X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę idę z nadzieja ze coś naprawia. Bo wcześniej cykle miałam takie książkowe. Boli takich nie miałam. Niby podczas laparo powinno coś wyjsc jeśli by było ale też nie do końca. Liczę ze moje dolegliwości się skończą. Do macicy w końcu nie zagladali a po kontraście tez nie zawsze wszystko widać ponoć. Wierzę że będzie lepiej. Moja macica wisi na tym zroscie wiec mam nadzieje ze jak usuną to się naprostuje trochę ;) i się obejdzie bez inseminacji :) mam koszulkę dla Synka "jestem najlepszym bratem na świecie " na 4 lata to może jeszcze zdąży ja zalożyć w przyszłym roku w grudniu hahha ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja mam powera dziś. Wczoraj miałam ten gorszy dzień ;) wiec dziś z @ mam.zamiar ogarnąć pol chaty :D w sumie chyba zostanie ten 12 grudnia bo te porządki zrobię przedswiateczne a później jux nie dm rady pewnie. I na urodziny idziemy z małym w sb przyszła to będzie miał frajdę.
    Nie wiem czy o to chodzi żeby się umawiać w pierwszej fazie na zabieg żeby przypadkiem nie być w ciąży. U mnie wypadnie akuratować owu chyba kiedy będę na operacji. Powinno być okej. Trzymam kciuki za resztę
    Hugolinka noo kurde, współczuję ale cieszy mnie fakt, że tak podeszła do tego w tym cyklu. Zamartwianie się nic nie da a tylko wprowadzi nas w większego doła :/

Dziewczyny, trzymam za was w kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 09:13

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka chyba nic nie dzieje się bez przyczyny. Widocznie wszechświat zaplanował innaczej niż bym chciała ;) może najpierw uda nam się ustabilizowac po nowym roku. Mój M pomaga przy otwarciu knajpy i będzie miał nowa prace. Może ta chatę uda się ogarnąć. Ja do roboty i w tedy maluszek się pojawi :)

Urszulka89, aLunia lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie drugi dzień mdli :/ czekam na kolegę z pracy bo pojechał na miasto i ma mi kupić zapiekankę :D Nosz kurde i doczekać się nie mogę :D

JennyXS lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się fatalnie czuje. Mdli mnie:/ i nie poszłam na betę bo leżę od rana w łóżku. :( w nocy się męczyłam.. bolał mnie brzuch.chyba ze stresu:(

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Ja też się fatalnie czuje. Mdli mnie:/ i nie poszłam na betę bo leżę od rana w łóżku. :( w nocy się męczyłam.. bolał mnie brzuch.chyba ze stresu:(
    ja miałam iśc rano przed pracą na badania bo we wtorek wizyta ale zaspałam. Muszę iść w poniedziałek.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • hala123 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis kolejny negatyw. Wiec sprawa jasna... Czekam na kolejny cykl

Hubi 2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz rozkmine mam czy kupić żel na zrosty. Lekarz mi zapisał nazwę. 5 lub 6 stow kosztuje. Kurde drogi ale dobrze by było go użyć bo ponoc jest skuteczny. Musze z gin ustalić czy mi go zaaplikuje.

Hala nowy cykl będzie i nowe nadzieje. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:08

hala123 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po ciąży...............:( :( :(

Beta z dzisiaj tylko 44
    Przedwczoraj 31

Ryczę..........

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale to już pewne ? :( rozumiem ze ten przyrost jest znikomy. Może lab się pomyliło ? :(

Bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 14:55

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jeju... Może w lab się pomylili? :( moze wybierz się na szybko do lekarza. Ech ... Nie wiem co powiedzieć :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyslalalam poczatkowo o bledzie w labo.... ale to tylko dlatego ze moj umysl tego chce. Jestem zalamana. Nie mam mozliwosci dzisiaj skoczyc do lekarza. Zreszta przy tak malej becie nic nie zobaczy. Jeszcze rodzina do mnie dzisiaj przyjezdza.... ;(;(;(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zbadaj betę jeszcze raz w poniedziałek. Ech... :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    W ktorym dniu cyklu trzeba iść na hsg
    przed owulacją do 10 dc najlepiej, ja ide 8 dc

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka a kiedy był termin @?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Mnie już nawet nie rusza jak @ dostanę.
    mnie też nie bo wiem żę chyba naturlanie juz nie poczniemy dziecka

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    przed owulacją do 10 dc najlepiej, ja ide 8 dc

Ja miałam właśnie być 9dc ale ze @ dostałam 3 dni wcześniej niespodziewanie to będę szła na ta operacje w 12dc :/ tak zalecają te wszystkie zabiegi przed owu żeby się przypadkiem w ciąży nue było.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja miałam właśnie być 9dc ale ze @ dostałam 3 dni wcześniej niespodziewanie to będę szła na ta operacje w 12dc :/ tak zalecają te wszystkie zabiegi przed owu żeby się przypadkiem w ciąży nue było.
    ja poczatkowo byłam zapisana 11 grudnia ale że też dostałam wczesniej okresu wiec mi przesuneli w klinice zabieg.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam szczerze że nawet nie wierze w to że po hssg się uda...chyba już straciłam nadzieje...jakos ostatnio straciłam sens na wszystko...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja poczatkowo byłam zapisana 11 grudnia ale że też dostałam wczesniej okresu wiec mi przesuneli w klinice zabieg.

Ja Ewi robie w szpitalu i nie dzwonilam nawet z przesunieciem. W ciążę i tak nie zajde przed operacja wiec mam.nadzieje ze będzie okej nawet jak pójdę tego 12 go dc.
    U mnie już 18 cykli minęło i tez jakoś nie wierze ze będę w ciąży :-/ mam też synka z 2014. Miało być innaczej z drugim bobas em.

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ