X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3.5 roku

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska czemu jestes w tym temacie starajacych sie o drugie dziecko skoro jestes w ciazy.

Nina06
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to bardziej rozgarniety niż 2 latek ;) . Chociaż podejrzewam jakbym więcej małej o tym mówiła byłoby inaczej,a raczej starałam się nie żeby czasem dziadkowi nie powiedziała,że w brzuchu dzidzia :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, jak juz powiesz wszystkim o ciazy to wtedy pewnie czesciej bedzie temat sie przewijal i corcia tez zacznie wiecej uwaginna to zwracac

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania o drugie dziecko dzial o tym temacie uwazam,ze jest tylko dla kobiet ktore borykaja sie z tym przykrym problemem jesli udaje im sie zajsc to juz rozmowa o dzidzi w brzuszku dla innych jest troszke smutne i nie taktowne dla innych. Z calym szacunkiem sa dla was inne strony..

Nina06
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, bylam na tym watku jeszcze zanim zaszlam w ciaze i podczutuje sobie dalej, zresztą jak reszta dziewczyn z tego watku ktorym sie udalo.

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, w przeciagu min 8 miesięcy jak tu jestem jesteś jedyna ktorej az tak to przeszkadza, a uwierz mi duzo kobiet ciezarnych sie tutaj udzielalo.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam,ale też już trochę na tym tym wątku jestem i kibicuje dziewczyną . Zaglądam tu,bo dziewczyny są życzliwe i raczej zaciazone nie poruszaja tematów ciazowych,a dziewczyny czasem same nawet pytają co u Nas. Na tym wątku jest o wiele sympatyczniej niż na wątku ciazowym.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą w poprzedniej ciąży w dziale poronien nasz cały temat zaciazyl i rozmowy trwały na of a nie na belly.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczera tylko tyle. Uwazam jednak,ze osoby z tym samym problem maja cos do powiedzenia poniewaz ten portal jest tematyczy. To nie jest kwestia przeszkadza mi ktos czy nie chodzi tylko o uczucia innych kobiet.

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie przeszkadza ze zaciazone zabieraja tutaj glos. Wrecz przeciwnie, ciekawi mnie co u nich slychac, jak sie czuja, kibicuje im tak samo jak one nam. A moje uczucia-zazdrosc to byla jak szwagierka zaciazyla, tutaj jest radosc ze kolejnej sie udalo i smutek ze udalo sie a jednak po czasie strata.

jangwa_maua, Paula_shells, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie wiele z zaciazonych też borykały się z różnymi problemami w staraniach. Zaciążone też czasem coś poradzą.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz tylko byłam smutna o to że komuś się udało (mojej siostrze, ale wtedy nie miałam nawet jednego dziecka pomimo dłuuugich starań) i nigdy więcej. A tutaj wybacz, ale jak dziewczynom - współstaraczkom się udaje to jestem mega szczęśliwa i pełna nadziei, że mi też wkońcu się uda. :)
    "Zaciążone" mają taką wiedzę, jak np co szczególnego zaszło w szczęśliwym cyklu, czy jakie miały/mają objawy, te informacje mogą być nam pomocne. A poza tym fajne z Nich babki i zawsze miło mi jak nas odwiedzą i zapytają co u nas słychać.

jangwa_maua, Urszulka89 lubią tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież każda z nas kibicuje drugiej. Ja przynajmniej jestem ciekawa co u dziewczyn słychać i tak samo one, której się udało. A starania po długim czasie i takie informacje dają dużo nadziei.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak sytuacja u ciebie?

Ja mam na jutro termin @. Pierwszy y raz nie spieszno mi do zrobienia testu. Ale chyba zrobię żebym wiedziała czy mogę się winka napić hehe

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina no wez :) Masa dziewczyn tu zaciazyla po drodze i wpadaja bo sie juz dlugo znamy i lubimy, ot co. Nie tylko ty sie dlugo starasz, wiesz ;) Ja np tu juz jestem ponad poltora roku na watku i prawie wszystkie znajome pozachodzily, a ja dalej siedze. I absolutnie mi nie przeszkadza, ze sobie tu sa. Wspieralysmy sie nawzajem caly czas, tylko im sie juz udalo a mi jeszcze nie. Malo tego, cholernie jestem ciekawa co u tych, co zaszly i nie zagladaja.
    Nie rozumiem w czym twoj problem. To znaczy niby rozumiem, ale nie pojmuje.

DoveLove lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eska wrote:
    Czytałam o tym bromergonie. Zobaczymy co mi w poniedziałek gin powie. Obym tylko się wyrobiła do niego bo inna wizytę tego samego dnia. Ogólnie od jakiegoś czasu biorę zbiór witamin. A czytałam, że niedobór pewnych witamin. Może mi się poprawiło trochę, skoro prolaktyna trochę spadła.
    Brałam bromergon od kwietnia do listopada - dwa tygodnie skutków ubocznych a potem luzik:)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Starania o drugie dziecko dzial o tym temacie uwazam,ze jest tylko dla kobiet ktore borykaja sie z tym przykrym problemem jesli udaje im sie zajsc to juz rozmowa o dzidzi w brzuszku dla innych jest troszke smutne i nie taktowne dla innych. Z calym szacunkiem sa dla was inne strony..
    Podzielam zdanie moniśki. Byłyśmy w tej grupie zanim zaszłyśmy w ciążę. Niestety lub stety w życiu jest tak że jednej uda się szybciej a innej później. Myślę, że wszystkim wkońcu się uda :) Jeśli przeszkadzałoby to innym forumowiczkom z tego działu to jakoś dyskretnie dałyby znać ;)

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbysmy tu rzewnymi łzami pisały o samych niepowodzeniach to pewnie zadna by tu dlugo nie pobyla, bo to dolujace jest.
    Cieszę sie szczęściem innych i wierze, ze mnie tez spotka.

Urszulka89, Kat83, Paula_shells lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja mam na jutro termin @. Pierwszy y raz nie spieszno mi do zrobienia testu. Ale chyba zrobię żebym wiedziała czy mogę się winka napić hehe

Sikasz z rańca? :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ