X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Skąd zatem plamienie? W pierwsza ciążę zaszłam po 4 latach starań gdzie lekarze nie dawali żadnych szans na ciążę 3 chciało mi usunąć macice o ciąży dowiedziałam się w 4 msc (wtedy fakt faktem okres miałam nieregularny wiec nie zwracałem uwagi na takie rzeczy) ale jeśli teraz okres mam regularny jak w zegarku to jeśli była bym w ciąży nie powinien się zatrzymać?
    Moja ciocia przez cztery miesiące w ciązy miała mini okresy właśnie w terminie spodziewanej @ dlatego też późno dowiedziała się o ciąży. Plamienia mogą być z powodu niskiego progesteronu. Robiłaś ostatnio progesteron, tsh?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam ostatnio jak byłam 4 msc temu u ginekologa na badaniu ogólnym wszystko było jak najbardziej w porządku i nie zlecił żadnych badań

Kacper 30/08/2010 <3
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja ciocia przez cztery miesiące w ciązy miała mini okresy właśnie w terminie spodziewanej @ dlatego też późno dowiedziała się o ciąży. Plamienia mogą być z powodu niskiego progesteronu. Robiłaś ostatnio progesteron, tsh?

Sama się zapytałam o badanie na prolaktyne na przykład ale on stwierdził że nie ma potrzeby

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Sama się zapytałam o badanie na prolaktyne na przykład ale on stwierdził że nie ma potrzeby
    Ja to nie pytałam lekarza tylko sama poszłam sobie zrobić :) a wynik pokazałam lekarzowi.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktynę najlepiej rano zrobić. Tsh również jest ważne, eg mnie powinno być maksymalnie do wartości 2 przy staraniach. Progesteron najlepiej między 5-7 dpo. Teraz najważniejsza jest beta :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja wizytę mam 05.12. Ogólnie ok, tylko piersi mnie bolą po bokach. I dziś musiałam zrobić test bo jakoś nie dowierzam, że się udało. Dziś piękne dwie krechy :)
    Hahaha też zrobilam test teraz:) chciałam to zobaczyc:)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Hahaha też zrobilam test teraz:) chciałam to zobaczyc:)
    :D myslała, że mi tylko odbija a mąż uznał że zapasy chcę zużyć ;)

YellowAnn, CzekamNaCud lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    :D myslała, że mi tylko odbija a mąż uznał że zapasy chcę zużyć ;)

Odczekać jeszcze z 2 dni i zrobię test jak nie wyjdzie to w poniedziałek beta :)

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Odczekać jeszcze z 2 dni i zrobię test jak nie wyjdzie to w poniedziałek beta :)
    Kiedy masz dostać @?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kiedy masz dostać @?

Jutro... Wczoraj szyjka była nisko i były te 2 kropelki krwi dziś dostałam plamienia tez niby krew ale jaśniejsza szyjka twarda wysoko odwrócona jak by w stronę kręgosłupa lekko otwarta - ale taka mam praktycznie cały czas od 1 porodu. Ogólnie ze mnie teraz nic nie leci tak jak teraz sprawdzałam szyjkę to miałam pobrudzony palec jednak nie boli mnie nic w środku tak jak zawsze przy okresie

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Jutro... Wczoraj szyjka była nisko i były te 2 kropelki krwi dziś dostałam plamienia tez niby krew ale jaśniejsza szyjka twarda wysoko odwrócona jak by w stronę kręgosłupa lekko otwarta - ale taka mam praktycznie cały czas od 1 porodu. Ogólnie ze mnie teraz nic nie leci tak jak teraz sprawdzałam szyjkę to miałam pobrudzony palec jednak nie boli mnie nic w środku tak jak zawsze przy okresie
    dziś dasz zrobić betę? Wiedziałabyś wszystko :) Jak nie to zrób jutro test lub w niedzielę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    dziś dasz zrobić betę? Wiedziałabyś wszystko :) Jak nie to zrób jutro test lub w niedzielę.

Okey :) dam znać jak wyszedł test

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Bo plamienia możesz mieć od niskiego progesteronu lub tsh skacze. Trzymam w kciuki, powodzenia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Ja raczej obstawialabym, że to plamienie to implantacja. Ja miałam tak w 1ciąży. I jeśli owu była 11, ale do zapłodnienia mogło dojść dopiero np. 12 to dzisiaj jest 12dni po i wszystko by się zgadzało. Życzę pozytywnego testu :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

W pierwszej ciazy tak mialam, weszlam do wanny zeby sie odprezyc, wychodze i czuje jak ze mnie wyplywa, uznalam ze to okres bo mialam miec jakos tak nastepnego dnia. Czekalam az 5 dni i nic, zadnego plamienia, tylko bol brzucha i piersi. A pozniej okazalo sie ze to ciaza. Zrob test. Zycze powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tempka bawi sie ze mna w kotka i myszke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a na kiedy termin @ jutro cy dzis ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovuf wyznaczylo owulacje na 18dc więc @ sob.-niedz. Ale wg mnie owulacje mialam 16dc czyli @ dzisiaj. Narazie czysto tylko brzuch boli, tak boli ze w nocy budzi ale piersi juz tak nie bola.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie plamienie mam nawet trzy dni przed miesiączka. A niby jest wszystko ok. Różnie może być, oczywiście życzę dwóch kresek.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    W pierwszej ciazy tak mialam, weszlam do wanny zeby sie odprezyc, wychodze i czuje jak ze mnie wyplywa, uznalam ze to okres bo mialam miec jakos tak nastepnego dnia. Czekalam az 5 dni i nic, zadnego plamienia, tylko bol brzucha i piersi. A pozniej okazalo sie ze to ciaza. Zrob test. Zycze powodzenia.

Zrobiłam test negatywny jeszcze pobserwuje i w poniedziałek powtórzę dziwne to haha

Kacper 30/08/2010 <3
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ