X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...
    U mnie przed 1 ciążą wiedziały 2siostry z 3, mama coś podejrzewała, ale nie pytała skoro sama nie zaczynałam tematu. Reszta nic. A rodzina męża w ogóle nie znała tematu, jedynie jego brat się domyslil, ale myśmy nie chcieli o tym gadać. A teraz to wiedzieli tylko, ale też nie wszyscy, że idę na laparoskopie.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    U nas bylo podejrzenie glisty, ale w kupce nic nie zaobserwowalam wiec ciezko powiedzieć. Na ciaze pasozyty nie maja wplywu, więcej szkod moga narobic leki. Takze w ciazy nie ma szans na odrobaczanie. Chyba nawet karmiac piersią nie mozna brac, ale o to bede sie dowiadywala po porodzie.
    Zawsze jak ktorys z domownikow ma podejrzenie pasożytów to osrobacza sie wszystkich, lacznie ze zwierzetami. Moj M tez ostatnio dostał meczacego kaszlu i ogolnie oslabiony i zmeczony chodził a po lekach przeszlo.

Ja tez mysle ze jesli mija ma pasozyty to to jest glista ludzka. Zobaczymy co powie dzis laryngolog.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    hej dziewczyny wróciłam do domku od teściów...mam pytanie? mówicie swoim rodzicom że się staracie i nie wychodzi? moja mama i siostra wiedzą, wspieraja nas jak mogą, z dzieckiem zostają jak chodzimy na badania a rodzice męża nic nie wiedzą, mąż nie chce im mówic, że nie zrozumieją...dziwne to dla mnie ale szanuje jego decyzję...i współczuję takiej rodziny...

Moja siostra i mama wiedzą. A tescie to moze wiedzą, otwarcie im nic nie mówiliśmy, prędzej sie domyslaja ze mamy problemy ale teściowej o moim zdrowiu nie opowiadam. Cos tam bylo jak w lutym poszlam do szpitala ale tez nie powiedzialam jej po co ide i co mi robili. Ja osobiscie unikam tego tematu.

Ewi a moze twoj mąż albo sie wstydzi albo krepuje przed rodzicami. To sa naprawde trudne tematy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki dzien. Bylam z rada rodzicow w hurtowni zabawek, wybieralismy prezenty na Mikolaja, az glowa mi spuchla od nadmiaru artykulow, cen i niezdecydowania. Niedawno wrocilam glodna jak wilk a zaraz musze sie szykowac i jedziemy do laryngologa, tez kawal drogi. I jeszcze bez wlasnego samochodu to jak bez nogi, trzeba sie prosic, tesc w nocy zaslabl i zle sie czuje, mąż bardzo zajety.
    Ale wiecie co, bylam na zabranego z dziewczyna z sąsiedniej wsi. Ja to jej naorawde z calego serca wspolczuje. Nie dosc ze schorowana to jeszcze moja tesciowa przy jej tesciowej to pikus. Silna kobieta z niej ze daje rade i ze po odejsciu od meza zdecydowala sie wrocic. To moje chorowanie przy jej chorowaniu i moje problemy to tez pikus. Nawet nie zdawalam sobie sprawy ze moze ktos miec takie problemy. Naprawde zycze jej dalszej wytrwalosci i zdrowia bo fajna kobietka z niej. A ja skoncze z narzekaniem i biore sie za siebie. Strasznie ta osoba mnie poruszyła.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby wszyscy wiedzą. Ale z tesciami o tym nie gadamy. Oni są trudni w jakiekolwiek rozmowie. Mają mega za złe że wzięłam sobie po poronieniu wychowawczy. Bo synus pracuje a ja w domu. Ale wali mnie to nauczyłam się nie przejmować. Ale nie ma co gadać w ogóle moim zdaniem ludzie są wscibscy. Moja bratowa też już mnie przepytywala i co ma się każdemu owoc i tłumaczyć no staramy się ale nie wychodzi i opowiadać co zamierzamy dalej. Pieprze :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal LH widzę masz powyżej normy. Na reszcie się nie znam jqk to powinno wyglądać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal nie wiem jak mają się reszta wyników w tej fazie cyklu ale moim zdaniem fajnie by było jakbyś prolaktynę sprowadziła do 15-17 choć ten wynik mieści się też w normie :) Ale zbadaj sobie jeszcze ją pod koniec cyklu bo wtedy możesz iść w górę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro testujace trzymam mocno kciuki :) niech będzie zbiorowe baby boom ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możliwe jest ze mimo dobrych wyników partnera jego wieczne zdolowanie i zamartwianie się może przeszkadzać w zapłodnieniu ? Mój M to wielki pesymista i myśliciel..bez sensu się o wszystko martwi wszystkim stresuje i zero wiary w coś lepszego. :/

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stres ma ogromny wpływ. Mój też zmienił pracę i w ogóle kiepsko sypia. Też się tak przejmuje. Ciągle mu truje żeby poszedł do urologa niech mu zrobi usg. Chociaż takie rzeczy chciałabym mieć z głowy. Z nasieniem ok, niby jeden wynik miał poniżej normy ale już mi gin tłumaczył że przed tak dużej liczbie plemników to nic nie znaczy.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele 2 miesiace mowisz? I jak? :P

Hugolina diabli wiedza ;) Niby jak wyniki ok, to powinno byc dobrze, ale przy stresach hormony siadaja, facetom tez. Wydaje mi sie, ze nam, babkom, to troche bardziej szkodzi, bo ogolnie hormonalne jestesmy ;) i byle co nam szkodzi. A jak facet jest pesymista, albo co gorsza jak moj, ktory twierdzi ze do tego realista (hahaha ;P) to juz klops.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój stwierdził że klimat nam nie sluży i stad jesteśmy w dupie, wiec z takim nastawieniem nie wiem czy zajdziemy gdziekolwiek. Znajoma kolejna w ciąży. Jej "klimat"służy bo mieszka na Malcie obecnie.
    Przepis na ciążę mi sprzedała. Zająć głowę czymś innym. Tylko jak tego dokonać. Ja mam blokadę we łbie i stad nie wychodzi.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dziewczyny jutro testujace trzymam mocno kciuki :) niech będzie zbiorowe baby boom ;)
    chciałabym ale nie wiem czy coś będzie bo coś mnie cycki bolą...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka typowa oznaką @? Ja aktualnie nie mam żadnych objawów :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja juz nie szukam objawow, bo mialam wszystkie albo wcale ;) Bolace cycki, klucia jajnikow, plamienia po owu, zamkniete szyjki i cuda niewidy. I du-pa :) Nawet raz 2 ciazowe testy pokazaly blade dwie kreski, ale sie okazalo, ze testy byly lipne. Z innego pudelka negatywy. A juz sie nakrecilam, cholera ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, my w UK, wiec klimat tez nie teges :) Wiesz, znam pary, ktore sie staraly przez kilka miesiecy i im wyszlo bez wiekszych problemow. I tyle. Jak jest wsio ok, to sie zajdzie. Jakos nie wierze do konca w to wyluzowanie, no! My tez sie staralismy na luzie i z pasja przez pierwsze pol roku, czy cos kolo tego. Sssssuper sexi ;)
    Ale jak nie wychodzi miesiacami, czy u nas juz latami, to sie ciezko wyluzowac. Badania, hormony, hsg, laparoskopie. I niby juz teraz wszystko ma byc super, a tu nie ma i nie ma i nie ma. I za kazdym razem juz na pewno bedzie ok, i tym razem juz na bank bedzie ciaza a tu nastepny problem wychodzi. Szmergla mozna dostac :)
    Ja juz powoli mam dosyc, odpuszczam dramaty i sie staram na spokojnie, bo trzeba zyc jakos normalnie, ot co. Ale gdzies tam w srodku to caly czas jest, nic nie poradzisz.

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja już też miałam i objawy i ich brak i też raz mi test wyszedł a był błędny. Ale wolałabym już coś wiedzieć bo tak ciągle mam nadzieję

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nawet testu nie zdążyłam kupić na jutro ;)
    A sutki mnie tak bolą, że nidotykalska sie zrobilam :) humor wciąż świetny. No ciekawe... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 18:14

aLunia, Urszulka89 lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka typowa oznaką @? Ja aktualnie nie mam żadnych objawów :/
    Cycki nie przy każdej @ mnie bolą ale czasem bolą. Tzn może nie tak bolą co są "pełniejsze" :/
    Ale czuje po kościach, że chyba przyjdzie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja dzis nawet testu nie zdążyłam kupić na jutro ;)
    A sutki mnie tak bolą, że nidotykalska sie zrobilam :) humor wciąż świetny. No ciekawe... ;)
    może coś kiełkuje :D powodzenia!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ