X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Agulineczka przykro mi bardzo. Później zobaczyłam. Ja też chciałam mała różnicę a narazie same przeszkody. Mam nadzieję że wkrótce będzie nam dane cieszyć się ciazami :) Tobie się udało już 2 razy a za trzecim będzie trwała tyle co powinna :) mocno trzymam kciuki ✊✊
    Twoje dziecko jest z 2016 ?

Tak, synek jest z lutego 2016. No u mnie szereg niepowodzen w tym roku. Oby kolejny byl bardziej laskawy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, spokojnie. Może rzeczywiście jest za wcześnie, czesto na usg pęcherzyk widać później i stres jest tylko niepotrzebny...

A ja sie dzis odstresowalam u mojej kochanej kosmetyczki :) pazurki sobie piękne zrobiłam i od razu humor lepsiejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 21:26

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Już w domu śmigasz? :)

Śmigam śmigam. Dziś spałam z 5 h tylko i jestem ledwo żywa juz. Uspilam synka. Na krok mnie nie odstępuje; ) mam nadzieje ze się choć trochę wyspie. Oby lepiej niż w szpitalu :D dziś za dużo robiłam juz. Jutro daje sobie na luz i nic nie robie żeby znowu nie było jak ostatnio.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia dlatego mój ginekolog mówi, że nie chodzi się tak wcześnie na USG bo sam stwierdził że dużo lekarzy błędnie interpretuję jak nic nie widać. Lepiej badać przyrost bety a na badanie najwcześniej ok 6-7 tygodnia. Trzymam kciuki żeby tak było, że się twoja lekarka pomyliła i za szybko wydała opinię.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 309. To co było uznane za ciążę pozamaciczna to torbiel. Dośc spora ale o równych kształtach. Narazie wszystko jest ok. Jak będę miała betę powyżej 1500 to mam iść na wizytę. Teraz co dwa dni kontrolować czy rośnie. Jeśli będzie mnie bolał brzuch i będę krwawic to mam się zgłosić bo to może być ciąża pozamaciczna bo mam gdzieś tam płyn, ale gin mówiła że to może być lekkie krwawienie przy owu i z tego widać płyn, może to być peknieta torbiel albo po prostu poronienie. A teraz na spokojnie bez żadnych leków.

JennyXS lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ale ja nie chciałam. Tego badania chciałam się tylko dowiedzieć co z lekami. Sama jestem w szoku ze mnie zbadala

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia bedzie dobrze :* niepotrzebnie Cie nastraszyla tamta lekarka. Teraz duzo spokoju i cierpliwosci.

aLunia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to głupia baba i tyle. Przepraszam, że tak piszę noż ale kurde po co tak straszyć?!
    Trzymam kciuki, musi być dobrze. Dużo spokoju Ci życzę.

aLunia lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk był widoczny w prawie 6 tc

• aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo torbieli nie widziala jak ponoć jest spora. No ale nic na strachu się skończyło.
    Dziewczyny jesteście wielkie za to wsparcie. Naprawdę bardzo wam dziękuję, potrzebowałam tego.

Paula_shells lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluniu teraz spokojnie się nie martw. Będzie dobrze, zobaczysz <3

aLunia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia trzymam kciuki ❤

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę nie wszyscy ginekolodzy sa specjalistami od obrazu usg. I takie gdybanie dobrze pacjentce nie robi. Badaj przyrost i bądź spokojna. Trzeba dac szansę Malenstwu trochę urosnąć :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Beta 309. To co było uznane za ciążę pozamaciczna to torbiel. Dośc spora ale o równych kształtach. Narazie wszystko jest ok. Jak będę miała betę powyżej 1500 to mam iść na wizytę. Teraz co dwa dni kontrolować czy rośnie. Jeśli będzie mnie bolał brzuch i będę krwawic to mam się zgłosić bo to może być ciąża pozamaciczna bo mam gdzieś tam płyn, ale gin mówiła że to może być lekkie krwawienie przy owu i z tego widać płyn, może to być peknieta torbiel albo po prostu poronienie. A teraz na spokojnie bez żadnych leków.
    No i widzisz, to samo co u mojej sis. Więc reszta jest już na pewno ok. Zapewniam Cię :) odpoczywaj i nie stresuj się bo tam dzidzia rośnie i potrzebuje spokoju ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia to teraz odpoczywaj sobie, gon meza do gotowania ;) Bedzie dobrze :* Wiesz, my tu sie trzesiemy nad kazdym wyczekanym kropkiem :D

Hugolina ty tez siedz na tylku teraz :P Nie szalej, bo ci sie zrosty porobia.

A ja dzisiaj ostatni dzien do roboty i wolneeee do 2 stycznia ^^ Ufff... Na dodatek czekam na nowy bojler, bo nie mamy ogrzewania od 2 dni a cieplej wody juz z tydzien. Myje sie w misce, cholerny swiat. Zawsze sie psuje zaraz przed swietami no!

Lotopałanka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja mam w sumie takie pytanie, bo aLunia pisała coś o tym że przedłużenie umowy do dnia porodu następuję automatycznie po 12tc +1

A ja mam pytanie takie...

Jeśli teraz pracuję i złóżmy zajdę w ciążę i od początku wyląduję na L4 (bo w moim przypadku to niemal pewne), przez miesiąc płaci mi pracodawca a później ZUS i teraz załóżmy że będę w 11tc kiedy skończy mi się umowa o pracę to ZUS mi wszystko dalej opłaca czy po zakończeniu współpracy po prostu oni też przestają mi płacić i do porodu zostaję z niczym??

Nie wiem czy jasno napisałam o co mi chodzi....bo koniec marca kończy mi się umowa i nie wiem czy teraz zawiesić starania i czekać aż przedłużą mi umowę czy starać się dalej...bo z 1 wypłaty nie utrzymamy się jeśli nie będę miała chociaż chorobowego

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina ruch ci nie zaszkodzi w umiarze oczywiscie jest wskazany zeby sie zrosty nie zrobily.

Nina06
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    A ja dzisiaj ostatni dzien do roboty i wolneeee do 2 stycznia ^^ Ufff...

Jak ja Ci zazdroszczę ja wolne dopiero w Wigilię a 27.12 już do pracy z powrotem :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat zrosty się ponoć robią w 3/5 dobie po operacji :) ale fakt nie mogę sie przemeczac i wykonywać gwałtownych ruchów. Tylko mojego M przeroslo zostanie z dzieckiem i prócz opieki nic więcej nie robił w chacie przez tydzień. Dziś będę leżeć i pachnieć. Jadę do mamy na noc bo jutro o 8 mam rozmowę o prace. Nie czuje się jakoś super dzis. Zmęczona jestem.

Alunia będzie wszystjo dobrze :* :*

Ja mam ostatnio rozkmine co dalej. Czy faktycznie drugie dziecko to dobry moment teraz. Czy nie skupić się na pracy domu i na tym co jest. Bo przez cały rok byłam nieszczęśliwa przez te starania. Rok się kończy i mnie taka nostalgia ogarnia. Źle śpię przez to i mam ogólnie dola. W tym szpitalu juz ryczalam do poduszki. Ogólnie jest jakoś beznadziejnie.

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina masz racje tez tak sie czuje kazdy rok oplakuje i jestem nieszczesliwa tymi staraniami. Zyja od cyklu do cyklu i zastanawiam sie czy to jest tego warte czy nie powinnam skupic sie na zyciu ot tak a nie na ciaglym mysleniu i zadreczaniu siebie. Ucze sie jak mam sie z tym pogodzic ze juz nie urodze dziecka i nie jest to proste. Niestety chyba ja musze sie z tym pogodzic.

Nina06
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ