Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 08:48
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ale sie nastraszyłam jak przeczytałam jakie mogą byc problemy po cesarce ja niestety tez miałam cc
a tak bylam nastawiona na poród naturalny i
i wiem ze następna ciąża tez skończy sie cc
Blizna jest piękna cieniutka ale jednak mam mad blizna taka bulwę z lewej stronyna usg lekarz mówi ze wszystko dobrze ale usg robi mi ten lekarz który robił cięcie wiec moze trzeba wybrac sie do innego? Hmmmm....
Mam nadzieje ze szybko załapiemy wiruska zielonegoi ze nie będziemy czekać tyle co za pierwszym razem
Moj syn tez od miesiąca caly czas z katarem ale niby osłuchowo wszystko dobrze a ja się zamartwiam co sie dzieje...
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo❤
28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
nick nieaktualnyMojej blizny nie widać prawie że. Nie miałam zadnych problemów z rana, gojeniem i żaden lekarz który robił usg nic złego na blizne nie mówił.
Dopiero po laparoskopii w sumie. Zanim poszłam to mówił ze chciałby ja obejrzeć bo wydaje się cienka,a ma te 5mm wiec niby norma. .
U mnie macica wisi (bo sie tam zalamuje przez to tylozgiecie) dosłownie na tej bliznie i tam jest zrost który jest aż do brzucha. Teraz mam jakimś żelem smarowac na zrosty juz. Tez na 100% nie jestem pewna czy powinnam robić ta operacje. Tylko jeśli jyz 18 cykli za nami i nic z tego to co dalej robić -
Ja z moja blizna tez nie miałam problemu gojenie piękne, szybka regeneracja ale martwi mnie ta bulwa
ciecie brzucha miałam drugi raz mając naście lat pęknięcie torbiela na jajniku na szczęście udalo sie wszystko uratować chociaz bylam w ciężkim stanie, krwotok wewnętrzny. Ciecie obyło sie bez ciecia macicy. Teraz cesarka zrobiona po tej samej bliźnie ale strasznie sie boje zrostów. Moja mama miała cesarkę przy bracie później 3operacje na miesniaki bo ciągle powstawały aż w koncu usuniecie calkowicie narządów połciowych
boje sie ze moze być to genetyczne
narazie pozostaje mi czekanie... Daje nam pól roku jesli nie zaskoczy bedziemy robic badania nie mam zamiaru czekać tyle co za pierwszym razem...
10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤
18 cs
07.12.2016 synek ❤nasza miłość ❤
4cs o rodzeństwo❤
28.02.
II kreski 28.03.
01.02. zakończenie kp -
nick nieaktualnyDoveLove wrote:Hugolina, a moze konsultacja z innym lekarzem by Cie uspokoiła? Wiem, że trzeba się czegoś trzymać,bo idzie zwariowac, ale musisz miec 100% pewności że operacja przyniesie Ci zamierzone efekty.[/QUOTE
Ja juz sama nie wiem.co robić i się zaczyna ze spać przez to nie mogę.. dr który mi robił laparoskopie dał mi to skierowanie. Później byłam u gina na nfz, mówił zeby nie ruszać. Teraz ten z kliniki niepłodności powiedział zeby to zrobic.tak naprawdę nikt mi ni da 100% ze po zrobieniu tego po pierwsze będzie lepiej zrosniete a po drugie ze się uda z ciążą.
im więcej kminie tym gorzej już. Chciałabym być w ciąży teraz i mieć to z głowy. Waham się. Nie wiem co robić z tym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 02:07
-
Dziewczyny po kazdej operacji jest duza szansa na zrost, mniejszy lub wiekszy. Tez sie naczytalam po laparo. Niestety czasem sie zrasta calkiem nie tak, jak powinno. Hugo :* tulam, kochana. Straszna lipa. No ale moze w koncu cos ruszy porzadnie i w przyszlym roku bedzie groszek. Za dwa tygodnie operacja a za miesiac juz bedziesz na chodzie
Tekana u mnie podobnie, mama w zeszlym roku wyciela wszystko hurtowo, po drodze wycinki z cyca i to juz kilka razy. Tez sie obawiam, ze mnie tez to kiedys czeka, tym bardziej czuje, ze mi czas ucieka na dzieci. Wycielam miesniaka z macicy 3 miesiace temu.
Iza kuuurde a jednak60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualnyDzięki Kat :* ja mam taką nadzieję że skoro macica jest mała to się zrosnie lepiej i może szybciej zaczniemy staranka jak będę się już dobrze czuć. W ciąży miałam mega ogromny brzuch. A nie jestem jakiejś dużej postury. Wyczytalam ze źle zrosnieta blizna jest często przez przedłużający się bez sensu poród, tak u mnie było ;/ wymeczyli mnie i z dychą jechałam na cięcie ale już z uśmiechem na twarzy
. Dziecko za duze jak na moje wymiary.
Wyczytalam ze ta macica faktycznie zdarza się że pęka. Może ciało nie jest gotowe żeby ta ciążę utrzymać. Nie mam już pomyslu. Ten gin mówił ze nawet jak się często myśli o tej ciazy to po takim czasie z naszymi wynikami powinna być ciąża. Wiec gdzieś jest ten problem.
Mi dziś tempa w górę poszła do 36,94 i czuje gorące nogi hahah może to przez ten progesteron ? Tez nie wiem. Ale trochę by się zGadzalo bo po owu mnie zaczynają trochę boleć. -
nick nieaktualny
-
Hej
Chyba jakies nowe dziewczyny mamy wiec witamnie miałam czasu na czytanie bo nie dosc ze sie rozchorowalam to jeszcze troche roboty miałam...
Iza idziemy razem u mnie 2dc.. -
Hugolina ja tez juz nie wiem co myśleć 23cykl sie zacal a ja dalej w dupie. Tyle nowego,ze ta luteine bede brala ale czy to cos da ? Nie wiem...
A i proszę o napisanie mi jak bierzecie Luteine podjezykowa 50. Ile razy dziennie ile tabletek czy na czczo czy jak. Z góry dziekuje -
Adele27 wrote:Hugolina ja tez juz nie wiem co myśleć 23cykl sie zacal a ja dalej w dupie. Tyle nowego,ze ta luteine bede brala ale czy to cos da ? Nie wiem...
A i proszę o napisanie mi jak bierzecie Luteine podjezykowa 50. Ile razy dziennie ile tabletek czy na czczo czy jak. Z góry dziekujeRobiłam to dla swojej wiedzy. W listopadzie doszłam do wniosku, że sylwester za pasem, nawet sukienkę sobie wypatrzyłam - robimy domówkę więc nie jakaś balowa ale taka dopasowana, cekinowa, błyszcząca.
Dobrze, że jej nie kupiłam bo bym nie weszła w nią. Ale tak naprawdę na parę dni "odpuściła" - myślałam o całkiem czym innym niż testy, I nawet serduszkowania nie było tyle ile w poprzednich w cyklach bo po prostu wieczorami byłam zmęczona a i mój mąż miał antybiotyk. No i zaskoczyło, szczerze to najmniej się spodziewałam w tym cyklu.
-
Adele27 wrote:Hej
Chyba jakies nowe dziewczyny mamy wiec witamnie miałam czasu na czytanie bo nie dosc ze sie rozchorowalam to jeszcze troche roboty miałam...
Iza idziemy razem u mnie 2dc..
Witaj kochana :*
Co do mojego wcześniejszego posta to dziś dostałam krwawienia ciemna krew wiec chyba test juz nie potrzebny..
Zastanawia mnie tylko jedno szyjka bo ona zawsze w okres była nisko i powinna być a u mnie jest wysoko juz zglupialamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:33
Kacper 30/08/2010 -
Hej
Mój młody kaszle jak szalony... A i mnie coś rozłożyło wczoraj po pracy miałam 39 temperatury a dziś jeszcze na 13.30 do pracy nie wiem jak to przetrwa... No cóż muszę dać radę... W ogóle dwa dni temu miałam delikatne dziwne plamienia... Myślałam że może @ przyjdzie a tu kicha ani @ a i plamienia już nie ma -
Adele27 wrote:
A i proszę o napisanie mi jak bierzecie Luteine podjezykowa 50. Ile razy dziennie ile tabletek czy na czczo czy jak. Z góry dziekuje
Adele, ja biore dwie tabletki dwa razy dziennie (rano i wieczorem, bez specjalnego trzymania sie godzin, i na czczo i po jedzeniu). Trzymam je pod językiem i czekam na rozpuszczenie, nie gryze, nie ssę (tak sie to pisze? )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 10:45
-
DoveLove wrote:Lotopałanka, a ile dni po owu? Moze to plamienie to jakies zachwianie hormonalne...zdrówka Kochana!