Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:U mnie owu też raczej dziś. Jajnik boli aż się zginam w pół. I śluz mega. Wczoraj było
dziś już się nie chce
U mnie wczoraj rano było i już nie będzie przynajmniej przez miesiąc ale czy jest szansa... Mała pewnie ale jest. U mnie mega bol. Miałam ty AK raz po stymulacji. -
Lotopałanka wrote:MamaAntosi a ten Twój gin coś jeszcze mówił???
Plan jest taki, że czekamy dwa tygodnie- jeśli pojawi się @, to zaraz po jej zakończeniu przyjść na wizytę. Jak do tego czasu nic nie będzie, to przed wizytą zrobić dwa razy betę i z tym do niego. Sprawdził wszystko - no nie ma nawet śladu. Mówił, że może być za wcześnie, tym bardziej, że jak zawsze wiem, kiedy mam owulację (śluz, ból jajnika, którego nie da się nie czuć), tak się tym miesiącu nic, cisza. Jedynie delikatn kłucie na trzy dni przed terminem @.
Ja oczywiście już mam czarne wizje... Nigdy w życiu tyle mi się okres nie spóźniał. Najdłuższe odstępstwo, jakie pamiętam, to cztery dni.
Dwa tygodnie to kawał czasu, ja chyba zwariuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:41
MamaAntosi -
Ja czekam na wizytę u gina i będę robiła badania do tej pory nie robiłam bo wszystko było w sumie ok... Jedyne co wiem że tsh powinnam mieć niższe... Bo ogólnie jest w normie ale za wysokie przy staraniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:47
-
gibonek wrote:Mi jak się spóźnił tydzień byłam na usg w czasie @ i dr powiedział że albo hormony poszalał lub cykl Bezowulacyjny, który może wystąpić od czasu do czasu. Ważne że nie ma torbieli. A mieliście robione badania hormonalne.
Hormony miałam robione, gdy po trzech miesiącach od odstawienia córki od piersi wrócił mi pokarm. Prolaktyna była absurdalna, ale dostałam leki i od tamtej pory wszystko ok.MamaAntosi -
Lotopałanka wrote:Czyli możliwe że jednak Ci się udało? To trzymam kciuki żeby to był dobry znak
Tak, to teoretycznie jest możliwe. Mogło być po prostu za wcześnie, żeby USG pokazało. Mam tylko nadzieję, że jeśli się udało, to prawidłowo.MamaAntosi -
gibonek wrote:U mnie wczoraj rano było i już nie będzie przynajmniej przez miesiąc ale czy jest szansa... Mała pewnie ale jest. U mnie mega bol. Miałam ty AK raz po stymulacji.
U mnie było wczoraj wieczoremszansę są... Więc tylko zostaje czekać...
Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
MamaAntosi wrote:Tak, to teoretycznie jest możliwe. Mogło być po prostu za wcześnie, żeby USG pokazało. Mam tylko nadzieję, że jeśli się udało, to prawidłowo.
-
MamaAntosi wrote:Urszulka89, spojrzałam na zdjęcie USG. Moje endometrium zostało zmierzone i ma 0.77 cm. Czy możesz mi powiedzieć, o czym to może świadczyć? Z góry dziękuję
napiszę Ci jak było u mnie. W normalnym cyklu miałam endometrium 8-9mm i moja gin mówiła że jest ok ale mogłoby być lepiej dlatego dostawałam progesteron po owulacji. Na początku ciązy miałam już coś ok 12mm.
Moim zdaniem beta dałaby Ci odpowiedź.
-
Urszulka89 wrote:Nie jestem lekarzem więc nie sugeruj się moim zdaniem
napiszę Ci jak było u mnie. W normalnym cyklu miałam endometrium 8-9mm i moja gin mówiła że jest ok ale mogłoby być lepiej dlatego dostawałam progesteron po owulacji. Na początku ciązy miałam już coś ok 12mm.
Moim zdaniem beta dałaby Ci odpowiedź.
DziękujęMasz rację, chyba pójdę i zrobię, bo nie lubię żyć w takiej niepewności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:47
MamaAntosi