X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Mi się wydaje, że u mnie jest problem ze śluzem. W płodne nie ma go dużo, nie jest taki jak białko. Dwa lata temu tak samo było i kupiłam żel Conceive, którym zaciążyłam. Teraz też go zamowilam, może pomoże :)

Chciałam właśnie zapytać o ten żel zastanawiam się nad kupnem właśnie????

lilirose lubi tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak macie ze sluzem po owulacji?

Lilirose a jak długo stosowalas ten żel?

Witaj Alias, przykro mi z powodu straty ciąży. Wiem co to znaczy. Moją siostra pierwszą ciążę poronila i nie wiedziałam jak jej pomóc. Na szczęście pół roku później znów zaszła w ciążę. Która również okazała się być zagrożona ale udało jej się odnosić do 36-37 tyg.
    Także głowa do gory w końcu doczekamy się tych 2 kreskówek :-)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, witaj :) przykro mi z powodu Twojej straty :( który to Twój dc? Badałaś przyczynę straty?

Pianistka, zazdroszczę! U mnie nie ma nigdy takiego poślizgu :(

Kaka, InBlue, cały szczęśliwy cykl, a potem w ciąży, bo było sucho. Super jest, bezbarwny, delikatny, nie miałam po nim nieprzyjemnych infekcji (po innych miałam), i super podczas ♥ taki idealny poślizg, że mogłabym z łóżka nie wychodzić :P :D

InBlue, kaka470 lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa. Również staram się o drugiego maluszka - jednego już mam niedługo kończy 6 lat! :)
    to mój pierwszy cykl.. 15 serduszkowanie , owulacja prawdopodobnie 16/17 wrzesień
    testuje 02.10 ! mam nadzieje że się uda chociaż.... za pierwszym razem? :D

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oktawka ja również testuję 2.10

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose to muszę sobie poczytać o tym żelu ;-)

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    Witaj Oktawka ja również testuję 2.10

SUPER ! będziemy testować razem .. czyli przechodzimy podobnie cykl. Jakieś objawy masz? może poradę jak przetrwać do tego października ? :D

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    zFolwarku nie zazdroszczę :/ oby ten przyszyty kawałek się przyjął :/ powinien, w końcu to Twoje ciało a jeśli reakcja była szybka to tkanka nie obumarła. aczkolwiek na czucie w nim bym nie liczyła :/
    moja siostra jak była dzieckiem, poszła na łąkę. i głaskała liście trzciny ^^ wsadziła sobie taki liść między palce i przejechała... :/ także mozecie sobie wyobrazić efekt, liście trzciny są jak ostry nóż. w efekcie dłoń jej się rozjechała i miała 18 szwów założone :/ nie ma czucia w trzech palcach :/

Ech, no wlasnie. Tez sie tego spodziewam. Jutro ide na wizyte kontrolna ale dzis wyglada to zle :/

Zrobilam test owu i nic a sluz taaaaki rozciagliwy ze szok. Nie wiem co myslec :/ Zaraz zglupieje!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku, a ty masz te testy z allegro?

inBlue, Oktawka, u mnie 2.10 będzie 10 dpo :D więc pewnie siknę z Wami :P a co, mam ze 20 testów :P

inBlue, z moim śluzem po owu... hymmm. nie wiem :D wiesz co, po ciąży byłam tak zaganiana i zakręcona wokół małej że dopiero drugi cykl się obserwuję ale i tak trzy po trzy bo jednak Emka pochłania mnie w 99% :D więc nie zwróciłam uwagi prawdę mówiąc.

Lilli, poślizg poślizgiem ale to tak jakbym sobie wiadro kiślu wlała :P ciężko to opanować :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    zFolwarku, a ty masz te testy z allegro?

Teraz tak. A co?

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    które, te z niebieską końcówką?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paczaj :D
    zdj z neta, tudzież z galerii testów
    sxf7sw.jpg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka wrote:
    SUPER ! będziemy testować razem .. czyli przechodzimy podobnie cykl. Jakieś objawy masz? może poradę jak przetrwać do tego października ? :D

No wlaśnie owulacje też chyba miałam w podobne dni co ty. A tak jakoś bardzo się nie nastawiam. Co ma być to będzie. Póki co jakiegoś mocnego parcia narazie nie mam. Ale tylko narazie hehe. O pierwsze staralam się 3 lata i juz wysiadalam psychicznie.

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    paczaj :D
    zdj z neta, tudzież z galerii testów
    sxf7sw.jpg

mam te gorne z tym napisem "max" z lewej.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja jeszcze nie kupiłam żadnego testu. Muszę się zaopatrzyć ;-)

A co do testów owu to ja stosowalam te z allegro i te z rossmanna (jednoczesnie dla testu) i te z allegro zawsze pokazywały mi drugą slabsza kreskę. Te drugie natomiast 2 grube.

• Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue wrote:
    No wlaśnie owulacje też chyba miałam w podobne dni co ty. A tak jakoś bardzo się nie nastawiam. Co ma być to będzie. Póki co jakiegoś mocnego parcia narazie nie mam. Ale tylko narazie hehe. O pierwsze staralam się 3 lata i juz wysiadalam psychicznie.

Ja z moim pierwszym skarbem wpadłam, a raczej wpadliśmy ( miałam 16 lat ) teraz jestem dumną mamą mojego 6-cio latka :) mysle ze jak dalam rade wtedy dam i teraz :) tez sie nie nakrecam ... chociaz.... :)))) SUPER BY BYLO :)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie. ja na nich jechałam rok. musisz je wyczuć. u mnie NIGDY kreska testowa nie wyszła tak ciemna jak kontrolna. u mnie też poziom LH wzrasta szybko i szybko spada więc szansa na coś blisko pozytywu jest gdy robię kilka testów dziennie. zobacz, to moje testy sprzed miesiąca, robione ok 12-ej w południe. 2m4bt34.jpg

a to test zrobiony kilka h później:
    2mw8ewz.jpg

następnego dnia rano był totalnie biały :) więc gdybym robiła tylko raz dziennie, to mogłabym przegapić ten najciemniejszy moment. w tym cyklu wcale nie widziałam nawet tak ciemnego jak ten drugi :D
    było biało, potem przez jeden dzień tak ciemny test jak na 1 zdj a kolejnego dnia znowu biało! ale ten najciemniejszy pokrył się z szyjką, śluzem, bóle owul.
    Ja bym Ci proponowała zrobić jeszcze wieczorem i jutro, i będziesz widziała jaka jest tendencja. jeśli masz inne symptomy zbliżającej się owu

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my o Em staraliśmy się 3 lata i nie liczę, że teraz zajdę szybko... ale chciałabym bo jeśli nie uda mi się do końca roku to będę musiała wrócić do pracy :( a chciałabym zajść w ciążę i zostać w domu z małą, potem być w domu z drugim maluszkiem i dopiero wrócić. ale zobaczymy czy wyjdzie ;)
    jeśli do końca roku nie będę w ciąży to będę musiała wrócić do pracy a starania przesuniemy o kilka miesięcy

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w poludnie mialam biel wizira na tym tescie owu a sluz ewidentnie plodny dzis sie zaczal bo wczoraj nie bylo nic.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zatestuj jeszcze wieczorem bądź dopiero jutro. tylko nie czekaj na drugą kreskę w takim odcieniu jak kontrolna bo możesz się nie doczekać a szkoda przegapić. te testy tak mają po prostu.

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ