X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rano też kiepsko. Czasem w weekend się uda. Ale mam dziś dziwne uczucie.. takie kłucie pipki heh jakby mi ktoś w nią igły wbijał. Nie jest to przyjemne :/

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas tez kiepsko teraz bo mały w domu i ciężko rano jest coś zdziałać. Pocieszam się ze w lutym mam jeszcze druga owu ;)tak akurat wypadają w ty miesiącu dwie :) dziś czytałam jakieś wpisy na owu a propo temp i jej skoku.i sam skok nie musi oznaczac ze juz po owu a tyle ze w ciągu trzech dni w jedna lub druga stronę mogła być lub będzie. U mnie w cyklu kiedy mierzyłam był skok ale owu była na drugi dzień dopiero co usg potwierdziło. Ten trzydniowy skok świadczy ze owu juz najprawdopodobniej była. Pogubić się można :/ generalnie tylko usg daje ta pewność. Wiec zobaczymy jak będzie u nas teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie szkoda ze dziś nie było rano ♡ :/ wiec się nie nastawiam na to ze coś w tym cyklu wujdzie . Bo wczoraj z wieczora chyba wszystko wyleciało jak wstałam :p

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie przejmuj się tak ;) chłopaki na jajo poczekają i podobno potrzebują 6h żeby dojrzeć do zapłodnienia. Ja w 1 ciążę zaszłam po szybkim seksie gdzie od razu poszłam do łazienki. 2 lata praktycznie zawsze leżałam sobie po <3 i nic więc przestaję już na to zwracać uwagę

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja nigdy po nie leżałam bo zazwyczaj szlismy do pracy wiec szłam pod prysznic. Masz rację :) jak ma coś być to poczekają te z dnia wcześniejszego :D

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja tez lubie rano... ale musialabym chyba o 6 wstawac :P A tak to dodrzemuje, bo do pracy mam 100 metrow :P

Ja juz w ogole nie patrze kiedy, byle sie bzyknac okolo owu. Ja w robocie caly dzien, maz dniowki albo nocki, no nie da sie zaplanowac porzadnie. I nastolatek po domu gania i nam lyso ;)

Hugolina87, Urszulka89 lubią tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam w necie dzisiejsze wyniki, FSH i LH tak posrodku normy, niepokoi mnie estradiol 22 przy normie 21-251

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Sprawdzilam w necie dzisiejsze wyniki, FSH i LH tak posrodku normy, niepokoi mnie estradiol 22 przy normie 21-251
    Iza a sprawdzalas wg norm w lab w którym robiłaś ? W którym dc to badanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina to jest wlasnue wg norm mojego laboratorium. Robilam 3dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niski ten estradiol ale w normie niby Najlepiej do gina z wynikami. :/ nie ma co czytać ns necie bo różne rzeczy pisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza sprawdź sobie stosunek lh do fsh bo też się to sprawdza bo są jakieś zależności :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to wlasnie zrobilam te badania bo wybieram sie do gina. Jeszcze zdaze zrobic progesteron przed wizyta, no i bede na swiezo po wizycie u endo wiec i tsh bede miala. Caly komplet. Niech mnie dziad oleje to steaci pacjentke. A i moj mąż ma badania testosteronu, prolaktyny i tsh to moze pojdziemy razem do gina.

LH/FSH 0.83

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja też mam estriadol niżej dolnej normy i gin stwierdzil,że jest dobrze

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sie stosuje siemie lniane na śluz? Mielone czy te ziarenka? I jak to przyrządzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza ja też mam estriadol niżej dolnej normy i gin stwierdzil,że jest dobrze

Dzieki. To po co to badac? Wyczytakam ze estradiol ma wplyw na nicne poty a ja z tym ostatnio mam ogromny problem.

• agulas83 Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Dziewczyny a jak sie stosuje siemie lniane na śluz? Mielone czy te ziarenka? I jak to przyrządzić?

Ja daje do jogurtu po 1 łyżce lub 2 łyżeczki zalewam ciepłą wodą i pije takie gluty:-)

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza niektorzy zaparzaja i pija ten glut z gory. Ja probowalam olej juz gotowy, ale jest ohydny. Wylalam cala flaszke ;) Pije smoothies i tam sobie domielam siemie lniane na zmiane z ziarenkami chia.

Kurde ale mi sie cyknie :P Jutro jade na tydzien do Pl, rano dopadlam meza, jutro tez rano zdaze jeszcze a dzisiaj mam prawie pozytyw na owu tescie :P 9dc.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to męża wykończysz! :)
    Mój ma jutro urodziny, u mnie tydz po owu, ale prezent trzeba jakiś zorganizować ;)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to owu się jakoś dopasowuje do Twojego wyjazdu ;p jak później tydzień posuchy to trzeba korzystać. Mój dziś juz nie chce, trzy dni z rzędu mu starcza ;D

Ja sobie może pójdę w czwartek na proga. Dziś się mega nie wyspalam, koszmar poprostu..winkiem dalej podlewam endo, może się lepiej będzie spalo ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nic nie mow o niewyspaniu. Ja juz z tydzien źle sypiam, budze sue co ok.2 godz. zlana potem, musze wstać, przebrac sie, wysuszyc włosy bo cale mokre i tak w kolko. Jeszcze kilka takich nocy i sie wykoncze. I jeszcze jakies glupoty mi sie snia.

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ