X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero 16dc. 3dpo. Wiec to ze złości poprostu :P

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dostałam okres wiec nastepne staranka w grudniu.W grudniu zrobie sobie podstawowe badania hormonów płuciowych,prolaktyne i badanie hormonów tarczycy .Mam też wizytę u endokrynologa więc zobaczymy co powie.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Hugolina, znam ten ból. Ja dziś poprawiałam u nowego fryzjera zepsute włosy po poprzednim. Jestem zachwycona, tylko mąż nie za bardzo bo trochę kasy poszło, na ściąganie koloru i nowe. Nie wie jeszcze że za 2 tyg mam wizytę na botoks włosów w celu odżywienia, zabiedbałam trochę moje kudełki a do pracy wypadałoby normalnie wyglądać :)

ewka ja dziś 2 dzień @ daje mi w kość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż juz modli sie na glos zebym tylko okresu nie dostala. Tak bardzo pragnie tego dziecka a mi tak przykro ze nie wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fryzjera to ja tez powinnam isc na ciecie ale boje sie, ale wiecie czego -skoro w szkole i w przrdszkolu wszawica to i u fryzjera tez może jakas sie przyplatac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza my też trzymamy kciuki żeby @ nie przyszla !

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po wizycie w klinice...11 grudnia mam prywatnie HSSG a mąz musi zrobi badania genetyczne, kariotypy...wiec walczymy już głębiej...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a te badania to pod kątem późniejszej inseminacji czy tak zalecili ze względu na nasienie ?
    Ja 12 go idę na krojenie :(

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi a te badania to pod kątem późniejszej inseminacji czy tak zalecili ze względu na nasienie ?
    Ja 12 go idę na krojenie :(
    lekarz chce sprawdzić czy jest wszystko ok bo jak jestesm przypchana to bezsensu bedzie inseminacja...najpierw to sprawdzamy. chce mi też zrobić test na wrogi śluz i moje pytanie czy to ma sens skoro mamy już 1 dziecko?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Yellow Ann jakieś objawy masz? Jak się czujesz? Mnie bardzo bolą piersi po bokach i już widzę że zrobiły się takie jędrniejsze. Poza tym ok :)

Zadyszkę mam taką, że ledwo po schodach wchodzę;) sutki tkliwe, piersi nie bolą.. jestem mega rozkojarzona..A mdlosci już nie mam.. takie 2 dni miałam gorsze jeszcze z zwrotami głowy. Urszulka.. proszeee nie śmiej sądzić, że może być coś nie tak... musimy wierzyć, że to to! Ze to ten czas i ze nie ma prawa się nie udać!! Mnie też kłuje a co dziwne - w lewym jajniki a podobno to prawy tym razem działał.. :/ 30. Badanie i czekam na bicie serduszka...

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Zadyszkę mam taką, że ledwo po schodach wchodzę;) sutki tkliwe, piersi nie bolą.. jestem mega rozkojarzona..A mdlosci już nie mam.. takie 2 dni miałam gorsze jeszcze z zwrotami głowy. Urszulka.. proszeee nie śmiej sądzić, że może być coś nie tak... musimy wierzyć, że to to! Ze to ten czas i ze nie ma prawa się nie udać!! Mnie też kłuje a co dziwne - w lewym jajniki a podobno to prawy tym razem działał.. :/ 30. Badanie i czekam na bicie serduszka...
    Ja wizytę mam 05.12. Ogólnie ok, tylko piersi mnie bolą po bokach. I dziś musiałam zrobić test bo jakoś nie dowierzam, że się udało. Dziś piękne dwie krechy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi no to w szoku jestem z ta wrogościa. A powiedz mi ile musisz zapłacić za hssg?

Dziewczyny ja trzymam za was mocno kciuki. Mam nadzieję że nie zrozumiecie mnie źle, ale ja z informacją o ciąży czekałam do 3 miesiąca i dziękuję Bogu, że nic nie powiedziałam bo skończyło się jak skończyło. A teraz jak dziecku to wytłumaczyć? Oczywiście wasza decyzja, nie chce ingerować i nic sugerować, ale niestety widać że takie rzeczy się zdarzają.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zaszczepilam strach czy cokolwiek. Naprawdę mam jak najlepsze intencje.

A ja myślę o akupunkturze. Obserwuje babkę która to robi i codziennie wrzuca zdjęcia z usg ciąż jej pacjentek. Ktoś próbował może?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ewi no to w szoku jestem z ta wrogościa. A powiedz mi ile musisz zapłacić za hssg?

Dziewczyny ja trzymam za was mocno kciuki. Mam nadzieję że nie zrozumiecie mnie źle, ale ja z informacją o ciąży czekałam do 3 miesiąca i dziękuję Bogu, że nic nie powiedziałam bo skończyło się jak skończyło. A teraz jak dziecku to wytłumaczyć? Oczywiście wasza decyzja, nie chce ingerować i nic sugerować, ale niestety widać że takie rzeczy się zdarzają.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zaszczepilam strach czy cokolwiek. Naprawdę mam jak najlepsze intencje.

A ja myślę o akupunkturze. Obserwuje babkę która to robi i codziennie wrzuca zdjęcia z usg ciąż jej pacjentek. Ktoś próbował może?
    Ja zamierzam poczekać z tą informacją do świąt. Będzie to 10/11 tc. Narazie wie mąż i najlepsza przyjaciółka.

aLunia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chybs jednak ciesze ze będą mnie kroić. Może coś tam się jednak dzieje bo znowu czuje ze bolą mnie te nogi. Dokładnie uczucie goraca w kolanach. Nie wiem o co chodzi z tymi dolegliwościami :/ oby po tym mi przeszło.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka szykujesz wszystkim bardzo piękny prezent :D

Paula_shells lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a twój lekarz co na ten ból?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dołączam do wątku:) moja Ewa ma 11 miesięcy, ja dzisiaj w nocy dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. 11 miesięcy spokoju..;) Ewa zaczęła przesypiać nocki, już prawie chodzi sama, widzę jak radośnie reaguje na inne dzieci i marzy mi się, żeby miała rodzeństwo:) zastanawiam się czy jak nadal karmię piersią to czy moje cykle wrócą już do normy czy bedą przez to tak średnio regularne. Ale karmię mało, raz - dwa razy na dobę i ona już nie ssie długo, przegrałam z butlą pełną bebilonu ;)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jeżyna&Malina ja karmiłam 10 miesięcy, w tym 4 miesiące już z @ i na początku zamiast mieć regularne to zawsze spóźniała mi się równo o tydzień. Po tym jak przestałam karmić to wróciły do normy czyli 28 dni. I bólowo jest do zniesienia :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie to samo przy końcówce karmienia :) ale mój synek od samego początku umiał pić z butelki i z cycka. Chociaż wolał się do mamy poprzytulać, ale mi wygodniej było jak dostawał butlę, zwłaszcza pod koniec karmienia.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, moja bratowa jak i znajoma karmily prawie dwa lata i obie zaszły w ciążę bez miesiączki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ