X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia strasznie mi przykro, tulam kochana. Bedzie dobrze, tylko trzeba czasu. Teraz wspieraj mame. Ja stracilam tate, jak mialam 4 latka. Slabo go pamietam ale i tak czasem tesknie. Buziaki myszka :*

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja kupiłam właśnie testy owu. Obstawiam, ze w zeszłym cyklu owu byla ok.18 dc.

Podpowiedzcie, kiedy zrobic pierwszy test ;) dzis 10dc.
    Myślę że od 14-15 dc możesz testować. Ja miałam owu tak 17-18 dc i tak testowałam.

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mnie tez korci, jak dziewczyny pisza, ze im od 8-9 dpo wychodza testy. U mnie jutro 8 dpo wlasnie, ale chyba sie wstrzymam jednak, bo sie bede tylko bardziej wkurzac. Mnie sciskalo jak na @ lekko przez dwa dni, ale tez sobie niewiele z tego robie, juz mialam wszystkie mozliwe objawy i dupa. I tak juz czwarty rok, psia mac.

agulineczka super, trzymam kciuki :* Uda sie teraz i bedzie super, nie panikuj :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kat ja się boje ze zrobię test w czwartek i będę dale żyć w nadziei mimo wszystko :p u mnie też już było mnóstwo objawów. Jak sobie tylko przypomnę to mnie zakluje a to w brzuchu a to w cycku u ;) najchętniej bym poleciała na betę ale żal mi hajsu.
    Agulineczka będzie wszystko w porządku :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, cierpliwości :)

Kal, dostaniesz leki i wszystko sie naprostuje. Najważniejsze, że jest diagnoza. Teraz juz musi pójść w dobrą stronę :)

Urszulka, tak zrobie :) chciałam dzis zrobic z ciekawości ale się wstrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:55

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Kal, dostaniesz leki i wszystko sie naprostuje. Najważniejsze, że jest diagnoza. Teraz juz musi pójść w dobrą stronę :)

I najlepiej rób rano, jak test ciążowy. Przynajmniej u mnie wtedy był najlepszy wynik.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    I najlepiej rób rano, jak test ciążowy. Przynajmniej u mnie wtedy był najlepszy wynik.
    Ale nie z pierwszego moczu, najlepiej tak po 11:00

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Ja robiłam po południu i wieczorem i wyszło ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ale nie z pierwszego moczu, najlepiej tak po 11:00
    Mi np tylko wychodziło najlepiej rano. Potem to już nie zawsze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia tak mi przykro... Trzymaj się dzielnie i moje kondolencje

Agulineczka super wieści gratulacje :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro pojde sprawdzic przyrost bety.

ANkaG lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dzieki dziewczyny, jutro pojde sprawdzic przyrost bety.

A zaobserwowalas coś innego teraz jakieś objawy juz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove a jak wyszly badania na pasozyty?

My dzis dostalismy lek tak w ciemno tylko musze skontaktowac sie z lekarzem jak podawac bo nie jestem pewna. Lek nie jest az tak bardzo szkodliwy, kosztuje UWAGA! 3.2 zł a lekarze niechetnie go przepisuja. Paranoja.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Mi pykło w 7;) a ty jesteś w 6 nie? Może też 7 będzie szczesliwy:) robiłaś monitoring?

Monitoring mam robić za dwa miesiące jeśli do tego czasu nic nie wyjdzie!
    Na moja niekorzyść przemawia fakt ze mam bardzo długie cykle 36-40 dni. Wiec szans na poczęcie dużo mniej. Zawsze miałam długie cykle a w 1 ciążę zaszłam bez problemu.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka mój synek ważył 3800/57 cm a ja wąska w sumie byłam przed ciążą. Mierzył mi w szpitalu miednice i miał się zmieścić. "Będzie ciasno ale się zmieści "tak mówił gin. Oczywiście mimo mega skurczy,pelnegog rozwarcia główka stała w miejscu :p niepotrzebnie mnie męczyli tylko. Sama ich jux tam blagalam o to cięcie. Ale klockiem był jak na moje wymiary. Wg usg u nich to 4200 było i kazali rodzic..:(
    Chciałabym ujrzeć te II kreski i się nie martwić ta laparotomia :/

Pytałam gin na wizycie czy moja blizna po cc nie jest problemem. Powiedział mi ze jest super wszystko pozrastane i że napewno nie jest to powód. Poród miałem taki sam jak ty. Po 9h na porodówce zrobili mi cc i całe szczęście bo synek mial 4500g i 62cm. Nie wiem jak oni mnie mierzył że stwierdzili ze urodze.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się waham cały czas czy robić ta bliznę. Kurde ciężka decyzja naprawdę. Ale chyba lepiej żałować ze się zrobiło niż ze się nie spróbowało jux wszystkiego. A po tym zobaczymy jak nam pójdzie.

Nie wiem czy się sugerować ta temperatura ale już spada wiec tez Dupa w tym cyklu.. @ w poniedziałek
    A w następny wtorek juz szpital to w środę beda mnie operować tak przypuszczam :(

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:

My dzis dostalismy lek tak w ciemno tylko musze skontaktowac sie z lekarzem jak podawac bo nie jestem pewna. Lek nie jest az tak bardzo szkodliwy, kosztuje UWAGA! 3.2 zł a lekarze niechetnie go przepisuja. Paranoja.

Iza, nie wykryto pasożytów :)
    A wczoraj koleżanka naprowadzila mnie, ze zgrzytanie zębami moze powodowac niedobor magnezu (podobny mechanizm jak drżenie powiek). Ostatnio zgrzytac przestał, a bral Centrum Junior przez ostatni miesiac. Może to jakis trop.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, to operacja, więc nie dziwie sie, ze sie boisz i masz wątpliwości. Dobrze, ze termin taki krotki, bo bys osiwiala od myślenia o tym ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) u mnie dziś temperatura z rana 37,6 na 12 mam lekarza zobaczymy co powie. Liczyłam ze te plamienia jeśli nie ciąża to okres wiec jest 7dc :D dam znać zaraz po wizycie :P

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:

Jaka nazwa? też mam taki lek na robaczki i w tych samych granicach cenowych. Moja pediatra nie widzi problemu żeby go przepisać :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ