X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 08:48

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Hugolina ja niby wierzę że jest sens w pewnych sytuacjach życiowych. Ale w tym przypadku dla mnie to niezrozumiałe...
    A kiedy będziesz testować?

Ja w przyszły pt. :) jeszcze dużo czasu.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Młody tez cos sie smarcze...u mnie w pracy za to wirus jelitowy :/ bajka...rodzice nic sobie nie robią z naszych próśb o zostawianie oslabionych dzieci w domu.
    Jadę sobie na Enterolu, może mnie ominie turbospalanie :)

Kat83 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Tekana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale sie nastraszyłam jak przeczytałam jakie mogą byc problemy po cesarce ja niestety tez miałam cc :( a tak bylam nastawiona na poród naturalny i :/ i wiem ze następna ciąża tez skończy sie cc :(

Blizna jest piękna cieniutka ale jednak mam mad blizna taka bulwę z lewej strony :| na usg lekarz mówi ze wszystko dobrze ale usg robi mi ten lekarz który robił cięcie wiec moze trzeba wybrac sie do innego? Hmmmm....

Mam nadzieje ze szybko załapiemy wiruska zielonego :D i ze nie będziemy czekać tyle co za pierwszym razem :(

Moj syn tez od miesiąca caly czas z katarem ale niby osłuchowo wszystko dobrze a ja się zamartwiam co sie dzieje...

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w okolicy blizny nie mam czucia. Ginka, która robila mi usg kontrolne po cc powiedziała, ze blizna ładna, nic sie nie dzieje. Ale licho wie...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej blizny nie widać prawie że. Nie miałam zadnych problemów z rana, gojeniem i żaden lekarz który robił usg nic złego na blizne nie mówił.
    Dopiero po laparoskopii w sumie. Zanim poszłam to mówił ze chciałby ja obejrzeć bo wydaje się cienka,a ma te 5mm wiec niby norma. .
    U mnie macica wisi (bo sie tam zalamuje przez to tylozgiecie) dosłownie na tej bliznie i tam jest zrost który jest aż do brzucha. Teraz mam jakimś żelem smarowac na zrosty juz. Tez na 100% nie jestem pewna czy powinnam robić ta operacje. Tylko jeśli jyz 18 cykli za nami i nic z tego to co dalej robić

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, a moze konsultacja z innym lekarzem by Cie uspokoiła? Wiem, że trzeba się czegoś trzymać,bo idzie zwariowac, ale musisz miec 100% pewności że operacja przyniesie Ci zamierzone efekty.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Tekana Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moja blizna tez nie miałam problemu gojenie piękne, szybka regeneracja ale martwi mnie ta bulwa :( ciecie brzucha miałam drugi raz mając naście lat pęknięcie torbiela na jajniku na szczęście udalo sie wszystko uratować chociaz bylam w ciężkim stanie, krwotok wewnętrzny. Ciecie obyło sie bez ciecia macicy. Teraz cesarka zrobiona po tej samej bliźnie ale strasznie sie boje zrostów. Moja mama miała cesarkę przy bracie później 3operacje na miesniaki bo ciągle powstawały aż w koncu usuniecie calkowicie narządów połciowych :( boje sie ze moze być to genetyczne :(

narazie pozostaje mi czekanie... Daje nam pól roku jesli nie zaskoczy bedziemy robic badania nie mam zamiaru czekać tyle co za pierwszym razem...

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Hugolina, a moze konsultacja z innym lekarzem by Cie uspokoiła? Wiem, że trzeba się czegoś trzymać,bo idzie zwariowac, ale musisz miec 100% pewności że operacja przyniesie Ci zamierzone efekty.[/QUOTE

Ja juz sama nie wiem.co robić i się zaczyna ze spać przez to nie mogę.. dr który mi robił laparoskopie dał mi to skierowanie. Później byłam u gina na nfz, mówił zeby nie ruszać. Teraz ten z kliniki niepłodności powiedział zeby to zrobic. :( tak naprawdę nikt mi ni da 100% ze po zrobieniu tego po pierwsze będzie lepiej zrosniete a po drugie ze się uda z ciążą. :( im więcej kminie tym gorzej już. Chciałabym być w ciąży teraz i mieć to z głowy. Waham się. Nie wiem co robić z tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 02:07

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po kazdej operacji jest duza szansa na zrost, mniejszy lub wiekszy. Tez sie naczytalam po laparo. Niestety czasem sie zrasta calkiem nie tak, jak powinno. Hugo :* tulam, kochana. Straszna lipa. No ale moze w koncu cos ruszy porzadnie i w przyszlym roku bedzie groszek. Za dwa tygodnie operacja a za miesiac juz bedziesz na chodzie ;)

Tekana u mnie podobnie, mama w zeszlym roku wyciela wszystko hurtowo, po drodze wycinki z cyca i to juz kilka razy. Tez sie obawiam, ze mnie tez to kiedys czeka, tym bardziej czuje, ze mi czas ucieka na dzieci. Wycielam miesniaka z macicy 3 miesiace temu.

Iza kuuurde a jednak :(

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kat :* ja mam taką nadzieję że skoro macica jest mała to się zrosnie lepiej i może szybciej zaczniemy staranka jak będę się już dobrze czuć. W ciąży miałam mega ogromny brzuch. A nie jestem jakiejś dużej postury. Wyczytalam ze źle zrosnieta blizna jest często przez przedłużający się bez sensu poród, tak u mnie było ;/ wymeczyli mnie i z dychą jechałam na cięcie ale już z uśmiechem na twarzy ;) . Dziecko za duze jak na moje wymiary.
    Wyczytalam ze ta macica faktycznie zdarza się że pęka. Może ciało nie jest gotowe żeby ta ciążę utrzymać. Nie mam już pomyslu. Ten gin mówił ze nawet jak się często myśli o tej ciazy to po takim czasie z naszymi wynikami powinna być ciąża. Wiec gdzieś jest ten problem.
    Mi dziś tempa w górę poszła do 36,94 i czuje gorące nogi hahah może to przez ten progesteron ? Tez nie wiem. Ale trochę by się zGadzalo bo po owu mnie zaczynają trochę boleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj zmogla @, wzielam przeciwbolowy i sie polozylam, mialam na pol godz. polozylam sie w ubraniu a obudzilam sie o 2 w nocy. I wcale dobrze sie dzis nie czuje.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Chyba jakies nowe dziewczyny mamy wiec witam :) nie miałam czasu na czytanie bo nie dosc ze sie rozchorowalam to jeszcze troche roboty miałam...

Iza idziemy razem u mnie 2dc..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ja tez juz nie wiem co myśleć 23cykl sie zacal a ja dalej w dupie. Tyle nowego,ze ta luteine bede brala ale czy to cos da ? Nie wiem...

A i proszę o napisanie mi jak bierzecie Luteine podjezykowa 50. Ile razy dziennie ile tabletek czy na czczo czy jak. Z góry dziekuje :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina ja tez juz nie wiem co myśleć 23cykl sie zacal a ja dalej w dupie. Tyle nowego,ze ta luteine bede brala ale czy to cos da ? Nie wiem...

A i proszę o napisanie mi jak bierzecie Luteine podjezykowa 50. Ile razy dziennie ile tabletek czy na czczo czy jak. Z góry dziekuje :)
    Dziewczyny, brałam bromergon od kwietnia a luteinę od czerwca. Z każdym cyklem zastanawiam się dlaczego nie zaskoczyłam skoro teraz wszystko jest uregulowane. Co miesiąc powtarzałam prolaktynę, tsh i progesteron - choć wcale lekarz mi nie kazał :) Robiłam to dla swojej wiedzy. W listopadzie doszłam do wniosku, że sylwester za pasem, nawet sukienkę sobie wypatrzyłam - robimy domówkę więc nie jakaś balowa ale taka dopasowana, cekinowa, błyszcząca. :D Dobrze, że jej nie kupiłam bo bym nie weszła w nią. Ale tak naprawdę na parę dni "odpuściła" - myślałam o całkiem czym innym niż testy, I nawet serduszkowania nie było tyle ile w poprzednich w cyklach bo po prostu wieczorami byłam zmęczona a i mój mąż miał antybiotyk. No i zaskoczyło, szczerze to najmniej się spodziewałam w tym cyklu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej

Chyba jakies nowe dziewczyny mamy wiec witam :) nie miałam czasu na czytanie bo nie dosc ze sie rozchorowalam to jeszcze troche roboty miałam...

Iza idziemy razem u mnie 2dc..

Witaj kochana :*

Co do mojego wcześniejszego posta to dziś dostałam krwawienia ciemna krew wiec chyba test juz nie potrzebny..
    Zastanawia mnie tylko jedno szyjka bo ona zawsze w okres była nisko i powinna być a u mnie jest wysoko juz zglupialam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:33

Kacper 30/08/2010 <3
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mój młody kaszle jak szalony... A i mnie coś rozłożyło wczoraj po pracy miałam 39 temperatury a dziś jeszcze na 13.30 do pracy nie wiem jak to przetrwa... No cóż muszę dać radę... W ogóle dwa dni temu miałam delikatne dziwne plamienia... Myślałam że może @ przyjdzie a tu kicha ani @ a i plamienia już nie ma

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

Adele, ja biore dwie tabletki dwa razy dziennie (rano i wieczorem, bez specjalnego trzymania sie godzin, i na czczo i po jedzeniu). Trzymam je pod językiem i czekam na rozpuszczenie, nie gryze, nie ssę (tak sie to pisze ;) ? )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:45

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka, a ile dni po owu? Moze to plamienie to jakies zachwianie hormonalne...zdrówka Kochana!

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Lotopałanka, a ile dni po owu? Moze to plamienie to jakies zachwianie hormonalne...zdrówka Kochana!
    Według tego co tu pokazuje to 7 dni po owulacji było plamienie czyli w 31 dniu cyklu... Ale mi się wydaje że owulacje miałam wcześniej sama już nie wiem

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ