X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Woda może się najbardziej właśnie w nogach odkładać. A lepsze masz nogi rano?

Najbardziej mnie bolą kiedy usiade. Łydki mnie rwa a jak ma być @ to uczucie goraca w udach. Terax tez plecy zaczynają boleć :/ :( nie mam co robić sobie nadziei niestety.

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) byłam dziś u giną.. 18.10 ostatnia miesiaczka..ciąża niby 6 t 1 d ale zarodka narazie brak. Następna wizyta 27.12. Chyba umrę że strachu do tego czasu:( ja tak myslalam że za wczesnie wizyta ..tym bardziej że cykl raczej 33 dni.:/ eh

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Cześć dziewczyny:) byłam dziś u giną.. 18.10 ostatnia miesiaczka..ciąża niby 6 t 1 d ale zarodka narazie brak. Następna wizyta 27.12. Chyba umrę że strachu do tego czasu:( ja tak myslalam że za wczesnie wizyta ..tym bardziej że cykl raczej 33 dni.:/ eh
    Ja ostatnią @ miałam 19.10 a wizyta 5.12 więc to będzie prawie 8 tydzień się zacznie. W pierwszej ciązy była coś w 6 tygodniu u gin i też zarodka widać nie było, byłam przerażona. Dopiero za 2 tyg było wszystko widać. Dlatego teraz tak wczas nie idę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas termin odgórnie ustalany bo terminy ma napiete (prywatnie bez ciąży na marzec) :/ bez sensu.. Ale Połozna to liczyla:/zastanawiam się nad beta hcg jeszcze raz.

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    U nas termin odgórnie ustalany bo terminy ma napiete (prywatnie bez ciąży na marzec) :/ bez sensu.. Ale Połozna to liczyla:/zastanawiam się nad beta hcg jeszcze raz.
    Możesz betę sprawdzić i jest kalkulator bety na belly i możesz sprawdzić przyrost czy jest prawidłowy.

YellowAnn lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź YelowAnn będę i szkoda że masz takiego gin ja ostatnio byłam u takiej co nie widziala nic w 5tc i zbadala mnie potem 2 razy i w 6 bylo widać ale potem bylam dopiero w 10tc i szkoda że nie byla m ok 8tc bo byłoby już wiadomo że nie mam co robić badań bo była bezzarodkowa

• CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginekologa... Zarodek jest obumarly dlatego test nie wykazał juz ciąży dostałam receptę na jakiś lek wywołujący za tydzień mam kontrolę jeśli lek nie pomoże wtedy lyzeczkowanie ;(

Kacper 30/08/2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud bardzo mi przykro tule mocno.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Byłam dziś u ginekologa... Zarodek jest obumarly dlatego test nie wykazał juz ciąży dostałam receptę na jakiś lek wywołujący za tydzień mam kontrolę jeśli lek nie pomoże wtedy lyzeczkowanie ;(
    Kurczę... bardzo Ci współczuję.. :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

Przykro mi bardzo :( :(

Ja nie wiem czy dobrze widziałam ale jakby w sluzie widoczne były już brązowe niteczki. Zobaczę później czy coś będzie. Czy to juz @ się zaczyna ? :/ zwariowac idzie. W sumię nue miałam nigdy zadmych plamien przed. Ech.. na głowę mi siadają te starania. Sprawdziłam swoje cykle i fakt raz się zdarzyło ze trwal 23 dni. Dziś 23dc mam. :/ no nic tylko czekać do jutra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:50

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn a spróbuj iść może do innego gin. Ja bym nie dała rady tak długo czekać...

Czekamnacud przykro mi bardzic:(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud przykro mi bardzo... I współczuję...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaG generalnie najlepsza gin w moim mieście i okolicy.. bardzo jestem zadowolona z niej.. Połozna za wczesnie mnie umówiłam.. Ale to jak to nietypowe zarodka potem był a potem obumarl tak?

Czekamnacud bardzo mi przykro:(

Allunia po pierwsze nie zdążyłam wcześniej..bardzo mi przykro z powodu twojej straty:( a beta hcg jutro zrobię.. zobzobzymy..chociaż ktoś tu już pisał że ponoć beta może rosnąć nawet bez zarodka. :/

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yellow będzie wszystko dobrze. U mnie pamiętam byłam jakoś w tym samym czasie i powiedział gin ze jest za mały jak na ten wiek ciazowy. Poszłam za tydzie i juz było wszystko i serduszko bilo. U kropka wystarczy dzień i juz wszystko jest na swoim miejscu.

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

Przykro mi bardzo :( wspieram calym sercem :* trzymaj się:*

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:

Rzeczywiście termin strasznie odległy ale za razem w sumie to tylko 27dni... Moze warto zrobić bety i zaczekać na termin wizyty, wtedy juz wszystko będzie jasne...

Sama mam termin na polowe stycznia nfz:/ umówiłam sie profilaktycznie na badania blizny ale jakby zaskoczyło w tym miesiącu tez nie wiem co zrobię z tym czekaniem na wizytę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 15:48

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na cud wspolczuje straty :(

YellowAnn jesli cykle masz dluzsze to mozliwe, ze owulacja tez sie przesunela i ciaza jest mlodsza. Wiem, ze sie teraz biedna stresujesz, ja tez bym sie denerwowala, ale pozostaje Ci tylko cierpliwie poczekac. Pamietaj, ze nic nie jest przesadzone absolutnie. Mozesz zrobic bete i za 2 dni sprawdzic przyrost, ale to tez nie da 100% gwarancji. Trzymam mocno kciuki za Ciebie!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do terminu wizyty ja bym tyle nie wytrzymala. Umow sie gdzies za tydzien do pierwszego lepszego lekarza. Cale swieta bedziesz w stresie siedziec. Ja dzisiaj bede dzwonic do mojej ginekolog zeby umowic sie na pierwsza wizyte. Jak nie da rady przed swietami to pojde gdziekolwiek.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej tez zaczełam sie starac o kolejnego maluszka po 8 latach :) to mój 1 cykl po odstawieniu tabletek... gin mi powiedziała ze najlepiej sie starac od razu... nie trzeba robic przerwy bo to nie wpływa na dziecko... tez nie cierpliwie czekam i czekam czy dostane okres,,, a to jeszcze tydzień... :(

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie się dowiedziałam że moja SIS jest w ciąży bardzo się cieszę miałam ubaw bo ona nie planowała a 5 miesięcy temu spirale wyciągnęła i zaliczyła wpadkę.
    Ja nie mam na co liczyć w tym cyklu bo mojego m nie ma ale ogólnie czuje ze właśnie mam dni płodne. Nic ja czekam na droznosc a potem będę się martwić.

Agus tobie polecam inofolic lub inofem bo po odstawieniu anty różnie to bywa z cyklem. No ale trzymam kciuki za was wszystkie żeby szybko się udało każdej zaciazyc.

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ