Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
lilirose wrote:Mi się wydaje, że u mnie jest problem ze śluzem. W płodne nie ma go dużo, nie jest taki jak białko. Dwa lata temu tak samo było i kupiłam żel Conceive, którym zaciążyłam. Teraz też go zamowilam, może pomoże
Chciałam właśnie zapytać o ten żel zastanawiam się nad kupnem właśnie????lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jak macie ze sluzem po owulacji?
Lilirose a jak długo stosowalas ten żel?
Witaj Alias, przykro mi z powodu straty ciąży. Wiem co to znaczy. Moją siostra pierwszą ciążę poronila i nie wiedziałam jak jej pomóc. Na szczęście pół roku później znów zaszła w ciążę. Która również okazała się być zagrożona ale udało jej się odnosić do 36-37 tyg.
Także głowa do gory w końcu doczekamy się tych 2 kreskóweklilirose lubi tę wiadomość
-
Alias, witaj przykro mi z powodu Twojej straty który to Twój dc? Badałaś przyczynę straty?
Pianistka, zazdroszczę! U mnie nie ma nigdy takiego poślizgu
Kaka, InBlue, cały szczęśliwy cykl, a potem w ciąży, bo było sucho. Super jest, bezbarwny, delikatny, nie miałam po nim nieprzyjemnych infekcji (po innych miałam), i super podczas ♥ taki idealny poślizg, że mogłabym z łóżka nie wychodzićInBlue, kaka470 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Cześć dziewczyny, jestem nowa. Również staram się o drugiego maluszka - jednego już mam niedługo kończy 6 lat!
to mój pierwszy cykl.. 15 serduszkowanie , owulacja prawdopodobnie 16/17 wrzesień
testuje 02.10 ! mam nadzieje że się uda chociaż.... za pierwszym razem?lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:zFolwarku nie zazdroszczę oby ten przyszyty kawałek się przyjął powinien, w końcu to Twoje ciało a jeśli reakcja była szybka to tkanka nie obumarła. aczkolwiek na czucie w nim bym nie liczyła
moja siostra jak była dzieckiem, poszła na łąkę. i głaskała liście trzciny ^^ wsadziła sobie taki liść między palce i przejechała... także mozecie sobie wyobrazić efekt, liście trzciny są jak ostry nóż. w efekcie dłoń jej się rozjechała i miała 18 szwów założone nie ma czucia w trzech palcach
Ech, no wlasnie. Tez sie tego spodziewam. Jutro ide na wizyte kontrolna ale dzis wyglada to zle
Zrobilam test owu i nic a sluz taaaaki rozciagliwy ze szok. Nie wiem co myslec Zaraz zglupieje!
-
zFolwarku, a ty masz te testy z allegro?
inBlue, Oktawka, u mnie 2.10 będzie 10 dpo więc pewnie siknę z Wami a co, mam ze 20 testów
inBlue, z moim śluzem po owu... hymmm. nie wiem wiesz co, po ciąży byłam tak zaganiana i zakręcona wokół małej że dopiero drugi cykl się obserwuję ale i tak trzy po trzy bo jednak Emka pochłania mnie w 99% więc nie zwróciłam uwagi prawdę mówiąc.
Lilli, poślizg poślizgiem ale to tak jakbym sobie wiadro kiślu wlała ciężko to opanować -
nick nieaktualnyOktawka wrote:SUPER ! będziemy testować razem .. czyli przechodzimy podobnie cykl. Jakieś objawy masz? może poradę jak przetrwać do tego października ?
No wlaśnie owulacje też chyba miałam w podobne dni co ty. A tak jakoś bardzo się nie nastawiam. Co ma być to będzie. Póki co jakiegoś mocnego parcia narazie nie mam. Ale tylko narazie hehe. O pierwsze staralam się 3 lata i juz wysiadalam psychicznie. -
nick nieaktualnyPianistka ja jeszcze nie kupiłam żadnego testu. Muszę się zaopatrzyć
A co do testów owu to ja stosowalam te z allegro i te z rossmanna (jednoczesnie dla testu) i te z allegro zawsze pokazywały mi drugą slabsza kreskę. Te drugie natomiast 2 grube. -
InBlue wrote:No wlaśnie owulacje też chyba miałam w podobne dni co ty. A tak jakoś bardzo się nie nastawiam. Co ma być to będzie. Póki co jakiegoś mocnego parcia narazie nie mam. Ale tylko narazie hehe. O pierwsze staralam się 3 lata i juz wysiadalam psychicznie.
Ja z moim pierwszym skarbem wpadłam, a raczej wpadliśmy ( miałam 16 lat ) teraz jestem dumną mamą mojego 6-cio latka mysle ze jak dalam rade wtedy dam i teraz tez sie nie nakrecam ... chociaz.... ))) SUPER BY BYLO
-
no właśnie. ja na nich jechałam rok. musisz je wyczuć. u mnie NIGDY kreska testowa nie wyszła tak ciemna jak kontrolna. u mnie też poziom LH wzrasta szybko i szybko spada więc szansa na coś blisko pozytywu jest gdy robię kilka testów dziennie. zobacz, to moje testy sprzed miesiąca, robione ok 12-ej w południe.
a to test zrobiony kilka h później:
następnego dnia rano był totalnie biały więc gdybym robiła tylko raz dziennie, to mogłabym przegapić ten najciemniejszy moment. w tym cyklu wcale nie widziałam nawet tak ciemnego jak ten drugi
było biało, potem przez jeden dzień tak ciemny test jak na 1 zdj a kolejnego dnia znowu biało! ale ten najciemniejszy pokrył się z szyjką, śluzem, bóle owul.
Ja bym Ci proponowała zrobić jeszcze wieczorem i jutro, i będziesz widziała jaka jest tendencja. jeśli masz inne symptomy zbliżającej się owu -
my o Em staraliśmy się 3 lata i nie liczę, że teraz zajdę szybko... ale chciałabym bo jeśli nie uda mi się do końca roku to będę musiała wrócić do pracy a chciałabym zajść w ciążę i zostać w domu z małą, potem być w domu z drugim maluszkiem i dopiero wrócić. ale zobaczymy czy wyjdzie
jeśli do końca roku nie będę w ciąży to będę musiała wrócić do pracy a starania przesuniemy o kilka miesięcy