X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. U mnie córka od trzech lat leczy się u alergologa więc temat mi znany:) A jakie leki bierze jak mogę wiedzieć?
    Ogólnie teraz na jesień lubią się trzymać takie suche kaszelki. A jest dobry syrop w kropelkach sinecod na suchy kaszel. Bo rozumiem, że taki ma?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki urszulka za miłe słowa :*
    Dziś poplacze a jutro pewnie będzie juz ok :)

Iza u nas córka też tak chrzakala. Dostała lek na alergię i przeszło. Ale miała ciągle. Problem z brzuszkiem, ogólnie szczupła jest a brzuch wydety, rzadko kupę robiła. Byliśmy na usg brzucha i okazało się że ma słaba perystaltyke i dostała lek. Bardzo jej nie smakował więc nie miałam kiedy podawać ten na alergię i wyobraź sobie że to wina jelit bo bez lęku na alergię nie chrzaka. A brzuch płaski, kupa codziennie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dzięki urszulka za miłe słowa :*
    Dziś poplacze a jutro pewnie będzie juz ok :)

Iza u nas córka też tak chrzakala. Dostała lek na alergię i przeszło. Ale miała ciągle. Problem z brzuszkiem, ogólnie szczupła jest a brzuch wydety, rzadko kupę robiła. Byliśmy na usg brzucha i okazało się że ma słaba perystaltyke i dostała lek. Bardzo jej nie smakował więc nie miałam kiedy podawać ten na alergię i wyobraź sobie że to wina jelit bo bez lęku na alergię nie chrzaka. A brzuch płaski, kupa codziennie.
    Nie ma sprawy, jesteśmy tu po to żeby się wspierać, co nie? :)
    Wiesz co, ja też kiedyś myślałam żeby iść z moją młodą na usg brzucha bo miała dawniej problem z kupą jak poszła do żłobka, potem doszło do tego że wstrzymywała kupę nawet tydzień! I wtedy dopiero był problem. Ale jakoś od roku wszystko się unormowało i dobrze bo już od zmysłów odchodziłam... :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj pobolewają jajniki. Tak czasami, znienacka coś mnie piknie... nie fajne uczucie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka teraz od puatku bierze polfergan, ta pani dr lubi ten lek przepisywac. Jakies 2 tyg.wczesniej brala Delortan (Aerus) ale nie pomagal.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Urszulka teraz od puatku bierze polfergan, ta pani dr lubi ten lek przepisywac. Jakies 2 tyg.wczesniej brala Delortan (Aerus) ale nie pomagal.
    A może ma 3migdał?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aeuros nie pomagał. Np moja miała dyslodynę a od dłuższego czasu ketotifen.
    My mamy np 3migdałka do wycięcia i boczne do podcięcia. Zrobimy w następnym roku z tym porządek a tylko dlatego te migdałki dają nam się we znaki bo młoda ma przez pół roku katar. Taki normalny (powiedzmy), nie chorobowy czy zielony. Po prostu non stop prawie smarka. No oprócz lata :)

No ale faktycznie jakby miała trzeciego dużego to mógłby jej przeszkadzac i stąd to charczenie? A ma jakieś inne objawy "migdalkowe"? Chrapie (moja nie może spać na płasko), gardło chore lub zapalenie uszu albo katar po chorobie długo schodzi?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a moze to robaki? Dostala ostatnio cos na odrobaczenie? To tez powoduje kaszel

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no faktycznie...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia tule <3
    U mnie jeszcze dwa dni z luteina a potem odstawiam i czekam na @. Teoretycznie moglabym zrobic test w środę ale sama nie wiem czy zrobie czy po prostu poczekam na @.

Póki co tylko bol sutkow, w pracy nawet poskakac z maluchani nie mogę ;) a oprocz tego zeeennnn, spokój, spokój, az mi dziwnie ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam się brać za siebie a dziś prawie całe ptasie mleczko zjadłam.
    Jutrzejszego dentystę będę musiała przełożyć, bo katar mi się nasila i oddychać prawie nie mogę.
    DoveLove czyżby brak pms? :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    aLunia tule <3
    U mnie jeszcze dwa dni z luteina a potem odstawiam i czekam na @. Teoretycznie moglabym zrobic test w środę ale sama nie wiem czy zrobie czy po prostu poczekam na @.

Póki co tylko bol sutkow, w pracy nawet poskakac z maluchani nie mogę ;) a oprocz tego zeeennnn, spokój, spokój, az mi dziwnie ;)
    ja też mam dwa dni jeszcze z luteiną ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zero pms, może to skutek uboczny luteiny :)

Urszulka, testujesz w środę?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    No właśnie, zero pms, może to skutek uboczny luteiny :)

Urszulka, testujesz w środę?
    testuję,bo jakbym zafasolkowała to muszę dalej brać luteinę (tak mi moja gin powiedziała) a jak będzie negatyw to odstawiam

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek jeszcze zatestuje o ile nie będzie wcześniej. W zeszłym cyklu o tej porze już mialam plamienia, narazie cisza. Ale jakoś humor mi wrócił. Trzymam kciuki za was dziewczyny :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz 3 migdalka nie mamy ponad rok a niedawno dopiero dreny z uszu powypadaly. Przed zabiegiem katary zielone po 3-4 tyg. I czeste antybiotyki. Pozniej tez chorowala ale katar 1-1,5 tyg. i w sumie bez antybiotykow. A migdaly boczne ma ciagle powiekszone. O pasozytach tez pomyslalam, maz nie dopuszcza takiej możliwości ale jak chodzi do przedszkola to wzzystko jest możliwe. Jak czytam w internecie to przyczyny sa rozne, od alergi, pasozyty po tarczyce, refluks przełyku, tiki i nerwice.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja w czwartek jeszcze zatestuje o ile nie będzie wcześniej. W zeszłym cyklu o tej porze już mialam plamienia, narazie cisza. Ale jakoś humor mi wrócił. Trzymam kciuki za was dziewczyny :*
    cieszę się, że Ci choć trochę lepiej :)
    Ja pomału przestawiam się na myślenie będzie kiedy ma by. Sylwester za pasem to przynajmniej w ten ja sobie wypiję drinka bo odkąd mamy córę to mąż coś sobie wypije, bo mamy zasadę że jeden rodzic nigdy nie pije.
    No i nic nie dzieje się bez przyczyny, może w tym wszystkim jest jakiś Wyższy Cel. Wiem, że łatwo się mówi. Wiem o tym :) Ale inaczej bym chyba zwariowała :)

Noo skończyłam mój wywód :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta prawda! Nic nie dzieje sie bez przyczyny :)

Faktycznie lekarz i mi sugerował branie proga w ciąży...

To co? Środa? ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka ja też tak często myślę.
    Mnie zastanawia jak to jest przecież niedawno byłam w ciąży. Czy od tego czasu faktycznie coś się zepsuło czy to głowa.

Dzisiaj z mężem ustaliliśmy, że jeśli do marca 2018 nam się nie uda to bierzemy się już za poważne chodzenie po lekarzach.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Święta prawda! Nic nie dzieje sie bez przyczyny :)

Faktycznie lekarz i mi sugerował branie proga w ciąży...

To co? Środa? ;)
    środą ;) a co mi tam... najwyżej będzie następny cykl. Mój mąż nie narzeka :p

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ