X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero 16dc. 3dpo. Wiec to ze złości poprostu :P

agulineczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dostałam okres wiec nastepne staranka w grudniu.W grudniu zrobie sobie podstawowe badania hormonów płuciowych,prolaktyne i badanie hormonów tarczycy .Mam też wizytę u endokrynologa więc zobaczymy co powie.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he Hugolina, znam ten ból. Ja dziś poprawiałam u nowego fryzjera zepsute włosy po poprzednim. Jestem zachwycona, tylko mąż nie za bardzo bo trochę kasy poszło, na ściąganie koloru i nowe. Nie wie jeszcze że za 2 tyg mam wizytę na botoks włosów w celu odżywienia, zabiedbałam trochę moje kudełki a do pracy wypadałoby normalnie wyglądać :)

ewka ja dziś 2 dzień @ daje mi w kość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż juz modli sie na glos zebym tylko okresu nie dostala. Tak bardzo pragnie tego dziecka a mi tak przykro ze nie wychodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fryzjera to ja tez powinnam isc na ciecie ale boje sie, ale wiecie czego -skoro w szkole i w przrdszkolu wszawica to i u fryzjera tez może jakas sie przyplatac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza my też trzymamy kciuki żeby @ nie przyszla !

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po wizycie w klinice...11 grudnia mam prywatnie HSSG a mąz musi zrobi badania genetyczne, kariotypy...wiec walczymy już głębiej...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi a te badania to pod kątem późniejszej inseminacji czy tak zalecili ze względu na nasienie ?
    Ja 12 go idę na krojenie :(

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ewi a te badania to pod kątem późniejszej inseminacji czy tak zalecili ze względu na nasienie ?
    Ja 12 go idę na krojenie :(
    lekarz chce sprawdzić czy jest wszystko ok bo jak jestesm przypchana to bezsensu bedzie inseminacja...najpierw to sprawdzamy. chce mi też zrobić test na wrogi śluz i moje pytanie czy to ma sens skoro mamy już 1 dziecko?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Yellow Ann jakieś objawy masz? Jak się czujesz? Mnie bardzo bolą piersi po bokach i już widzę że zrobiły się takie jędrniejsze. Poza tym ok :)

Zadyszkę mam taką, że ledwo po schodach wchodzę;) sutki tkliwe, piersi nie bolą.. jestem mega rozkojarzona..A mdlosci już nie mam.. takie 2 dni miałam gorsze jeszcze z zwrotami głowy. Urszulka.. proszeee nie śmiej sądzić, że może być coś nie tak... musimy wierzyć, że to to! Ze to ten czas i ze nie ma prawa się nie udać!! Mnie też kłuje a co dziwne - w lewym jajniki a podobno to prawy tym razem działał.. :/ 30. Badanie i czekam na bicie serduszka...

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Zadyszkę mam taką, że ledwo po schodach wchodzę;) sutki tkliwe, piersi nie bolą.. jestem mega rozkojarzona..A mdlosci już nie mam.. takie 2 dni miałam gorsze jeszcze z zwrotami głowy. Urszulka.. proszeee nie śmiej sądzić, że może być coś nie tak... musimy wierzyć, że to to! Ze to ten czas i ze nie ma prawa się nie udać!! Mnie też kłuje a co dziwne - w lewym jajniki a podobno to prawy tym razem działał.. :/ 30. Badanie i czekam na bicie serduszka...
    Ja wizytę mam 05.12. Ogólnie ok, tylko piersi mnie bolą po bokach. I dziś musiałam zrobić test bo jakoś nie dowierzam, że się udało. Dziś piękne dwie krechy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi no to w szoku jestem z ta wrogościa. A powiedz mi ile musisz zapłacić za hssg?

Dziewczyny ja trzymam za was mocno kciuki. Mam nadzieję że nie zrozumiecie mnie źle, ale ja z informacją o ciąży czekałam do 3 miesiąca i dziękuję Bogu, że nic nie powiedziałam bo skończyło się jak skończyło. A teraz jak dziecku to wytłumaczyć? Oczywiście wasza decyzja, nie chce ingerować i nic sugerować, ale niestety widać że takie rzeczy się zdarzają.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zaszczepilam strach czy cokolwiek. Naprawdę mam jak najlepsze intencje.

A ja myślę o akupunkturze. Obserwuje babkę która to robi i codziennie wrzuca zdjęcia z usg ciąż jej pacjentek. Ktoś próbował może?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ewi no to w szoku jestem z ta wrogościa. A powiedz mi ile musisz zapłacić za hssg?

Dziewczyny ja trzymam za was mocno kciuki. Mam nadzieję że nie zrozumiecie mnie źle, ale ja z informacją o ciąży czekałam do 3 miesiąca i dziękuję Bogu, że nic nie powiedziałam bo skończyło się jak skończyło. A teraz jak dziecku to wytłumaczyć? Oczywiście wasza decyzja, nie chce ingerować i nic sugerować, ale niestety widać że takie rzeczy się zdarzają.
    Przepraszam jeśli kogoś urazilam albo zaszczepilam strach czy cokolwiek. Naprawdę mam jak najlepsze intencje.

A ja myślę o akupunkturze. Obserwuje babkę która to robi i codziennie wrzuca zdjęcia z usg ciąż jej pacjentek. Ktoś próbował może?
    Ja zamierzam poczekać z tą informacją do świąt. Będzie to 10/11 tc. Narazie wie mąż i najlepsza przyjaciółka.

aLunia lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chybs jednak ciesze ze będą mnie kroić. Może coś tam się jednak dzieje bo znowu czuje ze bolą mnie te nogi. Dokładnie uczucie goraca w kolanach. Nie wiem o co chodzi z tymi dolegliwościami :/ oby po tym mi przeszło.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka szykujesz wszystkim bardzo piękny prezent :D

Paula_shells lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina a twój lekarz co na ten ból?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dołączam do wątku:) moja Ewa ma 11 miesięcy, ja dzisiaj w nocy dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie. 11 miesięcy spokoju..;) Ewa zaczęła przesypiać nocki, już prawie chodzi sama, widzę jak radośnie reaguje na inne dzieci i marzy mi się, żeby miała rodzeństwo:) zastanawiam się czy jak nadal karmię piersią to czy moje cykle wrócą już do normy czy bedą przez to tak średnio regularne. Ale karmię mało, raz - dwa razy na dobę i ona już nie ssie długo, przegrałam z butlą pełną bebilonu ;)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jeżyna&Malina ja karmiłam 10 miesięcy, w tym 4 miesiące już z @ i na początku zamiast mieć regularne to zawsze spóźniała mi się równo o tydzień. Po tym jak przestałam karmić to wróciły do normy czyli 28 dni. I bólowo jest do zniesienia :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie to samo przy końcówce karmienia :) ale mój synek od samego początku umiał pić z butelki i z cycka. Chociaż wolał się do mamy poprzytulać, ale mi wygodniej było jak dostawał butlę, zwłaszcza pod koniec karmienia.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, moja bratowa jak i znajoma karmily prawie dwa lata i obie zaszły w ciążę bez miesiączki!

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ