X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka powodzenia!

Hugolina, zdolna jesteś :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka a kiedy pierwszy test robiłaś ? Jak miałeś betę niecałe 10 to juz wyszło na sikancu?

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 23:07

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • hala123 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozna dolaczyc? Mam prawie dwuletniego synka i teraz staramy sie o córeczkę

Emi12, ANkaG lubią tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • hala123 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieknie... Ucielo mi posta a tyle sie napisalam.... O synka staralismy sie ok 5,5 roku, ciekawe jak bedzie tym razem. Szaleje z testami ale jutro mam wizyte u dentysty i mialam zrobic zdjecie rtg. Mimo negatywow chyba sie z tym wstrzymam. W tym cyklu wzielam bardzo duzo tabletek przeciwbolowych , po owulce rowniez, wiec moze lepiej jakby sie nie udalo. Ale jak widze negatywne testy ciazowe to od razu ogarnia mnie strach ze tym razem starania znowu beda trwaly tak dlugo...

Paula_shells lubi tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj hala123. A coś było przyczyną ze starania trwały tyle czasu? Jak się czlowiek stara to zwraca uwagę na wszystko. A powinno się żyć normalnie. Wiem ze łatwo się mówi bo nie raz fiksuje. Trzymam kciuki aby druga ciąża przyszła szybko. Powodzenia

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    No pieknie... Ucielo mi posta a tyle sie napisalam.... O synka staralismy sie ok 5,5 roku, ciekawe jak bedzie tym razem. Szaleje z testami ale jutro mam wizyte u dentysty i mialam zrobic zdjecie rtg. Mimo negatywow chyba sie z tym wstrzymam. W tym cyklu wzielam bardzo duzo tabletek przeciwbolowych , po owulce rowniez, wiec moze lepiej jakby sie nie udalo. Ale jak widze negatywne testy ciazowe to od razu ogarnia mnie strach ze tym razem starania znowu beda trwaly tak dlugo...
    witaj :)
    Lepiej zrób to zdjęcie i polecz zęby przed. Nawet jakbyś była w ciązy - co bardzo Ci życzę :) to na tym etapie rozwoju dziecka jest zasada wszystko albo nic. Także raczej nie masz czym zaszkodzić bo nawet nie wiesz o tym że możesz być w ciąży. Kiedyś tak moja Pani gin mi tłumaczyła (oblewałam zdaną sesję na studiach a na drugi dzień zrobiłam test który okazał się pozytywny - teraz mam zdrową i rozrabiającą 6,5 latkę).

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Hala123:) była jakaś przyczyną długich starań? 3mamy kciuki żeby z drugą poszło szybciutko ;)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina wyprzedziłaś mnie wiadomością:P

Hugolina87 lubi tę wiadomość

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam pierwszy test 9dpo. Nord test o czulosci 10. Kreska widoczna w przepisowych 5 min i nie trzeba bylo szukac jej pod swiatlo ;) wylapalam ciaze praktycznie na samym poczatku. Ja jakos nigdy nie umialam wstrzymać sie z testowaniem. Zazwyczaj zaczynalam testowac wlasnie od 9dpo. Wczesniej moim zdaniem nie ma sensu, chociaz bywaly szczesciary z kreska 7dpo.
    Takie wczesne testowanie to wlasnie wynik moich zapasow testow, ktore poczynilam ;)tak bym przynajmniej do 11/12 dpo czekala tak jak w pierwszej ciazy.

Hugolina87, Urszulka89, Lotopałanka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Robilam pierwszy test 9dpo. Nord test o czulosci 10. Kreska widoczna w przepisowych 5 min i nie trzeba bylo szukac jej pod swiatlo ;) wylapalam ciaze praktycznie na samym poczatku. Ja jakos nigdy nie umialam wstrzymać sie z testowaniem. Zazwyczaj zaczynalam testowac wlasnie od 9dpo. Wczesniej moim zdaniem nie ma sensu, chociaz bywaly szczesciary z kreska 7dpo.
    Takie wczesne testowanie to wlasnie wynik moich zapasow testow, ktore poczynilam ;)tak bym przynajmniej do 11/12 dpo czekala tak jak w pierwszej ciazy.
    Mi zostało jeszcze z 15 testów :p z mojego zapasu

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wroce jeszcze do tych lekow na pasozyty. Ty jak dajesz te 2.5ml i za 2 tyg. jeszcze raz to na jakue pasozyty to dziala, tylko na owsiki czi i cala reszte tez? Bo nam w ulitce ze takue dawkiwanie to na owsiki a na inne jest inne dawkowanie i jestem w kropce. I co następnego dnia pucujesz mieszkanko, robusz wielkie pranie itp. czy tylko ten lek?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Urszulka wroce jeszcze do tych lekow na pasozyty. Ty jak dajesz te 2.5ml i za 2 tyg. jeszcze raz to na jakue pasozyty to dziala, tylko na owsiki czi i cala reszte tez? Bo nam w ulitce ze takue dawkiwanie to na owsiki a na inne jest inne dawkowanie i jestem w kropce. I co następnego dnia pucujesz mieszkanko, robusz wielkie pranie itp. czy tylko ten lek?
    To było napewno na owsiki, glistę i jeszcze coś jeszcze co jest popularne w naszym klimacie ale nie pamiętam. Nie robie zbytniego sprzątania. Piorę prześcieradła, pościel. Ręczniki i bieliznę i tak piorę w 90 stopniach. Maskotek prawie córka nie ma więc też nie ma problemów. No i też wymieniam jej szczoteczkę do zębów. Zresztą to robię po każdej jakieś infekcji (no po katarze nie bo bym zbankrutowała :p)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Może znajdę ten lek gdzieś to napiszę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 ile się staraliscie?

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Może znajdę ten lek gdzieś to napiszę :)

To jakbys mogla to napisz.
    O szczotecce do zebow to nie pomyslalam ale moja to zjada szczoteczki, co 2 tyg.nowa. o maskotkach tez nie. I tak mysle ze jak juz upralam firanki w 40st.to drugi raz prac nie bede, narazie leza zlozone i czekaja na wyniki testow.
    Jak ja jutro wszystko wypiore to nam przydomowa oczyszczalnia siadzie, bakterie pozdychaja od nadmiaru detergentow.

• MalaMi* Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    My też staramy się o drugiego maluszka. Zaczęliśmy starania jak synek skończył rok wiec w marcu będzie 2 lata od rozpoczęcia starań. Po drodze byłam 2 razy w ciąży. Niestety jedna ciąża ektopowa a drugą kila dni temu poroniłam. Miałam zabieg łyżeczkowania więc czekam na kontrole u lekarza i zobaczymy kiedy będzie zielone światło. Boję się kolejnej ciąży. Nie chcę aby znów się powtórzyło to przez co musiałam i muszę teraz przechodzić. A Wy ile już się staracie?
    Z synkiem udało się zajść w 2cs a teraz tylko pod górkę.

0YAzp1.png
    12.03.2015 synek Nathaniel :)
    12.08.2016 Aniołek 9 tydzień cp
    25.11.2017 Aniołek 6 tydzień
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:
    Witam,
    My też staramy się o drugiego maluszka. Zaczęliśmy starania jak synek skończył rok wiec w marcu będzie 2 lata od rozpoczęcia starań. Po drodze byłam 2 razy w ciąży. Niestety jedna ciąża ektopowa a drugą kila dni temu poroniłam. Miałam zabieg łyżeczkowania więc czekam na kontrole u lekarza i zobaczymy kiedy będzie zielone światło. Boję się kolejnej ciąży. Nie chcę aby znów się powtórzyło to przez co musiałam i muszę teraz przechodzić. A Wy ile już się staracie?
    Hej. Mamy dzieci w tym samym wieku i mój też z marca :) Ale my o pierwsze staraliśmy się 2lata, a o drugie 11 miesięcy i w obu przypadkach udało się dopiero po zabiegu laparoskopii. Ale w międzyczasie nigdy nie byłam w ciąży i kiedyś myślałam sobie, że inne kobiety przynajmniej mogą zajść w ciążę pomimo że po chwili ją tracą, a ja nawet nie wiedziałam czy mogę zajść, ale teraz współczuję tym kobietom bo strata nawet na tak wczesnym etapie też boli....
    Powodzenia w staraniach i jak najszybciej zielonego światełka życzę :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    Urszulka89 ile się staraliscie?
    rok

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi* wrote:
    Witam,
    Witaj :)
    Bardzo Ci współczuję, nie wyobrażam sobie tego co przeżywasz... I mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała tego doświadczyć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ