X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U mnie owu też raczej dziś. Jajnik boli aż się zginam w pół. I śluz mega. Wczoraj było <3 dziś już się nie chce

U mnie wczoraj rano było i już nie będzie przynajmniej przez miesiąc ale czy jest szansa... Mała pewnie ale jest. U mnie mega bol. Miałam ty AK raz po stymulacji.

• MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    MamaAntosi a ten Twój gin coś jeszcze mówił???

Plan jest taki, że czekamy dwa tygodnie- jeśli pojawi się @, to zaraz po jej zakończeniu przyjść na wizytę. Jak do tego czasu nic nie będzie, to przed wizytą zrobić dwa razy betę i z tym do niego. Sprawdził wszystko - no nie ma nawet śladu. Mówił, że może być za wcześnie, tym bardziej, że jak zawsze wiem, kiedy mam owulację (śluz, ból jajnika, którego nie da się nie czuć), tak się tym miesiącu nic, cisza. Jedynie delikatn kłucie na trzy dni przed terminem @.

Ja oczywiście już mam czarne wizje... Nigdy w życiu tyle mi się okres nie spóźniał. Najdłuższe odstępstwo, jakie pamiętam, to cztery dni.

Dwa tygodnie to kawał czasu, ja chyba zwariuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:41

MamaAntosi
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się spóźnił tydzień byłam na usg w czasie @ i dr powiedział że albo hormony poszalał lub cykl Bezowulacyjny, który może wystąpić od czasu do czasu. Ważne że nie ma torbieli. A mieliście robione badania hormonalne.

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli możliwe że jednak Ci się udało? To trzymam kciuki żeby to był dobry znak ;)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę u gina i będę robiła badania do tej pory nie robiłam bo wszystko było w sumie ok... Jedyne co wiem że tsh powinnam mieć niższe... Bo ogólnie jest w normie ale za wysokie przy staraniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:47

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Mi jak się spóźnił tydzień byłam na usg w czasie @ i dr powiedział że albo hormony poszalał lub cykl Bezowulacyjny, który może wystąpić od czasu do czasu. Ważne że nie ma torbieli. A mieliście robione badania hormonalne.

Hormony miałam robione, gdy po trzech miesiącach od odstawienia córki od piersi wrócił mi pokarm. Prolaktyna była absurdalna, ale dostałam leki i od tamtej pory wszystko ok.

MamaAntosi
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Czyli możliwe że jednak Ci się udało? To trzymam kciuki żeby to był dobry znak ;)

Tak, to teoretycznie jest możliwe. Mogło być po prostu za wcześnie, żeby USG pokazało. Mam tylko nadzieję, że jeśli się udało, to prawidłowo.

MamaAntosi
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    U mnie wczoraj rano było i już nie będzie przynajmniej przez miesiąc ale czy jest szansa... Mała pewnie ale jest. U mnie mega bol. Miałam ty AK raz po stymulacji.

U mnie było wczoraj wieczorem :P szansę są... Więc tylko zostaje czekać...

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Tak, to teoretycznie jest możliwe. Mogło być po prostu za wcześnie, żeby USG pokazało. Mam tylko nadzieję, że jeśli się udało, to prawidłowo.
    Ile dni po spodziewanej @ byłaś u gin? Bo nawet jesli nie było pęcherzyka widać to widać bo powiększonym endometrium.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ile dni po spodziewanej @ byłaś u gin? Bo nawet jesli nie było pęcherzyka widać to widać bo powiększonym endometrium.

Byłam u lekarza po 13 dniach od terminu @. Mój ginekolog nic nie mówił o powiększonym endometrium.

MamaAntosi
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89, spojrzałam na zdjęcie USG. Moje endometrium zostało zmierzone i ma 0.77 cm. Czyli nic z tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:36

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Urszulka89, spojrzałam na zdjęcie USG. Moje endometrium zostało zmierzone i ma 0.77 cm. Czy możesz mi powiedzieć, o czym to może świadczyć? Z góry dziękuję :)
    Nie jestem lekarzem więc nie sugeruj się moim zdaniem ;) napiszę Ci jak było u mnie. W normalnym cyklu miałam endometrium 8-9mm i moja gin mówiła że jest ok ale mogłoby być lepiej dlatego dostawałam progesteron po owulacji. Na początku ciązy miałam już coś ok 12mm.
    Moim zdaniem beta dałaby Ci odpowiedź. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie przed @ się zluszcza i jest coraz mniejsze. Ja kiedy byłam u gin miałam 4mm czytam cm nie pamiętam a kiedy mam owulacje i nawet 14.

• MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie jestem lekarzem więc nie sugeruj się moim zdaniem ;) napiszę Ci jak było u mnie. W normalnym cyklu miałam endometrium 8-9mm i moja gin mówiła że jest ok ale mogłoby być lepiej dlatego dostawałam progesteron po owulacji. Na początku ciązy miałam już coś ok 12mm.
    Moim zdaniem beta dałaby Ci odpowiedź. :)

Dziękuję :) Masz rację, chyba pójdę i zrobię, bo nie lubię żyć w takiej niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:47

MamaAntosi
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U mnie było wczoraj wieczorem :P szansę są... Więc tylko zostaje czekać...

No to czekamy. Żeby chociaż jednej się udało

• MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jutro pójdę na betę, ale chyba rozwiałyście moje wątpliwości.

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Jeszcze jutro pójdę na betę, ale chyba rozwiałyście moje wątpliwości.
    Nie ma @ jest nadzieja :)
    Ale poważnie, podziwiam Cię :D ja już bym dawno na becie była, nie lubię takiej niepewności.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka, MamaAntosi to zagadka u Was... w duchu się uśmiecham że to ciąże na pewno:)
    Kal współczuję :*

Lotopałanka, MamaAntosi lubią tę wiadomość

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells ja tam w cuda nie wierzę... Nie aż takie :) ale już męczy to czekanie

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie ma @ jest nadzieja :)
    Ale poważnie, podziwiam Cię :D ja już bym dawno na becie była, nie lubię takiej niepewności.

Ja do wczoraj miałam nadzieję, że ginekolog coś tam odkryje :D Ale właśnie zbieram się na betę.

MamaAntosi
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ