam i czekam na ta owu .. Wczoraj pochodzilam z cyckami na wierzchu i mąż sie rzucił hehe wiec sie udaloale niech ta owu juz bedzieeeee
Kasia 1805, aLunia, Paula_shells lubią tę wiadomość
-
dysiak wrote:Ja mam zazwyczaj cykle 32 dniowe. Wyjątkowo w t mies cos się przesunęło i miałam 5 dni opóźnienia. Także ja sama nawet nie wiem kiedy dokladnie mam owulacje, to bardziej takie domysły bo niekiedy mam objawy niekiedy nie mam. Albo po prostu olac te monitoringi i w te przypuszczalne dni starać sie codziennie.
i powiem szczerze, że to dzięki właśnie temu forum zrobiłam te obliczenia bo wcześniej nie wiedziałam dokładnie jak to liczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 18:50
-
dysiak mozesz tak zrobic jak pisze Kasia. To zalezy jak dluga masz fazę lutealna. Ja jak sobie odejmę 13dni od ost @ to wyjdzie mi kiedy byla owu. A w ogóle to dzieki mierzeniu temp zobaczyłam jak dluga mam fazę po owulacji
-
dysiak wrote:O, może i ja sie za takie obliczenie wezmę bo kompletnie nie wiem jak. Czyli mam odjąć 14 od przewidywanego okresu? A jak chce dziewczynkę to jeszcze kilka dni i od tych zaczac? Ale rozumiem, że najlepiej codziennie?
ale warto spróbować i tak nic się nie traci
my ❤ co drugi dzień, ale to żadna reguła, więc jak mąż nie będzie się sprzeciwiał to możesz i codziennie
-
Kasia 1805 wrote:Tak, należy odliczyć 14dni od terminu przewidywanej @, bo okres jest zawsze 14dni po owu. O tych dodatkowych dniach na dziewczynkę to może tylko przesad
ale warto spróbować i tak nic się nie traci
my ❤ co drugi dzień, ale to żadna reguła, więc jak mąż nie będzie się sprzeciwiał to możesz i codziennie
oj, nie mąż będzie wprost zachwyconyhaha to bardziej czasem mnie się nie chce ;p
Kupiłam wiesiołka po podobno najlepiej łykać od 1 dnia okresu. Może coś mi się poprawi ten śluz. Na pewno nie zaszkodziKasia a gdzie patrzyłaś na te wykresy, tu na OVU?
Adele27 no ja mam dłuższą niż 13 dni. kiedyś mi nawet 17 wyszło.
Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze testów owulacyjnych żeby mieć 100% pewności, że nadchodzi ale znowu nie chce tak już fiksować, że tu monitoringi, tu jakieś testy bo wtedy to na pewno nie wyjdzie ... ;/. -
Dysiak no testy są na tyle spoko, że jeśli faktycznie nie wiesz to ci trochę pomogą. Ja używałam wiem kiedy mam, ale też się kochamy zawsze twk że przed owu i po żeby nie przegapić czasami, ale widzę też po sluziem
Jajnik z prawej strony mnie czasem ukluje, taki silny ból i zaraz mija. Nie wiem o co chodzi. Na pewno nie owu. -
dysiak wrote:oj, nie mąż będzie wprost zachwycony
haha to bardziej czasem mnie się nie chce ;p
Kupiłam wiesiołka po podobno najlepiej łykać od 1 dnia okresu. Może coś mi się poprawi ten śluz. Na pewno nie zaszkodziKasia a gdzie patrzyłaś na te wykresy, tu na OVU?
Adele27 no ja mam dłuższą niż 13 dni. kiedyś mi nawet 17 wyszło.
Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze testów owulacyjnych żeby mieć 100% pewności, że nadchodzi ale znowu nie chce tak już fiksować, że tu monitoringi, tu jakieś testy bo wtedy to na pewno nie wyjdzie ... ;/.Ja spróbowałam tej metody bo przy nieregularnych i długich cyklach nie wiedziałam jak wyliczyć moje dni płodne.
-
dysiak ale chyba lepiej poobserwować kilka cykli co jest grane czy jest owu niż tak czekać.. Ja jak sie spinalam wszystko obserwowalam to nic nie wyszlo a jak jestem na luzie nie fiksuje to tez nic nie wychodzi haha wiec to nie regula
dysiak lubi tę wiadomość
-
Adel no może i masz rację, że warto zaobserwować. W każdym razie mam nadzieję, że ten śluz mi sie poprawi chociaż od tego wiesiołka.
Kasia no i jak widać jestem przykładem, że sie udała Twoje metoda i wyliczenia, także i ja spróbuje
Alunia, wiesz ja sie zraziłam trochę do testów owu bo pamietam jak dziś.. zrobiłam kiedyś wyszły dwie grube krechy a na następny dzień okres, także nie wiem skąd te kreski, bo raczej na dzień przed okresem plodnych nie miałam
-
Dysiak, mi testy pomogly, po odstawieniu antykoncepcji mialam nieregularne cykle, raz faza lutealna trwala 21 dni i gdyby nie testy to nie wiedziałam bym kiedy owu byla. Wiesiolka tez lykalam chyba 3 cykle i chociaż nie widziałam różnicy w sluzie to sie udalo, więc może zadzialal.
dysiak lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Ja mam taki zapiernicz, że nie mam kiedy napisać.
Kat - nie lubię i tulę :*
Adele - kciukasy za owu i niech już przyjdzie
Powodzenia wszystkim testującym!
Chwalę się, że u nas na 100% dziewczynkadysiak, agulineczka, Kat83 lubią tę wiadomość