X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InBlue, na forum jest osobny wątek, sama z niego korzystałam w 1-wszej ciąży :)
    U mnie po owu jest zalew kremowego śluzu, w minionym cyklu tylko dzień przed @ miałam sucho a tak to powódź, bez wkładki nie da się.

Pianistka, miałam dwa lata temu te same testy z Allegro i u mnie też nigdy nie wyszły równe kreski, zawsze jedna znacznie jaśniejsza. Testowałam raz dziennie, koło 20. Teraz zamówiłam te same i chyba będę dwa razy dziennie sprawdzać :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli, ja ich kupiłam ze 200 czy 250 więc sikałam bez przerwy :D teraz mam inne ale tyle samo warte :/

lilirose lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się też nie sprawdziły zawsze krecha jaśniejsza.. ale wiem , że miałam owulacje napewno :)

Czy można im do końca ufać?

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka, żaden test nie da Ci gwarancji czy owu była. Ale myslę, ze jeśli sie je wyczuje na sobie to można poprawnie wskazać kiedy jest pozytyw. jest o tyle trudniej, że gdy inne testy wychodzą ciemne, te praktycznie nigdy, więc trzeba na to brać poprawkę. Kwestia taka, kiedy jest już wystarczająco ciemny by za pozytyw go uznac ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka z pierwszym dzieckiem byl zloty strzał

Pianistka lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Pianistka z pierwszym dzieckiem byl zloty strzał

wow! :D pozazdrościć

ja teraz liczę na zmianę i o ile o pierworodną staraliśmy się kilka lat, tak z drugim dzieckiem chciałabym być w tych 80% które zachodzą w pół roku :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję , że jednak już się ta moja fasolka i Wasza szykuje do pokazania nam II kreseczek :)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech się szykują! bo tu super mamuśki czekają :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mówisz :) !
    niech te dni do testowania szybko lecą :*

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, 200, wow! To ja kupiłam 20 i to wydawało mi się, że już dużo i że nie wykorzystam. Ah, myślenie życzeniowe, że uda się w tym cyklu :D

Oktawka, witaj :) ja ufam, bo mi wychodziły blade kreski i pojawiła się dzidzia :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - no ja też miałam jaśniejsze ale mocno widoczne.. wszystko okaże się 02.10 :)

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli, ja teraz zamówiłam chyba tylko 30 bo liczę na szybką ciąże :D głupia ja...
    wcześniej to wiesz.... hurtem szlo ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucięło mi posta:(

dobrze że piszecie o tych testach z allegro. też je zamówiłam i codzienne testuję, kreska jest co raz ciemniejsza, ale faktycznie różni się od kontrolnej.

dzisiaj mam 16dc i chyba muszę zabrać się za męża, chociaż mam na niego focha :)

byłam dzisiaj u gina, u którego prowadziłam pierwszą ciążę - chciałam żeby zobaczył czy faktycznie wszystko się samo oczyściło i poradził mi jakie badania zrobić i co może być przyczyną ciąż biochemicznych, bądź bardzo wczesnych poronień ( to ostatnie nie było pierwsze) i bardzo się zawiodłam. właścieiwe mnie spławił. polecił brać Akard i zapisać się do kliniki niepłodności. byłam u niego 15 min z cytologią i Usg włącznie. poryczałam się po powrocie :(

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oktawka, trzymam kciuki a potem proszę o dużo wirusków :D

Pianistka, jak się nałapiemy fluidów od dziewczyn to może te 20 styknie w sam raz :D

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, ja straciłam 4 ciąże na wczesnym etapie :/ niestety wielu ginów to olewa i dopiero po 2-3 przypadku drążą temat, zrzucając wcześniej winę na "natura tak chciała". ok, biochemy się zdarzają, tak naprawdę 50-60% wszystkich ciąż się roni w terminie @ i kobiety o tym nie wiedzą. ale 4 razy pod rząd?! no to nie jest normalne...
    i zmień gina ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    ucięło mi posta:(

dobrze że piszecie o tych testach z allegro. też je zamówiłam i codzienne testuję, kreska jest co raz ciemniejsza, ale faktycznie różni się od kontrolnej.

dzisiaj mam 16dc i chyba muszę zabrać się za męża, chociaż mam na niego focha :)

byłam dzisiaj u gina, u którego prowadziłam pierwszą ciążę - chciałam żeby zobaczył czy faktycznie wszystko się samo oczyściło i poradził mi jakie badania zrobić i co może być przyczyną ciąż biochemicznych, bądź bardzo wczesnych poronień ( to ostatnie nie było pierwsze) i bardzo się zawiodłam. właścieiwe mnie spławił. polecił brać Akard i zapisać się do kliniki niepłodności. byłam u niego 15 min z cytologią i Usg włącznie. poryczałam się po powrocie :(
    Znak, ze trzeba szukać lekarza. Miałam podobną historię z doktorką, która mnie spławiła, mówiąc, że wszystko mogę sobie sama zbadać jak chcę, a takbw ogóle to w ciąży te rzeczy się bada a nie przed... A chciałam skierowanie na mocz, krew, tsh, toksoplazmoze i cytomegalie, zwłaszcza te trzy ostatnie są kluczowe w ciąży.

No i gdybym się nie uparła to pewnie mojego dziecka nie byloby na świecie, bo wyszło, ze mam wysokie TSH, z którym poronienie nie byłoby czymś dziwnym...

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Oktawka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zajde za tym pierwszym razem to normalnie przybywam do każdej z Was i bedziecie dotykac brzuch (ponoc to zaraza ) lub na odwrot hehehehe :)) najważniejsze myslec pozytywnie ! :****

Pianistka lubi tę wiadomość

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Oktawka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zajde za tym pierwszym razem to normalnie przybywam do każdej z Was i bedziecie dotykac brzuch (ponoc to zaraza ) lub na odwrot hehehehe :)) najważniejsze myslec pozytywnie ! :****

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Oktawka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

• Oktawka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś

eikt9n73e692zdqz.png

qb3c3e5emcq955rz.png
    bfarxzdvsqxjflwa.png

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ