Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie ;)
    Jutro w takim razie wybiore się po oslawionego żółtego Bobo Testa. A w środę nasza "chwila prawdy" :D

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    My juz 3 migdalka nie mamy ponad rok a niedawno dopiero dreny z uszu powypadaly. Przed zabiegiem katary zielone po 3-4 tyg. I czeste antybiotyki. Pozniej tez chorowala ale katar 1-1,5 tyg. i w sumie bez antybiotykow. A migdaly boczne ma ciagle powiekszone. O pasozytach tez pomyslalam, maz nie dopuszcza takiej możliwości ale jak chodzi do przedszkola to wzzystko jest możliwe. Jak czytam w internecie to przyczyny sa rozne, od alergi, pasozyty po tarczyce, refluks przełyku, tiki i nerwice.
    Iza moje dziecko niedawno mialo przygode z pasozytami i powiem Ci ze strasznie niespokojnie spal, w ciagu dnia byl okropnie nerwowy ze czasami nie dawalam sobie z nim rady, okropny kaszel i ropiejace oczy. Po podaniu lekow praktycznie od razu wszystko przeszło. Tak naprawde to dzieci powinny raz do roku z automatu byc odrobaczane ale niestety nasi lekarze z trudem przepisuja leki. Ja tez chyba cos od mlodego zalapalam bo mam tak meczacy kaszel, ze az sie dusze, a lekow w ciazy nie moge wziac. Naturalnie, czyli kiszone ogory i kapusta lub czosnek tylko chwilowo lagodza, wiec bede sie dluugi czas meczyla.
    Warto profilaktycznie odrobaczyc bo to napewno nie zaszkodzi dziecku

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odrobaczam raz do roku, moja pediatra nie robi problemu żeby dac taki syropek. Daję go dwa razy, pierwszy raz 3,5ml a potem za dwa tygodnie znów. I tyle :)

Dove, no taka prawdziwa chwila prawdy to mam w piątek ale myślę że jak w środę nie wyjdzie nic to chyba piątek daruję sobie.
    Dlaczego bobo test jest owiany sławą? :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka w nocy śpi jak aniołek. Problem jest z polozeniem spac i w dzien bo jest nadpobudliwa. A jak ostatnio mowilam pediatrze o podejrzeniu pasozytow to kazala obserwowac w kale a jak zobacze to dopiero mam przyjsc po recepte. A te leki nie sa az tak szkodliwe i faktycznie mogliby profilaktycznie odrobaczac.
    Przepraszam a co twoje dziecko mialo, owsiki? I myslisz ze ty tez to masz? A nie bedzie to zagrozeniem dla maluszka teraz czy podczas porodu?

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo podejrzenie glisty, ale w kupce nic nie zaobserwowalam wiec ciezko powiedzieć. Na ciaze pasozyty nie maja wplywu, więcej szkod moga narobic leki. Takze w ciazy nie ma szans na odrobaczanie. Chyba nawet karmiac piersią nie mozna brac, ale o to bede sie dowiadywala po porodzie.
    Zawsze jak ktorys z domownikow ma podejrzenie pasożytów to osrobacza sie wszystkich, lacznie ze zwierzetami. Moj M tez ostatnio dostał meczacego kaszlu i ogolnie oslabiony i zmeczony chodził a po lekach przeszlo.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dlaczego bobo test jest owiany sławą? :)
    Dziewczyny na forum chwalą go za czułość. I podobno przynosi szczęście :P

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Dziewczyny na forum chwalą go za czułość. I podobno przynosi szczęście :P
    ooo to muszę kupić :p ja mam takie z doz.pl co mają czułość 10 a większość testów ma od 25.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis polecam Ci jeszcze sok z czarnego bzu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam

Jutro sądny dzień w takim razie dla niektórych więc trzymam kciuki za testowanie :)

U mnie jakieś temp dziwne jak zignoruję wczorajszą to mi wyznacza owu a tak to coś czuję,że źle mi wyznaczy bo myślę,że była 14dc

YellowAnn lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzeci dzień taką samą temperaturę co do kreski - 38,8 ( w owulację była 37).
    Chodzę co chwile do łazienki, chyba się przeziębiłam... :/
    poza tym jutro pierwsze testowanie, awaryjnie drugie może w piątek. teoretycznie @ ma przyjść w niedziele.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny :)

A ja wlasnie kupilam testosteron boost dla meza :/ Zobaczymy co z tego bedzie. Cos podejrzewam, ze ma hustniete hormony. Testosteron, prolaktyna czy cos. Do lekarza nie ma kiedy isc, cholera jasna. Libido zerowe, zasypia na stojaco. I marudzi, ze stary zbok jestem :P No coz, ekhem :)

YellowAnn lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

A ja wlasnie kupilam testosteron boost dla meza :/ Zobaczymy co z tego bedzie. Cos podejrzewam, ze ma hustniete hormony. Testosteron, prolaktyna czy cos. Do lekarza nie ma kiedy isc, cholera jasna. Libido zerowe, zasypia na stojaco. I marudzi, ze stary zbok jestem :P No coz, ekhem :)

Ja kilka dni temu robiłam mężowi właśnie (na własną rękę) testoteron, prolaktynę i tsh - wygląda że wszystko w normie. Kupiłam mu androfertil i jak narazie pije to.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Mój mąż też to brał przez 2 miechy chyba :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Adele27 wrote:

U mnie jakieś temp dziwne jak zignoruję wczorajszą to mi wyznacza owu a tak to coś czuję,że źle mi wyznaczy bo myślę,że była 14dc

Ja tam w ogóle nie ogarniam tych temperatur...dla mnie jakaś czarna magia....:D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką ma czułość słynny bobo test? Bo widzę na internecie że są dwa rodzaje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopolanka ja też nie ogarniam tych temperatur dwa razy mierzyłam ale chyba źle to robiłam bo jakiś noestworzone rzeczy mi wychodziły i dałam sobie spokuj z mierzeniem temp. na jakiś czas

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 13:21

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomożecie zinterpretować?

odebrałam wyniki... chyba nie jest najlepiej co... :( stosynek LH do FSH jest 2,475 :(

2u8wm03.png

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś 4dc

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...
    U mnie wie mama i siostra. Mama wspiera a dla siostry to wogóle jakieś rzeczy z kosmosu bo ona dwa razy zaszła za pierwszym razem, więc nie rozumie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ