X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, podejrzewam ze na grupie dla staraczek mało dziewczyn bez cyklu jeszcze :D

Lilli, wytrzymaj do jutra, bedzie czarno na białym :) zaciskam kciuki!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba musimy odczekać to pół roku i wtedy zacząć:) może @ już wróci i przynajmniej będziemy wiedzieć kiedy działać. Więc pewnie jeszcze tu wrócę:) ale będę zaglądać co u Was. Życzę wszystkim powodzenia:*

Smartunia lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, pamiętaj tez ze na początku cykle mogą byc bezowulacyjne :) ale obserwacja, kilka miesięcy minie i napewno juz organizm sie przygotuje :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, powodzenia! :)

Pianistka, ciągle mam w głowie, że jutro też nic nie wyjdzie. :( Ale przecież powinno, to już dwa tygodnie po owu!

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego będziesz miała czarno na białym :)

lilirose lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, szalone mam ostatnie dwa tygodnie, mąż wyjechał i jestem sama z małą, więc nie mam za bardzo czasu nic pisać... ale staram się Was podczytywać i trzymam kciuki za owulujące i testujące!

JennyXS ja tak mam :) Tzn. nawet już się odstawiłyśmy od piersi (mała ma prawie rok), ale dalej okresu ani widu, ani słychu... Za miesiąc mam wizytę u gina, to mam nadzieję, że coś wymyśli.

Trzymam kciuki i podziwiam, ja 3 miesiące po porodzie miałam wątpliwości co do ewentualnego rodzeństwa :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dam rano znać :) a teraz idę po czekoladę, bo mam taka chcice na słodkie :D

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, powodzenia, moze juz niedlugo :)

lili, rozumiem Cie doskonale, ja sie kiedys tydzien spoznilam i juz mi sie paszcza smiala, ze moze... I dupa. Trzymam kciuki mimo wszystko. W koncu damy rade.

Adele, kurde, lipa. Pewnie niedlugo tez dolacze do pazdziernikowek.

Pal szesc czekolade. Zrobilam sobie zupke z soczewica. Bagatela, 9 litrow hahaha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja @ jeszcze nie dostałam. Nawet plemienia teraz nie ma

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was :) jestem mamą Oliwki, która skończyła dziś rok, dopiero w tym miesiącu dostałam @ więc liczę na to, że może coś ruszy i mnie zaskoczy :D Nie zabezpieczamy się od początku, teraz podchodzę do tego bez większego spięcia jak za pierwszym razem, wiem już że nie wszystko da się zaplanować i na nie wszystko ma się wpływ ;) miałbyć rok różnicy, nie wyszło, ale może uda się i w przyszłe urodziny będzie już ze swoim rodzeństwem :)

Spytam z grubej rury. Jak często uprawiacie seks i jakie poczynania podjęłyście by zajść w kolejną ciążę ?

lilirose, JennyXS lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, co Ty z tyloma literami zupy zrobisz, mrozisz? :D ja się zapchalam jednak nesquikiem :D

Nie chce mi się jutro testować...

Adele, to może jednak coś będzie!? :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do Was :) jestem mamą Oliwki, która skończyła dziś rok, dopiero w tym miesiącu dostałam @ więc liczę na to, że może coś ruszy i mnie zaskoczy :D Nie zabezpieczamy się od początku, teraz podchodzę do tego bez większego spięcia jak za pierwszym razem, wiem już że nie wszystko da się zaplanować i na nie wszystko ma się wpływ ;) miałbyć rok różnicy, nie wyszło, ale może uda się i w przyszłe urodziny będzie już ze swoim rodzeństwem :)

Spytam z grubej rury. Jak często uprawiacie seks i jakie poczynania podjęłyście by zajść w kolejną ciążę ?

Hej Fatim, pamiętam Cię z wątków staraczkowych z 2014/2015 roku :) mój synio ma 15 miesięcy :) super, że i u Ciebie maleństwo :)

My tak co dwa - trzy dni, w tym cyklu dokładnie 7,10,13,5 i 16 dc, celowaliśmy kilka dni przed owu na dziewuszkę. Owu mam 17-18 dc, cykle 28-29.

Ja tylko witaminki wspomagająco - żelazo, magnez, kwas foliowy i jod, pije dużo wody, zdrowo jem. :)

Może jutro dowiem się czy będzie drugi bobas.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili sama juz nie wiem o co chodzi

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim witaj i powodzenia...

Ja Ci powiem jeśli chodzi o nasze starania to różnie jak się uda to co dzień, a jak nie to co drugi...;) wszystko zależy czy braciszek nam przeszkadza czy nie....;p

a co do innych spraw to w sumie nie biorę nic poza kwasem foliowym, wit. C, euthyrox (na tarczycę)

201507044662.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas starania w okresie okoloowulacyjnym codziennie a przez resztę cyklu co 2-3 dni :)

U mnie temp nadal w dole hmmm

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde to muszę się wziąć do roboty, bo u nas cienko wypada 4x na miesiąc i to nie w każdym tygodniu :P muszę też porobić sobie badania hormonów,bo poprzednio regulowałam :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fatim u nas starania jak nie ma ovu to tak kiedy nam się zachce a jak jest ovu to z reguły co dwa dni a jak da rade to i codziennie

age.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, lilirose licze u Was na 2 kreseczki :)

Hej Fatim! Październikowe wbijają na forum dla staraczek :)

U mnie humor dopisuje pomimo bólu głowy... niby sie wysypiam a jakiś brak sił mi dokucza czyżby przesilenie jesienne juz mnie dopadło?

U nas przytulania sporo. Czasem codziennie, czasem co drugi dzień, dłuzsze przerwy zdarzają się bardzo zadko ;)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niestety wredna @ postanowiła jednak się pojawić :/ liczę na październik :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, lilirose, oby październik był tym szczęśliwym cyklem :) Będziesz teraz mierzyć temperaturę?
    Hej Fatim, my podobnie ze staraniami, normalnie w trakcie cyklu jak najdzie nas ochota, a w czasie owulacji tak co dwa dni.

lilirose, Sarita35 lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ