X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove ja tak często w nocy sikam że ten mocz z rana taki nie bardzo jest hehe. Na pewno jutro zrobie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    DoveLove ja tak często w nocy sikam że ten mocz z rana taki nie bardzo jest hehe. Na pewno jutro zrobie.
    Powinnaś mieć przynajmniej 4 godziny przerwy między ostatnim sikaniem :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Nina, bylam na tym watku jeszcze zanim zaszlam w ciaze i podczutuje sobie dalej, zresztą jak reszta dziewczyn z tego watku ktorym sie udalo.

I trzymaj tak dalej
    Dobrze ze jesteś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja juz dziś na chodzie, nie miałam żadnego krwawienia ani nic, rana trochę mnie ciagnie ale do zniesienia.najgorsze jest to ze mamy zakaz jedzenia od wt od 14. Ja i tak przemycilam dwa biszkopty bo bym padła z głodu. Wszystjo się goi i w pon będą ściągać szwy. Wczoraj było gorzej ale z dnia na dzień będzie tylko lepiej jyz :) musze się do swonego gina wybrać i spytać czy wsio oki. Ale ciężko go złapać bo od rana operuje a potem ucieka. Postaram się jutro albo przy wpisie :) jak leżę to nic nie boli. Pozdrawiam Was cieplutko :)
    ALunia może wysikasz dwie kreseczki jutro. Tego życzę każdej

aLunia, Paula_shells lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wiem. Dwa razy w życiu miałam pozytywne testy :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma już jedno dziecko... I może 2 pomoc nawet gdy coś się dzieje prawda a to że jest w ciąży z 2 to bardzo dobrze też można zapytaćjak to teraz jest jak zaciazysz po 8 latach nap.

Ja to mam problem moje dziecko ma 7 lat i stale płaczę o byle co masakra zastanawiam się czy nie iść z nią do psychologa. W szkole tak samo aż nauczycieli do mnie dzwoni. I ostatnio mówi może by Pani posiedziałem z dzieckiem trochę w domu albo odbierał przez jakiś czas ze szkoly(wraca autobusem mieszkamy na wsi) albo to jest kolejny skok rozwojowy. Ale tyle co ja ze swoim dzieckiem siedzę w domu to chyba nikt. Zlecenia biorę do 12 po 13 jestem w domu i cały czas siedzę z nią chyba że naprawdę mam zleceń kilka to siedzę max do 14.no ale za coś trzeba żyć. A na 1 dziecko w pl nic ci nie przysługuje.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...

Ja tam się cieszę że dziewczyny zostały z nami mimo ciąży i nadal nas wspierają... To miłe z ich strony...

To ile z nas jeszcze testuje przed świętami lub w same święta?

Ja według jednego z dwóch terminów pojawienia się @ jakie obstawiam teoretycznie mogłabym zatestować w wigilię to będzie 3 dni przed spodziewana @ i chyba się skuszę a nóż trafi się prezent świąteczny dla męża i dla mnie :)

Paula_shells, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie lotopalanka też bym tak zrobiła.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka ja sikam okolo swiat albo zaraz po, zalezy jak mi teraz owu wypadnie. Ostatnio byla w 9dc, teraz sie zanosi na norme 13-14, ciagle czekam :) Akurat powinno byc 10-12 dpo okolo Bozego narodzenia. A okres mi wypada... w sylwestra hahaha to poszaleje, nie ma co :P

Hugolina ciesze sie, ze sie dobrze czujesz :) Ja po laparo nie bardzo bylam na chodzie, szwy mnie ciagnely strasznie, choc mialam malutkie. To smigaj dziewczyna, teraz juz bedzie codziennie lepiej :* A niedlugo dwie piekne krechy ^^

A ogolnie to swieta ida, trzeba chalupe sprzatac, latac na zakupy, gotowac. Moze... ekhem... "wyluzujemy" w natloku zajec :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Peklam wczoraj normalnie, wyplakalam sie mezowi jak mi zle i wszystko do dupy, wszystko niesprawiedliwe ;) A dzisiaj juz luzik. Muzyczka w sluchawkach, kakao pod reka, maluje sobie. Na ptaki mnie wzielo. I abstrakcyjne motyle. Szok :P

Adele a ty kiedy sikasz? Niedlugo jakos?

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sika bo cykl w samotni. Ale @ 20 grudnia i po świętach działamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Chyba każda z nas ma już jedno dziecko... I może 2 pomoc nawet gdy coś się dzieje prawda a to że jest w ciąży z 2 to bardzo dobrze też można zapytaćjak to teraz jest jak zaciazysz po 8 latach nap.

Ja to mam problem moje dziecko ma 7 lat i stale płaczę o byle co masakra zastanawiam się czy nie iść z nią do psychologa. W szkole tak samo aż nauczycieli do mnie dzwoni. I ostatnio mówi może by Pani posiedziałem z dzieckiem trochę w domu albo odbierał przez jakiś czas ze szkoly(wraca autobusem mieszkamy na wsi) albo to jest kolejny skok rozwojowy. Ale tyle co ja ze swoim dzieckiem siedzę w domu to chyba nikt. Zlecenia biorę do 12 po 13 jestem w domu i cały czas siedzę z nią chyba że naprawdę mam zleceń kilka to siedzę max do 14.no ale za coś trzeba żyć. A na 1 dziecko w pl nic ci nie przysługuje.

Moja tez taka placzliwa tylko 2 lata mlodsza od twojej. A moze twojej corce ktos w szkole dokucza? Moze warto sprobowac cos zrobic razem np. kino? Nie wiem jak soedzacie ze soba czas. Moja siedzi cale dnie w domu, teraz wysłałam do przrdszkola i jest mega problem bo jak "z pepowina"? Jest placz, wymioty, nerwy. No i teraz prawie wogole sie z nia nie bawie i chyba przez to zachowuje sue przeokropnie w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej...

Ja tam się cieszę że dziewczyny zostały z nami mimo ciąży i nadal nas wspierają... To miłe z ich strony...

To ile z nas jeszcze testuje przed świętami lub w same święta?

Ja według jednego z dwóch terminów pojawienia się @ jakie obstawiam teoretycznie mogłabym zatestować w wigilię to będzie 3 dni przed spodziewana @ i chyba się skuszę a nóż trafi się prezent świąteczny dla męża i dla mnie :)

Ja przy takim wykresie nie mam na co liczyc, szkoda testu.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:

Gibonek córka z tego wyrośnie, wiem to po sobie. Ja byłam gorsza, beczałam o byle co, nawet powodu nie musiało być. Ale szczerze mówiąc to mamy takie czasy że moim zdaniem warto wybrać się do psychologa. Znajomi jeżdżą z córką (co prawda to już nastolatka) i inna dziewczyna :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin w środę albo czwartek teraz ale nie testuję, bo nic nie było w trakcie owulacji. Ale trzymam kciuki za pozostałe :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, pamiętasz jak spać nie mogłaś przez ten zabieg? :) a teraz cała w skowronkach, oby zaśpiewały szybkie dwie kreski u Ciebie :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Hugolina, pamiętasz jak spać nie mogłaś przez ten zabieg? :) a teraz cała w skowronkach, oby zaśpiewały szybkie dwie kreski u Ciebie :)

Ja się najbardziej ciesze ze juz po ale do wtorku musze być w szpitalu :/ odrazu szwy sciagna. Dziś już nawt chodzę wyprostowana. Dostałam śniadanie suchy chleb jak dla konia i kleik który tak śmierdzi ze nie daje rady go tknac :p byle do wtorku ;) goi się całkiem ładnie. Ciekawe jak w środku to wygląda. Jakieś brązowe plamienie się pojawilo ale miało prawo. Jeśli cykl będzie norlamnu to u mnie @ tez w święta wypada :p musze lekarza złapać i się spytać czy wsio oki poszło i czy usunal ten zrost.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja się najbardziej ciesze ze juz po ale do wtorku musze być w szpitalu :/ odrazu szwy sciagna. Dziś już nawt chodzę wyprostowana. Dostałam śniadanie suchy chleb jak dla konia i kleik który tak śmierdzi ze nie daje rady go tknac :p byle do wtorku ;) goi się całkiem ładnie. Ciekawe jak w środku to wygląda. Jakieś brązowe plamienie się pojawilo ale miało prawo. Jeśli cykl będzie norlamnu to u mnie @ tez w święta wypada :p musze lekarza złapać i się spytać czy wsio oki poszło i czy usunal ten zrost.
    Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się udało. Wycieli stara bliznę. Mega mocno zszyl ponownie. Mam i jajowody i janiki bardzo ładne ;) takze teraz się wykuruje i staranka wznowimy. Przy wypisie pewnie się dowiem od kiedy można zacząć. Juz biegam po korytarzu :)

Urszulka89, jangwa_maua, Iza84, DoveLove, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierzę!!!! Wyszedł mi test. Mega bladzioch. Nie wierzę własnym oczom.

Urszulka89, Lotopałanka, jangwa_maua, Iza84, karolcia87, DoveLove, Kat83, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ