X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to go zrobiłam bo widziałam,że zmęczony i chyba nici z seksu to chodziłam i gadałam,że rady nie da,że taki ogier a tu nic bla bla i co od razu mówi to ja ci pokarzę haha zawsze to na niego działa :P

Kat83 lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam, chcialam szybko wyskoczyć na pobranie i do lekarza po recepte dla córki, przede mna tlum a pani dr sie spoznia. I wez tu sie szybko oblatw.

Ja dzis nie robilam prolaktyny bo ostatnio zle sypiam i wynik napewno bylby zly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem bo raz wyczytalam ze kiedy jest skok z rana to powinny być ♡ odrazu. No ale jak co czekam do wieczora. Dla sportu powtórkę zdzialamy;D

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina jak jest skok to juz po. Przewaznie owu jest w tym spadku przed skokiem. Choc wiadomo roznie moze byc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Ja? :D :D :D :D

Tak :D

Ola_45 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina jak jest skok to juz po. Przewaznie owu jest w tym spadku przed skokiem. Choc wiadomo roznie moze byc
    W sumie wczoraj był spadek. W porównaniu ze środa. Ja podczas owu i dzień przed jestem strasznie senna. Cały dzień w tedy mi się spać chce. Dziś już jest lepiej. Mój M ma moc żeby dzis poprawić ;)
    Ja wyczytalam ze podczas owu rośnie temp przez uwolnione jajeczko. Że to ono podgrzewa organizm.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po owu rośnie progesteron dlatego temp wyzsza ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A w ogóle to go zrobiłam bo widziałam,że zmęczony i chyba nici z seksu to chodziłam i gadałam,że rady nie da,że taki ogier a tu nic bla bla i co od razu mówi to ja ci pokarzę haha zawsze to na niego działa :P
    Mam to samo :) haha

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mam ochotę wrócić do mierzenia temp. ale zwyczajnie mi się nie chce. Ledwo do pracy wstaję, nie cierpię wcześnie wstawać.

No Iza, weź nic nie mów. Ja 20 min przed rozpoczęciem pobierania przyjechałam do punktu pobrań i co.... kilkanaście osób już w kolejce, i większość emerytów. Poprosiłam kilka osób o wpuszczenie i dzięki temu tylko 5 min spóźnienia miałam.

Myślę że jak kupię termometr to może się zmobilizuję do mierzenia, poprzedni sprzęt synek gdzieś schował.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hmmm, a mi gin kazał wiadomo starać się przed owu, w trakcie ale i dzień po owulacji, czy wtedy też może dojść do zapłodnienia? Skoro już jajeczko sobie jest...

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajeczko niby żyje 24h z czego 4/6h jest ponoć zdolne do zapłodnienia. Że to taki najlepszy czas,i jak tu trafić .
    Może zaleca dzien po spodziewanej owulce bo może ona się przesunąć porostu i żeby nie przegapić ;)

Paula_shells lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Dziewczyny ale mam ochotę wrócić do mierzenia temp. ale zwyczajnie mi się nie chce. Ledwo do pracy wstaję, nie cierpię wcześnie wstawać.

No Iza, weź nic nie mów. Ja 20 min przed rozpoczęciem pobierania przyjechałam do punktu pobrań i co.... kilkanaście osób już w kolejce, i większość emerytów. Poprosiłam kilka osób o wpuszczenie i dzięki temu tylko 5 min spóźnienia miałam.

Myślę że jak kupię termometr to może się zmobilizuję do mierzenia, poprzedni sprzęt synek gdzieś schował.

Ja na pobranie to z marszu tylko pani dr jakas zaspana, wkurzylam sie ze godz.9 a jej nie ma wiec poszlam na zakupy, wracam , ona jest ale nadal tlum. A mialam o tej godz. Byc juz w domu.

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:53

Hugolina87, Paula_shells lubią tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?

Został 1 ❄️
  • Asia M Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny test z 1 kreska. Mialam jechac na bede ale zostalam bez samochodu a na nogach daleko mam.....

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzien dobroci dla zwierzat-tesciiwa wziela sie za mycie garow w mojej kuchni pod moja nieobecnosc i juz sie rzadzi i robi po swojemu a ja tego nie lubie, moja kuchnia to moje porzadki. Odezwalam sie to juz zle. To juz nic nie mizna powiedzieć, w takim wiezieniu i ucisku mam siedziec? Wystarczy ze mi cisnie w glowie od zatok i malo co nie peknie.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou. Dzis 26dc i plamienie wiec na bank jutro sie rozkreci @. Czyli jednak moje cykle są raczej 27dniowe! (Tak mi sie wydawalo). No to dzis ogladajac harrego pottera wypije piwko! Albo 2 hahaha. I przyloze sie do zaciązenia w kolejnym cyklu :) obiecuje! Hihihi

Paula_shells, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli w tym cyklu nie zaskoczy to w następnym będą ♡ tylko z rana ;) a jak to nie pomoże to jux nie wiem vo w tedy ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to z rana jest lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Hugolina to z rana jest lepiej?

Pierwsze było z rana zdzialane. U faceta jest niby rano wyższy poziom testosteronu może ma to jakiś wpływ?
    Rano tez dobrze bo po tym wzroście temp ponoc odrazu działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to nie mam czasu rano, na seksik czas moze i by sie znalazl ale tak od razu wstawac, umyc sie to chyba nie najlepiej bo o lezeniu nie ma mowy przynajmniej u mnie.

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ