X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia strasznie mi przykro, tulam kochana. Bedzie dobrze, tylko trzeba czasu. Teraz wspieraj mame. Ja stracilam tate, jak mialam 4 latka. Slabo go pamietam ale i tak czasem tesknie. Buziaki myszka :*

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja kupiłam właśnie testy owu. Obstawiam, ze w zeszłym cyklu owu byla ok.18 dc.

Podpowiedzcie, kiedy zrobic pierwszy test ;) dzis 10dc.
    Myślę że od 14-15 dc możesz testować. Ja miałam owu tak 17-18 dc i tak testowałam.

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mnie tez korci, jak dziewczyny pisza, ze im od 8-9 dpo wychodza testy. U mnie jutro 8 dpo wlasnie, ale chyba sie wstrzymam jednak, bo sie bede tylko bardziej wkurzac. Mnie sciskalo jak na @ lekko przez dwa dni, ale tez sobie niewiele z tego robie, juz mialam wszystkie mozliwe objawy i dupa. I tak juz czwarty rok, psia mac.

agulineczka super, trzymam kciuki :* Uda sie teraz i bedzie super, nie panikuj :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kat ja się boje ze zrobię test w czwartek i będę dale żyć w nadziei mimo wszystko :p u mnie też już było mnóstwo objawów. Jak sobie tylko przypomnę to mnie zakluje a to w brzuchu a to w cycku u ;) najchętniej bym poleciała na betę ale żal mi hajsu.
    Agulineczka będzie wszystko w porządku :)

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, cierpliwości :)

Kal, dostaniesz leki i wszystko sie naprostuje. Najważniejsze, że jest diagnoza. Teraz juz musi pójść w dobrą stronę :)

Urszulka, tak zrobie :) chciałam dzis zrobic z ciekawości ale się wstrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:55

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Kal, dostaniesz leki i wszystko sie naprostuje. Najważniejsze, że jest diagnoza. Teraz juz musi pójść w dobrą stronę :)

I najlepiej rób rano, jak test ciążowy. Przynajmniej u mnie wtedy był najlepszy wynik.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    I najlepiej rób rano, jak test ciążowy. Przynajmniej u mnie wtedy był najlepszy wynik.
    Ale nie z pierwszego moczu, najlepiej tak po 11:00

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Ja robiłam po południu i wieczorem i wyszło ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ale nie z pierwszego moczu, najlepiej tak po 11:00
    Mi np tylko wychodziło najlepiej rano. Potem to już nie zawsze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia tak mi przykro... Trzymaj się dzielnie i moje kondolencje

Agulineczka super wieści gratulacje :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro pojde sprawdzic przyrost bety.

ANkaG lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dzieki dziewczyny, jutro pojde sprawdzic przyrost bety.

A zaobserwowalas coś innego teraz jakieś objawy juz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove a jak wyszly badania na pasozyty?

My dzis dostalismy lek tak w ciemno tylko musze skontaktowac sie z lekarzem jak podawac bo nie jestem pewna. Lek nie jest az tak bardzo szkodliwy, kosztuje UWAGA! 3.2 zł a lekarze niechetnie go przepisuja. Paranoja.

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Mi pykło w 7;) a ty jesteś w 6 nie? Może też 7 będzie szczesliwy:) robiłaś monitoring?

Monitoring mam robić za dwa miesiące jeśli do tego czasu nic nie wyjdzie!
    Na moja niekorzyść przemawia fakt ze mam bardzo długie cykle 36-40 dni. Wiec szans na poczęcie dużo mniej. Zawsze miałam długie cykle a w 1 ciążę zaszłam bez problemu.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka mój synek ważył 3800/57 cm a ja wąska w sumie byłam przed ciążą. Mierzył mi w szpitalu miednice i miał się zmieścić. "Będzie ciasno ale się zmieści "tak mówił gin. Oczywiście mimo mega skurczy,pelnegog rozwarcia główka stała w miejscu :p niepotrzebnie mnie męczyli tylko. Sama ich jux tam blagalam o to cięcie. Ale klockiem był jak na moje wymiary. Wg usg u nich to 4200 było i kazali rodzic..:(
    Chciałabym ujrzeć te II kreski i się nie martwić ta laparotomia :/

Pytałam gin na wizycie czy moja blizna po cc nie jest problemem. Powiedział mi ze jest super wszystko pozrastane i że napewno nie jest to powód. Poród miałem taki sam jak ty. Po 9h na porodówce zrobili mi cc i całe szczęście bo synek mial 4500g i 62cm. Nie wiem jak oni mnie mierzył że stwierdzili ze urodze.

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się waham cały czas czy robić ta bliznę. Kurde ciężka decyzja naprawdę. Ale chyba lepiej żałować ze się zrobiło niż ze się nie spróbowało jux wszystkiego. A po tym zobaczymy jak nam pójdzie.

Nie wiem czy się sugerować ta temperatura ale już spada wiec tez Dupa w tym cyklu.. @ w poniedziałek
    A w następny wtorek juz szpital to w środę beda mnie operować tak przypuszczam :(

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:

My dzis dostalismy lek tak w ciemno tylko musze skontaktowac sie z lekarzem jak podawac bo nie jestem pewna. Lek nie jest az tak bardzo szkodliwy, kosztuje UWAGA! 3.2 zł a lekarze niechetnie go przepisuja. Paranoja.

Iza, nie wykryto pasożytów :)
    A wczoraj koleżanka naprowadzila mnie, ze zgrzytanie zębami moze powodowac niedobor magnezu (podobny mechanizm jak drżenie powiek). Ostatnio zgrzytac przestał, a bral Centrum Junior przez ostatni miesiac. Może to jakis trop.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, to operacja, więc nie dziwie sie, ze sie boisz i masz wątpliwości. Dobrze, ze termin taki krotki, bo bys osiwiala od myślenia o tym ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) u mnie dziś temperatura z rana 37,6 na 12 mam lekarza zobaczymy co powie. Liczyłam ze te plamienia jeśli nie ciąża to okres wiec jest 7dc :D dam znać zaraz po wizycie :P

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:

Jaka nazwa? też mam taki lek na robaczki i w tych samych granicach cenowych. Moja pediatra nie widzi problemu żeby go przepisać :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ