X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wyrazy współczucia. Przykro mi bardzo :(

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mi w tym roku zmarł dziadek po 6 tygodniach od diagnozy, był w pełni sił nikt nie myślał że ma raka... W maju dowiedzieliśmy się o nowotworze dziadka - także ja myślę że niektórzy odchodzą aby dać miejsce innym.. Trzymaj się alUnia :*

Urszulka moze masz racje. 2 dni przed cc zmarla moja ciotka, mloda byla, z 10 lat starsza ode mnie, ja o tym nie wiedzialam dopiero w dniu cc a bardzo podobalo mi sie jej imie i moja corka miala je miec, a ze zmarla to glupio nam bylo i daliśmy corce inne. A teraz wierze i modle sie zeby ś.p. babcia zeslala mi aniolka, ona powinna zrozumiec skoro sama nigdy nie urodzila dziecka (moja mama nie byla jej biologiczna corka).

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Urszulka moze masz racje. 2 dni przed cc zmarla moja ciotka, mloda byla, z 10 lat starsza ode mnie, ja o tym nie wiedzialam dopiero w dniu cc a bardzo podobalo mi sie jej imie i moja corka miala je miec, a ze zmarla to glupio nam bylo i daliśmy corce inne. A teraz wierze i modle sie zeby ś.p. babcia zeslala mi aniolka, ona powinna zrozumiec skoro sama nigdy nie urodzila dziecka (moja mama nie byla jej biologiczna corka).
    A wychodzę z założenia że tak zapisane jest na Górze. Inaczej bym chyba już w psychiatryku była.. :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia bardzo mi przykro. Wyrazy współczucia :( trzymaj się kochana :*

Ja po wizycie u ginekologa i cóż...cykl bezowulacujny :( w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne :( lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele, skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu :( tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie :( wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość :(
    Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie :( ahhh dziewczyny tak mi źle że naprawdę mam dość zachodzenia w ciąże... czuje się jak szczur laboratoryjny ciągle coś łykam chodzę po lekarzach a efektu brak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 14:21

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz euforia po mału opuszcza. Dziś za kolkiekm juz miałam nerwa. Oczywiście sobie wkręcam bo boli mnie podbrzusze a nawet ten cały wzgórek i po bokach ciagnie. I przy każdym zaklociu odrazu lampka ze coś tam się dzieje :p
    ciężko się nie łudzić w koncu bo bardzo bym chciala alet wiem ze glowa tez robu swoje i duzo potrafi..Dziś w nocy byłam taka głodna ze nie mogłam zasnąć i jestem zmęczona od rana przez to. Zimno mi dotego wiec kolejny syndrom haha.

Ja śmierć ojca przezylam jak miałam 12 lat. Więcej juz żyje bez jego obecności niestety :( u mnie narazie w rodzinie sami meszczyzni odchodzą.

Urszulka Ciebie los na koniec roku wynagrodzil. Mam nadzieje ze każda z nas w końcu to spotka.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaL to dobrxe ze szybko zostało to ziagnozwane u Ciebie. Na cykle bezowulacyjne zioła chyba są Ojca Sroki 3.
    Ale jak lekarz ma plan to jak zaczniecie dzialac to szybciej może coś z tego być.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    aLunia bardzo mi przykro. Wyrazy współczucia :( trzymaj się kochana :*

Ja po wizycie u ginekologa i cóż...cykl bezowulacujny :( w ogóle wszystko wskazuje, ze mam cykle bezowulacyjne :( lekarka powiedziała, ze jak chce to mogę bawić się w testy owu i mierzenie temp ale to tylko strata mojego czasu bo jak widać u mnie test owu pozytywny w niedziele, skok temp dzisiaj a owu nie było ani w niedziele ani wczoraj ani nie ma pęcherzyka który by o tym mówił w dodatku nie ma wody za macicą któa by mówiła o owu :( tak więc tego ten... musze się wziąć w kupę bo póki co to drogę od lekarza (cały kraków w szerz) do domu przeryczałam i przekrzyczałam w samochodzie :( wiecie tak bardzo jestem zła że mam ochotę ty wszystko wy...walić mam dość :(
    Mam się zgłosić do 4dc przepisze Lamette mąż ma badania zrobić... i weź tu człowieku czekaj rok... gdy bym czekała to może za 2 lata bym zaszła wciąże... już nawet nie chcę liczyć ile na badania wydaje bo wszystko prywatnie :( ahhh dziewczyny tak mi źle że naprawdę mam dość zachodzenia w ciąże... czuje się jak szczur laboratoryjny ciągle coś łykam chodzę po lekarzach a efektu brak :(
    też miałam cykl bezoowulacyjny i proga 0,03 także no.. dlatego też miałam tą luteinę
    chodzisz do lekarza w Krakowie? Ja też :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mnie juz euforia po mału opuszcza. Dziś za kolkiekm juz miałam nerwa. Oczywiście sobie wkręcam bo boli mnie podbrzusze a nawet ten cały wzgórek i po bokach ciagnie. I przy każdym zaklociu odrazu lampka ze coś tam się dzieje :p
    ciężko się nie łudzić w koncu bo bardzo bym chciala alet wiem ze glowa tez robu swoje i duzo potrafi..Dziś w nocy byłam taka głodna ze nie mogłam zasnąć i jestem zmęczona od rana przez to. Zimno mi dotego wiec kolejny syndrom haha.

Ja śmierć ojca przezylam jak miałam 12 lat. Więcej juz żyje bez jego obecności niestety :( u mnie narazie w rodzinie sami meszczyzni odchodzą.

Urszulka Ciebie los na koniec roku wynagrodzil. Mam nadzieje ze każda z nas w końcu to spotka.
    Mam nadzieję, że taj już będzie i do was też los się uśmiechnie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mój tata zmarł :( czułam że ten rok też się dobrze nie skończy :(
    kochana tule cię mocno, wiem co przeżywasz, mój tata zmarł w sierpniu tego roku mając 55 lat...chyba nigdy się z tym nie pogodzę...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    też miałam cykl bezoowulacyjny i proga 0,03 także no.. dlatego też miałam tą luteinę
    chodzisz do lekarza w Krakowie? Ja też :)

tak w Krakowie chodze do lekarza bo jestem z Krakowa :P pytałam o luteine to mi powiedziała, ze mi nie da bo mogę zablokować owulację zrobimy monitoring następnego cyklu to w tedy będziemy myśleć :)

Akceptacja!
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj wysikalam bladziocha...to był 9dpo
    (Miałam pisać Wam rano,ale przez informację od Aluni się wstrzymałam)

Bardzo się cieszę, ale też strasznie boję zarazem.

Ewi28, Urszulka89, Kat83, Lotopałanka, Paula_shells, karolcia87 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka to super wieści :) gratulacje :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia, tak strasznie mi przykro. Nawet nie chce zgadywac co czujesz. Bądź silna....

Agulineczka, robisz betke?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam tak wcześnie wychodzą te testy to mnie już korci żeby zrobić szybciej. Dzis 8dpo teoretycznie. Testu nie mam i tak w domu. Ale jutro chyba kupie :p do pt niby blisko ale też daleko.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    tak w Krakowie chodze do lekarza bo jestem z Krakowa :P pytałam o luteine to mi powiedziała, ze mi nie da bo mogę zablokować owulację zrobimy monitoring następnego cyklu to w tedy będziemy myśleć :)
    A luteinę daje się często na wywołanie owulacji :P

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Jak Wam tak wcześnie wychodzą te testy to mnie już korci żeby zrobić szybciej. Dzis 8dpo teoretycznie. Testu nie mam i tak w domu. Ale jutro chyba kupie :p do pt niby blisko ale też daleko.
    cierpliwość czasem wynagradza ;) wytrzymaj do piątku. W poprzedniej ciąży test pozytywny wyszedł mi dopiero w dniu spodziewanej @ a tym razem 4 dni przed @.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

No to powtórka rano? Bardzo ładnie, gratulacje :D

agulineczka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Gratki :)

agulineczka lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam właśnie testy owu. Obstawiam, ze w zeszłym cyklu owu byla ok.18 dc.

Podpowiedzcie, kiedy zrobic pierwszy test ;) dzis 10dc.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ