X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina głową do góry, wierzę że teraz już będzie tylko lepiej. Naprawilas to co jest przeszkodą a potem tylko działać. Trzymam mocno kciuki.

Kat to pewnie po owu. Ja też się nastawialam że w sylwka sobie popije. Chyba tak najlepiej się nastawiac.

To doszukiwanie się objawów bleee. Im więcej się myśli tym ich jest Więcej hehe.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dostać @ i co gdzie on jest... Ciąży brak faceta nie było a on sobie jaja robi. 3 dzień się spóźnia oby jutro coś już się działo mąż w czwartek wraca więc i tak nici ale czym prędzej minie tym lepiej już bym miała go za sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek a kiedy idziesz na zabieg ?

Alunia ja nie wiem tak naprawdę co jest przeszkodą w zajściu, chyba jak połowa z Nas tutaj :/ a ze to naprawilam to się w ogóle okaże czy było warto, bo chcąc nie chcąc to kolejna operacja wiec może być i nawet gorzej niż było. Tez mam wychowawczy do lutego. Jeśli nie znajdę pracy to pewnie go jeszcze przedłuże na max..ale się czuje trochę beznadziejnie cały czas bo jak już bym poszła do nowej pracy to w ciążę odrazu tez nie bede mogla zajść wiec się to w czasie odłoży na tyle ze nie wiem czy wrócę do tych starań w ogóle. Plan miałam inny, a wyszło jak wyszło wielkie G.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:45

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie gibonek, czekasz na hsg? a jak wygladaja jajniki na usg? Bo ja tez mam pco i musialam robic laparo i nakluwac jajniki. Warto sie zorientowac, bo 2,5 roku mnie diagnozowali a potem musialam jechac do Polski robic laparo, tu w UK czekalabym prawie rok na zabieg. Wyniki hormonow mam niby super i pecherzyki tez przecudne, ale nie schodzily. A u ciebie jak to wyglada?

edit
    Tak mi sie przypomnialo, jak jajniki maja ta taka skorupke przy pcos czasem, to dodatkowo zaburza hormony i wydluza cykle. Stad te bidule co moga @ w roku na palcach jednej reki policzyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 21:50

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia ale masz fajnie!! Zazdroszczę oczywiście w pozytywnym sensie. Ciekawe ktora bedzie nastepna... Az w końcu wszystkie bedziemy sie cieszyc drugim dzieciątkiem

Kat83 lubi tę wiadomość

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń luty po świętach chyba się wybiorę do gin i będę wiedziała teraz to już mi się nie chce jechać.

• mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 a nie masz czasami grzybicy? wtedy właśnie sa biale uplawy i mogą być nawet grudki.. Ja mam czeste nawroty i w sumie nic mnie nie swędzi i nie piecze a idę na badanie i zonk okazuje sie ze jest.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsze forumowiczki pewnie pamietaja Chabasse. Z tego co widzialam udalo jej sie i jest na sierpniowkach :) Mam nadzieję, ze się nie pogniewa, ze sie tu za nia pochwalilam. Zycze jej wszystkiego dobrego

chabasse, JennyXS, jangwa_maua, karolcia87, magdis lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kobitki. Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie. Ostatnio się nie udzielalam, bo zaprzestalusmy staran i musiałam się zresetować. W październiku wyjechaliśmy z mężem i synkiem do Portugali i niestety wpadał mi okres. Moja ginka przepisala mi tabletki anty. Brałam wiec je przez 3 tygodnie. Plamienia dostałam na dwa dni przed końcem wakacji i w sumie wtedy przestałam brać tabsy. Ginka mówiła , żeby się starać zaraz po odstawieniu, ale my już w ogóle tym sobie głowy nie zaprzatalismy.
    I teraz pragnę wam się pochwalić, ze w sobotę zobaczyłam dwie krechy na 2 testach. Jeszcze nie miałam usg. Ale dziś byłam na becie i u gina po badania. To kolejny cud u nas, bo lekarze znowu nam nie dawali szans ze względu na wyniki męża. Także głowy do góry.. Jeśli nam się udało to i wam się uda. Powodzenia.

JennyXS, jangwa_maua, Paula_shells, DoveLove, Kat83, magdis lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę.. Agulineczka ale się chyba telepatycznie sciagnelysmy. Hehe.. Jasne ze się nie pogniewam. Dziękuję za życzenia.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse gratulacje :)

chabasse lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dziewczyny jest kreska!!! Boooze kamień z serca. Nawet już bardzo dobrze widoczna. Jutro mam wizytę u gin więc z beta poczekam aż ona mi zleci trochę szkoda mi kasy. Jak się ciesze.

Gratulacje ;)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje chabasse ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mgiełka Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse gratuluje

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam chabasse z wrzesniowek 2015. Gratuluję kochana, ja będę teraz lipcową ;)
    aLunia tobie też wielkie gratki. Trzymam kciuki za resztę :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Dziewczyny! <3

U mnie juz chyba po zawodach. Temperatura leci na łeb na szyje. A ja znów beczę ;(

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove love poki nie ma @ jest jeszcze nadzieja. Nie poddawaj się choć wiem ze jest ciężko. Los się do Ciebie wkrótce uśmiechnie napewno :* glowa do góry kochana

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove zobacz no, sypia sie brzuszki, nam tez sie uda :* Pobecz sobie, ja tez czasem rycze jak widze 1 kreche. Ze zlosci.

Chabasse jeeeejku gratulejszyn :D Kolejny fantastyczny prezent pod choinke :* Rosnij zdrowo.

mgielka nie, to nie uplawy tylko sluz porabany ;) Cholera wie, przejde sie do gina w przyszlym roku tak czy inaczej. Jak sie dobije ;)

Jenny heej, co tam u ciebie?

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina rozumiem cię doskonale. Ja miałam tak samo. Sama już szukałam pracy bo ile można czekać i żyć w zawieszeniu...
    Ale jak widać u większości z nas to jednak problemem jest głową. Tylko co z tym zrobić żeby przestało tak być.

Chabasse gratuluję, jedziemy na jednym wózku :)

Ja jestem znów przeziębiona. Dzisiaj ode do gin zapytać o leki.

DoveLove mam nadzieję że ta wredota nie przyjdzie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynki wszystko oki. Za miesiąc kontrola. Czekam tylko do 13 max na wypis i do domku :) usg nie robili. Na kontroli zrobie.

Nie wiem czy to głowa tak dziala ze się nie udaje. Czy poprostu w końcu się trafi na to szczęśliwe jajeczko i się udaje. Tylko trzeba być cierpliwym, co jest bardzo trudne.

Pierwszego włosa znalazłam na głowie dziś. Masakra. Za miesiąc kończę 31 lat, a przez rok nic się nie zmieniło i to jest dolujące.

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ