X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hala mozna kupic rozne preparaty bez recepty na pasozyty, na ogol sa ziolowe ale wyczytalam ze od marca dostepny bez recepty jest pyrantelum, ze 3 lata temu corka go dostala tez tak w ciemno i nic nie wyszlo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nue będę kupować testu. Bo to raczej się czuje ze jest się w ciąży kiedy się człowiek stara. U mnie nic specjalnego się nie dzieje. Jak zwykle przed terminem @ dałam się trochę pofiksowac ale już mi przeszło i ze szłam na ziemię. Czeka mnie ten szpital. Cały czas i tak się waham, tylko nie chce żałować później ze nie poszalam jeśli miesiąc w miesiąc będą kolejne niepowodzenia. Dla mnie starać się tak długo to już męczące jest psychicznie. I wg mnie jeśli długo nie wychodzi ten ponad rok to jest coś na rzeczy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja dziewczyny nue będę kupować testu. Bo to raczej się czuje ze jest się w ciąży kiedy się człowiek stara. U mnie nic specjalnego się nie dzieje. Jak zwykle przed terminem @ dałam się trochę pofiksowac ale już mi przeszło i ze szłam na ziemię. Czeka mnie ten szpital. Cały czas i tak się waham, tylko nie chce żałować później ze nie poszalam jeśli miesiąc w miesiąc będą kolejne niepowodzenia. Dla mnie starać się tak długo to już męczące jest psychicznie. I wg mnie jeśli długo nie wychodzi ten ponad rok to jest coś na rzeczy.
    A ja Ci powiem, że akurat w tym cyklu co zaszłam to nie czułam że jestem w ciąży :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja Ci powiem, że akurat w tym cyklu co zaszłam to nie czułam że jestem w ciąży :p

Ale u Ciebie chociaz temp poszła w górę a u mnie wręcz przeciwnie :/ z wieczora jest powyżej 37 ale liczy się ta z rana a dziś 36,74 wiec mniej niż wczoraj :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale dla Was zatestuje jutro z rana :D kupie tego bobo testa bo będę w rossmanie ;)

Urszulka89, ANkaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Hugolina ja na temp nie znam bo narazie nie bawię się w to ale z tego co czytam inne dziewczyny to różnie z tą temp jest i różnie jest jak zajdziesz juz ja w poprzedniej ciąży więcej se chyba wmawiałam bo jak ktoś ma smaki np to ma je też nawet nie będąc w ciąży. Staram się ja i siostra mojego męża aktualnie i obie przed owu miałyśmy takie zachcianki że chciałam zrobić test czy ta @ co była czy to była ta;D

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a co tam u Ciebie?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam oznak ciążowych bo się w tedy nie starałam;) pamiętam ze mi cycki urosły w jedna noc no i ze się pojawiła jakąś krew, myslama ze sie zaczęła @.ale to było tylko jakieś newielkie plamienie. Dat nie pamietam niestety. W tedy dopiero po 3 dniach od terminu zrobiłam test i nie wierzyłam :p teraz czekam na jakiś objaw a może tak być ze mnie zaskoczy bo mam.znajome które nic nie mialy nawey bólu cycków. Zero objawów a w ciąży były. Nadzieje mogę mieć do dnia @ ;) ale ten test jutro rozwieje wątpliwości. Powodzenia dla reszty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 09:48

ANkaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę że będzie dobrze!

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Ja liczę że będzie dobrze!

Test kupiłam :D czuły ;)

hala123, ANkaG lubią tę wiadomość

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina mam nadzieję, ze sie miło zaskoczysz i jutro na tescie zobaczysz druga kreseczke. A jaki test kupilas?
    Chyba kupie ten lek na odrobaczanie bo raz w zyciu chyba by sie przydalo to zrobić.

Ja dzis zrobilam ten test. Szczerze to dopatruje sie w nim cien cienia cienia, ale moj maz ktory ma lepszy wzrok nie widzi nic. Mam bogata wyobraznie na to wychodzi. Zrobilabym foto ale mam bardzo slaby aparat w tel. A do tego cienia potrzebna bylaby co najmniej lustrzanka haha

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z domowego laboratorium pink super czuły ;) na testach się nie znam w ogole. Zobaczymy jutro :) ja raczej przeczuwam biel vizira; )

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Z domowego laboratorium pink super czuły ;) na testach się nie znam w ogole. Zobaczymy jutro :) ja raczej przeczuwam biel vizira; )
    Mi vizir na biało nie robił, przeniosłam się na ariel :D

Paula_shells lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z Was robiła badania na borelioze?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A któraś z Was robiła badania na borelioze?
    Mój maż robił w tym roku

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mój maż robił w tym roku
    Bo mi koleżanka zasugerowała bo ponoć z borelioza ciężko zajść w ciążę. Ale nie przypominam sobie kleszcza w ostatnim czasie a widzę ze to dość kosztowne badanie w sumie. :/
    A z objawów nie mam co szukać wiec sobie nie szukam juz choroby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 12:23

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Bo mi koleżanka zasugerowała bo ponoć z borelioza ciężko zajść w ciążę. Ale nie przypominam sobie kleszcza w ostatnim czasie a widzę ze to dość kosztowne badanie w sumie. :/
    Ja ci powiem tak, boleriozę bardzo trudno wykryć ponieważ ją trzeba uchwycić w momencie gdy ona atakuje - ona tak sobie przechodzi w stan uśpienia co jakiś czas. Badania co wykonują w lab w granicach 100-150zł nie są zbytnio wiarygodne. :/ Mój mąż leżał w szpitalu przez tydzień i robili mu tylko badania pod tym kątem. No ale on miał objawy reumatyczne i ukąszenie kleszcza z rumieniem wiec dlatego. Ale na szczęście wszystko wyszło ok a te stawy to od czegoś innego :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Co do ciązy to czytałam kiedyś artykuł o babce co zaszła w ciążę chorując przewlekle na boleriozę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym zainteresowałam bo mnie te nogi bolą :/ i nie mam pomysłu od czego. Czy to woda się zatrzymuje czy jaka cholera. Teraz też mnie bolą. Jak zawsze przed @ zresztą. Na wadze kg więcej mam więc przypuszczać mogę ze to woda się zatrzymuje. Tyle że nie widzę po sobie zeby bylo ciasno w spodniach np ;p

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja się tym zainteresowałam bo mnie te nogi bolą :/ i nie mam pomysłu od czego. Czy to woda się zatrzymuje czy jaka cholera. Teraz też mnie bolą. Jak zawsze przed @ zresztą. Na wadze kg więcej mam więc przypuszczać mogę ze to woda się zatrzymuje. Tyle że nie widzę po sobie zeby bylo ciasno w spodniach np ;p
    Woda może się najbardziej właśnie w nogach odkładać. A lepsze masz nogi rano?

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ