X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano też kiepsko. Czasem w weekend się uda. Ale mam dziś dziwne uczucie.. takie kłucie pipki heh jakby mi ktoś w nią igły wbijał. Nie jest to przyjemne :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas tez kiepsko teraz bo mały w domu i ciężko rano jest coś zdziałać. Pocieszam się ze w lutym mam jeszcze druga owu ;)tak akurat wypadają w ty miesiącu dwie :) dziś czytałam jakieś wpisy na owu a propo temp i jej skoku.i sam skok nie musi oznaczac ze juz po owu a tyle ze w ciągu trzech dni w jedna lub druga stronę mogła być lub będzie. U mnie w cyklu kiedy mierzyłam był skok ale owu była na drugi dzień dopiero co usg potwierdziło. Ten trzydniowy skok świadczy ze owu juz najprawdopodobniej była. Pogubić się można :/ generalnie tylko usg daje ta pewność. Wiec zobaczymy jak będzie u nas teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie szkoda ze dziś nie było rano ♡ :/ wiec się nie nastawiam na to ze coś w tym cyklu wujdzie . Bo wczoraj z wieczora chyba wszystko wyleciało jak wstałam :p

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie przejmuj się tak ;) chłopaki na jajo poczekają i podobno potrzebują 6h żeby dojrzeć do zapłodnienia. Ja w 1 ciążę zaszłam po szybkim seksie gdzie od razu poszłam do łazienki. 2 lata praktycznie zawsze leżałam sobie po <3 i nic więc przestaję już na to zwracać uwagę

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja nigdy po nie leżałam bo zazwyczaj szlismy do pracy wiec szłam pod prysznic. Masz rację :) jak ma coś być to poczekają te z dnia wcześniejszego :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja tez lubie rano... ale musialabym chyba o 6 wstawac :P A tak to dodrzemuje, bo do pracy mam 100 metrow :P

Ja juz w ogole nie patrze kiedy, byle sie bzyknac okolo owu. Ja w robocie caly dzien, maz dniowki albo nocki, no nie da sie zaplanowac porzadnie. I nastolatek po domu gania i nam lyso ;)

Hugolina87, Urszulka89 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam w necie dzisiejsze wyniki, FSH i LH tak posrodku normy, niepokoi mnie estradiol 22 przy normie 21-251

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Sprawdzilam w necie dzisiejsze wyniki, FSH i LH tak posrodku normy, niepokoi mnie estradiol 22 przy normie 21-251
    Iza a sprawdzalas wg norm w lab w którym robiłaś ? W którym dc to badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to jest wlasnue wg norm mojego laboratorium. Robilam 3dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niski ten estradiol ale w normie niby Najlepiej do gina z wynikami. :/ nie ma co czytać ns necie bo różne rzeczy pisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza sprawdź sobie stosunek lh do fsh bo też się to sprawdza bo są jakieś zależności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to wlasnie zrobilam te badania bo wybieram sie do gina. Jeszcze zdaze zrobic progesteron przed wizyta, no i bede na swiezo po wizycie u endo wiec i tsh bede miala. Caly komplet. Niech mnie dziad oleje to steaci pacjentke. A i moj mąż ma badania testosteronu, prolaktyny i tsh to moze pojdziemy razem do gina.

LH/FSH 0.83

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też mam estriadol niżej dolnej normy i gin stwierdzil,że jest dobrze

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sie stosuje siemie lniane na śluz? Mielone czy te ziarenka? I jak to przyrządzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza ja też mam estriadol niżej dolnej normy i gin stwierdzil,że jest dobrze

Dzieki. To po co to badac? Wyczytakam ze estradiol ma wplyw na nicne poty a ja z tym ostatnio mam ogromny problem.

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny a jak sie stosuje siemie lniane na śluz? Mielone czy te ziarenka? I jak to przyrządzić?

Ja daje do jogurtu po 1 łyżce lub 2 łyżeczki zalewam ciepłą wodą i pije takie gluty:-)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niektorzy zaparzaja i pija ten glut z gory. Ja probowalam olej juz gotowy, ale jest ohydny. Wylalam cala flaszke ;) Pije smoothies i tam sobie domielam siemie lniane na zmiane z ziarenkami chia.

Kurde ale mi sie cyknie :P Jutro jade na tydzien do Pl, rano dopadlam meza, jutro tez rano zdaze jeszcze a dzisiaj mam prawie pozytyw na owu tescie :P 9dc.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to męża wykończysz! :)
    Mój ma jutro urodziny, u mnie tydz po owu, ale prezent trzeba jakiś zorganizować ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to owu się jakoś dopasowuje do Twojego wyjazdu ;p jak później tydzień posuchy to trzeba korzystać. Mój dziś juz nie chce, trzy dni z rzędu mu starcza ;D

Ja sobie może pójdę w czwartek na proga. Dziś się mega nie wyspalam, koszmar poprostu..winkiem dalej podlewam endo, może się lepiej będzie spalo ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nic nie mow o niewyspaniu. Ja juz z tydzien źle sypiam, budze sue co ok.2 godz. zlana potem, musze wstać, przebrac sie, wysuszyc włosy bo cale mokre i tak w kolko. Jeszcze kilka takich nocy i sie wykoncze. I jeszcze jakies glupoty mi sie snia.

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ