X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie ;)
    Jutro w takim razie wybiore się po oslawionego żółtego Bobo Testa. A w środę nasza "chwila prawdy" :D

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    My juz 3 migdalka nie mamy ponad rok a niedawno dopiero dreny z uszu powypadaly. Przed zabiegiem katary zielone po 3-4 tyg. I czeste antybiotyki. Pozniej tez chorowala ale katar 1-1,5 tyg. i w sumie bez antybiotykow. A migdaly boczne ma ciagle powiekszone. O pasozytach tez pomyslalam, maz nie dopuszcza takiej możliwości ale jak chodzi do przedszkola to wzzystko jest możliwe. Jak czytam w internecie to przyczyny sa rozne, od alergi, pasozyty po tarczyce, refluks przełyku, tiki i nerwice.
    Iza moje dziecko niedawno mialo przygode z pasozytami i powiem Ci ze strasznie niespokojnie spal, w ciagu dnia byl okropnie nerwowy ze czasami nie dawalam sobie z nim rady, okropny kaszel i ropiejace oczy. Po podaniu lekow praktycznie od razu wszystko przeszło. Tak naprawde to dzieci powinny raz do roku z automatu byc odrobaczane ale niestety nasi lekarze z trudem przepisuja leki. Ja tez chyba cos od mlodego zalapalam bo mam tak meczacy kaszel, ze az sie dusze, a lekow w ciazy nie moge wziac. Naturalnie, czyli kiszone ogory i kapusta lub czosnek tylko chwilowo lagodza, wiec bede sie dluugi czas meczyla.
    Warto profilaktycznie odrobaczyc bo to napewno nie zaszkodzi dziecku

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odrobaczam raz do roku, moja pediatra nie robi problemu żeby dac taki syropek. Daję go dwa razy, pierwszy raz 3,5ml a potem za dwa tygodnie znów. I tyle :)

Dove, no taka prawdziwa chwila prawdy to mam w piątek ale myślę że jak w środę nie wyjdzie nic to chyba piątek daruję sobie.
    Dlaczego bobo test jest owiany sławą? :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka w nocy śpi jak aniołek. Problem jest z polozeniem spac i w dzien bo jest nadpobudliwa. A jak ostatnio mowilam pediatrze o podejrzeniu pasozytow to kazala obserwowac w kale a jak zobacze to dopiero mam przyjsc po recepte. A te leki nie sa az tak szkodliwe i faktycznie mogliby profilaktycznie odrobaczac.
    Przepraszam a co twoje dziecko mialo, owsiki? I myslisz ze ty tez to masz? A nie bedzie to zagrozeniem dla maluszka teraz czy podczas porodu?

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bylo podejrzenie glisty, ale w kupce nic nie zaobserwowalam wiec ciezko powiedzieć. Na ciaze pasozyty nie maja wplywu, więcej szkod moga narobic leki. Takze w ciazy nie ma szans na odrobaczanie. Chyba nawet karmiac piersią nie mozna brac, ale o to bede sie dowiadywala po porodzie.
    Zawsze jak ktorys z domownikow ma podejrzenie pasożytów to osrobacza sie wszystkich, lacznie ze zwierzetami. Moj M tez ostatnio dostał meczacego kaszlu i ogolnie oslabiony i zmeczony chodził a po lekach przeszlo.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dlaczego bobo test jest owiany sławą? :)
    Dziewczyny na forum chwalą go za czułość. I podobno przynosi szczęście :P

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Dziewczyny na forum chwalą go za czułość. I podobno przynosi szczęście :P
    ooo to muszę kupić :p ja mam takie z doz.pl co mają czułość 10 a większość testów ma od 25.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis polecam Ci jeszcze sok z czarnego bzu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam

Jutro sądny dzień w takim razie dla niektórych więc trzymam kciuki za testowanie :)

U mnie jakieś temp dziwne jak zignoruję wczorajszą to mi wyznacza owu a tak to coś czuję,że źle mi wyznaczy bo myślę,że była 14dc

YellowAnn lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trzeci dzień taką samą temperaturę co do kreski - 38,8 ( w owulację była 37).
    Chodzę co chwile do łazienki, chyba się przeziębiłam... :/
    poza tym jutro pierwsze testowanie, awaryjnie drugie może w piątek. teoretycznie @ ma przyjść w niedziele.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny :)

A ja wlasnie kupilam testosteron boost dla meza :/ Zobaczymy co z tego bedzie. Cos podejrzewam, ze ma hustniete hormony. Testosteron, prolaktyna czy cos. Do lekarza nie ma kiedy isc, cholera jasna. Libido zerowe, zasypia na stojaco. I marudzi, ze stary zbok jestem :P No coz, ekhem :)

YellowAnn lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

A ja wlasnie kupilam testosteron boost dla meza :/ Zobaczymy co z tego bedzie. Cos podejrzewam, ze ma hustniete hormony. Testosteron, prolaktyna czy cos. Do lekarza nie ma kiedy isc, cholera jasna. Libido zerowe, zasypia na stojaco. I marudzi, ze stary zbok jestem :P No coz, ekhem :)

Ja kilka dni temu robiłam mężowi właśnie (na własną rękę) testoteron, prolaktynę i tsh - wygląda że wszystko w normie. Kupiłam mu androfertil i jak narazie pije to.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:

Mój mąż też to brał przez 2 miechy chyba :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Adele27 wrote:

U mnie jakieś temp dziwne jak zignoruję wczorajszą to mi wyznacza owu a tak to coś czuję,że źle mi wyznaczy bo myślę,że była 14dc

Ja tam w ogóle nie ogarniam tych temperatur...dla mnie jakaś czarna magia....:D

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką ma czułość słynny bobo test? Bo widzę na internecie że są dwa rodzaje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopolanka ja też nie ogarniam tych temperatur dwa razy mierzyłam ale chyba źle to robiłam bo jakiś noestworzone rzeczy mi wychodziły i dałam sobie spokuj z mierzeniem temp. na jakiś czas

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 13:21

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomożecie zinterpretować?

odebrałam wyniki... chyba nie jest najlepiej co... :( stosynek LH do FSH jest 2,475 :(

2u8wm03.png

Akceptacja!
  • KAL Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś 4dc

Akceptacja!
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...
    U mnie wie mama i siostra. Mama wspiera a dla siostry to wogóle jakieś rzeczy z kosmosu bo ona dwa razy zaszła za pierwszym razem, więc nie rozumie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ