WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele jesli nie kazali ci przyjsc na czczo to na pewno nie bedziesz miala narkizy. Do narkozy pacjent musi byc na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Antosi jak u lekarza ??

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele dobrze, ze masz tak szybki termin hsg. Bedziesz miec za sobą

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Mama Antosi jak u lekarza ??

Moja trzycentymetrowa torbiel okazała się być czterocentymetrowym potworniakiem do usunięcia.

Dostałam luteinę na wywołanie, Bromergon na prolaktynę, za tydzień wynik cytologii do odbioru. Teraz ma przyjść ten okres, a po kolejnym zbadać prolaktynę, dostałam też marker nowotworowy do sprawdzenia i będziemy się umawiać na zabieg.

MamaAntosi
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę, mojej siostrze usunęli lewy jajniki bo tak torbiel w czasie połogu urosła.

Ja też kilka razy miałam torbiel.

Też zmieniałam lekarza ale nic mądrego mi nie powiedział. Ale czasami warto. Ja narazie zostanę przy moim. A potem jak nie wyjdzie w tym roku odpuszczam Calkowicie.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja też będę miała hsg tak jak ty bez narkozy. Czekam aż mi napiszesz jak poszło.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi o kurde no jak dobrze, że poszłaś skonsultować do innego lekarza. Mówił Ci coś może że to mogło rzeczywiście z dnia na dzień urosnac? Moja koleżanka też miała o naszczescie samego potworniaka usuneli. Jestem przerażona jakich wybitnych lekarzy mamy :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatkaZ masz już wyniki bety?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie w końcu przylazla @. Niech teraz szybko spada :P

gibonek to mam nadzieje,że Cie nie zniechece :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    MamaAntosi o kurde no jak dobrze, że poszłaś skonsultować do innego lekarza. Mówił Ci coś może że to mogło rzeczywiście z dnia na dzień urosnac? Moja koleżanka też miała o naszczescie samego potworniaka usuneli. Jestem przerażona jakich wybitnych lekarzy mamy :/

Nic na ten temat nie mówił, jeszcze nawet mówił, że jeśli zaszłabym w ciążę, to nie zagrażałoby to niczemu. Podobno jest to nowotwór łagodny, zresztą rzadko kiedy potworniaki okazują się być złośliwymi.

Najbardziej dobija mnie fakt, że ten jajnik już jest czynny w 50%, a po zabiegu nikt nie zagwarantuje mi, że nie pojawią się zrosty i będzie większy problem.

MamaAntosi
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Nic na ten temat nie mówił, jeszcze nawet mówił, że jeśli zaszłabym w ciążę, to nie zagrażałoby to niczemu. Podobno jest to nowotwór łagodny, zresztą rzadko kiedy potworniaki okazują się być złośliwymi.

Najbardziej dobija mnie fakt, że ten jajnik już jest czynny w 50%, a po zabiegu nikt nie zagwarantuje mi, że nie pojawią się zrosty i będzie większy problem.
    Pocieszę Cię może tym, że moja kuzynka dwa lata temu miała wyciętego potworniaka z jajnika. Niestety jeden musieli usunąć bo był zajęty. A dziewczyna miała dopiero 16 lat. Na szczęście jest wszystko w porządku.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ę no chyba nie mimo wszystko i tak pójdę

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a nie masz ketonala pod reka? Lepszy niz ibuprom. Mi dali wenflonek w lapke i kroplowke z przeciwbolowymi przed hsg. Ale mnie i tak bolalo. W sumie nie wpuszczanie plynu, tylko te wszystkie farfocle, co je na szyjke jakby zakleszczaja tam. Nie jest to najprzyjemniejsze badanie, ale krotkie i da sie przezyc bez problemu. Nie stresuj sie na zapas, bo adrenalina niweluje przeciwbolowe.

A ja siknelam dzisiaj i oczywiscie bialo. Czekam na @. Oby franca chociaz szybko przyszla. Zalatalam sie i zapomnialam luteiny, bralam tylko 8 dni, moze przyspieszy cos?..

Natka no faktycznie, posiedzialas z nami ze hej :) Zostan i chwal sie na biezaco! My, stare babszty... eee... stare wyjadaczki :P ze stazem jestesmy glodne takich historii. Siedzimy tu od tak dawna, ze tracimy nadzieje. Wiec dawaj malenka, chwal sie ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a nie masz ketonala pod reka? Lepszy niz ibuprom. Mi dali wenflonek w lapke i kroplowke z przeciwbolowymi przed hsg. Ale mnie i tak bolalo. W sumie nie wpuszczanie plynu, tylko te wszystkie farfocle, co je na szyjke jakby zakleszczaja tam. Nie jest to najprzyjemniejsze badanie, ale krotkie i da sie przezyc bez problemu. Nie stresuj sie na zapas, bo adrenalina niweluje przeciwbolowe.

A ja siknelam dzisiaj i oczywiscie bialo. Czekam na @. Oby franca chociaz szybko przyszla. Zalatalam sie i zapomnialam luteiny, bralam tylko 8 dni, moze przyspieszy cos?..

Natka no faktycznie, posiedzialas z nami ze hej :) Zostan i chwal sie na biezaco! My, stare babszty... eee... stare wyjadaczki :P ze stazem jestesmy glodne takich historii. Siedzimy tu od tak dawna, ze tracimy nadzieje. Wiec dawaj malenka, chwal sie ;)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia - dopiero jutro rano :(

Kat83 - jeszcze nic nie jest przesądzone. Jakoś wole się na nic nie nastawiać. Co ma być to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 21:32

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89, ja mam tylko nadzieję, że to noc złośliwego i że na usunięciu się skończy.

A jak u Ciebie?

MamaAntosi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketonal jest teraz bez recepty. Przy silnych bolach pije Dexak i super pomaga, Apap dziala na mnie jak cukier, ibuprom na jakieś 2 godz., za to dexak nawet 1dc przy mocnych bolach nawet 6 godz.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi będę trzymac kciuki zeby wycięli i było wszystko dobrze :* ja mam przeczucie,że mi tego guza będą chcieli z cycka wyciąć.. żeby mi się tylko ni zgrało w tym samym tyg co hsg...

A co do tabl to właśnie nie wiem jakie kupić.. ja ogólnie od 7 lat to tylko paracetamol biorę bo ze względu na chore jelita nie mogę mocniejszych tabl.. ale na to hsg mam zamiar jakieś wziąć. Myślałam o nospie max i ibuprofenie. Ale może zobaczę te co piszesz Iza

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to niech cie machna za jednym razem ;) Uspia, utna cyca i przy okazji przepchaja rury :P UK promolszyn - buy 1 get 1 free hahaha

Przy okazji - na dniach @, 8 dni luteiny a ja mam nagle plodny sluz. Srednia ilosc, ciagnie sie troche, polprzezroczysty. Ki pieron znowu. Co za cholera? Miesiac temu to samo, tylko bez lutka, myslalam, ze niski prog. Nie, nie mam jak zbadac :P Yngland, psia mac :P

Paula_shells lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Urszulka89, ja mam tylko nadzieję, że to noc złośliwego i że na usunięciu się skończy.

A jak u Ciebie?
    Bądź dobrej myśli :) potworniaki nie są złośliwe z reguły.
    A u mnie ok, byłam we wtorek na usg - dzidzia ma już 8 cm :D

Paula_shells, Hugolina87 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ