X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove ja tak często w nocy sikam że ten mocz z rana taki nie bardzo jest hehe. Na pewno jutro zrobie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    DoveLove ja tak często w nocy sikam że ten mocz z rana taki nie bardzo jest hehe. Na pewno jutro zrobie.
    Powinnaś mieć przynajmniej 4 godziny przerwy między ostatnim sikaniem :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Nina, bylam na tym watku jeszcze zanim zaszlam w ciaze i podczutuje sobie dalej, zresztą jak reszta dziewczyn z tego watku ktorym sie udalo.

I trzymaj tak dalej
    Dobrze ze jesteś

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja juz dziś na chodzie, nie miałam żadnego krwawienia ani nic, rana trochę mnie ciagnie ale do zniesienia.najgorsze jest to ze mamy zakaz jedzenia od wt od 14. Ja i tak przemycilam dwa biszkopty bo bym padła z głodu. Wszystjo się goi i w pon będą ściągać szwy. Wczoraj było gorzej ale z dnia na dzień będzie tylko lepiej jyz :) musze się do swonego gina wybrać i spytać czy wsio oki. Ale ciężko go złapać bo od rana operuje a potem ucieka. Postaram się jutro albo przy wpisie :) jak leżę to nic nie boli. Pozdrawiam Was cieplutko :)
    ALunia może wysikasz dwie kreseczki jutro. Tego życzę każdej

aLunia, Paula_shells lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka wiem. Dwa razy w życiu miałam pozytywne testy :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas ma już jedno dziecko... I może 2 pomoc nawet gdy coś się dzieje prawda a to że jest w ciąży z 2 to bardzo dobrze też można zapytaćjak to teraz jest jak zaciazysz po 8 latach nap.

Ja to mam problem moje dziecko ma 7 lat i stale płaczę o byle co masakra zastanawiam się czy nie iść z nią do psychologa. W szkole tak samo aż nauczycieli do mnie dzwoni. I ostatnio mówi może by Pani posiedziałem z dzieckiem trochę w domu albo odbierał przez jakiś czas ze szkoly(wraca autobusem mieszkamy na wsi) albo to jest kolejny skok rozwojowy. Ale tyle co ja ze swoim dzieckiem siedzę w domu to chyba nikt. Zlecenia biorę do 12 po 13 jestem w domu i cały czas siedzę z nią chyba że naprawdę mam zleceń kilka to siedzę max do 14.no ale za coś trzeba żyć. A na 1 dziecko w pl nic ci nie przysługuje.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...

Ja tam się cieszę że dziewczyny zostały z nami mimo ciąży i nadal nas wspierają... To miłe z ich strony...

To ile z nas jeszcze testuje przed świętami lub w same święta?

Ja według jednego z dwóch terminów pojawienia się @ jakie obstawiam teoretycznie mogłabym zatestować w wigilię to będzie 3 dni przed spodziewana @ i chyba się skuszę a nóż trafi się prezent świąteczny dla męża i dla mnie :)

Paula_shells, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie lotopalanka też bym tak zrobiła.

Lotopałanka lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka ja sikam okolo swiat albo zaraz po, zalezy jak mi teraz owu wypadnie. Ostatnio byla w 9dc, teraz sie zanosi na norme 13-14, ciagle czekam :) Akurat powinno byc 10-12 dpo okolo Bozego narodzenia. A okres mi wypada... w sylwestra hahaha to poszaleje, nie ma co :P

Hugolina ciesze sie, ze sie dobrze czujesz :) Ja po laparo nie bardzo bylam na chodzie, szwy mnie ciagnely strasznie, choc mialam malutkie. To smigaj dziewczyna, teraz juz bedzie codziennie lepiej :* A niedlugo dwie piekne krechy ^^

A ogolnie to swieta ida, trzeba chalupe sprzatac, latac na zakupy, gotowac. Moze... ekhem... "wyluzujemy" w natloku zajec :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Peklam wczoraj normalnie, wyplakalam sie mezowi jak mi zle i wszystko do dupy, wszystko niesprawiedliwe ;) A dzisiaj juz luzik. Muzyczka w sluchawkach, kakao pod reka, maluje sobie. Na ptaki mnie wzielo. I abstrakcyjne motyle. Szok :P

Adele a ty kiedy sikasz? Niedlugo jakos?

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sika bo cykl w samotni. Ale @ 20 grudnia i po świętach działamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Chyba każda z nas ma już jedno dziecko... I może 2 pomoc nawet gdy coś się dzieje prawda a to że jest w ciąży z 2 to bardzo dobrze też można zapytaćjak to teraz jest jak zaciazysz po 8 latach nap.

Ja to mam problem moje dziecko ma 7 lat i stale płaczę o byle co masakra zastanawiam się czy nie iść z nią do psychologa. W szkole tak samo aż nauczycieli do mnie dzwoni. I ostatnio mówi może by Pani posiedziałem z dzieckiem trochę w domu albo odbierał przez jakiś czas ze szkoly(wraca autobusem mieszkamy na wsi) albo to jest kolejny skok rozwojowy. Ale tyle co ja ze swoim dzieckiem siedzę w domu to chyba nikt. Zlecenia biorę do 12 po 13 jestem w domu i cały czas siedzę z nią chyba że naprawdę mam zleceń kilka to siedzę max do 14.no ale za coś trzeba żyć. A na 1 dziecko w pl nic ci nie przysługuje.

Moja tez taka placzliwa tylko 2 lata mlodsza od twojej. A moze twojej corce ktos w szkole dokucza? Moze warto sprobowac cos zrobic razem np. kino? Nie wiem jak soedzacie ze soba czas. Moja siedzi cale dnie w domu, teraz wysłałam do przrdszkola i jest mega problem bo jak "z pepowina"? Jest placz, wymioty, nerwy. No i teraz prawie wogole sie z nia nie bawie i chyba przez to zachowuje sue przeokropnie w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej hej...

Ja tam się cieszę że dziewczyny zostały z nami mimo ciąży i nadal nas wspierają... To miłe z ich strony...

To ile z nas jeszcze testuje przed świętami lub w same święta?

Ja według jednego z dwóch terminów pojawienia się @ jakie obstawiam teoretycznie mogłabym zatestować w wigilię to będzie 3 dni przed spodziewana @ i chyba się skuszę a nóż trafi się prezent świąteczny dla męża i dla mnie :)

Ja przy takim wykresie nie mam na co liczyc, szkoda testu.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:

Gibonek córka z tego wyrośnie, wiem to po sobie. Ja byłam gorsza, beczałam o byle co, nawet powodu nie musiało być. Ale szczerze mówiąc to mamy takie czasy że moim zdaniem warto wybrać się do psychologa. Znajomi jeżdżą z córką (co prawda to już nastolatka) i inna dziewczyna :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin w środę albo czwartek teraz ale nie testuję, bo nic nie było w trakcie owulacji. Ale trzymam kciuki za pozostałe :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina, pamiętasz jak spać nie mogłaś przez ten zabieg? :) a teraz cała w skowronkach, oby zaśpiewały szybkie dwie kreski u Ciebie :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Hugolina, pamiętasz jak spać nie mogłaś przez ten zabieg? :) a teraz cała w skowronkach, oby zaśpiewały szybkie dwie kreski u Ciebie :)

Ja się najbardziej ciesze ze juz po ale do wtorku musze być w szpitalu :/ odrazu szwy sciagna. Dziś już nawt chodzę wyprostowana. Dostałam śniadanie suchy chleb jak dla konia i kleik który tak śmierdzi ze nie daje rady go tknac :p byle do wtorku ;) goi się całkiem ładnie. Ciekawe jak w środku to wygląda. Jakieś brązowe plamienie się pojawilo ale miało prawo. Jeśli cykl będzie norlamnu to u mnie @ tez w święta wypada :p musze lekarza złapać i się spytać czy wsio oki poszło i czy usunal ten zrost.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja się najbardziej ciesze ze juz po ale do wtorku musze być w szpitalu :/ odrazu szwy sciagna. Dziś już nawt chodzę wyprostowana. Dostałam śniadanie suchy chleb jak dla konia i kleik który tak śmierdzi ze nie daje rady go tknac :p byle do wtorku ;) goi się całkiem ładnie. Ciekawe jak w środku to wygląda. Jakieś brązowe plamienie się pojawilo ale miało prawo. Jeśli cykl będzie norlamnu to u mnie @ tez w święta wypada :p musze lekarza złapać i się spytać czy wsio oki poszło i czy usunal ten zrost.
    Bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko ok :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko się udało. Wycieli stara bliznę. Mega mocno zszyl ponownie. Mam i jajowody i janiki bardzo ładne ;) takze teraz się wykuruje i staranka wznowimy. Przy wypisie pewnie się dowiem od kiedy można zacząć. Juz biegam po korytarzu :)

Urszulka89, jangwa_maua, Iza84, DoveLove, Paula_shells, Kat83 lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierzę!!!! Wyszedł mi test. Mega bladzioch. Nie wierzę własnym oczom.

Urszulka89, Lotopałanka, jangwa_maua, Iza84, karolcia87, DoveLove, Kat83, YellowAnn lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ