X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Woda może się najbardziej właśnie w nogach odkładać. A lepsze masz nogi rano?

Najbardziej mnie bolą kiedy usiade. Łydki mnie rwa a jak ma być @ to uczucie goraca w udach. Terax tez plecy zaczynają boleć :/ :( nie mam co robić sobie nadziei niestety.

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) byłam dziś u giną.. 18.10 ostatnia miesiaczka..ciąża niby 6 t 1 d ale zarodka narazie brak. Następna wizyta 27.12. Chyba umrę że strachu do tego czasu:( ja tak myslalam że za wczesnie wizyta ..tym bardziej że cykl raczej 33 dni.:/ eh

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Cześć dziewczyny:) byłam dziś u giną.. 18.10 ostatnia miesiaczka..ciąża niby 6 t 1 d ale zarodka narazie brak. Następna wizyta 27.12. Chyba umrę że strachu do tego czasu:( ja tak myslalam że za wczesnie wizyta ..tym bardziej że cykl raczej 33 dni.:/ eh
    Ja ostatnią @ miałam 19.10 a wizyta 5.12 więc to będzie prawie 8 tydzień się zacznie. W pierwszej ciązy była coś w 6 tygodniu u gin i też zarodka widać nie było, byłam przerażona. Dopiero za 2 tyg było wszystko widać. Dlatego teraz tak wczas nie idę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas termin odgórnie ustalany bo terminy ma napiete (prywatnie bez ciąży na marzec) :/ bez sensu.. Ale Połozna to liczyla:/zastanawiam się nad beta hcg jeszcze raz.

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    U nas termin odgórnie ustalany bo terminy ma napiete (prywatnie bez ciąży na marzec) :/ bez sensu.. Ale Połozna to liczyla:/zastanawiam się nad beta hcg jeszcze raz.
    Możesz betę sprawdzić i jest kalkulator bety na belly i możesz sprawdzić przyrost czy jest prawidłowy.

YellowAnn lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź YelowAnn będę i szkoda że masz takiego gin ja ostatnio byłam u takiej co nie widziala nic w 5tc i zbadala mnie potem 2 razy i w 6 bylo widać ale potem bylam dopiero w 10tc i szkoda że nie byla m ok 8tc bo byłoby już wiadomo że nie mam co robić badań bo była bezzarodkowa

• CzekamNaCud Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u ginekologa... Zarodek jest obumarly dlatego test nie wykazał juz ciąży dostałam receptę na jakiś lek wywołujący za tydzień mam kontrolę jeśli lek nie pomoże wtedy lyzeczkowanie ;(

Kacper 30/08/2010 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud bardzo mi przykro tule mocno.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:
    Byłam dziś u ginekologa... Zarodek jest obumarly dlatego test nie wykazał juz ciąży dostałam receptę na jakiś lek wywołujący za tydzień mam kontrolę jeśli lek nie pomoże wtedy lyzeczkowanie ;(
    Kurczę... bardzo Ci współczuję.. :(

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

Przykro mi bardzo :( :(

Ja nie wiem czy dobrze widziałam ale jakby w sluzie widoczne były już brązowe niteczki. Zobaczę później czy coś będzie. Czy to juz @ się zaczyna ? :/ zwariowac idzie. W sumię nue miałam nigdy zadmych plamien przed. Ech.. na głowę mi siadają te starania. Sprawdziłam swoje cykle i fakt raz się zdarzyło ze trwal 23 dni. Dziś 23dc mam. :/ no nic tylko czekać do jutra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 14:50

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn a spróbuj iść może do innego gin. Ja bym nie dała rady tak długo czekać...

Czekamnacud przykro mi bardzic:(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud przykro mi bardzo... I współczuję...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaG generalnie najlepsza gin w moim mieście i okolicy.. bardzo jestem zadowolona z niej.. Połozna za wczesnie mnie umówiłam.. Ale to jak to nietypowe zarodka potem był a potem obumarl tak?

Czekamnacud bardzo mi przykro:(

Allunia po pierwsze nie zdążyłam wcześniej..bardzo mi przykro z powodu twojej straty:( a beta hcg jutro zrobię.. zobzobzymy..chociaż ktoś tu już pisał że ponoć beta może rosnąć nawet bez zarodka. :/

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yellow będzie wszystko dobrze. U mnie pamiętam byłam jakoś w tym samym czasie i powiedział gin ze jest za mały jak na ten wiek ciazowy. Poszłam za tydzie i juz było wszystko i serduszko bilo. U kropka wystarczy dzień i juz wszystko jest na swoim miejscu.

• Tekana Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud wrote:

Przykro mi bardzo :( wspieram calym sercem :* trzymaj się:*

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Tekana Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:

Rzeczywiście termin strasznie odległy ale za razem w sumie to tylko 27dni... Moze warto zrobić bety i zaczekać na termin wizyty, wtedy juz wszystko będzie jasne...

Sama mam termin na polowe stycznia nfz:/ umówiłam sie profilaktycznie na badania blizny ale jakby zaskoczyło w tym miesiącu tez nie wiem co zrobię z tym czekaniem na wizytę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 15:48

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na cud wspolczuje straty :(

YellowAnn jesli cykle masz dluzsze to mozliwe, ze owulacja tez sie przesunela i ciaza jest mlodsza. Wiem, ze sie teraz biedna stresujesz, ja tez bym sie denerwowala, ale pozostaje Ci tylko cierpliwie poczekac. Pamietaj, ze nic nie jest przesadzone absolutnie. Mozesz zrobic bete i za 2 dni sprawdzic przyrost, ale to tez nie da 100% gwarancji. Trzymam mocno kciuki za Ciebie!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do terminu wizyty ja bym tyle nie wytrzymala. Umow sie gdzies za tydzien do pierwszego lepszego lekarza. Cale swieta bedziesz w stresie siedziec. Ja dzisiaj bede dzwonic do mojej ginekolog zeby umowic sie na pierwsza wizyte. Jak nie da rady przed swietami to pojde gdziekolwiek.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej tez zaczełam sie starac o kolejnego maluszka po 8 latach :) to mój 1 cykl po odstawieniu tabletek... gin mi powiedziała ze najlepiej sie starac od razu... nie trzeba robic przerwy bo to nie wpływa na dziecko... tez nie cierpliwie czekam i czekam czy dostane okres,,, a to jeszcze tydzień... :(

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie się dowiedziałam że moja SIS jest w ciąży bardzo się cieszę miałam ubaw bo ona nie planowała a 5 miesięcy temu spirale wyciągnęła i zaliczyła wpadkę.
    Ja nie mam na co liczyć w tym cyklu bo mojego m nie ma ale ogólnie czuje ze właśnie mam dni płodne. Nic ja czekam na droznosc a potem będę się martwić.

Agus tobie polecam inofolic lub inofem bo po odstawieniu anty różnie to bywa z cyklem. No ale trzymam kciuki za was wszystkie żeby szybko się udało każdej zaciazyc.

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ