Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Skąd zatem plamienie? W pierwsza ciążę zaszłam po 4 latach starań gdzie lekarze nie dawali żadnych szans na ciążę 3 chciało mi usunąć macice o ciąży dowiedziałam się w 4 msc (wtedy fakt faktem okres miałam nieregularny wiec nie zwracałem uwagi na takie rzeczy) ale jeśli teraz okres mam regularny jak w zegarku to jeśli była bym w ciąży nie powinien się zatrzymać?
    Moja ciocia przez cztery miesiące w ciązy miała mini okresy właśnie w terminie spodziewanej @ dlatego też późno dowiedziała się o ciąży. Plamienia mogą być z powodu niskiego progesteronu. Robiłaś ostatnio progesteron, tsh?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam ostatnio jak byłam 4 msc temu u ginekologa na badaniu ogólnym wszystko było jak najbardziej w porządku i nie zlecił żadnych badań

Kacper 30/08/2010 <3
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja ciocia przez cztery miesiące w ciązy miała mini okresy właśnie w terminie spodziewanej @ dlatego też późno dowiedziała się o ciąży. Plamienia mogą być z powodu niskiego progesteronu. Robiłaś ostatnio progesteron, tsh?

Sama się zapytałam o badanie na prolaktyne na przykład ale on stwierdził że nie ma potrzeby

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Sama się zapytałam o badanie na prolaktyne na przykład ale on stwierdził że nie ma potrzeby
    Ja to nie pytałam lekarza tylko sama poszłam sobie zrobić :) a wynik pokazałam lekarzowi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę najlepiej rano zrobić. Tsh również jest ważne, eg mnie powinno być maksymalnie do wartości 2 przy staraniach. Progesteron najlepiej między 5-7 dpo. Teraz najważniejsza jest beta :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja wizytę mam 05.12. Ogólnie ok, tylko piersi mnie bolą po bokach. I dziś musiałam zrobić test bo jakoś nie dowierzam, że się udało. Dziś piękne dwie krechy :)
    Hahaha też zrobilam test teraz:) chciałam to zobaczyc:)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Hahaha też zrobilam test teraz:) chciałam to zobaczyc:)
    :D myslała, że mi tylko odbija a mąż uznał że zapasy chcę zużyć ;)

YellowAnn, CzekamNaCud lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    :D myslała, że mi tylko odbija a mąż uznał że zapasy chcę zużyć ;)

Odczekać jeszcze z 2 dni i zrobię test jak nie wyjdzie to w poniedziałek beta :)

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Odczekać jeszcze z 2 dni i zrobię test jak nie wyjdzie to w poniedziałek beta :)
    Kiedy masz dostać @?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kiedy masz dostać @?

Jutro... Wczoraj szyjka była nisko i były te 2 kropelki krwi dziś dostałam plamienia tez niby krew ale jaśniejsza szyjka twarda wysoko odwrócona jak by w stronę kręgosłupa lekko otwarta - ale taka mam praktycznie cały czas od 1 porodu. Ogólnie ze mnie teraz nic nie leci tak jak teraz sprawdzałam szyjkę to miałam pobrudzony palec jednak nie boli mnie nic w środku tak jak zawsze przy okresie

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Jutro... Wczoraj szyjka była nisko i były te 2 kropelki krwi dziś dostałam plamienia tez niby krew ale jaśniejsza szyjka twarda wysoko odwrócona jak by w stronę kręgosłupa lekko otwarta - ale taka mam praktycznie cały czas od 1 porodu. Ogólnie ze mnie teraz nic nie leci tak jak teraz sprawdzałam szyjkę to miałam pobrudzony palec jednak nie boli mnie nic w środku tak jak zawsze przy okresie
    dziś dasz zrobić betę? Wiedziałabyś wszystko :) Jak nie to zrób jutro test lub w niedzielę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    dziś dasz zrobić betę? Wiedziałabyś wszystko :) Jak nie to zrób jutro test lub w niedzielę.

Okey :) dam znać jak wyszedł test

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Bo plamienia możesz mieć od niskiego progesteronu lub tsh skacze. Trzymam w kciuki, powodzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Ja raczej obstawialabym, że to plamienie to implantacja. Ja miałam tak w 1ciąży. I jeśli owu była 11, ale do zapłodnienia mogło dojść dopiero np. 12 to dzisiaj jest 12dni po i wszystko by się zgadzało. Życzę pozytywnego testu :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

W pierwszej ciazy tak mialam, weszlam do wanny zeby sie odprezyc, wychodze i czuje jak ze mnie wyplywa, uznalam ze to okres bo mialam miec jakos tak nastepnego dnia. Czekalam az 5 dni i nic, zadnego plamienia, tylko bol brzucha i piersi. A pozniej okazalo sie ze to ciaza. Zrob test. Zycze powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tempka bawi sie ze mna w kotka i myszke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a na kiedy termin @ jutro cy dzis ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovuf wyznaczylo owulacje na 18dc więc @ sob.-niedz. Ale wg mnie owulacje mialam 16dc czyli @ dzisiaj. Narazie czysto tylko brzuch boli, tak boli ze w nocy budzi ale piersi juz tak nie bola.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie plamienie mam nawet trzy dni przed miesiączka. A niby jest wszystko ok. Różnie może być, oczywiście życzę dwóch kresek.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    W pierwszej ciazy tak mialam, weszlam do wanny zeby sie odprezyc, wychodze i czuje jak ze mnie wyplywa, uznalam ze to okres bo mialam miec jakos tak nastepnego dnia. Czekalam az 5 dni i nic, zadnego plamienia, tylko bol brzucha i piersi. A pozniej okazalo sie ze to ciaza. Zrob test. Zycze powodzenia.

Zrobiłam test negatywny jeszcze pobserwuje i w poniedziałek powtórzę dziwne to haha

Kacper 30/08/2010 <3
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ