X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mi test ovu nie wyszedł a zaszlam w drugą ciążę a teraz wyszedł dwa dni pod rząd i nic z tego... Ale jak widać sama owu nic nie znaczy.
    Misie nawet serduszkowac nie chce w tym cyklu jakoś. Jakoś czuje ze się poddaję i mi wszystko jedno. Jak będzie ciąża to będzie jak nie to nie, co zrobię :/
    Może być tets owu pozytywny ale może nie dojśc do uwolnienia jajeczka a objawy sa jak przy owu. Miałam tak w tym roku raz. Wtedy ten progesteron po owu wyszedł taki niski.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz,ze mi tez sie nie chce serduszkowac i szkoda mi meza,bo zmeczony a ja go zachecam sama nie wiem po co jak nic i tak nie wychodzi.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Iza s nie miałaś robić testu dzisiaj?

Robilam wczoraj i nic.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Robilam wczoraj i nic.
    ile masz dni do @ a ile jest po owu?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kiedys po dupku @ spozila mi sie 2tyg.i juz zaczelo sie cos nadzieji we mnie tlic z bijacym sercem zrobilam test nic nie wyszlo rozplakam sie w lazience i obiecalam sobie,ze chocby rok mi sie spoznial to testu nie zrobie.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam,ze moze przez cale moje malzenstwo to z 5 razy test robilam. Zawsze miesiaczki regularne.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    A powiem Wam,ze moze przez cale moje malzenstwo to z 5 razy test robilam. Zawsze miesiaczki regularne.
    Ja cełe zycie miałam regularne jak w zegarku, nawet owulacja co do dnia. Jakiś rok temu jak zaczęliśmy się starać to się posypało i tak przez pół roku nie wiedziałam co się dzieje - tak @ się rozregulowała. Powodem była za duża prolaktyna a potem za mały progesteron.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same testy są tylko w 50% wiarygodne więc nie ma co się sugerować. Coś mogą pomóc ale nie ma co w 100% się na tym opierać :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak w zegarku. Kupie sobie test i tez będę testować w tym cyklu ;) a co mi tam. Może się Cud zdarzy i bez operacji się obejdzie. Bardzo bym chciała. Narazie jestem 3dpo. Owu była w nocy najprawdopodobniej. Z pon na wtorek tak mowil gin.Wiec w piątek następny zatestuje sobie ;) blizna moja ma 5 mm grubości. Czytałam ze kobiety mają i po 2 mm i maja drugie bez problemu. Nadzieja umiera ostatnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 30dc, 12-14dpo. Poczekam na spokojnie. Moim zdaniem @ powinna byc jutro.

I nie udalo sie dostac do chirurga. Mąż wprowadzil mnie w błąd bo jak byl to sie rano nie rejestrowal i go przyjeli a dzis pelno ludzi, brak numerkow, moglam usiasc i czekac ale przede mna z 10 osob. Jak lekarz mialby chec to by przyjal, jak nie to tylko strata czasu. Sprobuje w przyszlym tyg.

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuje czekam na @. Wolalabym sie mile rozczarowac niz niemile. Po tylu latach to juz wiary brak.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie też jak w zegarku. Kupie sobie test i tez będę testować w tym cyklu ;) a co mi tam. Może się Cud zdarzy i bez operacji się obejdzie. Bardzo bym chciała. Narazie jestem 3dpo. Owu była w nocy najprawdopodobniej. Z pon na wtorek tak mowil gin.Wiec w piątek następny zatestuje sobie ;) blizna moja ma 5 mm grubości. Czytałam ze kobiety mają i po 2 mm i maja drugie bez problemu. Nadzieja umiera ostatnia
    Może będzie tak jak u mnie, ja już zapisałam męża na badanie nasienia i trzeba było odwoływać wizytę.
    :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 za mną tez juz 18 cykli starań. Ale chciałabym uniknąć szpitala..jednak to operacja juz dość poważna :(

Tez nie mam jakos juz wiary, mała iskierka co najwyżej.
    Po tej operacji tez nie wiadomo czy zajde naturalnie czy inseminacja mnie czeka :/ :( czas pokaże

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka byłoby wspaniale :)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka byłoby wspaniale :)
    No to trzymam w kciuki - zresztą jak za was wszystkie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87. Przepraszam ze pytam moze juz pisalas na co masz operacje?

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Hugolina87. Przepraszam ze pytam moze juz pisalas na co masz operacje?

Mam mieć laparotomie czyli otwieranie brzucha. Lekarz ma poprawić bliznę po cesarce bo jest źle zrosnieta i usunąć zrost. Rekonwalescencja po tym 3/6 miesięcy bez stan. Ale zobaczymy. :( taka druga cesarka ale mniejsza dziura o połowę. Nie jest to pocieszające za bardzo

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile powitanie :D

Niestety o syna walczyliśmy 18c ale w końcu sie udalo :D i to w sumie jak miałam miec badania czekałam na okres zeby pobrali krew i okres się nie zjawił :D jednak jak sobie odpuściliśmy tak w pewnym sensie oczywiście to sie udalo :D

Teraz nie chce czekać nigdy nie bedzie odpowiedniego czasu na drugie dziecko wiec kochamy sie bez zabezpieczeń i czekamy rezultatu :D o tym ze bedziemy starać sie o rodzeństwo postanowiliśmy w połowie ostatniego cyklu wiec liczę ze to ten bedzie naszym pierwszym cyklem w staraniach :D

Pozdrawiam gorąco :D

A maz nie narzeka libido mam na 200% jak nigdy :D

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziewczyny juz brzuch boli jak na @ bo się tak wkurwilam przez fryzjera. Wlosy mi zrobił za ciemne i jak się nie spiora to już w ogóle będę wkurzona grrrrrrrr
    To chyba ten progesteron juz działa.
    Masakra

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez tak pobolewa i czekam. Jak jestem aktywna to gorzej boli wiec kwestia czasu. 28dc.

Nina06
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ