X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl byl z clo owu 14dc. Tydz.pozniej czulam,ze zbliza sie okres i bylo mi tak przykro bo w pierwszej ciazy nie bolal brzuch.

Nina06
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam zapytać jak z lekami a gin do mnie ze mnie zbada. No i robii usg a w macicy nic nie widać tylko poza.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju :( no nie...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Hugolina dobrze,ze jestes juz po. Jak dojdziesz do siebie od razu dzialaj. Ja jestem przed@ czuje sie fatalnie ostatnio tydzien przed mam bole brzucha jak bym juz miala dostac.Jestem blada,muli mnie w brzuchu i mysle ze to juz. Glowa boli wrrr. Jeszcze dwa dni i okres. Gdyby nie pobolewalo podbrzusze moze i mialabym nadzieje ale czuje zblizajaca sie@.
    Nina ja bóle @ już od kilku lat mam przez kilka/kilkanaście dni przed. Dziś mam termin @ nadal czekam. W tym cyklu wyjątkowo nie miałam tych bóli przed, ale teraz właśnie się zaczyna ból. Ilu dniowe masz cykle?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia moze powinni lepiej przebadac. Moja znajoma tez w stresie byla bo lekarze mowili ze nie ma ciazy,pozniej ze jest ale obumarla nie mogli postawic diagnozy od szpitala do szpitala. Nikt nie nial racji a a ona urodzila zdrowa corke.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla mam 28 cykle.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam mlodsza moje cykle byly 29,31,32 dniowe teraz od kilku lat 28d.

Nina06
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia matko! Ale napisałaś że "prawdopodonie". Ginka miała jakieś wątpliwości? Oby się myliła

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Nina idziemy prawie łeb w łeb :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze aLunia daj znać:( oby to była pomyłka:/

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula duzo kobiet pisze na roznych forach ze bola brzuchy na ciaze przed okresem mnie zawsze jak zaczyna bolec to nie ma ciazy tylko @. Mysle,ze jest to mylone dlatego ze syndrom jest prawie taki sam jak objawy.

Nina06
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Pojechałam zapytać jak z lekami a gin do mnie ze mnie zbada. No i robii usg a w macicy nic nie widać tylko poza.
    Ja w pierwszej ciąży też miałam takie podejrzenie i się poplakalam, ale kazał przyjść za 2tygodnie i okazało się, że wszystko ok. Trzymam kciuki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... alunia. Obu się nie potwierdzilo. Ja niestety też się bardzo boje, bo już jedną taką mialam. Dzisiaj odebrałam wyniki bety i coś niziutkie. Przy synku miałam 13 tys. A teraz 2400. W tym samym dniu ciazy. Jeszcze jutro pójdę a w piątek na usg. No i zobaczymy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a widziała u ciebie coś poza macica?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia kurcze, trzymam kciuki. Oby to byla fatalna pomylka. To jeszcze bardzo wczesny etap, zdarzaja sie pomylki.
    Ja wciaz sie boje cp. Mimo, ze gin nic nie widziala w jajowodach to mowia, ze czasem tak sie zdarza i pojawia sie pozniej. Najgorsze jest to ze kazala mi przyjsc do kontroli po skonczonym krwawieniu, a pozniej mi mowi ze 18 sty dopiero, bo nie ma terminow. Zapisalam sie dlatego do innego lekarza po swietach bo z jej podejsciem to sobie mozna...

Jenny u mnie jak widac w stopce. 2 straty w tym roku :( chcialam mala roznice wieku miedzy dziecmi, ale sie nie udaje. Moje plany to jedno wielkie g. Teraz tez mam najprawdopodobniej torbiel powstala po niepeknietym pecherzyku. Zastanawiam sie czy sie sama wchlonie czy beda potrzebne hormony (oby nie). Moja nie jest taka mala bo przed krwawieniem miala 2,8x2,5

JennyXS lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Alunia może tak naprawdę nie widziała jeszcze nic w macicy i dlatego tak stwierdziła bo jest wcześnie? A widziała jajo poza macicą np w jajowodzie czy tak stwierdziła bo w macicy nie ma?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Alunia kurcze, trzymam kciuki. Oby to byla fatalna pomylka. To jeszcze bardzo wczesny etap, zdarzaja sie pomylki.
    Ja wciaz sie boje cp. Mimo, ze gin nic nie widziala w jajowodach to mowia, ze czasem tak sie zdarza i pojawia sie pozniej. Najgorsze jest to ze kazala mi przyjsc do kontroli po skonczonym krwawieniu, a pozniej mi mowi ze 18 sty dopiero, bo nie ma terminow. Zapisalam sie dlatego do innego lekarza po swietach bo z jej podejsciem to sobie mozna...

Jenny u mnie jak widac w stopce. 2 straty w tym roku :( chcialam mala roznice wieku miedzy dziecmi, ale sie nie udaje. Moje plany to jedno wielkie g. Teraz tez mam najprawdopodobniej torbiel powstala po niepeknietym pecherzyku. Zastanawiam sie czy sie sama wchlonie czy beda potrzebne hormony (oby nie). Moja nie jest taka mala bo przed krwawieniem miala 2,8x2,5
    Moja siostra miała pozamaciczną z powodu tego że miała na jajniku giganta torbiela który w efekcie pękł i omal nie umarła.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U mnie to zadał pytanie takie do siebie, dlaczego tak nisko? A do mnie powiedział że to prawdopodobnie ciąża ektopowa, a potem, ale nie dajmy się zwariować i kazał przyjechać za dwa tygodnie.
    A u mojej siostry ciotecznej, gin zobaczył że pecherzyk jest poza macica, a dwa dni później inny gin. powiedział, że faktycznie coś jest, ale to tylko torbiel, a w macicy jest pecherzyk ciążowy i że dwa dni wcześniej był on jeszcze tak mały, że pierwszy gin. jeszcze nie mógł go zobaczyć dlatego wziął tą torbiel za ciążę pozamaciczna, ale na szczęście wszystko było ok, a torbiel sama się wchlonela.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi tylko powiedziała że coś widzi poza macica i że w macicy mam powiększone naczynia krwionośne czy coś. Ja już nie wiem sama. Dokładnie co i jak. Nic mnie nie boli nie plamie. W ogóle te naczynia tak mi skakaly ona mówi że pierwszy raz coś takiego widzi.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ona mi tylko powiedziała że coś widzi poza macica i że w macicy mam powiększone naczynia krwionośne czy coś. Ja już nie wiem sama. Dokładnie co i jak. Nic mnie nie boli nie plamie. W ogóle te naczynia tak mi skakaly ona mówi że pierwszy raz coś takiego widzi.
    Nie martw się na zapas, stres może Ci teraz tylko zaszkodzić. Myślę, że to jest za wcześnie na usg i dlatego takie cuda wychodzą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ