X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina brawo za zdrowy rozsądek. U mnie go brak. Dziś 11dpo i negatyw. Zrobiłam 2 testy: jeden po 6 rano, czekałam 5 min i biel aż w oczy raziło. Poszłam dalej spać, jak wstałam po 8:00, to oczywiście jeszcze raz podeszłam do testu i bladziutka kreska. Oczywiście zaraz zrobiłam drugi (czułość 10) i negatyw jak nic :( Także cykl stracony. Szkoda, bo głupi wykres dawał nadzieję i się tylko człowiek nakręca. @ ma przyjść we wtorek. Szykują się piękne walentynki :/

Dziewczyny biorące dupka. Po jakim czasie od odstawienia dostałyście @?
    Ja mam dziś ostatnią dawkę i koniec opakowania, także odstawiam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odebrałam wczoraj wyniki badań, które miałam zrobić ponownie, bo hematolog chciala sprawdzić, czy cokolwiek się zmieni jeśli od poronienia minie więcej czasu. Niestety białko s jeszcze ciut niższe niż ostatnio. Także u mnie wszystko wskazuje na kłopoty z nadkrzepliwością. Jutro idę z wynikami na wizytę zobaczymy co powie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kurde no mam nadzieję że się jeszcze pozytywnie rozczarujesz. Trzymam bardzo kciuki za ciebie. Ja po dupku dostawałam po 2-3 dniach. Powodzenia u lekarza.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, po dupku @ przychodzila po 2-3 dniach. Na lutce zazwyczaj czekałam dłużej.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A córeczka nie za bardzo wykorzystuje was z tym spaniem? U nas też były akcje, że coś się śniło ale od dłuższego czasu nie pozwalam jej przychodzić do nas chyba że jest chora albo ją coś boli. Jak ma koszmar to idę do niej do pokoju, napijemy się wody, pogadamy, zostawiam zapaloną lampkę na biurku. Bo za chwilkę znów się do was przeniesie ;)

Mialo byc na 1 noc a tu juz 3 sie zrobily. Jestem za dobra. Ale przed poludniem wpadlam na sposob na jej humory, zostala moja asystentka i takim sposobem i obiad ugotowany i 2 ciasta upieczone, tylko sterta garow stoi ale i to sie ogarnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie by było za wcześnie na bank na test bo dziś 8/9dpo idzie dopiero. Ale w pon może się jux skusze jeśli będzie dalej ponad 37 tempka. Trzymam kciuki za dwie kreski. Czasami dopier w 12 lub później dpo wychodzą pozytywy.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam luteinę i @ zawsze była 2-3 dni po odstawieniu ;)
    agulineczka, hugolina - trzymam w kciuki. Czasem test robi nas w konia.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Ja też się staram o drugiego maluszka. Mam córkę 13 miesięcy (tu szybko się nie udało) a teraz jest 3 cykl starań o rodzeństwo ale coś tak się wydluzyl na poczatku choroba się przyplatala :/ nigdy takich długich cykli no mialam a na dodatek od wczoraj śluz mnie zalewa. Pozdrawiam wszystkie dzieczyny

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho. Pare dni mnie nie bylo. Jangwa ja to Ciebie kurde pamietam z wątku o poronieniach z2015roku chyba. Cos tak mi teraz swita po Twoim nicku. Bylo tam pare fajnych dziewczyn i zalozylysmy grupe na fejsie tylko nie pamietam czy Ty z nami wtedy nie chcialas czy juz wtedy zaciązylas :) powiem Ci co do Waszych spraw mieszkaniowych,ze musicie z mezem kombinowac. Bycie samemu na swoim to najlepsze co moze byc. Gdyby nie moj mąz to pewnie dalej mieszkalibysmy sobie na2pokojach ale on mnie przekonal i doprowadzil sprawe do konca i mieszkamy od paru miesiecy w segmencie pod Warszawą. Jest cudownie :) i to nowe mieszkanie bylo celowo wybierane pod kątek powiekszenia rodziny :) stąd wreszcie decyzja o drugim dziecku.
    U mnie dzis 8dc wiec w tym tyg probujemy znowu :) musze wstrzelic sie z mezem w 13dc-chyba to moja owu. Jak znow sie nie uda w tym cyklu to w nastepnym siegam po testy owu. Najgorzej ze akurat w 13dc wypada mi wizyta u gin a chce cytologie zrobic wiec nie wiem czy przed wizyta poserduszkujemy. Chyba lepiej nie przed cyto bo moze byc zle badanie :/ pomysle jeszcze i poczekam na objawy owu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziewczyny przezarlam chyba. Zrobiliśmy sobie steki na obiad i zjadłam za dużo a później do tego jeszcze budyń z malinami. Chciałam iść wymiotowac ale poszłam spac. Było lepiej. Tyle że znowu wraca .jakieś dziwne uczucie w żołądku ;/ kuzwa ja albo mój syn zawsze się coś dzieeje przed imprezami, a tam tyle pyszności ma byc.

Nadzieja_86 witaj. Widzę na wykresie ze testujesz chyba na dniach ? W każdym razie szybkich dwóch kresek :)

PAP ciężko doradzić z tymi ♡ przy wizycie . Ja miewam owu w nocy ponoć wiec może akurat u Ciebie jajeczko poczeka i na usg będzie widoczne a ustrzelicie wieczorem. Owocnych starań :D

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Hej ho. Pare dni mnie nie bylo. Jangwa ja to Ciebie kurde pamietam z wątku o poronieniach z2015roku chyba. Cos tak mi teraz swita po Twoim nicku. Bylo tam pare fajnych dziewczyn i zalozylysmy grupe na fejsie tylko nie pamietam czy Ty z nami wtedy nie chcialas czy juz wtedy zaciązylas :) powiem Ci co do Waszych spraw mieszkaniowych,ze musicie z mezem kombinowac. Bycie samemu na swoim to najlepsze co moze byc. Gdyby nie moj mąz to pewnie dalej mieszkalibysmy sobie na2pokojach ale on mnie przekonal i doprowadzil sprawe do konca i mieszkamy od paru miesiecy w segmencie pod Warszawą. Jest cudownie :) i to nowe mieszkanie bylo celowo wybierane pod kątek powiekszenia rodziny :) stąd wreszcie decyzja o drugim dziecku.
    U mnie dzis 8dc wiec w tym tyg probujemy znowu :) musze wstrzelic sie z mezem w 13dc-chyba to moja owu. Jak znow sie nie uda w tym cyklu to w nastepnym siegam po testy owu. Najgorzej ze akurat w 13dc wypada mi wizyta u gin a chce cytologie zrobic wiec nie wiem czy przed wizyta poserduszkujemy. Chyba lepiej nie przed cyto bo moze byc zle badanie :/ pomysle jeszcze i poczekam na objawy owu.
    Przed cytologią nie współżyje się 3 dni. :/ niestety...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap będziemy składać papiery i jednak może jakaś szansa jest. Marzę o własnym m i stabilizacji. Tak byłam na wątku o porpnieniach. Szybko udało się zajść po stracie.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj nadzieja :) jak długo staraliście się o córeczkę?
    Synek ma biegunkę, to nasza pierwsza biegunka. Panikuję strasznie, myślałam o pogotowiu ale mąż mnie uspakajał. Synek zrobił dziś kilkanaście papek, czasem wystarczyło że (sorry za słowo) piardł i kupka się pojawiła. Wkońcu śpi.
    Co robicie w takich sytuacjach?
    Zdajdł banana, zrobiłam marchewkę z ziemniakami na obiad, a na kolację marchwiankę do picia. Cały obiad był w pieluszce. W niektórych kupkach był śluz, czytałam że to też może mieć związek z ząbkowaniem, ostatnio znów się ślini i pakuje wszystko do buzi...
    aLunia jak sytuacja u Ciebie? Wporządku:)?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje negatyw :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest z temp po % z wczoraj ? :) dużo nie wypiłam jakoś jednak i tak myślę czy dużo zawyza temp alkohol ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka tule :* ja peqnie jutro zamelduje z rana

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Witaj nadzieja :) jak długo staraliście się o córeczkę?
    Synek ma biegunkę, to nasza pierwsza biegunka. Panikuję strasznie, myślałam o pogotowiu ale mąż mnie uspakajał. Synek zrobił dziś kilkanaście papek, czasem wystarczyło że (sorry za słowo) piardł i kupka się pojawiła. Wkońcu śpi.
    Co robicie w takich sytuacjach?
    Zdajdł banana, zrobiłam marchewkę z ziemniakami na obiad, a na kolację marchwiankę do picia. Cały obiad był w pieluszce. W niektórych kupkach był śluz, czytałam że to też może mieć związek z ząbkowaniem, ostatnio znów się ślini i pakuje wszystko do buzi...
    aLunia jak sytuacja u Ciebie? Wporządku:)?
    Najważniejsze żeby pił dużo płynów. :) banany są zstwardzajace wiec oki.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dziś na jakąś bezsenność cierpie albo nie wiem. Od 4 nie śpię i rzucam sie po łóżku. A teraz oczy mi się kleja i bolą

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka taki piękny wykres i aż nie możliwe ze minus.

Ja już od 6:30 nie śpię. Masakra... wkraczam w 3 trymestr stekania i jeczenia :P plus bezsenność. Na dodatek chyba dorobilam się przepukliny pachwinowej :( wizyta dopiero w czwartek...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja tam dobrze ciążę wspominam od początku do końca :) były epizody ze mnie bolała głowa I plecy ale ogólnie było super przez cały ten czas. W tedy ćwiczyłam w domu i w szkole rodzenia i się jako tako ruszalam cały czas.
    Jangwa oby to nie żadna przepuklina.

‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ