X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    AnkaG generalnie najlepsza gin w moim mieście i okolicy.. bardzo jestem zadowolona z niej.. Połozna za wczesnie mnie umówiłam.. Ale to jak to nietypowe zarodka potem był a potem obumarl tak?

Czekamnacud bardzo mi przykro:(

Allunia po pierwsze nie zdążyłam wcześniej..bardzo mi przykro z powodu twojej straty:( a beta hcg jutro zrobię.. zobzobzymy..chociaż ktoś tu już pisał że ponoć beta może rosnąć nawet bez zarodka. :/
    Ja też bym poszła za jakiś tydzień do innego ginekologa żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, to tylko 1wizyta u innego, ale za to spokojne święta i prawie cały miesiąc bo stres teraz dla Ciebie nie wskazany.

YellowAnn lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak właśnie w święta na spokojnie...

YellowAnn :*

Ja jestem bez męża więc też nici z tego. W sobotę pogrzeb :( jakoś funkcjonujemy w miarę normalnie. Nie dociera to do nas.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Taak właśnie w święta na spokojnie...

YellowAnn :*

Ja jestem bez męża więc też nici z tego. W sobotę pogrzeb :( jakoś funkcjonujemy w miarę normalnie. Nie dociera to do nas.

Oj przykro mi :(

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem bez męża więc też nici z tego. W sobotę pogrzeb :( jakoś funkcjonujemy w miarę normalnie. Nie dociera to do nas.[/QUOTE]

A tak się zapytam,bo nie doczytałam albo przegapiłam ktoś ci bliski?

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sypie śniegiem(KUJAWSKO-POMORSKIE), jeszcze przyszły tydzień przeżyć i robie sobie wolne...mam dość tak się narobiłam że aż kręgosłup mi siada,zachciało mi się firmy sprzatajacej to mam.
    ide po te skierowanie na hsg i na zabieg i do połowy stycznia siedze w domu.Trudno ale czy ja usiedzę to jest pytanie???

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek a jaka okolica kujawsko pomorskiego bo ja też to województwo ale śniegu nie widać :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yelow ja miałam tal ze jak mi w tym 6tc+0 potwierdzila ze jest zarodek to potem miałam zrobic badania i przyjść w 10tc0 noi wtedy okazało się że jest bezzarodka ciąża i musiałam porobić a jakbym była przeczulona to bym sie umówiła jeszcze w tym 8tc

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Czekam na cud wspolczuje straty :(

YellowAnn jesli cykle masz dluzsze to mozliwe, ze owulacja tez sie przesunela i ciaza jest mlodsza. Wiem, ze sie teraz biedna stresujesz, ja tez bym sie denerwowala, ale pozostaje Ci tylko cierpliwie poczekac. Pamietaj, ze nic nie jest przesadzone absolutnie. Mozesz zrobic bete i za 2 dni sprawdzic przyrost, ale to tez nie da 100% gwarancji. Trzymam mocno kciuki za Ciebie!

Miałam monitoring i rzeczywiście owu miałam dopiero ok 5 listopada.. z tego by wynikało że wiek płodu jest mniejszy.... mam nadzieję że będzie dobrze

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn, spokojnie. Mysle, ze było po prostu za wczesnie. Zrob sobie dla pewnosci betę, chociaż wiem jak trudno cierpliwie czekac.

CzekamNaCud, tak mi przykro :( Mam nadzieję, ze obejdzie sie bez lyzeczkowania. Tule mocno <3

Hugolina, czekamy na Twoj tescik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 19:49

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam @...regularnie jak zawsze...7 grudnia hssg...może coś z tego wyjdzie

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Gibonek a jaka okolica kujawsko pomorskiego bo ja też to województwo ale śniegu nie widać :)
    Pomiędzy Chełmża a Wabrzeznem q pochodzę z okolic Grudziądza

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    W ktorym dniu cyklu trzeba iść na hsg

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nawet nie rusza jak @ dostanę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Hugolina, czekamy na Twoj tescik :)

Niestety Was rozczaruje. Test poczeka na lepsze czasy. Żal mi sikać bo wiem ze nic z tego. :( cycki mi spadły nagle i jakis sluz podbarwiony się pojawił. Myślę że to jakiś mega spadek proga..może z nerwów jakieś zaburzenie w tym cyklu. Nie będę sobie robić nadziei bez sensu. Na twarzy tez armagedon jakiś. Także czekam do 12 go na szpital. I się ciesze ze mam jedno bo nue wiem czy będę kiedyś w ciąży jeszcze. Powodzenia dziewczyny. Będę Wam dzielnie kibicowac i trzymać kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda Higolina ale jeszcze @ nie ma to zostań z Nami

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekamNaCud bardzo mi przykro.

YellowAnn mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Ten listopad to jakies zamieszamie wszystkim robi. 7dc a ja nadal plamie po @ jak zwykle 5dc koniec krwawienia i zero plamien. Zyje w stresie, martwie sie o córkę chociaz po lekach jest juz lepiej ale kiedy pojdzie do przedszkola to nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Powodzenia. :) trzymam kciuki.

Ja juz mam symptomy @ niestety :/ plecy mnie tak bolą jak bym dostała łopata.
    A zostać zostane ;) będę pisać że szpitala hehe ;p
    Nawet po tej całej operacji nie wiem czy nie czeka mnie inseminacja. Czas pokaże. Jeśli będę mieć w ogóle moc na działania i dalsza walkę.

ANkaG lubi tę wiadomość

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, rzeczywiście miałaś sporo nerwów, moze stąd ten podbarwiony sluz...
    Wiem jakie nadzieje pokladalas w tym cyklu, rozumiem rozczarowanie ale myśl pozytywnie Kochana. Twoje szanse na kolejnego maluszka po operacji wzrosna, tego sie trzymaj!

Hugolina87 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie poddawaj sie kochana .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ryzyko ze ta blizna wcale nie będzie lepsza niż poprzednia. Ja jux sama nie wiem co myslec. Ale uważam że jak tam zajrza to coś znajdą bo kiedyś nie miałam takich dolegliwości w ciągu cyklu jak mam teraz z nogami i z plecami.
    Czas szybko leci. Przykro mi bo chciałam aby syn miał rodzeństwo do zabawy a tak będę mieć dwójkę jednakowo bo nie wiadomo kiedy w ogóle wyjdzie ta ciąża. Mialam nie płakać ale dla oczyszczenia sobie becze.

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ