X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jaka nazwa? też mam taki lek na robaczki i w tych samych granicach cenowych. Moja pediatra nie widzi problemu żeby go przepisać :)

Chyba Vernox czy cos takiego, nie jestem pewna bo nie bylo wczoraj w aptece, lek odbieram dzisiaj. Pani dr kazala dawkowac jak w ulotce ale tam jest dawkowanie na owsice 1tabl. I 1 tabl za 2 tyg. I na pozostale jelitowe 2 tabl.przez 3 dni i teraz nie wiem jak.

I zdecydowaliśmy sie na testy skorne prywatnie, narazie na te podstawowe, na nfz zrobimy reszte, te mniej pilne w styczniu u tej samej pani dr.
    Ale widze ze ten antybiotyk i leki co dostala w sobote dzialaja, jest lepiej. Wczoraj rozmawialam ze znajoma, jej córka tez tak bardzo kaslala i w końcu ktos wpadł na pomysl i okazało sie ze ma mykoplazme, byla 3 tyg. Na antybiotyku zeby dziadostwo wyleczyc, wczesniej tez miala antybiotyki, badania, rtg i nic nie wychodzilo i nie pomagalo.

DoveLove nie pociesze cie ale z kalu trudno trafic czy sa pasozyty czy nie, szczegolnie z pojedynczej probki. Wykrywalnosc jest w granucach 25%.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Chyba Vernox czy cos takiego, nie jestem pewna bo nie bylo wczoraj w aptece, lek odbieram dzisiaj. Pani dr kazala dawkowac jak w ulotce ale tam jest dawkowanie na owsice 1tabl. I 1 tabl za 2 tyg. I na pozostale jelitowe 2 tabl.przez 3 dni i teraz nie wiem jak.

I zdecydowaliśmy sie na testy skorne prywatnie, narazie na te podstawowe, na nfz zrobimy reszte, te mniej pilne w styczniu u tej samej pani dr.
    Ale widze ze ten antybiotyk i leki co dostala w sobote dzialaja, jest lepiej. Wczoraj rozmawialam ze znajoma, jej córka tez tak bardzo kaslala i w końcu ktos wpadł na pomysl i okazało sie ze ma mykoplazme, byla 3 tyg. Na antybiotyku zeby dziadostwo wyleczyc, wczesniej tez miala antybiotyki, badania, rtg i nic nie wychodzilo i nie pomagalo.

DoveLove nie pociesze cie ale z kalu trudno trafic czy sa pasozyty czy nie, szczegolnie z pojedynczej probki. Wykrywalnosc jest w granucach 25%.
    O to ja miałam w płynie. najpierw 2,5ml a za dwa tygodnie znów tyle samo. No i tyle kuracji. Można ją stosować 2 razy do roku

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A zaobserwowalas coś innego teraz jakieś objawy juz ?

Co zaobserwowałam w tym cyklu, to to że od owulacji mialam non stop wilgotno, co raczej się nie zdarzało. Do tego ból piersi, ale mnie przed @ też bolą. Dzień po wyznaczonej owulacji miałam male plamienie, kiedy w czasie owulacyjnym nigdy wcześniej plamień nie mialam. Nie wiem od czego to było.
    No i bolal mnie jajnik prawy dosyć mocno. Teraz mam bóle jak na @.

Krew upuszczona. Sprawdzam dzisiaj czy beta przyrosła ( w poniedziałek mialam okolo 10). Rano się poplakałam z nerwów bo biel na tescie (dziś 11 dpo). Ale z drugiego siku juz cos było widac...
    Bardzo się boję. Dam znać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Co zaobserwowałam w tym cyklu, to to że od owulacji mialam non stop wilgotno, co raczej się nie zdarzało. Do tego ból piersi, ale mnie przed @ też bolą. Dzień po wyznaczonej owulacji miałam male plamienie, kiedy w czasie owulacyjnym nigdy wcześniej plamień nie mialam. Nie wiem od czego to było.
    No i bolal mnie jajnik prawy dosyć mocno. Teraz mam bóle jak na @.

Krew upuszczona. Sprawdzam dzisiaj czy beta przyrosła ( w poniedziałek mialam okolo 10). Rano się poplakałam z nerwów bo biel na tescie (dziś 11 dpo). Ale z drugiego siku juz cos było widac...
    Bardzo się boję. Dam znać.

W poprzednim cyklu tez tak mialam, i piersi bolaly, i jajniki i brzuch i plamienie po owulacji i wilgoc i d..., nic z tego.

Agulineczka bedzie dobrze, zobaczysz.

agulineczka lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i temperatury całkiem wysokie. Dzisiaj rano 37,10

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp dziś 36,76 mało. Wiec nie wiem czy mam na coś liczyć. Z wieczora się nie liczy bo w tedy i owszem mam ponad 37 mierząc pod językiem :( brzuch mnie boli ale to chyba glowa tak dziala..albo może dostane @ szybciej. Nie wiem narazie nawet testu nir kupuje bo nie widze sensu juz. Pocieszam się ze ta dziura co będą mnie kroić będzie mała bo ma być z 5 cm wiec i na macicy tez będzie malutka to może się szybko yo zrosnie i po tym się coś zmieni bo gdzieś przyczyną być musi jak nir wychodzi przez 19 cykli jux :(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie temp dziś 36,76 mało. Wiec nie wiem czy mam na coś liczyć. Z wieczora się nie liczy bo w tedy i owszem mam ponad 37 mierząc pod językiem :( brzuch mnie boli ale to chyba glowa tak dziala..albo może dostane @ szybciej. Nie wiem narazie nawet testu nir kupuje bo nie widze sensu juz. Pocieszam się ze ta dziura co będą mnie kroić będzie mała bo ma być z 5 cm wiec i na macicy tez będzie malutka to może się szybko yo zrosnie i po tym się coś zmieni bo gdzieś przyczyną być musi jak nir wychodzi przez 19 cykli jux :(
    Nadzieja zawsze jest :)
    Który jest dc?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nadzieja zawsze jest :)
    Który jest dc?

22 dc dziś ;) owu była w 13 dc. Cykl 26 dniowe mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:23

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    22 dc dziś ;) owu była w 13 dc. Cykl 26 dniowe mam.
    Teoretycznie w piątek możesz testować ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Teoretycznie w piątek możesz testować ;)

Taki był plan właśnie. Gin mówił ze owu była w nocy z 13 na 14 dc. Pewnie kupie ten test i będę testować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nawet już jutro można by było test zrobić tal na rozgrzewkę ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Taki był plan właśnie. Gin mówił ze owu była w nocy z 13 na 14 dc. Pewnie kupie ten test i będę testować.
    No to powodzenia ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam właśnie test bo do lekarza się oczywiście nie dostałam negatywny.. Nie wiem czy się śmiać czy płakać

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Ja zrobiłam właśnie test bo do lekarza się oczywiście nie dostałam negatywny.. Nie wiem czy się śmiać czy płakać
    To chyba jakieś zaburzenia hormonalne..

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To chyba jakieś zaburzenia hormonalne..

Tak czy inaczej jutro spróbuję do gina niech zbada

Kacper 30/08/2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uszylam dla synka strój na andrzejki na jutro. Normalnie dumna jestem. Będzie mega czarodziejem :D

Chociaż głową odpoczela trzy godziny od myśli hehe

Paula_shells lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja właśnie uszylam dla synka strój na andrzejki na jutro. Normalnie dumna jestem. Będzie mega czarodziejem :D

Chociaż głową odpoczela trzy godziny od myśli hehe
    Zdolniacha :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A u mnie koniec pracy na dziś :) ech niedługo zacznie się czekanie na owu u mnie... Bo @ już na wykończeniu... Ech ciekawe czy prezent gwiazdkowy będzie czy nie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    A u mnie koniec pracy na dziś :) ech niedługo zacznie się czekanie na owu u mnie... Bo @ już na wykończeniu... Ech ciekawe czy prezent gwiazdkowy będzie czy nie

Powodzenia :)

Kacper 30/08/2010 <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta przyrosła :)

9dpo - 9,22
    11dpo - 31,82

Średni dwudniowy przyrost 244%

jangwa_maua, Hugolina87, Ola_45, YellowAnn, Lotopałanka, Kat83, DoveLove, ANkaG lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ