X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no super że to tak szybko! I oby następny cykl był Twój :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    O 11 mam się zgłosić do Izby Przyjęć. I przed 11 kazała wziąć sobie tabletke przeciwbólową. A gin mnie zapewniał,że na pewno dają znieczulenie ogólne hahaha... ehh wiedziałam,że z niego taki znawca właśnie
    Ogólne w sensie narkoza ?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinkowa też jestem zdziwiona,że od razu idę a nie czekam kilka miesięcy jak to w szpitalach bywa... oby @ się u Ciebie nie zjawiła :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ogólne w sensie narkoza ?

Tak mnie zapewniał.. ale widziałam,że tak nie będzie. Pisałam,że ten lekarz to się nadaję... ale chociaż dał mi to skierowanie i szybko wszystko poszło. Po to tylko do niego pojechałam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej ze bez narkozy. Anestezjolog nam mówiła przed operacja ze narkoza zabija bezpowrotnie komórki w mózgu i jak już to lepiej w kręgosłup zawsze się kluc jeśli jest wybór ;) tak na przyszłość. Będzie dobrze i fajnie ze tak szybko to badanie :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziecko urodziłam to dam radę :D muszę tylko sobie wywołać dziś @ haha bo się umówiłam a jeszcze nie dostałam :P temp spadła więc musi dziś być kurde noo

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, będzie dobrze, zobaczysz! Najważniejsze, że sprawdzisz, co tam słychać :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

MamaAntosi
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może nie dostaniesz @ i nie trzeba będzie hsg
    Tego Ci życzę!
    Przeglądałam wiele wykresów na forum gdzie własnie spadki temperatuty kończyły sie i tak ciążą, więc jak to mówią póki @ nie ma jest nadzieja ;-)

na innym wątku dziewczyna pochwaliła się że własnie dowiedziała się na pierwszej wizycie że będą bliźniaki, dwujajowe! Zazdroszcze :)

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adel super że nie musisz czekać ;) Nie nastresujesz się za bardzo. Powodzenia!

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Jeju! A, jeśli mogę spytać, jak zakończyła się ta sytuacja z pękniętym torbielem?
    Rozlala mi sie cala zawartosc tego torbiela i przedostala sie do otrzewnej. Bylo zagrozenie zapalenia otrzewnej. Przelezalam 3 dni w szpitalu i na szczescie samo sie wchlonelo. Troche strachu, masa bólu.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ciekawa jestem jak u Ciebie? Moze idz na betke jak nie dostalas @ moze sie udalo jednak. Mnie hsg bardzo bolalo bo oba byly zatkane. Na narkoze to jak wiedza ze zatkane,to wtedy plyn wprowadzaja pod wiekszym cisnieniem zeby udroznic.mi dali zatrzyk na hsg poczulam sie jakbym byla pijana i tyle.

mhsvh371pdpt408y.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Rozlala mi sie cala zawartosc tego torbiela i przedostala sie do otrzewnej. Bylo zagrozenie zapalenia otrzewnej. Przelezalam 3 dni w szpitalu i na szczescie samo sie wchlonelo. Troche strachu, masa bólu.
    Mojej siostrze w wieku 19 at pękł torbiel. Nic nie było widać na usg, tyle krwi. Prosto z usg była przewieziona na salę operacyjną, wszystko musieli czyścić. lekarz mówił, że jakby poczekała do rana to by umarła... :/
    ogólnie torbiele się obserwuje, niektóre rosną, niektóre nie. Moje dwa od klilku lat narazie nie zmieniają wielkości, oscylują w max 3 cm. Nie przeszkadzają w niczym jak narazie ale są tam i obserwować trzeba.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka mialam co pol godziny robione badania czy nie zwieksza sie ilosc plynu w otrzewnej. Bylo coraz mniej wiev nie mialam zabiegu. U mnie wszystko na usg bylo widac. Oczywiscie ze trzeba badac sie obserwowac czesto

mhsvh371pdpt408y.png
  • MamaAntosi Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się dziś na 16 do innego ginekologa. Może to jest przesada, ale wolę, żeby jeszcze jeden lekarz powiedział, że nie kojfnę w ciągu najbliższych trzech miesięcy, remont trzeba skończyć, a nawet jeszcze się nie zaczął :D

my dream lubi tę wiadomość

MamaAntosi
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Adele ciekawa jestem jak u Ciebie? Moze idz na betke jak nie dostalas @ moze sie udalo jednak. Mnie hsg bardzo bolalo bo oba byly zatkane. Na narkoze to jak wiedza ze zatkane,to wtedy plyn wprowadzaja pod wiekszym cisnieniem zeby udroznic.mi dali zatrzyk na hsg poczulam sie jakbym byla pijana i tyle.

Mysle,że jutro dostanę @.. nie zapowiada się dziś raczej. Narazie tylko plamie. Na pewno będzie @ ;) tylko teraz oby do pn mi się skonczyla..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to masz takie krotkie miesiaczki?

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAntosi wrote:
    Umówiłam się dziś na 16 do innego ginekologa. Może to jest przesada, ale wolę, żeby jeszcze jeden lekarz powiedział, że nie kojfnę w ciągu najbliższych trzech miesięcy, remont trzeba skończyć, a nawet jeszcze się nie zaczął :D
    Bardzo dobrze robisz, ze chcesz zasiegnac opini drugiego gina. Ja tez zmienilam i wciagu 3 miesiecy zaskoczylam

mhsvh371pdpt408y.png
  • OlinkowA Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a może zaszłaś a plamisz bo nie brałaś Luteiny? Hmmm

qdkkk6nllsldr26a.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeważnie mam 3 dni krwawienia i w 4-5dc plamienie. Nie no mój wykres ewidentnie wskazuje,że @ będzie temp spadła na linie podstawowa

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Lepiej ze bez narkozy. Anestezjolog nam mówiła przed operacja ze narkoza zabija bezpowrotnie komórki w mózgu i jak już to lepiej w kręgosłup zawsze się kluc jeśli jest wybór ;) tak na przyszłość. Będzie dobrze i fajnie ze tak szybko to badanie :)

Ja po narkozie bylam przez jakua czas tak otepiala i jakas taka dretwa ze az sama na siebie sie denerwowalam wiec coś w tym jest.

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ