X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina farbuj :D Hahaha ja juz mam pelno krotkich siwych na glowie ale jestem blond, wiec mam w nosie. Nie widac ;) W lutym koncze 35. Plany byly inne, mialam juz miec dwa bobasy do tej pory. A tak jest tylko nastolatek o pol glowy wyzszy i 10kg ciezszy ode mnie :D Bede happy jak sie choc jedno zmiesci jeszcze. Albo blizniaki i problem z glowy :D
    Of mi wyznaczylo owu tak jak przypuszczalam, wiec jestem 2dpo. Ostatnie <3 wieczorem przed. Czekamy :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Hugolina farbuj :D Hahaha ja juz mam pelno krotkich siwych na glowie ale jestem blond, wiec mam w nosie. Nie widac ;) W lutym koncze 35. Plany byly inne, mialam juz miec dwa bobasy do tej pory. A tak jest tylko nastolatek o pol glowy wyzszy i 10kg ciezszy ode mnie :D Bede happy jak sie choc jedno zmiesci jeszcze. Albo blizniaki i problem z glowy :D
    Of mi wyznaczylo owu tak jak przypuszczalam, wiec jestem 2dpo. Ostatnie <3 wieczorem przed. Czekamy :)
    Hej Kat, Wiesz mam jakieś takie przeczucie, że właśnie teraz Wam się udało, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak mi to po głowie chodzi ;)

Kat83 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    U mnie dziewczynki wszystko oki. Za miesiąc kontrola. Czekam tylko do 13 max na wypis i do domku :) usg nie robili. Na kontroli zrobie.

Nie wiem czy to głowa tak dziala ze się nie udaje. Czy poprostu w końcu się trafi na to szczęśliwe jajeczko i się udaje. Tylko trzeba być cierpliwym, co jest bardzo trudne.

Pierwszego włosa znalazłam na głowie dziś. Masakra. Za miesiąc kończę 31 lat, a przez rok nic się nie zmieniło i to jest dolujące.
    Dobrze, że wsio ok :) Teraz będzie już lepiej. Ja myślę, że to głowa i nakręcanie się co miesiąc. Ja na chwilę odpuściłam i zajęłam się myśleniem nad kreacją na sylwestra. Ustaliłam z mężem że w tym roku ja piję, bo rok temu robiłam za kierowcę i znów w tym roku porobię ;)
    U mnie ten szczęśliwy miesiąc to był najmniej prawdopodobny do zajścia bo żadne znaki na niebie nie wskazywały że się uda. I się udało :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tsh mi podskoczylo do 4,5"!. Jutro mam endo naszczescie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kurde tsh mi podskoczylo do 4,5"!. Jutro mam endo naszczescie.
    Uuu, sporo. Ja miałam ostatnio 2,74 i tableteczki dostałam. pewnie też będziesz miała.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Chabasse gratulacje :)

Jenny co tam u Ciebie? jak starania? Wiem, że leczyłaś nadżerkę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O kurczę.. Agulineczka ale się chyba telepatycznie sciagnelysmy. Hehe.. Jasne ze się nie pogniewam. Dziękuję za życzenia.

Wszystkiego dobrego Kochana. Dobrze, że Wam się udało, oby reszta szła równie dobrze.

O mały włos razem byłybyśmy na sierpniówkach, ale mi dane było pocieszyć się ciążą 2 tyg. Kolejne poronienie... :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia jeszcze raz gratuluje <3

Hugolina życzę szybkiego powrotu do staran

Chabasse kurdeeee pamiętam Cie doskonale ! Moje gratulacje kochana !! <3

Ale nam się posypaly pozytywy ! :)

A u mnie dzis temp jakas dziwna aż zaczelam sie zastanwiac czy of mi dobrze owu wyznaczył... 7-8dpo a ten spadla jak na @... Jajnik mi od wczoraj nie daje spokoju boli dosc mocno

chabasse lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w marcu też 31 lat kończę, a siwe mam już od 20 roku życia...genetyka :)
    Dobrze że znalazłam wkońcu dobrego fryzjera.

Może podpowiecie, czekam od rana na @ (przyjdzie na pewno :)) ale od rana mam mocne bóle podbrzusza, które wogóle nie przypominają bóli @, boli w pozycji siedzącej, przy wstawaniu i siadaniu. Sięgając pamięcią wstecz, miewałam takie bóle ale nie mogę do nich przypisać konkretnej sytuacji. Na pewno nie zapalenie pęcherza, chociaż miejscowo by się zgadzało. Miała któraś podobnie?

JennyXS lubi tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Może podpowiecie, czekam od rana na @ (przyjdzie na pewno :)) ale od rana mam mocne bóle podbrzusza, które wogóle nie przypominają bóli @, boli w pozycji siedzącej, przy wstawaniu i siadaniu. Sięgając pamięcią wstecz, miewałam takie bóle ale nie mogę do nich przypisać konkretnej sytuacji. Na pewno nie zapalenie pęcherza, chociaż miejscowo by się zgadzało. Miała któraś podobnie?
    Tak miałam ale na owulacje :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Albo zapalenie przydatków

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może to zagniezdzenie ;) mocno Ci tego życzę :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka a widzisz! Przypomniałam sobie że miewam tak nieraz w okresie owulacji ale taki silny ból występuje podczas stosunku, a teraz to bez przerwy. No nic, poczytam jeszcze o zapaleniu przydatków. Dzięki za sugestie :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Urszulka a widzisz! Przypomniałam sobie że miewam tak nieraz w okresie owulacji ale taki silny ból występuje podczas stosunku, a teraz to bez przerwy. No nic, poczytam jeszcze o zapaleniu przydatków. Dzięki za sugestie :)
    Nie ma sprawy, moja mama często ma i też takie objawy niby jak na owulacje ale to owulacją nie jest.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    aLunia jeszcze raz gratuluje <3

Hugolina życzę szybkiego powrotu do staran

Chabasse kurdeeee pamiętam Cie doskonale ! Moje gratulacje kochana !! <3

Ale nam się posypaly pozytywy ! :)

A u mnie dzis temp jakas dziwna aż zaczelam sie zastanwiac czy of mi dobrze owu wyznaczył... 7-8dpo a ten spadla jak na @... Jajnik mi od wczoraj nie daje spokoju boli dosc mocno
    Mi też spadła jakoś 6 dpo a potem poszła do góry tak na trzy dni, potem znów spadła, znów poszła do góry i tak została. Noo i poszła na zielone pole. Trzymam w kciuki :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Jenny co tam u Ciebie? jak starania? Wiem, że leczyłaś nadżerkę.

Hej agulineczka :) jak miło że ktoś o mnie pamięta :)
    Tak. Wyleczona. Później jeszcze torbiel miałam na jajniku ale to po niepeknietym pęcherzyku i zniknęła.
    Teraz pierwszy cykl starań i jak widać z szybką owulacją :)
    A co u Ciebie ?

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:

Ja siwe widuję od 26 rż ale pojedyncze i jakoś mi nie przeszkadzają :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciąża najprawdopodobniej pozamacicza. Jadę do szpitala

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluniu jak to?! :( co się stało ? :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina dobrze,ze jestes juz po. Jak dojdziesz do siebie od razu dzialaj. Ja jestem przed@ czuje sie fatalnie ostatnio tydzien przed mam bole brzucha jak bym juz miala dostac.Jestem blada,muli mnie w brzuchu i mysle ze to juz. Glowa boli wrrr. Jeszcze dwa dni i okres. Gdyby nie pobolewalo podbrzusze moze i mialabym nadzieje ale czuje zblizajaca sie@.

Nina06
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ