Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3.5 roku

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska czemu jestes w tym temacie starajacych sie o drugie dziecko skoro jestes w ciazy.

Nina06
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardziej rozgarniety niż 2 latek ;) . Chociaż podejrzewam jakbym więcej małej o tym mówiła byłoby inaczej,a raczej starałam się nie żeby czasem dziadkowi nie powiedziała,że w brzuchu dzidzia :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, jak juz powiesz wszystkim o ciazy to wtedy pewnie czesciej bedzie temat sie przewijal i corcia tez zacznie wiecej uwaginna to zwracac

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania o drugie dziecko dzial o tym temacie uwazam,ze jest tylko dla kobiet ktore borykaja sie z tym przykrym problemem jesli udaje im sie zajsc to juz rozmowa o dzidzi w brzuszku dla innych jest troszke smutne i nie taktowne dla innych. Z calym szacunkiem sa dla was inne strony..

Nina06
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, bylam na tym watku jeszcze zanim zaszlam w ciaze i podczutuje sobie dalej, zresztą jak reszta dziewczyn z tego watku ktorym sie udalo.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, w przeciagu min 8 miesięcy jak tu jestem jesteś jedyna ktorej az tak to przeszkadza, a uwierz mi duzo kobiet ciezarnych sie tutaj udzielalo.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,ale też już trochę na tym tym wątku jestem i kibicuje dziewczyną . Zaglądam tu,bo dziewczyny są życzliwe i raczej zaciazone nie poruszaja tematów ciazowych,a dziewczyny czasem same nawet pytają co u Nas. Na tym wątku jest o wiele sympatyczniej niż na wątku ciazowym.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą w poprzedniej ciąży w dziale poronien nasz cały temat zaciazyl i rozmowy trwały na of a nie na belly.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczera tylko tyle. Uwazam jednak,ze osoby z tym samym problem maja cos do powiedzenia poniewaz ten portal jest tematyczy. To nie jest kwestia przeszkadza mi ktos czy nie chodzi tylko o uczucia innych kobiet.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie przeszkadza ze zaciazone zabieraja tutaj glos. Wrecz przeciwnie, ciekawi mnie co u nich slychac, jak sie czuja, kibicuje im tak samo jak one nam. A moje uczucia-zazdrosc to byla jak szwagierka zaciazyla, tutaj jest radosc ze kolejnej sie udalo i smutek ze udalo sie a jednak po czasie strata.

jangwa_maua, Paula_shells, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie wiele z zaciazonych też borykały się z różnymi problemami w staraniach. Zaciążone też czasem coś poradzą.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz tylko byłam smutna o to że komuś się udało (mojej siostrze, ale wtedy nie miałam nawet jednego dziecka pomimo dłuuugich starań) i nigdy więcej. A tutaj wybacz, ale jak dziewczynom - współstaraczkom się udaje to jestem mega szczęśliwa i pełna nadziei, że mi też wkońcu się uda. :)
    "Zaciążone" mają taką wiedzę, jak np co szczególnego zaszło w szczęśliwym cyklu, czy jakie miały/mają objawy, te informacje mogą być nam pomocne. A poza tym fajne z Nich babki i zawsze miło mi jak nas odwiedzą i zapytają co u nas słychać.

jangwa_maua, Urszulka89 lubią tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież każda z nas kibicuje drugiej. Ja przynajmniej jestem ciekawa co u dziewczyn słychać i tak samo one, której się udało. A starania po długim czasie i takie informacje dają dużo nadziei.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak sytuacja u ciebie?

Ja mam na jutro termin @. Pierwszy y raz nie spieszno mi do zrobienia testu. Ale chyba zrobię żebym wiedziała czy mogę się winka napić hehe

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina no wez :) Masa dziewczyn tu zaciazyla po drodze i wpadaja bo sie juz dlugo znamy i lubimy, ot co. Nie tylko ty sie dlugo starasz, wiesz ;) Ja np tu juz jestem ponad poltora roku na watku i prawie wszystkie znajome pozachodzily, a ja dalej siedze. I absolutnie mi nie przeszkadza, ze sobie tu sa. Wspieralysmy sie nawzajem caly czas, tylko im sie juz udalo a mi jeszcze nie. Malo tego, cholernie jestem ciekawa co u tych, co zaszly i nie zagladaja.
    Nie rozumiem w czym twoj problem. To znaczy niby rozumiem, ale nie pojmuje.

DoveLove lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska wrote:
    Czytałam o tym bromergonie. Zobaczymy co mi w poniedziałek gin powie. Obym tylko się wyrobiła do niego bo inna wizytę tego samego dnia. Ogólnie od jakiegoś czasu biorę zbiór witamin. A czytałam, że niedobór pewnych witamin. Może mi się poprawiło trochę, skoro prolaktyna trochę spadła.
    Brałam bromergon od kwietnia do listopada - dwa tygodnie skutków ubocznych a potem luzik:)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Starania o drugie dziecko dzial o tym temacie uwazam,ze jest tylko dla kobiet ktore borykaja sie z tym przykrym problemem jesli udaje im sie zajsc to juz rozmowa o dzidzi w brzuszku dla innych jest troszke smutne i nie taktowne dla innych. Z calym szacunkiem sa dla was inne strony..
    Podzielam zdanie moniśki. Byłyśmy w tej grupie zanim zaszłyśmy w ciążę. Niestety lub stety w życiu jest tak że jednej uda się szybciej a innej później. Myślę, że wszystkim wkońcu się uda :) Jeśli przeszkadzałoby to innym forumowiczkom z tego działu to jakoś dyskretnie dałyby znać ;)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbysmy tu rzewnymi łzami pisały o samych niepowodzeniach to pewnie zadna by tu dlugo nie pobyla, bo to dolujace jest.
    Cieszę sie szczęściem innych i wierze, ze mnie tez spotka.

Urszulka89, Kat83, Paula_shells lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja mam na jutro termin @. Pierwszy y raz nie spieszno mi do zrobienia testu. Ale chyba zrobię żebym wiedziała czy mogę się winka napić hehe

Sikasz z rańca? :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ