X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka bardzo współczuje ci straty tule mocno.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś moja starsza druchna zrobiła test i były dwie krechy. Pojechała do jednego ginekologa i ten mówi, że to pozamaciczna i trzeba usuwać. Zadzwoniła z płaczem do mnie i pyta się czy coś da się jeszcze zrobić, ja mówię tak da się- idź do drugiego ginekologa. Dwa dni później już drugi lekarz mówi, że jest normalna ciąża, a to co zobaczył pierwszy to torbiel, ale sama się wchłonie. Ale to że ciąża normalna to nie znaczy że wszystko ok bo nie widać zarodka i trzymali ją tydzień w szpitalu i czekali, aż bedz widoczne na usg, a w międzyczasie robili badania. Po tygodniu okazało się że wszystko jest ok i teraz Ada ma już prawie półtorej roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:43

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Mojego nie było chyba tak zrobię z tą beta jak piszesz bo się wykoncze nerwowo czekając tak długo
    Wiem że może okazać się najgorsze, ale to czekanie aż tydzień to bardzo Cię oslabi i fizycznie i psychicznie, a Ty musisz być teraz silna bo może wydarzyć się jeszcze wszystko. Trzymam kciuki bo ja jeszcze wierzę. Mam kilka koleżanek, którym przytrafialy się już różne cuda wianki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą naszą służbą zdrowia jak lekaże nie umieją postawić diagnozy w szpitalu to ja się pytam kto to ma zrobić .Wychodzi na to że pacjent ma sie sam zdjagnozowac i najlepiej wyleczyć.Jak lekarz nie jest czegoś pewny to powinien sie poradzić drugiego lekarza bo żeczą ludzką jest czegoś niewiedzieć i mylić się.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka, tule mocno. Idz po 2 dniach na bete, bedziesz miala jasnosc. Nasza sluzba zdrowia to jedna wielka porażka. U mnie w rodzinie byl przypadek ze kuzynka poszla na wizyte, nic jej nie bylo i nagle lekarz mowi ze serduszko przestalo bic i dal jej skierowanie do szpitala na zabieg, to byl jakos 13 tydz. Ta zaplakana jedzie do szpitala i chcieli od razu brac ja na zabieg ale jeden lekarz stwierdzil ze przed zrobi jeszcze usg i okazuje sie ze serduszko jednak bije.... Wyobrazcie sobie co by bylo gdyby akurat ten lekarz sie nie trafil... Porazka

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka dokładnie tak jak piszę Kasia zrob bete

Ja wam troche pomarudze...na poczatku roku bylam pewna,że w tym 2017 zobacze te dwie krechy.. koniec roku sie zbliza a ja dalej w ciaze nie zaszlam ehhh ten cykl juz spisuje na straty bo jakis ledwo widoczny zabarwiony sluz zobaczylam wiec pewnie jutro bedzie plamienie. Chcialam w swieta byc juz w dwupaku.. zostaje mi jeszcze 2 szanse w tym roku wiem.. ale wqrwa mam dzis jakiegos sory

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób tak jak dziewczyny piszą. Może faktycznie nie wszystko stracone. Ja miałam też przy poronieniu sprawdzana betę. 2 innych jeszcze lekarzy mnie badało.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele wierzę że się wkurzasz też to przerabiam...inni się nie starają, nie chcą i bach jedna za drugą ciąża a my chcemy , staramy się i nic...i gdzie tu sprawiedliwość?

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mężem już nawet nie rozmawiamy na ten temat. Po prostu dostaję @ jak co miesiąc i nawet tematu nie ma. Może i lepiej bo się nie rozczulam... Faceci to w ogóle mają lepiej i inaczej podchodzą do tych spraw...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka niestety sprawiedliwości nie było nie ma i nie bedzie niestety.
    Adele możesz nam sie wyżalać ile chcesz po to tu jesteśmy żeby się wspierać w tych trudnych chwilach nich cię lepiej nie zrozumie jak my koleżanki walczące o te dwie kresrczki na teście.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka <3 gorszy dzien dzis.. jak zawsze przed @... ale jak już przylezie to będą nowe szanse

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Z mężem już nawet nie rozmawiamy na ten temat. Po prostu dostaję @ jak co miesiąc i nawet tematu nie ma. Może i lepiej bo się nie rozczulam... Faceci to w ogóle mają lepiej i inaczej podchodzą do tych spraw...

No u mnie mąż też podchodzi do tej sprawy inaczej niż ja.. on nie przeżywa jak ja. Ostatnim czasem nawet stwierdził że jeśli będzie ciąża to będzie nie będzie to be będzie.. ja już sama niewiem jak to jest bardzo chcemy i nie możemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja czuje to samo. Maz chce mnie ciagac po klinikach a ja do zwyklego gina nie mam ochoty isc a co dopiero po stolicy jezdzic i majatek na wizyty wydawac.

Lotopałanka nie wiem co ci napisać. Roznie moze byc. Wiem tyle ze moja mame zgarneli z ulicy z silnym krwawieniem a jednak ja przetrwalam, tylko nie wiem ktory to byl tydzien. A lekarze sugerowali ze byla to ciaza blizniacza.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska mój mąż podobnie gada.. wiem,że bardzo chce ale mówi,że sie uda jak nie teraz to kiedys.. czasem też tak uważam ale są też dni jak dziś,że trace wiarę i siły na to..ale wiem,że przyjdą znów dni płodne i pozytywne myślenie powróci...

Iza mój to nawet słowa a lekarzach nie powie on nie ma pojęcia o wielu sprawach.. moje stymulacje były dla niego kompletnym kosmosem heh a co dopiero jakbym mu mówiła a jakiś klinikach :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka zrób betę. Trzeba samemu zadecydować bo ci lekarza to jakieś konowały.
    Mi przed zabiegiem trzech lekarzy sprawdzał w szpitalu czy serduszko bije. Sami mówili że lepiej jak więcej lekarzy potwierdzi.

Adele wiem co czujesz i pewnie każda z nas przed tą cholerna @ to czuję. Ja też zakładałam że w grudniu już będę z wielkim brzuchem.
    Mój mąż jakiś czas już mówi o adopcji kiedyś w przyszłości. Ja nie chcę narazie o tym myśleć. Jedynie w tym wszystkim widzę jak bardzo chce drugiego dziecka i jak mu przykro kiedy dostaje @.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed @ jest spadek hormonów i stad mamy co miesiąc takie smutasy :/ :(

Adele każda z nas liczy ze ujrzy te II kreseczki i prędzej czy później tak się stanie. My się staramy o to maleństwo i stad nie wychodzi bo za bardzo chcemy. Ja wierzę że każdej z nas się uda :)

Ach te hormony napawają optymizmem ;) będzie dobrze !

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia bo tak jest że 3 lekarzy bada kobiete zanim zdecyduja na zabieg i kazdy musi orzec czy serduszko bije czy nie. Moja siostra i bratowa tak mialy. Jeden nic nie moze sam decydowac o tak waznych sprawach.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina tak! Na poczatku cyklu estrogen nas dopinguje i mozemy gory przenosic a pozniej progesteron nas doluje jak cholera. I tak w kolko, szalu mozna dostac :P

Lopotanka ja bym nawet poszla do innego lekarza. Moja mama jest polozna i tez mi opowiadala o roznych sytuacjach. Zaplakane babeczki do czyszczenia a tu usg i bach bach serducho bije. Trzeba im bylo na uspokojenie dac. Trzymaj sie, ja bym juz oszalala i nawrzucala lekarzom.

Adele noooo co roku ta sama heca. Tym razem NA PEWNO bede w ciazy. Najlepiej zeby byla niespodzianka pod choinke. Albo na urodziny. Na dzien mamy. Na urodziny meza. Itd. I dupa.

I ja nie wiem, czego tak marudze dzisiaj :P Niby owu tuz tuz, powinnam fruwac dookola. Ale to juz 40 cykl i jeszcze przed staraniami a ja juz nie wierze, ze sie uda.
    Ja pitole.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siknelam, test owu cudownie pozytywny, tylko o dziwo mnie nic nigdzie nie boli. Nosz pierwszy raz :O Pewnie jutro odszczekam jak nie bede mogla chodzic... Pfff.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat do bojuu !!! Hahaha

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ