X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    lekarz chce sprawdzić czy jest wszystko ok bo jak jestesm przypchana to bezsensu bedzie inseminacja...najpierw to sprawdzamy. chce mi też zrobić test na wrogi śluz i moje pytanie czy to ma sens skoro mamy już 1 dziecko?
    Myślę że ma sens. Moja znajoma ma test pozytywny na wrogość śluzu, i w ciągu 5 lat starań udało im się zajść, ale niestety biochemiczna. Drugi raz prawidłowa, ale poroniła. Całe szczęście że invitro dało im dziecko. Ale chodzi o to że może być wrogość śluzu i może być z tego ciąża naturalna, tylko że im akurat przed invitro 9 inseminacji zrobiono, bez pozytywnych rezultatów.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa dupa chyba musze isc na badania hormonow znowu :/ 4 dpo a mnie od wczoraj znowu cycki bola.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Hugolina a twój lekarz co na ten ból?

ALunia nie spytałam go teraz na tej wizycie. Ogólnie to ciezko jest cokolwiek stwierdzić. U rodzinnego juz pytałam, mówił ze może być wiele przyczyn ale też żadna nir bardzo pasuje do mnie. Mogą to być nawet bóle na tle nerwowym. Ja cały czas szłam w stronę endometriozy. Ale ze nie wyszło nic na laparoskopii to już nie wiem gdzie szukać zaczepienia. Wcześniej mnie nie bolaly. Tak od 8 miesiecy mam te dolegliwości. Może mam ruchu za mało albo za dużo tluszczu na nogach hahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Dupa dupa chyba musze isc na badania hormonow znowu :/ 4 dpo a mnie od wczoraj znowu cycki bola.

Mnie bolaly przrd owu cycki. Teraz jest spokój raczej.ale to tez nie był jakiś mega ból. Miałam iść zrobiv PRL ale nie poszłam w końcu.

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wlasnie w 29dc przyszla@. Clo w pierwszym cyklu nie pomoglo. Siedze i ryczy juz musze sie z tym pogodzic nie ma dla mnie nadzieji.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina nie poddawaj się. Stres bardzo niekorzystnie wpływa na poczecie. Masz już jedno dziecko ciesz się bo są kobie które nie mają w ogóle dzieci a stataja się przez 10 lat. Wiem ze to nie jest pocieszające. Ale może zacznij się cieszyć z tego co juz masz u swojego boku.
    Byłaś w klinice jakiejś ? Może inny lekarz coś doradzi. Są tacy ci lubią skomplikowane przypadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 08:48

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 dzieki za wsparcie. W klince nie bylam moj lek.specjalizuje sie w temacie nieplodnosci. Ciesze sie,ze mam corke,ale ona wszedzie jest sama w klasie jest jedynaczka i na cala szkole nawet wsrod znajomych tez jedynaczka. Kiedy mowi,ze tak pragnie rodzenstwa i tak czeka to peka mi serce.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części rozumiem bo mój synek w wieku 3 lat mówi dość często ze chce siostre. Myślę i mam nadzieje ze się kiedyś doczeka.
    A miałaś robiona hsg, laparoskopie albo histeroskopie ?

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciala psa opieralismy sie temu plakala,ze inni maja psa i rodzenstwo a ona ani jedno ani drugie. Kupilismy psa,ale to nie pomaga tak w pelni. To straszne uczucie kiedy nie mozesz dac kochanemu dziecku rodzenstwa zeby kiedys nie zostala sama.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam hsg.

Nina06
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka szykujesz wszystkim bardzo piękny prezent :D
    chciałabym żeby wszystko było ok :) W tym roku mieliśmy bardzo dużo przykrych sytuacji... U mojego taty stwierdzono nowotwór, mama miała operację, mąż miał podejżenie guza jelita (na szczęście wszystko ok) a na koniec po 6 tygodniach od diagnozy zmarł mój dziadek... Wszystko działo się w przeciągu 4 miesięcy. Także taka wiadomość na koniec roku byłaby dla nas wszystkich wspaniała :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to wg jeśli tyle czasu się stara cie i nie wychodzi warto by było zajrzeć vo środka vo się dzieje. Może masz przegrodę i ona przeszkadza albo coś innego. Nie wiadomo.
    Albo daj sobie czas na tym clo i może nie za pierwszym ale za trzecim razem się juz uda. Poczytałam terz na co to jest w ogOle i jakie są statystyki zachodzenia w ciążę po tym. Dziewczyna się udaje ale nie odrazu. Głową do góry.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Chciala psa opieralismy sie temu plakala,ze inni maja psa i rodzenstwo a ona ani jedno ani drugie. Kupilismy psa,ale to nie pomaga tak w pelni. To straszne uczucie kiedy nie mozesz dac kochanemu dziecku rodzenstwa zeby kiedys nie zostala sama.
    U mnie córka chyba od roku przy pacierzu w nocy się modli o rodzeństwo...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hsg na rtg.widac macice i jest ok. Kochana ja juz nie mam czasu zaczelam starania 33l a teraz mam 39 wiec wiek gra na moja niekorzysc. Gdybym byla mlodsza to jest szansa.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka a moja corcia pyta"mamusiu powiedz mi ty juz jestes za stara tak dlatego nie mozesz miec wiecej dzieci moze pomodl sie zebys jeszcze choc jedno miala"

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina macocha mojego M pierwsze urodziła w wieku 42 ;) zawsze jest szansa i nadzieja

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Nina macocha mojego M pierwsze urodziła w wieku 42 ;) zawsze jest szansa i nadzieja
    Mój mąż jest najmłodszy z rodzeństwa i teściowa urodziła go jak miała 43 lata :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i potrzebuje opinii :)

Ostatnia miesiączkę miałam 29/10 moje cykle co 28 dni regularne zawsze bezobjawowo poza pobolewajacymi piersiami na 2 dni przed. W tym miesiącu owolulacje miałam 11/11 stosunek z partnerem 10/11 tydzień po stosunku zaczęłam miec dziwne objawy (nabrzmialy biust, senność, nudności, później doszły widoczne żyły na piersiach i tkliwosc) zrobiłam test 21/11 negatywny teraz okres powinnam dostać 25/11 czyli jutro ale 24/11 piersi przestały być takie tkliwe doszło dziwne pulsowanie w macicy i klucze w jajnikach. Wczoraj dostałam okropnych skurczy podbrzusza weszłam do wanny żeby sobie ulżyć gdy wyszłam zobaczyłam na wkladce 2 kropelki krwi jasnorozowe szyjka macicy była nisko większość czasu jest ciągle otwarta mam tak po 1 porodzie dziś sprawdzam szyjkę - wysoko... Wszystko w środku mnie boli skurczy i bólu podbrzusza juz nie mam dostałam delikatnego plamienia i w ogóle to nie przypomina okresu jaki mam zawsze... Co to może być

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i potrzebuje opinii :)

Ostatnia miesiączkę miałam 29/10 moje cykle co 28 dni regularne zawsze bezobjawowo poza pobolewajacymi piersiami na 2 dni przed. W tym miesiącu owolulacje miałam 11/11 stosunek z partnerem 10/11 tydzień po stosunku zaczęłam miec dziwne objawy (nabrzmialy biust, senność, nudności, później doszły widoczne żyły na piersiach i tkliwosc) zrobiłam test 21/11 negatywny teraz okres powinnam dostać 25/11 czyli jutro ale 24/11 piersi przestały być takie tkliwe doszło dziwne pulsowanie w macicy i klucze w jajnikach. Wczoraj dostałam okropnych skurczy podbrzusza weszłam do wanny żeby sobie ulżyć gdy wyszłam zobaczyłam na wkladce 2 kropelki krwi jasnorozowe szyjka macicy była nisko większość czasu jest ciągle otwarta mam tak po 1 porodzie dziś sprawdzam szyjkę - wysoko... Wszystko w środku mnie boli skurczy i bólu podbrzusza juz nie mam dostałam delikatnego plamienia i w ogóle to nie przypomina okresu jaki mam zawsze... Co to może być
    Jeśli test jutro wyjdzie negatywny to zrób betę. Fajnie by było jeszcze dziś ją zrobić. Czasem test jest mniej czuły i nie pokaże wczesnej ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jeśli test jutro wyjdzie negatywny to zrób betę. Fajnie by było jeszcze dziś ją zrobić. Czasem test jest mniej czuły i nie pokaże wczesnej ciąży.

Skąd zatem plamienie? W pierwsza ciążę zaszłam po 4 latach starań gdzie lekarze nie dawali żadnych szans na ciążę 3 chciało mi usunąć macice o ciąży dowiedziałam się w 4 msc (wtedy fakt faktem okres miałam nieregularny wiec nie zwracałem uwagi na takie rzeczy) ale jeśli teraz okres mam regularny jak w zegarku to jeśli była bym w ciąży nie powinien się zatrzymać?

Kacper 30/08/2010 <3
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ