X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mi test ovu nie wyszedł a zaszlam w drugą ciążę a teraz wyszedł dwa dni pod rząd i nic z tego... Ale jak widać sama owu nic nie znaczy.
    Misie nawet serduszkowac nie chce w tym cyklu jakoś. Jakoś czuje ze się poddaję i mi wszystko jedno. Jak będzie ciąża to będzie jak nie to nie, co zrobię :/
    Może być tets owu pozytywny ale może nie dojśc do uwolnienia jajeczka a objawy sa jak przy owu. Miałam tak w tym roku raz. Wtedy ten progesteron po owu wyszedł taki niski.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz,ze mi tez sie nie chce serduszkowac i szkoda mi meza,bo zmeczony a ja go zachecam sama nie wiem po co jak nic i tak nie wychodzi.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Iza s nie miałaś robić testu dzisiaj?

Robilam wczoraj i nic.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Robilam wczoraj i nic.
    ile masz dni do @ a ile jest po owu?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kiedys po dupku @ spozila mi sie 2tyg.i juz zaczelo sie cos nadzieji we mnie tlic z bijacym sercem zrobilam test nic nie wyszlo rozplakam sie w lazience i obiecalam sobie,ze chocby rok mi sie spoznial to testu nie zrobie.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam,ze moze przez cale moje malzenstwo to z 5 razy test robilam. Zawsze miesiaczki regularne.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    A powiem Wam,ze moze przez cale moje malzenstwo to z 5 razy test robilam. Zawsze miesiaczki regularne.
    Ja cełe zycie miałam regularne jak w zegarku, nawet owulacja co do dnia. Jakiś rok temu jak zaczęliśmy się starać to się posypało i tak przez pół roku nie wiedziałam co się dzieje - tak @ się rozregulowała. Powodem była za duża prolaktyna a potem za mały progesteron.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same testy są tylko w 50% wiarygodne więc nie ma co się sugerować. Coś mogą pomóc ale nie ma co w 100% się na tym opierać :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak w zegarku. Kupie sobie test i tez będę testować w tym cyklu ;) a co mi tam. Może się Cud zdarzy i bez operacji się obejdzie. Bardzo bym chciała. Narazie jestem 3dpo. Owu była w nocy najprawdopodobniej. Z pon na wtorek tak mowil gin.Wiec w piątek następny zatestuje sobie ;) blizna moja ma 5 mm grubości. Czytałam ze kobiety mają i po 2 mm i maja drugie bez problemu. Nadzieja umiera ostatnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 30dc, 12-14dpo. Poczekam na spokojnie. Moim zdaniem @ powinna byc jutro.

I nie udalo sie dostac do chirurga. Mąż wprowadzil mnie w błąd bo jak byl to sie rano nie rejestrowal i go przyjeli a dzis pelno ludzi, brak numerkow, moglam usiasc i czekac ale przede mna z 10 osob. Jak lekarz mialby chec to by przyjal, jak nie to tylko strata czasu. Sprobuje w przyszlym tyg.

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje czekam na @. Wolalabym sie mile rozczarowac niz niemile. Po tylu latach to juz wiary brak.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie też jak w zegarku. Kupie sobie test i tez będę testować w tym cyklu ;) a co mi tam. Może się Cud zdarzy i bez operacji się obejdzie. Bardzo bym chciała. Narazie jestem 3dpo. Owu była w nocy najprawdopodobniej. Z pon na wtorek tak mowil gin.Wiec w piątek następny zatestuje sobie ;) blizna moja ma 5 mm grubości. Czytałam ze kobiety mają i po 2 mm i maja drugie bez problemu. Nadzieja umiera ostatnia
    Może będzie tak jak u mnie, ja już zapisałam męża na badanie nasienia i trzeba było odwoływać wizytę.
    :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 za mną tez juz 18 cykli starań. Ale chciałabym uniknąć szpitala..jednak to operacja juz dość poważna :(

Tez nie mam jakos juz wiary, mała iskierka co najwyżej.
    Po tej operacji tez nie wiadomo czy zajde naturalnie czy inseminacja mnie czeka :/ :( czas pokaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka byłoby wspaniale :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka byłoby wspaniale :)
    No to trzymam w kciuki - zresztą jak za was wszystkie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87. Przepraszam ze pytam moze juz pisalas na co masz operacje?

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Hugolina87. Przepraszam ze pytam moze juz pisalas na co masz operacje?

Mam mieć laparotomie czyli otwieranie brzucha. Lekarz ma poprawić bliznę po cesarce bo jest źle zrosnieta i usunąć zrost. Rekonwalescencja po tym 3/6 miesięcy bez stan. Ale zobaczymy. :( taka druga cesarka ale mniejsza dziura o połowę. Nie jest to pocieszające za bardzo

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile powitanie :D

Niestety o syna walczyliśmy 18c ale w końcu sie udalo :D i to w sumie jak miałam miec badania czekałam na okres zeby pobrali krew i okres się nie zjawił :D jednak jak sobie odpuściliśmy tak w pewnym sensie oczywiście to sie udalo :D

Teraz nie chce czekać nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu na drugie dziecko wiec kochamy sie bez zabezpieczeń i czekamy rezultatu :D o tym ze bedziemy starać sie o rodzeństwo postanowiliśmy w połowie ostatniego cyklu wiec liczę ze to ten bedzie naszym pierwszym cyklem w staraniach :D

Pozdrawiam gorąco :D

A maz nie narzeka libido mam na 200% jak nigdy :D

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny juz brzuch boli jak na @ bo się tak wkurwilam przez fryzjera. Wlosy mi zrobił za ciemne i jak się nie spiora to już w ogóle będę wkurzona grrrrrrrr
    To chyba ten progesteron juz działa.
    Masakra

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak pobolewa i czekam. Jak jestem aktywna to gorzej boli wiec kwestia czasu. 28dc.

Nina06
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ