X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jaka nazwa? też mam taki lek na robaczki i w tych samych granicach cenowych. Moja pediatra nie widzi problemu żeby go przepisać :)

Chyba Vernox czy cos takiego, nie jestem pewna bo nie bylo wczoraj w aptece, lek odbieram dzisiaj. Pani dr kazala dawkowac jak w ulotce ale tam jest dawkowanie na owsice 1tabl. I 1 tabl za 2 tyg. I na pozostale jelitowe 2 tabl.przez 3 dni i teraz nie wiem jak.

I zdecydowaliśmy sie na testy skorne prywatnie, narazie na te podstawowe, na nfz zrobimy reszte, te mniej pilne w styczniu u tej samej pani dr.
    Ale widze ze ten antybiotyk i leki co dostala w sobote dzialaja, jest lepiej. Wczoraj rozmawialam ze znajoma, jej córka tez tak bardzo kaslala i w końcu ktos wpadł na pomysl i okazało sie ze ma mykoplazme, byla 3 tyg. Na antybiotyku zeby dziadostwo wyleczyc, wczesniej tez miala antybiotyki, badania, rtg i nic nie wychodzilo i nie pomagalo.

DoveLove nie pociesze cie ale z kalu trudno trafic czy sa pasozyty czy nie, szczegolnie z pojedynczej probki. Wykrywalnosc jest w granucach 25%.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Chyba Vernox czy cos takiego, nie jestem pewna bo nie bylo wczoraj w aptece, lek odbieram dzisiaj. Pani dr kazala dawkowac jak w ulotce ale tam jest dawkowanie na owsice 1tabl. I 1 tabl za 2 tyg. I na pozostale jelitowe 2 tabl.przez 3 dni i teraz nie wiem jak.

I zdecydowaliśmy sie na testy skorne prywatnie, narazie na te podstawowe, na nfz zrobimy reszte, te mniej pilne w styczniu u tej samej pani dr.
    Ale widze ze ten antybiotyk i leki co dostala w sobote dzialaja, jest lepiej. Wczoraj rozmawialam ze znajoma, jej córka tez tak bardzo kaslala i w końcu ktos wpadł na pomysl i okazało sie ze ma mykoplazme, byla 3 tyg. Na antybiotyku zeby dziadostwo wyleczyc, wczesniej tez miala antybiotyki, badania, rtg i nic nie wychodzilo i nie pomagalo.

DoveLove nie pociesze cie ale z kalu trudno trafic czy sa pasozyty czy nie, szczegolnie z pojedynczej probki. Wykrywalnosc jest w granucach 25%.
    O to ja miałam w płynie. najpierw 2,5ml a za dwa tygodnie znów tyle samo. No i tyle kuracji. Można ją stosować 2 razy do roku

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A zaobserwowalas coś innego teraz jakieś objawy juz ?

Co zaobserwowałam w tym cyklu, to to że od owulacji mialam non stop wilgotno, co raczej się nie zdarzało. Do tego ból piersi, ale mnie przed @ też bolą. Dzień po wyznaczonej owulacji miałam male plamienie, kiedy w czasie owulacyjnym nigdy wcześniej plamień nie mialam. Nie wiem od czego to było.
    No i bolal mnie jajnik prawy dosyć mocno. Teraz mam bóle jak na @.

Krew upuszczona. Sprawdzam dzisiaj czy beta przyrosła ( w poniedziałek mialam okolo 10). Rano się poplakałam z nerwów bo biel na tescie (dziś 11 dpo). Ale z drugiego siku juz cos było widac...
    Bardzo się boję. Dam znać.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Co zaobserwowałam w tym cyklu, to to że od owulacji mialam non stop wilgotno, co raczej się nie zdarzało. Do tego ból piersi, ale mnie przed @ też bolą. Dzień po wyznaczonej owulacji miałam male plamienie, kiedy w czasie owulacyjnym nigdy wcześniej plamień nie mialam. Nie wiem od czego to było.
    No i bolal mnie jajnik prawy dosyć mocno. Teraz mam bóle jak na @.

Krew upuszczona. Sprawdzam dzisiaj czy beta przyrosła ( w poniedziałek mialam okolo 10). Rano się poplakałam z nerwów bo biel na tescie (dziś 11 dpo). Ale z drugiego siku juz cos było widac...
    Bardzo się boję. Dam znać.

W poprzednim cyklu tez tak mialam, i piersi bolaly, i jajniki i brzuch i plamienie po owulacji i wilgoc i d..., nic z tego.

Agulineczka bedzie dobrze, zobaczysz.

agulineczka lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i temperatury całkiem wysokie. Dzisiaj rano 37,10

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp dziś 36,76 mało. Wiec nie wiem czy mam na coś liczyć. Z wieczora się nie liczy bo w tedy i owszem mam ponad 37 mierząc pod językiem :( brzuch mnie boli ale to chyba glowa tak dziala..albo może dostane @ szybciej. Nie wiem narazie nawet testu nir kupuje bo nie widze sensu juz. Pocieszam się ze ta dziura co będą mnie kroić będzie mała bo ma być z 5 cm wiec i na macicy tez będzie malutka to może się szybko yo zrosnie i po tym się coś zmieni bo gdzieś przyczyną być musi jak nir wychodzi przez 19 cykli jux :(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie temp dziś 36,76 mało. Wiec nie wiem czy mam na coś liczyć. Z wieczora się nie liczy bo w tedy i owszem mam ponad 37 mierząc pod językiem :( brzuch mnie boli ale to chyba glowa tak dziala..albo może dostane @ szybciej. Nie wiem narazie nawet testu nir kupuje bo nie widze sensu juz. Pocieszam się ze ta dziura co będą mnie kroić będzie mała bo ma być z 5 cm wiec i na macicy tez będzie malutka to może się szybko yo zrosnie i po tym się coś zmieni bo gdzieś przyczyną być musi jak nir wychodzi przez 19 cykli jux :(
    Nadzieja zawsze jest :)
    Który jest dc?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nadzieja zawsze jest :)
    Który jest dc?

22 dc dziś ;) owu była w 13 dc. Cykl 26 dniowe mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:23

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    22 dc dziś ;) owu była w 13 dc. Cykl 26 dniowe mam.
    Teoretycznie w piątek możesz testować ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Teoretycznie w piątek możesz testować ;)

Taki był plan właśnie. Gin mówił ze owu była w nocy z 13 na 14 dc. Pewnie kupie ten test i będę testować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nawet już jutro można by było test zrobić tal na rozgrzewkę ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Taki był plan właśnie. Gin mówił ze owu była w nocy z 13 na 14 dc. Pewnie kupie ten test i będę testować.
    No to powodzenia ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam właśnie test bo do lekarza się oczywiście nie dostałam negatywny.. Nie wiem czy się śmiać czy płakać

Kacper 30/08/2010 <3
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Ja zrobiłam właśnie test bo do lekarza się oczywiście nie dostałam negatywny.. Nie wiem czy się śmiać czy płakać
    To chyba jakieś zaburzenia hormonalne..

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To chyba jakieś zaburzenia hormonalne..

Tak czy inaczej jutro spróbuję do gina niech zbada

Kacper 30/08/2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie uszylam dla synka strój na andrzejki na jutro. Normalnie dumna jestem. Będzie mega czarodziejem :D

Chociaż głową odpoczela trzy godziny od myśli hehe

Paula_shells lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja właśnie uszylam dla synka strój na andrzejki na jutro. Normalnie dumna jestem. Będzie mega czarodziejem :D

Chociaż głową odpoczela trzy godziny od myśli hehe
    Zdolniacha :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A u mnie koniec pracy na dziś :) ech niedługo zacznie się czekanie na owu u mnie... Bo @ już na wykończeniu... Ech ciekawe czy prezent gwiazdkowy będzie czy nie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    A u mnie koniec pracy na dziś :) ech niedługo zacznie się czekanie na owu u mnie... Bo @ już na wykończeniu... Ech ciekawe czy prezent gwiazdkowy będzie czy nie

Powodzenia :)

Kacper 30/08/2010 <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta przyrosła :)

9dpo - 9,22
    11dpo - 31,82

Średni dwudniowy przyrost 244%

jangwa_maua, Hugolina87, Ola_45, YellowAnn, Lotopałanka, Kat83, DoveLove, ANkaG lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ